Translate this page RO

Select language
InfoCons

Ieri și Azi - CAZARMA MARE A INFANTERIEI DIN ALBA IULIA

Cazarma Mare a Infanteriei se afla în clădirea fostului Colegiu Reformat ,,Bethlen” și datorită specificului său masiv , precum și faptului că avea parter și etaj, putând oferi adăpost unui efectiv de peste 1000 de soldați. În documentele vremii clădirea ce prezenta elemente caracteristice ale Renașterii târzii din Transilvania apărea la 1663 a fi în proprietatea secretarului principelui Mihail Apaffy , apoi, între 1694-1703, intra în posesia contelui Ștefan Apor, tezaurarul Transilvaniei.

De la începutul sec al XIX- lea edificiul pare a primi o nouă destinație din partea autorităților militare austriece și anume cea de reședință a generalului comandant de garnizoană. După 1918, cazarma își schimbă numele în cazarma Mihai Viteazul. Astăzi, clădirea este restaurată și adăpostește Rectoratul Universității 1 Decembrie 1918.

InfoCons (www.infocons.ro) - Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!** din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615*** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Partenerii noștri
Super Consumator
Facebook Twitter YouTube Instagram