Navighezi în versiunea veche InfoCons.
This is default text for notification bar

Translate this page RO

Select language
InfoCons

Evoluția cantității de sodiu prezente în produsele tip pate vegetal, perioada 2011-2018

1.89g este valoarea maximă de sodiu dintr-un produs (echivalentul a aproape 40% din cantitatea zilnică de sare recomandată de Organizația Mondială a Sănătății), atinsă în studiile din 2018 și 2016. Remarcăm trendul ascendent al cantității de sodiu folosite, valorile maxime anterioare fiind 1,4g în 2015, respectiv 0,65g – în 2011.

0.46g este valoarea minimă de sodiu dintr-un produs, regăsită în studiul din 2011. Aceasta suferă o ușoară ascensiune, până la1g în 2015, coborând apoi la 0.51g în 2016 și 2018.

 

 

Puteți găsi mai multe informații despre pateul vegetal aici

Puteți accesa tot studiul aici: Studiu comparativ pateuri vegetale 2011-2018.

Partenerii noștri
Super Consumator
Facebook Twitter YouTube Instagram