Translate this page RO

Select language
InfoCons

Ebola: UE anunță fonduri suplimentare pentru stimularea pregătirii Burundi

Epidemia de Ebola din Republica Democratică Congo continuă să se răspândească, iar riscul de răspândire în țările vecine este ridicat. Uniunea Europeană își intensifică ajutorul pentru Burundi și alocă 465.000 de euro pentru a permite autorităților burundiene și organizațiilor umanitare din țară să consolideze în continuare măsurile de pregătire pentru a trata virusul Ebola.

 

Citește și:

Rezultatele controlului privind indicatoarele laser

Noua finanțare a UE va fi canalizată prin intermediul Organizației Mondiale a Sănătății. Aceasta va avea ca scop consolidarea capacității de coordonare, supraveghere și reacție la epidemie în provinciile cu risc ridicat din Burundi, situate în apropierea frontierei cu Republica Democrată Congo. Aceste fonduri suplimentare completează fondurile deja alocate de UE pentru supravegherea Ebola și măsuri de sensibilizare de către ONG-uri și Națiunile Unite. Este esențial să ajutăm țările vecine să se pregătească pentru epidemia de Ebola din cauza mobilității mari a populației și a cantității considerabile de comerț transfrontalier în această regiune. 

Trei cazuri au fost înregistrate recent în Uganda, într-o familie care se întorcea dintr-o zonă afectată de virus în Republica Democrată Congo. Nu a fost detectat niciun caz de Ebola în Burundi, dar riscul este din ce în ce mai real după ce au fost confirmate două noi cazuri în provincia Kivu de Sud, în Republica Democrată Congo, care are o frontieră comună cu Burundi.

Sursa: Comisia Europeana

 

 

Citește și:

InfoCons (www.infocons.ro) - Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!** din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615*** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Partenerii noștri
Super Consumator
Facebook Twitter YouTube Instagram