Translate this page RO

Select language
InfoCons

După cutremur - cum să rămâi în siguranță

Păstraţi-vă calmul și liniștiţi persoanele din jur!

În cazul în care simțiți miros de gaze închideți robinetul de alimentare și aerisiți locuința. Nu utilizați instalația electrică și nu folosiți surse de foc. Anunțați imediat operatorul local de gaze naturale.

Citește și:

Ce reprezintă aditivul E129 - Roșu allura AC?

Dacă sunt avariate, clădirile trebuie părăsite calm, fără a lua lucruri inutile, iar drumul spre ieşire trebuie verificat cu grijă, pentru a evita expunerea la pericole. Nu uitați rucsacul de urgență!

Pentru a preveni rănirea provocată de căderea unor tencuieli, cărămizi, etc. la ieşirea din clădire, utilizați o cască de protecţie sau, în lipsa acesteia, un alt obiect protector (geantă, ghiozdan, cărţi groase, etc.).

Acordați primul ajutor persoanelor rănite. Atenție, răniţii grav nu trebuie mişcaţi decât dacă sunt în pericol imediat de a fi răniţi suplimentar din alte cauze, până la acordarea unui ajutor sanitar-medical calificat.

Citește și:

InfoCons - aplicația care detectează E-urile

Telefonul nu trebuie utilizat decât pentru apeluri către serviciile de urgenţă, în cazuri justificate, pentru a nu bloca circuitele telefonice.

Ascultați informaţiile provenite din sursele oficiale: postul naţional de radio, televiziunea publică și autorităţile locale!

Nu folosiți mașina personală decât în situaţii extreme. Căile de circulaţie trebuie lăsate libere pentru autospecialele de intervenţie;

Dacă ați rămas blocați în incinte sau sub dărâmături, loviți la intervale regulate cu un obiect tare, în partea cea mai dură a zonei, pentru a transmite semnale echipajelor de salvare.

 

 

Citește și:

Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

- Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

- Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel - 021.9615 sau *9615

Whats App - 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

 

 

InfoCons (www.infocons.ro) - Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!** din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615*** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Partenerii noștri
Super Consumator
Facebook Twitter YouTube Google+