Translate this page RO

Select language
InfoCons

Cum să pregătiți și să gătiți Hamburgerii în siguranță

Hamburgerii sunt o mâncare preferată pentru preparate și petreceri în timpul liber. Potrivit unui sondaj realizat de Rețeaua Alimentară, 2 din 5 persoane ar alege un burger dacă ar putea avea doar o singură mâncare pe farfuria lor.

Citește și:

112 – 113 – Numere de urgență de afișat

Dacă sunteți unul dintre ei, trebuie să știți cum să pregătiți și să preparați un hamburger care să nu se întoarcă să vă muste cu un caz de otrăvire alimentară. Peste 200 de persoane s-au îmbolnăvit în primăvara trecută din carne de vită contaminată cu bacterii E. coli. Și în timp ce Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au declarat că epidemia a dispărut, carnea de vită trebuie să fie tratată cu grijă.

Ca majoritatea cărnii, carnea de vită poate fi contaminată cu bacterii dăunătoare în diferite puncte din procesul de producție, ambalare și manipulare. Dar șansele de contaminare pot fi mai mari la carnea de vită decât la friptură sau la fripturi din cauza modului în care este produsă.

Citește și:

De ce ești asa de obosit?

Dar servirea unui burger în condiții de siguranță nu înseamnă servirea unei uscate și fără gust. Pentru burgeri mai siguri, care sunt încă suculenti și aromati, luați aceste măsuri de precauție la fiecare pas al călătoriei burgerului dvs., de la supermarket la grătar până la farfurie.
 
Bacteriile care vă pot face să vă îmbolnăviți cresc foarte încet în carnea de vită (și alte alimente) depozitate la temperaturi sub 40 ° F, dar acestea se înmulțesc rapid la temperaturi cuprinse între 40 ° și 140 ° F. Țineți frigiderul la temperatura de 37 ° F. Pentru a vă asigura că temperatura se menține într-un interval de siguranță, utilizați un termometru pentru frigider.
 
Sursa: Consumer Reports
 

 

Citește și:

Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

- Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

- Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel - 021.9615 sau *9615

Whats App - 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

 

 

 

InfoCons (www.infocons.ro) - Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!** din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615*** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Partenerii noștri
Super Consumator
Facebook Twitter YouTube Google+