Translate this page RO

Select language
InfoCons

Cheltuieli guvernamentale pentru protecția socială

Cheltuielile totale ale administrației publice în domeniul protecției sociale (așa cum sunt definite de COFOG) în Uniunea Europeană (UE) s-au ridicat la 2,890 miliarde de euro în 2017. Aceasta era echivalentă cu 18,8% din PIB sau 41,1% din cheltuielile administrației publice. Cheltuielile privind "protecția socială" au rămas de departe cea mai importantă diviziune COFOG în 2017 în Uniunea Europeană și în toate statele membre raportoare și țările AELS. Aceasta reflectă funcția centrală a guvernului de a redistribui veniturile și bogăția, finanțate prin plăți obligatorii.

Raportul dintre cheltuielile guvernamentale pentru protecția socială și PIB a variat în statele membre ale UE de la mai puțin de 10% în Irlanda (9,5%) la aproape un sfert din Finlanda (24,9%). Șase state membre - Finlanda, Franța, Danemarca, Italia, Austria și Suedia - au alocat cel puțin 20% din PIB protecției sociale, în timp ce Irlanda, Lituania, Malta, Letonia, România, Cehia și Bulgaria au cheltuit mai puțin de 13% protectie sociala.

 

Cheltuielile pentru protecția socială pot fi detaliate în mai multe grupuri detaliate. Grupul "vârstă înaintată", care include pensiile, a reprezentat 10,1% din PIB în UE în 2017. Acesta a reprezentat cea mai mare parte a cheltuielilor de protecție socială în toate statele membre, cele mai mari fiind înregistrate în Grecia și Finlanda 13,8%), urmate de Franța și Italia (ambele 13,4%), precum și de Austria (12,5%). În schimb, Irlanda (3,4%), Lituania (5,7%) și Cipru (6,0%) au înregistrat cele mai scăzute cote.

Sursa: Europa.eu

 

 

 

Citește și:

Consumați pastile când sunteți răcit? Puteți găsi și 18 E-uri într-un comprimat!

- Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

- Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel - 021.9615 sau *9615 

Whats App - 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

 

 

 

InfoCons (www.infocons.ro) - Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!** din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615*** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Partenerii noștri
Super Consumator
Facebook Twitter YouTube Google+