Translate this page RO

Select language
InfoCons

Ce urmează în 2019 pentru Uniunea Europeană

- Deputații europeni vor continua să dezbată viitorul Europei cu liderii UE.

- Primii lideri care se vor adresa plenului în noul an sunt: prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez, prim-ministrul finlandez Juha Sipilä și prim-ministrul italian Giusseppe Conte.

- Marea Britanie urmează să părăsească oficial UE în martie 2019. Orice acord privind Brexit are nevoie de aprobarea Parlamentului.

- Parlamentul și-a stabilit prioritățile pentru următorul buget pe termen lung al UE, cadrul financiar multianual (2021-2027), și solicită Consiliului începerea negocierilor. Eurodeputații doresc să se ajungă la un acord pe această temă înainte de alegerile europene, pentru a preveni afectarea programelor europene. De asemenea, un acord întârziat ar putea duce la pierderi de locuri de muncă.

- În ianuarie, comisia specială pentru procedura de autorizare a pesticidelor (PEST) va prezenta un raport în care va solicita standarde mai ridicate pentru asigura un nivel ridicat de protecție a sănătății umane și a animalelor, dar și pentru protejarea mediului.

- În martie, Parlamentul va discuta despre acordurile de liber schimb ale UE cu Singapore și Mexic. Singapore este un partener comercial cheie al UE care găzduiește peste 10.000 de companii europene. Acordul de liber schimb UE-Singapore va elimina aproape toate tarifele și va simplifica schimburile comerciale. De pe urma acordului cu Mexic vor beneficia cei mai mulți dintre exportatorii europeni de carne de pasăre, brânză, ciocolată și paste făinoase.

- Deputații europeni vor discuta despre reacția UE la mesajele de propagandă ale altor țări împotriva Uniunii. UE dorește să îmbunătățească educația mediatică și promovarea jurnalismului independent și de investigație.

- Deputații europeni vor continua să lucreze la propuneri privind consolidarea protecției denunțărilor de nereguli din UE în urma unor scandaluri recente, cum ar fi Dieselgate, Luxleaks, Panama papers și Cambridge Analytica.

Sursa: europa.eu

Citește și:

- Escrocheriile prin loterii, pronosport și concursuri

Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

- Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

- Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel - 021.9615 sau *9615

Whats App - 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

 

 

InfoCons (www.infocons.ro) - Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!** din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615*** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Partenerii noștri
Super Consumator
Facebook Twitter YouTube Google+