Translate this page RO

Select language
InfoCons

Ce poți face pentru a combate risipa alimentară?

Înainte de a pleca de acasă faceți-vă o listă de cumpărături. Verificați în frigider și în dulapuri care sunt produsele pe care le aveți deja, apoi completați lista cu produsele strict necesare.

Luați lista la magazin și cumpărați doar ceea ce este scris. Niciodată să nu mergeți la cumpărături daca vă e foame, altfel riscați să cumpărați multe produse de care nu aveți nevoie.

Faceți calcule. Atunci când cumpărați alimente pe care nu le consumați, risipiți în același timp și banii.

Verificați dacă temperatura din frigider este potrivită astfel încât alimentele să fie păstrate proaspete. De asemenea, depozitați mâncarea conform indicațiilor scrise pe ambalaj. Din fructele care încep să se înmoaie puteți face coktailuri, torturi și shakeuri.

Congelați alimentele dacă mâncați doar o mică parte din acestea, de exemplu: pâinea, se poate congela și reutiliza mai târziu.

Folosiți deșeurile ca îngrășământ pentru grădină.

Sursa: Zaļā brīvība

 

 

InfoCons (www.infocons.ro) - Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!** din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615*** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Partenerii noștri
Super Consumator
Facebook Twitter YouTube Instagram