Căsătoria civilă este recunoscută în toate țările din UE
În cazul diverselor tipuri de parteneriat - uniune civilă, parteneriat înregistrat sau concubinaj - se aplică norme diferite de cele care reglementează căsătoria.
În materie de căsătorie, normele naționale și aspectele practice diferă de la o țară la alta, mai ales în ceea ce privește:
Beneficiile consumului de avocado
Cazul dumneavoastră implică mai multe țări din UE - de exemplu, pentru că vă căsătoriți cu o persoană de altă naționalitate sau pentru că intenționați să vă mutați în străinătate după căsătorie?
Organizația Mondială a Sănătății a emis un nou avertisment despre țigările electronice
Aflați care este țara a cărei legislație reglementează căsătoria și regimul proprietății matrimoniale în cazul dumneavoastră. Acest lucru va avea consecințe importante asupra drepturilor și obligațiilor care vă revin ca soț/ soție.
Dacă nu vă căsătoriți în țara în care locuiți, ci în altă țară din UE, contactați autoritățile din ambele țări pentru a afla ce formalități trebuie să îndepliniți astfel încât căsătoria să fie recunoscută în ambele țări. Ar putea fi vorba, printre altele, de cerințele de înregistrare sau publicare.
Căsătoriile încheiate într-un stat membru al UE sunt recunoscute în toate celelalte țări. Fac excepție căsătoriile între parteneri de același sex.
Dacă vă căsătoriți într-o țară din UE care nu este țara dumneavoastră de origine, se recomandă să vă înregistrați căsătoria la oficiul consular al țării de origine.
Joc on-line interactiv – hai să salvăm cât mai multe fructe, legume și alte alimente!
Dacă mergeți să lucrați în altă țară din UE, soțul/soția are dreptul să vă însoțească. Verificați normele în materie de reședință pentru:
Sursa: Europa.eu
- Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?
- Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!
- Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!
Nr. de tel - 021.9615 sau *9615
Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro
InfoCons (www.infocons.ro) - Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.
Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!** din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615*** din orice rețea mobilă!
**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal