Translate this page RO

Select language
InfoCons

Cantitatea de deseuri alimentare scade în timpul pandemiei !

Verificarea camarii si a frigiderului mai des și realizarea listelor de cumpărături a dus la reducerea cantității de deșeuri alimentare din gospodarii cu o treime în timpul pandemiei, a constatat un nou sondaj.

 

Sondajul a fost efectuat pe un numeric de 5.000 de adulți din Marea Britanie și a descoperit că oamenii risipesc aproximativ o treime mai puțin  cartofi, pâine, pui și lapte - cele mai des consumate patru produse alimentare - în comparație cu situatia de dinaintea pandemiei.

Obiceiurile de cumpărături s-au orientat spre cumpărături mai rare, dar cumpărând mai multe articole, alături de schimbări de comportament , cum ar fi o mai bună planificare a meselor.

 

În medie, indivizii au identificat șase comportamente noi care contribuie la reducerea deșeurilor. Aproape jumătate dintre cei chestionați au spus că își verifică dulapurile și frigiderul mai mult înainte de a face cumpărături, iar unul din trei își ia mai mult timp pentru a verifica unde ar trebui depozitată mâncarea.

 

Alte acțiuni noi au inclus congelarea unei cantitati mai mari de alimente, economisirea resturilor și crearea unei liste de cumpărături.

 

Aproape 40%  dintre oameni consideră că alimentele, cum ar fi pieptul de pui trebuie să fie congelate  în ziua achizitionarii, când, de fapt, acestea pot fi congelate până la data „termenului de expirare”, oferind oamenilor mai multă flexibilitate.

 

Sursa: Wicked Less

 

 

 

Respect mancarii! 

InfoCons (www.infocons.ro) - Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!** din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615*** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Partenerii noștri
Super Consumator
Facebook Twitter YouTube Instagram