Translate this page RO

Select language
InfoCons

Cafeaua nu îți afectează inima

Cafeaua este cea mai populară băutură a dimineților pentru majoritatea consumatorilor. De-a lungul timpului însă, s-au format numeroase mituri și preconcepții despre beneficiile sau pericolele acestei băuturi. Iată unul dintre acestea:

Studii desfășurate la sfârșitul anului trecut de către Jurnalul Agriculturii și Chimiei Alimentare au dezvăluit faptul că oamenii care beau o cantitate moderată de cafea (în jur de 400mg pe zi – echivalentul a 2-4 cești) au un risc scăzut cu până la 15 procente de a suferi de o boală cardiovasculară, în comparație cu cei care nu beau cafea. Oamenii de știință nu sunt siguri de unde vin aceste beneficii ale cafelei, însă teoretizează că sursa lor ar putea fi antioxidanții și compușii anti-inflamatori pe care aceasta îi conține.

Sursa: consumerreports.org

 

InfoCons (www.infocons.ro) - Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!** din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615*** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Partenerii noștri
Super Consumator
Facebook Twitter YouTube Instagram