Translate this page RO

Select language
InfoCons

Bugetul UE pentru 2021-2027: Comisia salută acordul preliminar privind InvestEU

Comisia Europeană salută acordul preliminar privind InvestEU, programul propus pentru stimularea investițiilor private și publice din Europa în cadrul următorului buget pe termen lung al UE pentru 2021-2027. Proiectele din România au obținut finanțări în valoare totală de 676 milioane de euro din Fondul european pentru investiții strategice (FEIS). Aceste sume ar urma să atragă investiții suplimentare de 2.6 miliarde de euro. Proiectele se adresează domeniilor: 

 

Citește și:

ATENȚIE! Produs rechemat Mix Exotic 100g

  • Infrastructură și inovare - 16 proiecte aprobate și finanțate cu 561 de milioane EUR de Banca Europeană de Investiții (BEI) cu sprijinul FEIS. Fondurile ar urma să atragă investiții de încă 1.4 milioane de euro.
  • Întreprinderi mici și mijlocii  - 13 acorduri aprobate, cu o finanțare de 115 de milioane de euro, încheiate cu bănci sau fonduri intermediare și finanțate de către Fondul european de investiții (FEI) cu sprijinul FEIS. Fondurile ar urma să atragă încă 1.2 miliarde de euro, ceea ce ar putea facilita accesul la finanțare pentru circa 16 089 IMM-uri și întreprinderi cu capitalizare medie. 

Acest acord preliminar între Parlamentul European, statele membre și Comisie este un pas esențial în direcția creării programului InvestEU care va reuni sub o singură umbrelă Fondul european pentru investiții strategice și alte 13 instrumente financiare ale UE care sprijină în prezent investițiile din UE, facilitând accesul la finanțare.

Citește și:

Iluminatul festiv 2018 – Care au fost cheltuielile și cine a plătit cel mai mult ?!

InvestEU se bazează pe succesul Planului Juncker cunoscut și sub denumirea „Planul de investiții pentru Europa”. În mod similar Planului Juncker, InvestEU este o garanție bugetară a UE. Garanția va fi de cel puțin 38 de miliarde EUR, ea având ca obiectiv mobilizarea unei sume de minimum 650 de miliarde EUR. Fondul InvestEU va fi însoțit de Platforma de consiliere InvestEU – sprijin adaptat promotorilor de proiecte – și de portalul InvestEU — o rezervă de proiecte mature ușor accesibilă, destinată potențialilor investitori.

InvestEU reprezintă un parteneriat cu Grupul Băncii Europene de Investiții (BEI) – Banca UE – dar va fi deschis și altor parteneri de implementare.

Acest acord preliminar va face obiectul aprobării formale a Parlamentului European și a Consiliului. Aspectele bugetare ale InvestEU fac obiectul acordului global privind următorul buget pe termen lung al UE, propus de Comisie în mai 2018.

Citește și:

7 sfaturi pentru a urma o dietă sănătoasă

Ultimele cifre furnizate de Banca Europeană de Investiții – partenerul strategic al Comisiei în cadrul planului Juncker – arată că, până în martie 2019, Fondul european pentru investiții strategice (FEIS) a mobilizat investiții în valoare de aproape 390 de miliarde EUR. Operațiunile aprobate până în prezent în cadrul FEIS reprezintă un volum total de finanțare de 72,5 miliarde EUR la nivelul celor 28 de state membre. BEI a aprobat 518 proiecte de infrastructură sprijinite de FEIS, în valoare de 53,9 miliarde EUR, în timp ce Fondul european de investiții a aprobat 537 de acorduri de finanțare pentru IMM-uri, în valoare de 18,6 miliarde EUR. 929 000 de întreprinderi mici și mijlocii vor beneficia de aceste acorduri.

Sursa: ec.europa.eu

 

Citește și:

Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

- Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

- Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel - 021.9615 sau *9615

Whats App - 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

 

 

Citește și:
Citește și:
Citește și:
Citește și:
Citește și:
Citește și:
Citește și:

InfoCons (www.infocons.ro) - Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!** din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615*** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Partenerii noștri
Super Consumator
Facebook Twitter YouTube Google+