Translate this page RO

Select language
InfoCons

Avertisment Național Protecția Consumatorilor

În situații de criză, cum ar fi această perioadă în care ne aflăm, consumatorii tind să cumpere, cumpere, cumpere cât mai multe produse alimentare sau sanitare.

Înainte să achiziționăm un produs, trebue să citim întotdeauna eticheta și să ținem cont de:

-          Termenul de valabilitate

-          Condițiile de depozitare și păstrare ale alimentelor și produselor cumpărate

-          Pe etichetă ingredientele sunt afișate în ordine descrescătoare

-          Este foarte important să ajungem acasă cât mai repede pentru a depozita corect și la timp alimentele (frigider/congelator)

Inainte de a ne gândi la noi ca și la consumatori, să nu uitam că vorbim despre oameni, despre noi, copiii nostri, despre părinții nostri și depinde de noi să luăm atitudine și să fim uniți, să fim informați, să fim atenți, să fim cu o9atitudine și pentru asta InfoCons este alături de fiecare român, de fiecare om, și testăm zilnic produse și servicii, monitorizăm zilnic piața, asigurăm consiliere în domeniu și mai ales existăm pentru fiecare, dar cu ajutorul fiecăruia.

Atentie la ce cumparam, in special in aceasta perioada, sa citim eticheta, sa ne informam pentru ca dupa, de obicei este destul de tarziu si cumularea mai multor E-uri care se repeta in multe dintre elementele ce compun alimentele, si daca mai adaugam o bautura racoritoare si ceva dulce ne putem trezi ca doar la o masa ajungem sa ingeram aceleasi E-uri de 3-4-5 ori, sau mai mult si astfel doza de inhalare va ajunge sa fie periculoasa.

Așadar, să fim atenți ce cumpărăm, ce consumăm, în ce cantități și să nu transformăm postul într-o perioadă de ingerare agresivă de prea multe E-uri. Să nu uităm! Orice substanță, într-o cantitate este aliment, în alta medicament și în alta otravă. Produsele din comerțul autorizat sunt în limitele de cantități reglementate și autorizate, dar când cumulăm mai multe produse care conțin cam aceleasi substanțe, se poate depăși doza.

Atenție! Mai ales pentru copii și vârstnici, să citim de două ori mai mult etichetele în această perioadă!

Alege Sănătos ! Trăiește Sănătos ! Citește eticheta ! Dacă nu înțelegi ce scrie pe etichetă, descarcă aplicația InfoCons și poți verifica aditivii alimentari, ce înseamnă, dacă au reacții adverse, dacă pot fi utilizați la copii. 

Igiena este importantă întotdeauna, la fel ca și alimentația sănătoasă, nu doar în momente când se creează panică. O alimentație sănătoasă = un aport corect de vitamine și nutrienți care duc la un sistem imunitar puternic.

O igienă corectă se impune întotdeauna nu doar din motive „estetice”, dar și pentru că ne protejează de microbi.

Spălați-vă pe mâini minim 20 de secunde cu apă și săpun oricât de des puteți! Dar stiati ca si produsele de ingrijire personala contin aditivi?!

Păstrați distanța, încercați să evitați ieșirile în locuri publice și aglomerație, și nu în ultimul rând, cumpărați responsabil și inteligent. Fiți un adevărat consumator european cu o9atitudine!

Dacă în această perioadă nu mai putem depune o sesizare, trebuie să luăm atitudine și să fim noi, fiecare dintre noi „comisari ai protecției consumatorilor”, să verificăm informațiile de pe etichetă, termenul de valabilitate, ingredientele, și E-urile care pot pune în pericol imunitatea noastră!

 “În concluzie, citește eticheta, nu uita că ingredientele sunt în ordine descrescătoare și dacă vezi tot felul de denumiri foarte ciudate și de neințeles, descarcă aplicația InfoCons gratuit și poți avea toate informațiile cu privire la aceste produse. Totodată, nu uita că foarte multe produse de post conțin celebrele E-uri și este important să știi ce înseamnă aceste E-uri. InfoCons pune la dispoziția consumatorilor dicționarul de E-uri gratuit, atât pe site-ul InfoCons, cât și în aplicația InfoCons, și în acest mod afli ce sunt respectivele substanțe. Informându-te, vei putea alege în cunoștiință de cauză dacă vei cumpăra vitamina C sau o tocăniță cu multe ingrediente, printre care și vitamina C.”

Nu uita! InfoCons este alături de tine!” – Sorin Mierlea, presedintele Asociatiei InfoCons

InfoCons (www.infocons.ro) - Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!** din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615*** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Partenerii noștri
Super Consumator
Facebook Twitter YouTube Instagram