Translate this page RO

Select language
InfoCons

Accesarea conținutului on-line în străinătate

Când călătoriți în altă țară din UE(În acest caz, cele 28 de state membre ale UE + Islanda, Liechtenstein şi Norvegia), aveți dreptul de a accesa serviciile de conținut on-line contra cost, în același mod în care le-ați accesa în țara de origine. De exemplu, dacă plătiți un abonament la un furnizor de conținut TV, atunci când călătoriți în altă țară din UE puteți vizualiza și descărca filmele și serialele pe care le urmăriți și acasă.

Aceste reguli vizează toate abonamentele contra cost la conținut on-line - cărți electronice, jocuri, muzică și evenimente sportive.

Citește și:

Gestionarea dezastrelor în UE - Mecanismul de protecție civilă

Dacă aveți contract cu un furnizor de conținut on-line care vă limitează accesul în alte țări din UE sau dacă a trebuit să plătiți suplimentar pentru a accesa conținutul în străinătate, aceste restricții nu se mai aplică.

Accesarea gratuită a conținutului on-line în străinătate

Normele UE acoperă și abonamentele gratuite la conținut on-line când călătoriți în altă țară din UE, dar pe bază opțională. Aceasta înseamnă că, pe durata șederii în străinătate, accesul la serviciile gratuite de conținut on-line la care v-ați abonat depinde de furnizorul de servicii.

Sursa: Europa.eu

 

 

 

 

 

 

 

Citește și:

- Accesibilitatea produselor digitale - O lume digitală mai bună

- Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

- Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel - 021.9615 sau *9615

Whats App - 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

 

 

InfoCons (www.infocons.ro) - Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!** din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615*** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Partenerii noștri
Super Consumator
Facebook Twitter YouTube Google+