Translate this page RO

Select language
InfoCons

19 Februarie - 145 de ani de la nașterea lui Constantin Brancusi

Născut la 19 februarie 1876, la Hobița, Gorj, Constantin era al șaselea copil al lui Radu Nicolae Brâncuși (1833-1885) și Maria Brâncuși (1851-1919). Prima clasă primară a făcut-o la Peștișani, apoi a continuat școala la Brădiceni. Copilăria sa a fost marcată de dese plecări de acasă și de ani lungi de ucenicie în ateliere de boiangerie, prăvălii și birturi.

 

 

„Am slefuit materia pentru a afla linia continua.

Si cand am constatat ca n-o pot afla,

m-am oprit; parca cineva nevazut

mi-a dat peste maini - Constantin Brancusi”

 

 

"Ziua nașterii lui Constantin Brancusi ar trebui să însemne pentru fiecare dintre noi ceva special, o zi în care să ne gândim, să simțim și să fim cu adevărat români și poate, de ce nu, să privim o opera, să încercăm să sărbătorim real cultura și pe sculptorul sufletului romanesc, Constantin Brancusi. Toate acestea le putem face în 2021 cu o9atitudine, devenind cu toții și consumatori de cultură, lucru care ar fi de dorit să fim deja. "

 

 

Sorin Mierlea -Presedinte InfoCons

 

 

 

 

 

 

 

 

InfoCons (www.infocons.ro) - Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!** din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615*** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Partenerii noștri
Super Consumator
Facebook Twitter YouTube Instagram