Translate this page RO

Select language
InfoCons

12% dintre consumatorii romani nu înțeleg termenul de valabilitate de pe ambalajele produselor !

Conform unui studiu european cu privire la înțelegerea expresiei “a se consuma de preferință înainte de..” de pe etichetele produselor alimentare, situația la nivelul consumatorilor români cât și la nivel european este următoarea: 

  •   Depinde de tipul produselor alimentare : RO 14 % ;  EU 25%;
  •   Produsele alimentare pot fi consumate și după această dată, dar s-ar putea să nu mai aibă aceeași calitate:  RO  14 % EU 47 %;
  •   Produsele alimentare vor fi sigure pentru consum până la data indicată, dar nu ar trebui să fie consumate după această dată: RO 24%  EU 64 %
  •   Niciuna dintre variantele de mai sus :  RO 4 % EU 3%;
  •   Nu știu :  RO :12 %  ; EU 1%.

 

 

Respect mâncării !

 

InfoCons (www.infocons.ro) - Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!** din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615*** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Partenerii noștri
Super Consumator
Facebook Twitter YouTube Instagram