Translate this page RO

Select language
InfoCons

UE anunță un ajutor de 550 de milioane EUR pentru salvarea a 16 milioane de vieți cu risc de SIDA, tuberculoză și malarie

UE a anunțat la summitul G7 de la Biarritz, o contribuție de 550 de milioane EUR la Fondul global . Acesta din urmă este un parteneriat internațional înființat pentru a lupta împotriva SIDA, tuberculoza și malaria din lume. Acțiunea sa a salvat deja 27 de milioane de vieți de la crearea sa în 2002. Fondul global își propune să strângă cel puțin 12,6 miliarde EUR (14 miliarde USD) pentru perioada 2020-2022. Până în 2023, se preconizează că aceste fonduri vor ajuta la salvarea a încă 16 milioane de vieți, la prevenirea a 234 milioane de infecții, la reducerea la jumătate a SIDA, a tuberculozei și a deceselor de malarie și la consolidarea sistemelor de sănătate. 

Citește și:

Mașini de serviciu

Angajamentul facut se bazează pe presupunerea că noul cadru financiar multianual al UE pentru perioada 2021-2027 și noul instrument de acțiune externă, care ar asigura bugetul pentru acest angajament, vor fi adoptate la nivel global în linia propusă. de către Comisia Europeană.Comisia Europeană a donat peste 2,6 miliarde de euro Fondului global de la crearea sa. Cu sprijinul suplimentar al țărilor UE, contribuția generală a UE reprezintă aproape 50% din resursele obținute de Fondul global.

Sursa: Comisia Europeana

 

 

Citește și:

InfoCons (www.infocons.ro) - Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!** din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615*** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Partenerii noștri
Super Consumator
Facebook Twitter YouTube Instagram