« Înapoi la index

Aditiv alimentar din categoria coloranţilor naturali, obţinut din tomate, dar care se poate sintetiza şi pe cale chimică. Conferă culoare roşu închis, fiind utilizat atât pentru funcţia de colorant, cât şi pentru cea de aromatizant, în dozele prevăzute de reţete. Este utilizat în gemuri, jeleuri ?i marmelade.
Cantitate max zilnica permisa/corp: Nespecificat
Descriere cantitate max zilnica permisa: Nu s-a stabilit o doză zilnică maximă pentru consumul uman.
Doza de încorporare în alimente: 100 mg/kg
Descriere doza de încorporare în alimente: Doza de incorporare in alimente: 100 mg/kg.
Efecte secundare: NU
Descriere efecte secundare: Nu au fost semnalate efecte secundare nedorite.
Contraindicatii:Nespecificat
Descriere contraindicatii:
Utilizabil pentru copii: NU
Descriere utilizare copii: Nu este permis in alimentele destinate sugarilor si copiilor mici.

« Înapoi la index