Definiție pentru fosfati de sodiu

Tip: Ingredient

Definiție

E339 - Fosfat de sodiu

Aditiv alimentar cu funcţii de regulator de aciditate, emulgator, sechestrant, umectant şi stabilizator (de reţinere a apei şi de îngroşare), care se prezintă sub formele E 339(i) - Fosfat monosodic, E 339(ii) - Fosfat disodic şi E 339(iii) - Fosfat trisodic.

Cantitate max zilnica permisa/corp: 70 mg/kg corpDescriere cantitate max zilnica permisa: Doza zilnică admisă pentru consumul umancumulat de fosfor este de până la 70 mg/kg corp.Doza de încorporare în alimente: 1-5 g/kgDescriere doza de încorporare în alimente: Se adaugă în cantitate de 1-1,5 g/kg în laptele parţial deshidratat, în cantitate de 2,5 g/kg în laptele praf integral sau degresat, în smântână UHT şi frişcă în cantitate de 5g/l şi în brânza proaspătă în cantitate de 2g/kg.Efecte secundare: DADescriere efecte secundare: Cantităţile prea mari de fosfaţi pot cauza tulburări metabolice.Contraindicatii: NespecificatDescriere contraindicatii: Utilizabil pentru copii: DADescriere utilizare copii: Acest aditiv este admis in alimentele pentru copii in limitele impuse.