Definiție pentru esteri glicerici ai rasinilor din lemn

Tip: Ingredient

Definiție

Aditiv alimentar cu rol de agent de îngroşare, emulgator, stabilizator, adjuvant şi aromatizant. Constituie de asemeni materie de bază pentru guma de mestecat. Este utilizat la tratamentul de suprafaţă al fructelor şi legumelor proaspete şi în băuturi nealcoolice aromatizate energizante şi în băuturi alcoolice tulburi aromatizate, cu conţinut de alcool mai mic de 15%. Băuturile care conţin acest aditiv nu sunt recomandate copiilor. Până în anul 2002 această substanţă nu a fost permisă în România, fiind introdusă ca urmare a alinierii la legislaţia europeană.

Cantitate max zilnica permisa/corp: 25 mg/kg corpDescriere cantitate max zilnica permisa: Doza zilnică admisă pentru consumul uman este de până la 25 mg/kg corp.Doza de încorporare în alimente: 50-100 mg/kgDescriere doza de încorporare în alimente: Este utilizat în cantităţi de până la 50 mg/kg la tratamentul de suprafaţă al fructelor şi legumelor proaspete şi în cantităţi de până la 100 mg/kg în băuturi nealcoolice aromatizate energizante şi în băuturi alcoolice tulburi aromatizate.Efecte secundare: NespecificatContraindicatii: DADescriere contraindicatii: Dozele mari produc hiperkinezie, insomnie, tahicardie.Utilizabil pentru copii: NUDescriere utilizare copii: Nu sunt permisi in alimentele destinate sugarilor si copiilor mici.