Translate this page RO

Select language
InfoCons

Definiție pentru E901

Tip: Ingredient

Definiție
Aditiv alimentar utilizat ca agent de glazurare, având însă şi funcţii de emulgator, agent antiaglomerant, agent de îngroşare, substanţă-suport pentru coloranţi şi stabilizator. Este un polimer natural produs de albine. Ca aditiv se prezintă sub formele E 901(i) - Ceară albă de albine sau E 901(ii) - Ceară galbenă de albine.

Cantitate max zilnica permisa/corp: Doza zilnică nu este limitată .Descriere cantitate max zilnica permisa: Doza zilnică nu este limitată .Doza de încorporare în alimente: 200-1200 mg/kgDescriere doza de încorporare în alimente: Se foloseşte în cantităţi cuprinse între 200 şi 500 mg/kg la acoperirea de suprafaţă a unor produse din ciocolată, a produselor de cofetărie şi patiserie glazurate cu ciocolată, a boabelor de cafea, a citricelor şi altor fructe proaspete, cât şi în guma de mestecat, în cantitate de 1200 mg/kg.Efecte secundare: NUDescriere efecte secundare: Nu s-au semnalat efecte secundare la cantităţile din alimente.Contraindicatii: NespecificatDescriere contraindicatii: Utilizabil pentru copii: NUDescriere utilizare copii: Acest aditiv nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici.

Partenerii noștri
Super Consumator
Facebook Twitter YouTube Instagram