Translate this page RO

Select language
InfoCons

Definiție pentru E552

Tip: Ingredient

Definiție
Aditiv alimentar cu rol de antiaglomerant. Se foloseşte şi ca suport pentru alţi aditivi. Este un mineral natural care se adaugă în sare şi înlocuitorii săi, în zahărul pudră, în dextroză, în zer pudră şi preparate din zer pudră, în brânza feliată cu pastă moale, tare sau topită. Se adaugă în condimente şi în grăsimile folosite la ungerea tăvilor şi tigăilor. Se mai foloseşte, de asemeni, în toate produsele alimentare pe bază de lapte, carne, ouă, peşte, cereale, zahăr, legume, fructe, în băuturi alcoolice şi nealcoolice, în produse dietetice şi suplimente alimentare, în produse sub formă de tablete sau pulbere sau doar pentru tratament de suprafaţă, conform tehnologiilor şi cantităţilor prevăzute de reţete.

Cantitate max zilnica permisa/corp: Doza zilnică nu este limitată .Descriere cantitate max zilnica permisa: Doza zilnică nu este limitată .Doza de încorporare în alimente: 10-30g/kgDescriere doza de încorporare în alimente: Se adaugă în cantitate de 10g/kg în sare şi înlocuitorii săi, în zahărul pudră, în dextroză, în zer pudră şi preparate din zer pudră, în brânza feliată cu pastă moale, tare sau topită. Se adaugă în cantitate de 30g/kg în condimente şi în grăsimile folosite la ungerea tăvilor şi tigăilor.Efecte secundare: NUDescriere efecte secundare: Nu s-au semnalat efecte secundare la cantităţile folosite în produsele alimentare.Contraindicatii: NespecificatDescriere contraindicatii: Utilizabil pentru copii: NUDescriere utilizare copii: Nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici.

Partenerii noștri
Super Consumator
Facebook Twitter YouTube Google+