Translate this page RO

Select language
InfoCons

Definiție pentru E504

Tip: Ingredient

Definiție

Aditiv alimentar cu rol de stabilizator, regulator de aciditate şi antiaglomerant, obţinut din hidroxid de magneziu. Se prezintă sub forma E 504(i) - Carbonat de magneziu şi E 504(ii)- Bicarbonat de magneziu. Se foloseşte şi ca suport pentru alţi aditivi.Se adaugă în produse din zer deshidratat, în sare, zahăr pudră, cît şi în produse lactate, brânzeturi, deserturi pe bază de lapte, îngheţată, grăsimi emulsionate tartinabile, produse din legume, fructe, carne, peşte, ouă, cereale, în paste făinoase, aluaturi, produse de patiserie, cofetărie şi brutărie, sosuri, condimente, salate, supe, ciorbe, produse dietetice, suplimente alimentare, băuturi alcoolice şi nealcoolice etc.

Cantitate max zilnica permisa/corp: Doza zilnică admisă nu este limitată.Descriere cantitate max zilnica permisa: Doza zilnică admisă nu este limitată.Doza de încorporare în alimente: NespecificatDescriere doza de încorporare în alimente: Se adauga in cantitatile prevazute de retete.Efecte secundare: NUDescriere efecte secundare: Nu s-au semnalat efecte secundare la cantitatile incorporate in alimente.Contraindicatii: NespecificatDescriere contraindicatii: Utilizabil pentru copii: NUDescriere utilizare copii: Nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici.

Partenerii noștri
Super Consumator
Facebook Twitter YouTube Instagram