Translate this page RO

Select language
InfoCons

Definiție pentru E341

Tip: Ingredient

Definiție

Aditiv alimentar cu funcţii de regulator de aciditate, emulgator, sechestrant, umectant şi stabilizator (de reţinere a apei şi de îngroşare), care se prezintă sub formele E 341(i) - Fosfat monocalcic, E 341(ii) - Fosfat dicalcic şi E 341(iii) - Fosfat tricalcic. Fosfatul monocalcic nu este, de fapt, un aditiv alimentar, ci o substanţă folosită la spălarea instalaţiilor dozatoarelor automate care livrează băuturi de tip ceai, cafea instant, suc etc.

Cantitate max zilnica permisa/corp: 70 mg/kg corpDescriere cantitate max zilnica permisa: Doza zilnică admisă pentru consumul umancumulat de fosfor este de până la 70 mg/kg corp.Doza de încorporare în alimente: 1-3 g/kgDescriere doza de încorporare în alimente: Fosfatul dicalcic se foloseşte în cantitate de 1g/kg la gheaţa alimentară, iar fosfatil tricalcic se adaugă în cantitate de maxim 3g/kg în unele deserturi şi în amestecuri de prafuri pentru deserturi.Efecte secundare: DADescriere efecte secundare: Cantităţile prea mari de fosfaţi pot cauza tulburări metabolice.Contraindicatii: NespecificatDescriere contraindicatii: Utilizabil pentru copii: NUDescriere utilizare copii: Nu este permis in alimentele destinate sugarilor si copiilor mici.

Partenerii noștri
Super Consumator
Facebook Twitter YouTube Instagram