Translate this page RO

Select language
InfoCons

Definiție pentru E163

Tip: Ingredient

Definiție

Antocianinele și antocianidinele reprezintă o grupă largă de coloranți naturali. Culoarea majorității fructelor, florilor și fructelor de padure este rezultatul unei combinatii de antocianine și antocianidine. Este utilizat pe scară largă, dar coloranții sunt instabili. Temperatura, lumina și pH-ul pot influența culoarea. E163(i)-(iii) sunt mixturi. Compușii individuali sunt izolați din diferite specii de plante. Cercetările realizate până în prezent nu au identificat un potențial pericol pentru sănătate în urma consumării acestui aditiv alimentar.

Cantitate max zilnica permisa/corp: Nu, excepție făcând E163(ii), până la 2,5 mg/Kg corp.Descriere cantitate max zilnica permisa: Doar E163(ii), până la 2,5 mg/Kg corp.Doza de încorporare în alimente: NespecificatDescriere doza de încorporare în alimente: Se adauga in cantitatile prevazute de retete.Efecte secundare: NUDescriere efecte secundare: Nu s-au semnalat efecte secundare la cantităţile folosite în alimente.Contraindicatii: Nu este cazul.Descriere contraindicatii: Nu este cazul.Utilizabil pentru copii: Nu se cunosc contraindicațiiDescriere utilizare copii: Nu este cazul.

Partenerii noștri
Super Consumator
Facebook Twitter YouTube Instagram