Translate this page RO

Select language
InfoCons

Definiție pentru brun ht

Tip: Ingredient

Definiție
Aditiv alimentar din categoria coloranţilor sintetici azoici. Conferă culoare brună şi este admis a se folosi într-o gamă diversă de produse, cum sunt: băuturile alcoolice şi nealcoolice, produse conservate din fructe şi legume, deserturi pe bază de grăsimi, fructe sau lapte, prăjituri, biscuiţi, napolitane, snacksuri, produse de cofetărie, preparate şi conserve din peşte, brânză topită, sosuri, condimente, muştar, suplimente alimentare şi preparate dietetice etc.

Cantitate max zilnica permisa/corp: 1,5 mg/kg corpDescriere cantitate max zilnica permisa: Doza zilnică admisă pentru consumul umaneste de până la 1,5 mg/kg corp, doză foarte mică, ce poate fi foarte uşor depăşită.Doza de încorporare în alimente: 50 mg/kg sau 50 mg/lDescriere doza de încorporare în alimente: Se adauga în cantitate de maxim 50 mg/kg sau 50 mg/l, datorită potenţialului toxic recunoscut.Efecte secundare: DADescriere efecte secundare: Deoarece este un colorant azoic, poate produce alergii şi intoleranţă la persoanele sensibile la salicilaţi. Ca eliberator de histamină, poate intensifica simptomele caracteristice astmului. În combinaţie cu benzoaţii (E 210-215) favorizează hiperactivitatea la copii.Contraindicatii: NespecificatDescriere contraindicatii: Utilizabil pentru copii: NUDescriere utilizare copii: Nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici.

Partenerii noștri
Super Consumator
Facebook Twitter YouTube Instagram