Translate this page RO

Select language
InfoCons

Definiție pentru bicarbonat de potasiu

Tip: Ingredient

Definiție

Aditiv alimentar cu rol de stabilizator şi regulator de aciditate, obţinut din sare sau apă de mare. Se prezintă sub forma E 501(i) - Carbonat de potasiu şi E 501(ii) - Bicarbonat de potasiu. Se foloseşte şi ca suport pentru alţi aditivi. Se adaugă în cantităţile prevăzute de reţete în produse lactate, brânzeturi, deserturi pe bază de lapte, îngheţată, grăsimi emulsionate tartinabile, produse din legume, fructe, carne, peşte, ouă, cereale, în paste făinoase, aluaturi, produse de patiserie, cofetărie şi brutărie, sosuri, condimente, salate, supe, ciorbe, produse dietetice, suplimente alimentare, băuturi alcoolice şi nealcoolice etc.

Cantitate max zilnica permisa/corp: Doza zilnică nu este limitată.Descriere cantitate max zilnica permisa: Doza zilnică nu este limitată.Doza de încorporare în alimente: NespecificatDescriere doza de încorporare în alimente: Se adauga in cantitatile prevazute de retete.Efecte secundare: NUDescriere efecte secundare: Nu s-au semnalat efecte secundare la cantitatile incorporate in alimente.Contraindicatii: NespecificatDescriere contraindicatii: Utilizabil pentru copii: DADescriere utilizare copii: Se utilizează şi în alimente preparate din cereale, destinate sugarilor şi copiilor mici sănătoşi.

Partenerii noștri
Super Consumator
Facebook Twitter YouTube Instagram