Navighezi în versiunea veche InfoCons.
This is default text for notification bar

Translate this page RO

Select language
InfoCons

Tonga

Tonga

Condiţii de intrare şi regim de şedere

La data de 20 noiembrie 2015 a fost semnat, la Bruxelles, Acordul dintre Uniunea Europeană și Regatul Tonga privind exonerarea de obligația de a deține viză de scurtă ședere.

Conform prevederilor Acordului, începând cu data de 21 noiembrie 2015, cetățenii UE/cetățenii din Regatul Tonga, posesori de pașapoarte valabile simple, diplomatice, de serviciu, oficiale sau speciale pot intra și rămâne fără viză, pe teritoriul statelor membre UE /Regatului Tonga pentru o perioadă maximă de 90 de zile în cursul oricărei perioade de 180 de ziledar valabilitatea paşaportului trebuie să fie de minim 6 luni. Sunt necesare rezervarea la hotel şi biletul de întoarcere.


Ameninţări teroriste, siguranţă şi criminalitate

Deşi în Regatul Tonga se înregistrează o rată scăzută a criminalităţii, există furturi din case şi de pe proprietăţi. A fost înregistrat un număr redus de agresiuni sexuale împotriva străinilor, inclusiv pe plaje publice.

Infracţiunile sexuale cu minori sau diseminarea pornografiei infantile sunt aspru pedepsite.

Ambasada României la Canberra recomandă persoanelor de sex feminin să evite plimbările pe timp de noapte sau în locuri mai puţin circulate şi să acorde o precauţie sporită siguranţei personale şi protecţiei obiectelor de valoare.

Se recomandă evitarea achiziţionării bunurilor contrafăcute şi piratate.


Sistemul medical

Pot apărea focare de febră dengue şi de febră chikungunyagenerate de virusuri purtate de ţânţari, îndeosebi în perioada sezonului ciclonului tropical, care apare în luna noiembrie şi durează până în aprilie.

Ambasada României la Canberra recomandă cetăţenilor români care se deplasează în Regatul Tonga să consulte Serviciul de meteorologie local pentru prognoze actualizate. De asemenea, se recomandă cetăţenilor români care vizitează Regatul Tonga să îşi ia măsuri de precauţie sporite împotriva ţânţarilor.

Partenerii noștri
Super Consumator
Facebook Twitter YouTube Instagram
Compară produsele

Produse alese pentru comparare