Navighezi în versiunea veche InfoCons.
This is default text for notification bar

Translate this page RO

Select language
InfoCons

Mauritania

Mauritania

Condiţii de intrare şi regim de şedere

Cetățenii români au nevoie de viză pentru a călători în Mauritania. Viza se poate obţine de la Ambasada Republicii Islamice Mauritania acreditată la Berlin, Republica Federală Germania: Kommandantenstr. nr. 80, 10117 Berlin, tel.: +49302065883, fax: +493020674750, e-mail: info@mauretanien-embassy.de .

Din luna august 2014 viza de intrare pe teritoriul acestui stat poate fi obținută direct pe aeroportul internațional din Nouakchott.

Este necesar ca pașaportul să fie valabil pentru o perioadă de cel puțin șase luni de la data intrării în țară. Pentru aplicarea ștampilei de intrare este necesară cel puțin o pagină liberă în pașaport. Accesul pe cale terestră în Mauritania se poate efectua printr-unul din următoarele puncte de trecere a frontierei PK 55 Nouadhibou, Douera, Tmeimichatt (Dakhlet-Nouadhibou), Choum (Adrar), Chegatt, Zoueiratt (Guelb), F’Derick, Bir Mogrein, Ain Ben Tili (Tiris Zemour), Oualata, Fassala Nere, Bassiknou, Adel Bagrou, Bousteila, Djigueni (Hodh Ech Chargui), Gogui Zemal, Touil (Hodh El Gharbi), Tenaha, Hamod (Assaba), Ould Yenge, Ghabou Débarcadère, Gouraye Débarcadère, Wompou Débarcadère (Guidimakha), Wali, Sagne, Tifounde Cive, Kaedi Débarcadère (Gorgol), M’Bagne, Aere M’Bar, Boghe Débarcadère, Dar El Barka (Brakna), Tekane, Jidrel Mohguen, Bac de Rosso, Diama (Trarza), Touajil, N’Beiket Lahwach (sud-est), Fereni et Melgue (la frontiera cu Mali), Nouma Niere, Djowol, Dioudi Dande Mayo Bababe, Lexeiba, Marsel et M’Boyo (la frontiera cu Senegal).

Atenţie! Cetățenii străini care intră pe teritoriul Mauritaniei fără să se înregistreze la unul dintre punctele de trecere a frontierei menţionate mai sus, sunt considerați a avea un statut ilegal.

Partea de N-E a țării (proximitatea frontierei cu Algeria, Mali, Sahara Occidentală) a fost plasată sub controlul armatei, fiind necesară o autorizație specială, din partea Statului Major al Armatei, pentru accesul în această regiune.

Cardurile bancare și cecurile nu sunt acceptate de către comercianți, prin urmare se recomandă utilizarea numerarului.
 


Ameninţări teroriste

Pe fondul amenințării teroriste determinate de AQMI (Al Qaeda în Maghrebul Islamic), precum și alte grupări teroriste în statele din proximitate (în special Mali) este descurajată orice încercare de deplasare în zona de frontieră dintre Mali și Mauritania.

Cetățenii români care călătoresc în această zonă se expun riscurilor de a deveni victime ale atentatelor teroriste, răpirilor și/sau jafurilor.

Se recomandă alternarea intervalelor orare de deplasare, organizarea în convoi pentru călătoriile pe distanțe lungi, cu asistența unui ghid profesionist.

De asemenea, la intrarea pe teritoriul mauritanez, este preferabilă solicitarea de informații pe lângă autoritățile competente, în vederea actualizării datelor despre evoluția situației de securitate.
 


Siguranţă şi criminalitate

Au fost semnalate jafuri, inclusiv prin utilizarea violenței, sens în care se recomandă vigilență sporită pe parcursul deplasărilor, atât în mediul urban, cât și în mediul rural.

Pentru semnalarea cazurilor de jaf, utilizați numerele de telefon de la secțiunea ”Telefoane utile”.

Coordonate ale misiunii diplomatice

Ambasada României în Regatul Maroc

Adresa: 10, Rue d'Ouezzané, Rabat

Telefon: 00212 537 72 46 94; 00212 537 73 86 11

Fax: 00212 537 70 01 96

Web: http://rabat.mae.ro/

E-mail: rabat@mae.ro 

Telefon mobil NUMAI pentru urgenţe (accidente, răpiri, etc.): 00212 679 97 77 51
 

Secţia consulară

Adresa: 10, Rue Ouazzane, Hassan

Telefon: 00212 537 72 14 93, numai luni între 13,00-16,00 (limbile română și franceză) 00212 537 25 40 65, de marți până vineri între 09,00-14,00 (se răspunde în limbile franceză și engleză)

E-mail: visa.consulat@gmail.com; rabat.cons@mae.ro

Telefon mobil NUMAI pentru urgenţe (accidente, răpiri, etc.): 00212 679 97 77 51
 

Secţia economică

Adresă: Route el Moujahidine, lotissement Alta Mira, Villa Falaky n° 4, Tanger

E-mail: remusradulescu@yahoo.com.br

Tel/fax: 00212 539 33 02 05

Telefon mobil: 00212 664 815 494

Ambasador: Dna Simona Mariana IOAN

Telefoane utile

  • Poliția (în mediul urban) (1)17
  • Jandarmeria (în afara localităților) (1)16
  • Pompieri și ambulanță 118
  • În caz de accident apelați poliția 117/119


Sistemul medical

Premergător călătoriei în Mauritania este recomandată vaccinarea împotriva febrei galbene, meningitei și febrei tifoide, precum și medicație pentru prevenirea malariei. De asemenea, există un risc crescut de infectare cu hepatită B, HIV și sifilis, în cazul în care nu sunt luate toate măsurile de protecție.

În scopul reducerii riscurilor de infestare, se recomandă:

  • spălarea mâinilor înainte de fiecare masă, precum și înainte de consumarea alimentelor;
  • verificarea stării alimentelor (de evitat achiziționarea produselor de la vânzătorii ambulanți).
  • consumul de apă îmbuteliată;
  • evitarea consumului de preparate nepasteurizate sau crude.

Pe fondul extinderii epidemiei de Ebola, controalele sanitare la punctele de trecere a frontierei (aeriene, terestre și maritime ) au fost înăsprite.


Condiţii privind traficul auto

Este recomandată utilizarea drumurilor naționale de coastă, aflate sub supravegherea Jandarmeriei Naționale și evitarea deplasărilor în deșert.

Circulaţia auto (starea drumurilor, limitele de viteză admise, parcarea, permisul de conducere, transportul public, informaţii pentru cazurile de accident de circulaţie)

Precizăm că, în cazul producerii unor accidente rutiere soldate doar cu pagube materiale se recomandă menținerea autoturismelor implicate în poziția impactului, deoarece înțelegerea amiabilă nu este recunoscută.


Reglementări vamale

Introducerea/scoaterea de valută de pe teritoriul Mauritaniei se efectuează doar în baza unei declarații la intrarea/ieșirea de pe teritoriul național. Este necesară păstrarea tuturor documentelor justificative (ex. buletine de schimb valutar ).

Este interzisă introducerea alcoolului pe teritoriul Mauritaniei pentru toți cetățenii străini care călătoresc, indiferent de scopul deplasării (conform legislației în vigoare, alcoolul este asimilat stupefiantelor).

De asemenea, cetățenii români care călătoresc în Mauritania, sunt sfătuiţi să nu introducă preparate/carne de porc (bagajele sunt supuse controlului vamal aleatoriu).


Regimul animalelor de companie

Nu este recomandată deplasarea cu animale de companie.

Partenerii noștri
Super Consumator
Facebook Twitter YouTube Instagram
Compară produsele

Produse alese pentru comparare