Translate this page RO

Select language
InfoCons

Risipa alimentară

Abordarea globală privind risipa alimentară prin educație non-formală

Despre proiect

Actiunile proiectului vor avea un impact pozitiv asupra tuturor aspectelor ce tin de durabilitatea si consumul sustenabil, atat  pentru cetatenii  care traiesc in tarile in curs de dezvoltare cat si pentru cetatenii din tarile Uniunii Europene.

Activitatile proiectului vor completa lipsa de educare si informare legate de problematica globala a deseurilor alimentare si vor spori gradul de constientizare a interdependentei globale si a problemelor de mediu cu impact asupra dezvoltarii sociale. De asemenea activitatile proiectului vor promova abilitatile de modificare a consumului de alimente si vor reduce saracia la nivel global. Mai mult de 2 milioane de Cetateni la nivelul U.E. vor cunoaste si vor aplica aptitudinile dobandite in cadrul acsetui Proiect cu privire la consumul durabil, intelegand ca un consum de alimente mai bine gestionat poate deschide posibilitati de consum pentru alte categorii de persoane.

Grupul tinta al proiectului : 2.000.000 membrii de gospodarie, 3.000 de profesioniti in domeniul educatiei, 1.000 de reprezentanti ai ONG-urilor si lideri de opinie.

Intelegea asupra impactului global datorat deseurilor alimentare, va conduce la reducerea risipei alimentare care va  avea un impact direct pentru reducerea problemelor de mediu cat si reducerea costurilor din gospodarii.

Obiectivele proiectului

  • Cresterea gradului de educare si informare a consumatorilor  cu privire la interconexiunile determinate de risipa alimentara, deoarece informarea la nivel mondial cu privire la acest aspect este una foarte sczauta;
  • Sensibilizarea grupurilor tinta asupra interdependentei globale si a problemelor de mediu si dezvoltare sociala;
  • Promovarea posibilitatilor de evitare a creerii de deseuri alimentare prin prezentarea de modele de consum ce pot fi modificate la nivelul gospodariilor contribuind la randul lor la reducerea impactului asupra mediului si a impactului social la nivel global.

Durata

36 luni (octombrie 2017 - octombrie 2020)

Principalele activitati

  • Realizarea unui studiu cu privire la abordarea globala a educatiei privind diminuarea risipei alimentare;
  • Colectarea de bune practici privind deseurile alimentare si identificarea problemelor intampinate in tarile in curs de dezvoltare
  • Organziarea a 2 zile workshop pentru dezvoltarea privind implementarea strategiei privind educatia globala din erspectiva risipei alimentare;
  • Realizarea unei strategii pentru implementarea educatiei la nivel global pe tema risipei alimentare;
  • Organizarea de intalniri de lucru cu actorii cheie in acest domeniu;
  • Materiale educationale (3 videoclipuri, 3 chestionare, 3 jocuri interactive, 2 ghiduri pentru trainer, un ghid , un manual, o agenda );
  • Instruiri bazate pe simulare (90 instruiri);
  • Training la locuri de munca (122 de training-uri);
  • Instruiri pentru abilitati de multiplicare (23 instruiri);
  • Competitii in comunitati (16 competitii );
  • Dezbateri la nivel national si european cu tinerii lideri (28 dezbatei);
  • Intalniri de lucru in vederea creearii de povesti digitale (25 intalniri – 250 povesti digitale);
  •  Laboratoare de alimente “ gatiti-va pentru a intelege aboradrea globala” (110 evenimente);
  • Evenimente mobile in spatii publice (6 evenimente);
  • Participarea la targuri si festivaluri  (30 de standuri);
  • Dezvoltarea unei campanii pe canalele media sociale
  • Realizarea si transmiterea de communicate de presa (29 de articole);
  • Organizarea unei conferinte la nivel european
  • Materiale promotionale ( tricouri, sacose, sorturi de bucatarie, calendare, pixuri)

 

Coordonator Parteneri
Zala BNCA InfoCons EKYL CEIP

 

 Acest proiect este finantat de Uniunea Europeana

Partenerii noștri
Super Consumator
Facebook Twitter YouTube Google+