Caravana InfoCons - Sigurec Nomad a participat la Festivalul Familiei - Zurlandia

Caravana InfoCons - Sigurec Nomad a participat în perioada 15 - 19 Iunie 2017 la Festivalul Familiei - Zurlandia.

Reprezentanții InfoCons participă la ședința extraordinară a Plenului Consiliului Economic și Social

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 29 Iunie 2017, începând cu ora 13:00, în calitate de membru, la ședința extraordinară a Plenului Consiliului Economic și Social.

Cum alegem produsele de la raft? Eu, consumatorul, Vineri, 22:30 la TVR1

Vă invităm vineri, 30 Iunie 2017, începând cu ora 22:30, alături de gazda emisiunii, Sorin Mierlea - Președinte InfoCons şi invitatul său, Paul Anghel - director general al ANPC la o nouă

Agentul economic nu ți-a acceptat plata în monede? Iată ce trebuie să știi!

Operatorii economici sunt obligați să pună pe piață numai produse sau servicii care corespund caracteristicilor prescrise sau declarate și să se compare în mod corect în relațiile cu consu

Rovinieta prin SMS

Nu ai posibilitatea să ajungi într-un punct de lucru al distribuitorilor autorizații de CNAIR să încaseze tariful de utilizare a rețelei de drumuri naționale (rovinieta)? Achită prin SMS

Reprezentanții InfoCons participă la ședința Consiliului de Etică de la Spitalul de Pneumoftiziologie SF. ȘTEFAN

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 27 Iunie 2017, începând cu ora 13:00 la ședința Consiliului de Etică de la Spitalul de Pneumoftiziologie „SF. ȘTEFAN” București.

Reprezentanții InfoCons participă la şedinţa Plenului Consiliului Economic și Social

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 27 Iunie 2017, începând cu ora 13:00, în calitate de membru, la ședința Plenului Consiliului Economic și Social.

Succes la examenul de Bacalaureat!

Cu ocazia Sesiunii iunie-iulie 2017 a Examenului de Bacalaureat, transmitem tuturor candidaților înscriși, din partea Asociației InfoCons, mult succes și reușite la toate probele!

Avantajele și dezavantajele cardurilor de cumpărături

Atenție cum folosești cardul de credit (de cumpărături)! Este un produs complex, la care trebuie sa ții seama de 4 reguli de bază, pentru a nu plăti băncii dobândă și comisioane în exces.

Știi ce mănânci? Citește eticheta!

Etichetele produselor alimentare trebuie să conțină informații exacte, suficiente, verificabile și ușor de comparat, astfel încât să îți permită să alegi acel produs care corespunde

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă la emisiunea „Dosar România”, TVR 1

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă sâmbătă, 27 Mai 2017, începând cu ora 21:00 la emisiunea „Dosar România” difuzată pe postul TVR 1.

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru B1 TV

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu telefonic astăzi, 24 Iunie 2017, pentru B1 TV cu privire la conformitatea comerțului și propunerea InfoCons de a suspenda activitatea pentru

Urmăriți „Eu, consumatorul” astăzi, de la 8:30, pe TVR1

Astăzi, 24 Iunie 2017, începând cu ora 8:30, gazda emisiunii, Sorin Mierlea - Președinte InfoCons şi invitata sa, Maria Andrei, ne vor arăta cum să ne alegem articolele vestimentare și la

Urmăriți „Eu, consumatorul” în această seara, de la 22:30, pe TVR1

Astăzi, 23 Iunie 2017, începând cu ora 22:30, Gazda emisiunii, Sorin Mierlea - Președinte InfoCons şi invitata sa, Maria Andrei, ne vor arăta cum să ne alegem articolele vestimentare și la

Invit toate companiile din România să se alăture programelor de educare și informare dezvoltate de InfoCons | Autor: Sorin Mierlea

Politica mișcării de protecție a consumatorilor, atât la nivel global, european, cât și național, cu privire la realizarea unor astfel de programe are drept componentă realizarea de studii

Cum alegem articolele vestimentare? Eu, consumatorul, Vineri, 22:30 la TVR1

Vineri, 23 Iunie 2017, începând cu ora 22:30, Gazda emisiunii, Sorin Mierlea - Președinte InfoCons şi invitata sa, Maria Andrei, ne vor arăta cum să ne alegem articolele vestimentare și la

Festivitatea premiere „Alege! Este Dreptul tau!”, ediția XV - 2017

Astăzi, 21 iunie 2017 a avut loc Festivitatea de Premiere a câștigătorilor Concursului Național școlar pe teme de protecția consumatorului „Alege! Este Dreptul tău!” ce se adresează

Marca Încrederii simbol al încrederii consumatorului – www.marca-increderii.ro

Ca urmare a întrunirii criteriilor de evaluare cele mai recente produse aparținând Sonimpex Topoloveni S.R.L. ce au obținut Certificatul privind dreptul de Utilizare a Mărcii Încrede

536 din 742 agenți economici controlați depistați cu abateri de la prevederile legale privind siguranța jucăriilor

În perioada 08-19.05.2017, ANPC a desfășurat o acțiune de verificare a respectării prevederilor legale privind siguranța jucăriilor, inclusiv la comerțul online.

Alege! Este dreptul tău! - Ziua a II-a, Faza Națională

Marți, 20 Iunie 2017, participanții la Faza Națională a Concursului „Alege! Este dreptul tău!” au susținut concursul pe echipe. În cadrul acestuia elevii au pregătit postere de preze

Reprezentanții InfoCons participa la Consiliul de Etica la Institutul National pentru Sanatatea Mamei si Copilului “Alessandrescu - Rusescu”

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 21 Iunie 2017, începând cu ora 9:00 la sedința Consiliului de Etică de la Institutul National pentru Sanatatea Mamei si Copilului “Alessandr

Evită risipa alimentară - schimbarea ordinii alimentelor

Când cumpăraţi mâncare nouă din magazin, aduceţi toată mâncarea veche din dulapuri şi frigider în faţa. Puneţi mâncarea noua în spate pentru a reduce riscul de a gă

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 20 Iunie 2017, începând cu ora 13:00, în calitate de membru, la ședința Plenului Consiliului Economic și Social.

Faza națională a concursului „Alege! Este dreptul tău!”, ediția a XV-a, a început

Astăzi, 19 iunie 2017, elevii vor susține proba individuală, sub forma unui test grilă, urmată de susținerea eseurilor din domeniul Protecției Consumatorilor.

Succes la examenul de Evaluare Națională!

Cu ocazia începerii examenelor pentru Evaluarea Națională 2017, transmitem tuturor candidaților înscriși, din partea Asociației InfoCons, mult succes și reusște la toate probele.

Obținerea unui permis de conducere în UE

Dacă vă mutați în altă țară din UE, probabil vă puneți câteva întrebări: Pot conduce folosind permisul actual? Trebuie să îl înlocui

Credite: ce trebuie să ştim despre cheltuielile de subzistenţă

Bancile iau in calcul o serie de aspecte cand vine vorba de contractarea unui imprumut si anume: venitul solicitantului (familiei), gradul de indatorare, angajamentele de plata, prec

Camera deputaților a adoptat Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 68/2016 privind regimul deşeurilor

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat Marţi, 13 Iunie 2017, în calitate de for decizional, Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 68/2016 pentru modificarea și completarea Legii nr. 2

„Roam like at home”: cât plătești pentru consumul de date?

Începând cu 15 iunie 2017, datele (internetul mobil - MB/GB) consumate în roaming în statele membre UE, dar și în Norvegia, Islanda și Liechtenstein (SEE) se scad din res

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă la cea de-a XXVIII-a Adunare Generala ANEC, Bruselles

În perioada 15-16 iunie 2017, Sorin Mierlea - Președinte InfoCons, în calitate de reprezentant din partea României, participă la cea de-a XXVIII-a Adunare Generală a ANEC

Cum alegem echipamentul sportiv? Eu, consumatorul, 22:30, la TVR1

Vineri, 16 Iunie 2017, începând cu ora 22:30, Gazda emisiunii, Sorin Mierlea - Președinte InfoCons şi invitata sa, Cori Gramescu, ne vor arăta cum să îmbinăm stilul personal cu nevoi

Întâlnire InfoCons - The Open Network for Community Development și ADR Vlaanderen

Președintele InfoCons, domnul Sorin Mierlea, a participat Miercuri, 14 Iunie 2017, la o întâlnire alături de Președintele The Open Network for Community Development și al ADR Vlaanderen, d

Asistență medicală planificată - Tratamente planificate în străinătate

Conform legislației europene, puteți solicita servicii medicale în alte țări din UE în anumite condiții. Vă recomandăm ca mai întâi să vă info

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă la conferinţa cu tema „Achizițiile publice: obstacol sau oportunitate pentru companiile româneşti?”

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă astăzi, 14 iunie 2017, începând cu ora 10:00, la conferinţa cu tema „Achizițiile publice: obstacol sau oportunitate pentru companiile

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 13 Iunie 2017, începând cu ora 13:00, în calitate de membru, la ședința Plenului Consiliului Economic și Social.

Ce trebuie să fac și la ce trebuie să fiu atent când achit rovinieta

Vrei să pleci în drumeție în vacanță? Asigură-te că ai rovinieta valabilă. La ce trebuie să fii atent când achiziționezi rovinieta!

Impozitele - Ce țară vă poate impozita?

Nu există norme valabile la nivel european care să stabilească modul în care ar trebui impozitate veniturile cetățenilor europeni care locuiesc, muncesc sau își p

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru DIGI24

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat astăzi, 12 Iunie 2017, un interviu pentru DIGI 24 cu privire la standardul dublu de etichetare al produselor în Uniunea Europeană.

Comercializarea, etichetarea, prezentarea și publicitatea suplimentelor alimentare, verificate de ANPC

În perioada 02.05 – 10.05.2017, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a desfășurat o acțiune de control pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale privi

Înmatricularea autovehiculelor și plata taxelor aferente

Ședere temporară Dacă vă mențineți domiciliul permanent în țara de origine, iar durata șederii în altă țară din UE nu depășește 6 luni, nu sunteți obligat să vă &icir