Stiaţi că... Achiziţionarea produselor textile

Stiati ca...  este recomandat sa achizitionati produse textile numai din magazine si/sau raioane specializate, unde se elibereaza documente de cumparare (factura, bon fiscal, chitanta fisc

Euro, transferul de numerar şi plata cu cardul

Euro Puteti utiliza moneda euro în 19 tari din UE: Austria, Belgia, Cipru, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Portugalia, Slo

Reprezentanții InfoCons participă la ședința Consiliului de Etică de la Spitalul Clinic Dr Ioan Cantacuzino

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 15 Septembrie 2017, începând cu ora 11:30 la ședința Consiliului de Etică de la Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino.

Autoritatea părintească

Părinții răspund de creșterea și educarea copiilor și de administrarea eventualelor lor bunuri. De asemenea, au dreptul de a reprezenta interesele copiilor în justiție. În toate ț

Compara Comisioane pentru Conturi Bancare si Carduri de Debit

Lista comisioanelor practicate de banci pentru conturi curente si carduri de debit. La majoritatea bancilor insa, daca virezi salariul/pensia in cont, comisioanele sunt zero.

Ce trebuie sa conţină contractul de asigurare?

Înainte de încheierea unui contract de asigurare, persoanele fizice care dețin calitatea de asigurat, potenţial asigurat, contractant sau potenţial contractant al asigurării au dre

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la emisiunea Perfect Imperfect, TVR1

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va fi în direct în câteva momente la emisiunea „Perfect Imperfect” pe postul TVR 1, protecției consumatorilor de servicii de transpo

Știi ce consumi? Cabanoși cu până la 8 E-uri și 29.8g grăsimi saturate per 100g de produs

InfoCons - Asociație pentru Protecția Consumatorilor a realizat un studiu pe produse tip Cârnați Cabanos.

Concubinaj

Partenerii care trăiesc împreună în mod stabil şi continuu au anumite drepturi valabile în toată Europa, chiar dacă parteneriatul nu le-a fost înregistrat &

Știați că... Achiziționarea apelor minerale naturale și apelor de izvor

Știați că… Este recomandat sa acordati o atentie deosebita cand cumparati ape minerale naturale si ape de izvor asupra modului de prezentare a ambalajului, asupra etanseitatii recipient

Atenție părinți! A început școala!  Știi ce consumă copilul tău la micul dejun?!  Crenvurști cu până la 12 E-uri!

Atenție părinți! A început școala! Știi ce consumă copilul tău la micul dejun?! Crenvurști cu până la 12 E-uri!

InfoCons - Asociație pentru Protecția Consumatorilor a realizat un studiu pe produse tip Crenvurști de pasăre. În cadrul studiului au fost analizate 16 produse, ce au următorii producători

Accesul la internet - Conectarea la internet

Conectarea la internet Oriunde v-ați afla în UE trebuie să puteți beneficia, la un preț accesibil, de servicii de comunicații electronice de bună calitate, inclusiv de acces de bază la inte

Asistenţă medicală pentru cetăţenii care locuiesc în altă ţară din UE

Când vă mutaţi în altă ţară din UE, puteţi beneficia de asistenţă medicală în aceleaşi condiţii ca şi rezidenţii ţării respective. Stabilirea ţ

Indicele ROBOR in crestere: rate mai mari la credite pentru romani

Previziunile analistilor financiari care avertizau ca masurile fiscale propuse vor genera cresteri de rate incep sa se adevereasca: astazi indicele ROBOR a ajuns la valoarea 0,95, ceea ce inseamna ca

Reprezentanții InfoCons participă la ședința Plenului Consiliului Economic și Social

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 12 Septembrie 2017, începând cu ora 13:00, în calitate de membru, la ședința Plenului Consiliului Economic și Social.

Codul civil - Ce este superficia?

Codul civil – Ce este superficia? Superficia este dreptul de a avea sau de a edifica o construcție pe terenul altuia, deasupra ori în subsolul acelui teren, asupra căruia superfic

Călători cu mobilitate redusă

Transport aerian Chiar dacă aveţi probleme de mobilitate puteţi călători cu avionul, ca şi ceilalţi pasageri. Aveţi dreptul la asistenţă gratuită, la decolare, la aterizare, pe dur

Documente de călătorie pentru membrii de familie din afara UE ai cetățenilor europeni

Cine are nevoie de viză? Dacă sunteți cetățean european, dar aveți membri de familie care provin din afara Uniunii, aceștia vă pot însoți în altă țară din UE. Membrii de familie

Toxiinfectii, cum se dezvolta bacteriile si ce se intampla cu organismul ?

Ce se întâmplă cu organismul? Atunci când consumaţi alimente care conţin anumite tipuri de bacterii sau toxine ale acestora, puteţi face toxiinfecţie.D

Fii informat! Ia atitudine! la Festivalul Ambasadelor

Reprezentanții InfoCons vă așteaptă și astăzi, 10 Septembrie 2017, între orele 19:00 și 21:00, în Parcul Titan, cu informații utile din domeniul Protecției Consumatorilor, oferind material

Escrocherii prin întâlniri amoroase

Cu toate că există o mulţime de website-uri legitime, există la fel de multe escrocherii care implică întâlnirile amoroase. Escrocheriile prin întâlniri amoroas

Stiaţi că... Peştele şi produsele din peste proaspete/refrigerate/congelate

Știați că... La cumpărarea peștelui și produselor din peste proaspete/refrigerate/congelate, prima apreciere asupra gradului de prospețime a produsului o puteți forma acordând o atenție deosebit

Sfaturi utile pentru folosirea corectă a frigiderului

Sfaturi utile pentru folosirea corectă a frigiderului Frigiderul este un echipament eficient în lupta împotriva germenilor, dar trebuie utilizat corect şi eficient. Reglaţi tempe

Evită produsele periculoase. Reguli pentru siguranța ta și a familiei tale

Cum poți fi sigur că produsele pe care le cumperi oriunde în țările UE sunt sigure? Produsele pe care le achiziționezi în UE trebuie să fie verificate de către autorități &ici

Fii informat! Ia atitudine! la Festivalul Ambasadelor

Reprezentanții InfoCons vă așteaptă astăzi, 9 Septembrie 2017, între orele 19:00 și 21:00, în Parcul Titan, cu informații utile din domeniul Protecției Consumatorilor, oferind materiale i

Scrisorile în lanţ şi escrocheriile de tip piramidal

Scrisorile în lanţ şi escrocheriile de tip piramidal promit un câştig financiar considerabil în schimbul unui cost relativ mic. Schemele piramidale sunt ilegale şi foarte

Știați că... vânzarea cu amănuntul în vrac a produselor alimentare

La locul de comercializare a produselor tip pâine, produse de panificaţie și produse de patiserie, pe etichetă, alături de informaţiile privind denumirea produsului trebuie afișate ingredientele

Documente de călătorie pentru cetățenii UE

Dacă sunteți cetățean al UE , nu trebuie să prezentați cartea de identitate sau pașaportul când călătoriți dintr-un stat membru al spațiului Schengen &

Escrocherii prin intermediul telefonului mobil

Escrocheriile prin telefonul mobil sunt dificil de recunoscut. Fiţi precaut dacă cineva vi se adresează ca şi cum v-ar cunoaşte sau în legătură cu apelurile pierdute de la numere necunoscute

Autoritățile pentru protecția consumatorilor din statele membre și Comisia Europeană îndeamnă Volkswagen să finalizeze repararea tuturor autovehiculelor afectate de scandalul emisiilor

Autoritățile pentru protecția consumatorilor din UE și Comisia Europeană au transmis astăzi o scrisoare comună directorului general al grupului Volkswagen, solicitând repararea rapidă a tutu

Știți ce reprezintă „conservanții”?

Ai citit eticheta produsului pe care tocmai l-ai cumparat? Ai verificat perioada de valabilitate? Dar ingredientele? Avem acidifianti, stabilizatori, indulcitori, coloranti, potentia

InfoCons partener la Festivalul Ambasadelor

InfoCons participă în perioada 9-10 Septembrie 2017, în calitate de partener, la Festivalul Ambasadelor organizat în Parcul Titan.

Escrocherii prin acţiuni de caritate

Escrocii care organizează înşelătorii prin acţiuni de caritate profită de generozitatea şi bunătatea oamenilor solicitându-le donaţii pentru o cauză falsă sau întruchip&a

Asigurarea dumneavoastră de sănătate

În UE, stabilirea ţării în care aveţi dreptul la asigurări sociale, inclusiv asigurare medicală, depinde de statutul economic şi de locul dumneavoastră de reşedinţă, nu de naţional

Încarci butelia de la pompa de vânzare GPL auto? 3 lucruri pe care TREBUIE să le ştii!

1. Cât şi ce cumperi 1 kg GPL aragaz ≈ 2 litri GPL auto12 kg GPL aragaz ≈ 24 litri GPL auto Notă: calculul este realizat la o densitate medie de 0,560 kg/l Verifică ce

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va fi în direct în câteva momente la emisiunea „Perfect Imperfect” pe postul TVR 1.

Igiena produselor alimentare - Hainele şi curăţenia din bucătărie

Îmbrăcămintea murdară este locul ideal de dezvoltare al bacteriilor. Este important să spălaţi regulat hainele cu care staţi îmbrăcaţi în bucătărie cât şi bur

La ce să fim atenți când alegem uniformele sau produsele textile necesare școlarilor

Doar câteva zile ne mai despart de prima zi de școală. Vă prezentăm mai jos câteva sfaturi utile la achiziționarea uniformelor școlare (cămăși, pantaloni, fuste, sau sarafane) și a altor p

Situația privind acțiunile de prevenire pentru combaterea contrabandei organizate de Inspectoratele Județene de Poliție în 2016

InfoCons a realizat studiu în cadrul Campaniei Naționale „Stop contrabandei! Ia atitudine!” cu privire la acțiunile de prevenire pentru combaterea contrabandei organizate, cazurile d

Castigul sau pierderea maxima la un depozit de 500 dolari

Nu poti pierde in totalitate banii din banca, dar la unele banci poti sa retragi mai putini bani decat ai depus

Tocătoarele, suprafeţele de lucru

Este foarte important să menţineţi tocătoarele şi planşele de lucru curate, datorită faptului că acestea intră în contact cu alimentele pe care urmaţi să le consumaţi. Dacă nu sunt curăţat

Asigurarea în caz de accident în altă ţară

În cazul în care aveți un accident în străinătate, se aplică legea țării în care s-a petrecut accidentul. De aceea, procedura de acordare a despăgubirilor ar putea fi diferită

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 5 Septembrie 2017, începând cu ora 13:00, în calitate de membru, la ședința Plenului Consiliului Economic și Social.

Înghețată cu mai puține calorii, dar mai multe E-uri - studiu comparativ 2014 - 2017

InfoCons - Asociație pentru Protecția Consumatorilor a realizat un studiu comparativ cu privire la evoluția produselor tip înghețată în perioada 2014 - 2017 pe baza studiilor din 2014, 201

Efectele nedorite ale antibioticelor

La fel ca în cazul altor medicamente, utilizarea antibioticelor poate produce efecte nedorite. Candidozele şi diareea severă pot astfel de consecințe ale unui tratament cu antibiotic. Mai mu