Un sondaj al Consumers International dezvăluie probleme cu zboruri întârziate și bagaje pierdute

Conform unui nou sondaj internațional al pasagerilor din sectorul aerian, în anule 2016 unul din patru zboruri a fost întârziat, iar una din zece persoane a întâmpinat pr

Urmăriți „Eu, consumatorul” astăzi, de la 12:30

Nu ați reușit să urmăriți emisiunea „Eu, consumatorul” de Vineri seară? Vă așteptăm astăzi, începând cu ora 12:30, pe TVR1 și www.tvrplus.ro alături de gazda emisiunii, Sorin

Concubinaj

Partenerii care trăiesc împreună în mod stabil şi continuu au anumite drepturi valabile în toată Europa, chiar dacă parteneriatul nu le-a fost înregistrat &

Noi produse disponibile în Aplicația InfoCons - Scaneaza codul de bare

Acum puteți scana Bautura enegizanta CRAZYWOLF 250ml, Coca-Cola LIME 1.25L, Suc fresh mandarine 0.48L, Santal Mela 100%, Granini Nectar grapefruit roz 1L.

Achiziții - Expediere și livrare

Dacă nu vă ridicați produsul imediat sau dacă ați optat pentru livrare la domiciliu, comerciantul trebuie să vi-l livreze în termen de 30 de zile, cu excepția cazului în c

Reguli de aur - nu te lăsa înșelat!

Reţineţi aceste reguli de aur ce vă vor feri de a fi înşelaţi de către escroci.

Urmăriți „Eu, consumatorul” în această seara, de la 22:30, pe TVR1

Cum citim marcajul unei anvelope? Cum schimbăm anevelopele? Anvelope de iarnă sau anvelope potrivite pentru orice sezon şi condiţii de drum? Eu, consumatorul, Vineri, de la 22:30 pe TVR1

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la B1 TV

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va fi în direct astăzi, 05 Mai 2017, începând cu ora 13:00, la B1 TV, abordând teme generale din domeniul Protecției Consumatorilor.

Consultații medicale în străinătate

Nu uitaţi! În caz de urgenţă, sunaţi la numărul gratuit 112, de pe orice telefon mobil sau fix. Serviciile de intervenţie vă vor răspunde, oriunde vă aflaţi.  Dacă aveţi nevoie de

Escrocherii referitoare la spiritism şi clarviziune

Escrocheriile referitoare la spiritism şi clarviziune există de mult timp. Adesea, escrocii vă oferă secretele acestora către bogăţie şi alte planuri sau descoperiri, care conform afirmaţilor acestora

Furtunile

Schimbările dese și bruște de temperatură creează condiții ideale pentru apariția furtunilor. Cum poți să te protejezi?!

Știați că....produse din lapte

Stiati ca ... trebuie sa acordati o atentie deosebita cand cumparati lapte si produse din lapte asupra modului de prezentare a ambalajului; in cazul in care ambalajul este bombat rezulta

Reprezentanții InfoCons participă la şedinţa Plenului Consiliului Economic și Social

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 4 Mai 2017, începând cu ora 13:00, în calitate de membru, la ședința Plenului Consiliului Economic și Social.

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la emisiunea Perfect Imperfect, TVR1

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, va fi în direct în câteva momente la emisiunea „Perfect Imperfect” pe postul TVR 1.

Codul civil – Varietăți de vânzări cu reguli speciale

Contractul de vânzare-cumpărare având ca obiect un apartament, un teren sau un teren pe care se află o construcție trebuie încheiat în formă autentică notarială, sub sancțiunea

Cum ne îngrijim mașina? - Eu, consumatorul - Vineri, 5 Mai, la TVR 1

Vineri, 5 Mai 2017, începând cu ora 22:30, revenim cu informaţii proaspete la o nouă ediţie „Eu, consumatorul” la TVR 1 și www.tvrplus.ro.

Știați că... sortimente de orez

Stiati ca... Acordati o atentie deosebita la cumpararea diferitelor sortimente de orez si, daca este posibil, apreciati calitatea produsului prin intermediul spatiilor transparente ale ambalajului;

Avalanșa

Oscilațiile de temperatură din ultima perioadă pot crea condiții propice apariției avalanșelor în zonele montane, unde zăpada nu a apucat să se topească. La ce trebuie să fim atenți?!

Conferința de final a Proiectului TRACORE

În perioada 3-4 Mai 2017 se desfășoară, la Ankara, Conferința de Final a Proiectului TRACORE - Training for Consumer Rights Empowerment.

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă la seminarul “Mexic – Un nou orizont pentru companiile românești”

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă astăzi, 03 Mai 2017, începând cu ora 10:00, la seminarul economic “Mexic – Un nou orizont pentru companiile româneşti&

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă la dezbaterea „Președinția română la Consiliul UE 2019 – Împreună pentru consolidarea proiectului european”

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă astăzi, 03 Mai 2017, în intervalul orar 9:30 - 16:00, la dezbaterea „Președinția român

Verifică data expirării!

Redu risipa alimentară! Dacă nu intenţionaţi să mâncaţi un anumit produs cu o dată de valabilitate mai redusă, uitaţi-vă după unul cu o durată mai lungă sau planificaţi să-l cumpăraţi în z

Tranzitarea sau intrarea în Canada devine mai facilă începând cu 1 Mai 2017

Cetățenii români pot intra în Canada sau tranzita acest stat pot intra în Canada sau tranzita acest stat, pe calea aerului, în baza unei Autorizații de Călătorie Electronice, f

Termenul limită de depunere a formularelor se apropie! Ia atitudine acum!

Au mai rămas mai puțin de două săptmâni în care ai posibilitatea să te implici într-unul dintre proiectele desfășurate de Asociația InfoCons. Completează Formula

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă la ședința COCON

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, și reprezentanții Federației Asociațiilor de Consumatori participă astăzi, 2 Mai 2017, la ședința COCON ce va avea loc la sediul ASRO începând cu

Telefonul Consumatorului - Ministerul Finanțelor Publice

Ai solicitat bonul fiscal și nu ți-a fost oferit? Ia atitudine! Apelează Telefonul Consumatorului - Ministerul Finanțelor Publice la 0800 800 085 pentru a sesiza orice neregulă! Serviciul TelVerde al

Cum trimit bani acasă românii din străinătate

Anual intra in tara peste 7 miliarde de euro, conform unei cercetari realizata de Fundatia Lufkin pentru Antreprenoriat si Migratie (FLAME) si prezentata anul trecut la BNR. Prin TransferGo Romania,

Software utilizat pentru pariuri şi predicţie

Cui nu-i place să parieze? Însă, nu fiţi tentaţi de a cumpăra pachete software ce pretind că pot prezice rezultate cu un grad ridicat de acurateţe. Pariatul este riscant şi nu există nicio g

Știați că… butelii pentru gaz petrolier lichefiat (GPL) - tip aragaz

Știați că…   Buteliile umplute nu trebuie sa prezinte defecte de natura fizica (deformari permanente; crestaturi sau rizuri, fisuri si defecte produse prin coroziune(

Drepturile pasagerilor care călătoresc cu autobuzul şi autocarul

Când cumpăraţi un bilet de autobuz sau de autocar, nu trebuie să plătiţi un preţ mai mare pentru că aveţi o anumită naţionalitate sau pentru că achiziţionaţi biletul dintr-un anumit loc. Dr

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru B1 TV

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu Sâmbătă, 29 Aprilie 2017, pentru B1 TV pe tema cumpărăturilor de 1 Mai.

Codul civil – Ce înseamna raportul donațiilor?

Este obligația pe care o au între ei soțul supraviețuitor și descendenții defunctului care vin efectiv și împreună la moștenirea legală de a readuce la moștenire bunurile

Escrocherii prin întâlniri amoroase

Cu toate că există o mulţime de website-uri legitime, există la fel de multe escrocherii care implică întâlnirile amoroase. Escrocheriile prin întâlniri amoroas

După inundație - Ce este de făcut?

După inundație: evitați zonele în care apa nu s-a retras complet. Aceasta poate fi contaminată cu benzină, motorină sau resturi de la canalizare; de asemenea, poate fi încărcată

Care este forma standard la nivel european privind creditul de consum?

Înainte de a semna orice contract de credit, furnizorul de credit este obligat să vă ofere un document standardizat numit formularul standard la nivel european privind&

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă la emisiunea „Recurs la Morală”, TVR 1

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, va participa sâmbătă, 29 Aprilie 2017, începând cu ora 23:00, la emisiunea „Recurs la Morală&rd

Urmăriți „Eu, consumatorul” astăzi, de la 12:30

Nu ați reușit să urmăriți emisiunea "Eu, consumatorul" de Vineri seară? Vă așteptăm astăzi, începând cu ora 12:30, pe TVR1 și www.tvrplus.ro alături de gazda emisiunii, Sorin Mi

Telefonul consumatorului - Autostrăzi și Drumuri

Vrei să pleci din localitate cu ocazia minivacanței de 1 Mai și trebuie să verifici dacă mai ai Rovinieta? Apelează la Telefonul consumatorului - Autostrăzi și Drumuri Compania Naționala de

Servicii Media: aceleași reguli pentru TV și internet, pentru o protecție a copiilor mai eficientă

Copiii ar trebui să aibă aceeași protecție, indiferent dacă se uită la televizor, la un film sau la un videoclip distribuit pe internet, au declarat deputații Comisiei Europene marți, 26 Aprilie 2017.

Noi produse disponibile în Aplicația InfoCons - Scaneaza codul de bare

Acum puteți scana Turta dulce umpluta cu gem de fructe Cornelius 100g, Biscuti Marshmallow cu glazura de nuca de cocos ETI Puf 16g, Biscuti Petit Beurre Croco 500g, Crackers Carrefour 500g, Biscuti Ma

Urmăriți „Eu, consumatorul” în această seara, de la 22:30

În această seară, începând cu ora 22:30, la „Eu, consumatorul” pe TVR 1 și www.tvrplus.ro, plecăm la cumpărături alături de gazda emisiunii, Sorin Mierlea, și actrița Mar

Comisia Europeană trimite România în fața Curții de Justiție a UE

Comisia Europeană trimite România în fața Curții de Justiție a UE pentru neîndeplinirea obligației de a revizui și adopta planul național de gestionare a deșeurilor și programul de p

Reprezentanții InfoCons au participat la evenimentul „Eficiența Energetică - între obligativitate și oportunitate”

Reprezentanții InfoCons au participat astăzi, 28 Aprilie 2017, la evenimentul „Eficiența Energetică - între obligativitate și oportunitate” organizat de Bucharest Busines

Reprezentanții InfoCons participă la dezbaterea cu privire la problematica vârstei a treia în România

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 28 Aprilie 2017, începând cu ora 10:00, la dezbaterea cu privire la problematica vârstei a treia în România, în cadrul Con

Produsele și serviciile trebuie să fie mai accesibile pentru persoanele cu dizabilități din UE

Produse și servicii cheie, cum ar fi telefoane, e-book readers, sisteme de operare și terminale de plată, vor trebui să fie mai accesibile pentru persoanele cu dizabilități, &ici

Cum să alegi fructele și legumele din piață? - Eu, Consumatorul, 28 Aprilie la TVR 1

Vineri, 28 Aprilie 2017, începând cu ora 22:30, revenim cu informaţii proaspete la o nouă ediţie „Eu, consumatorul” la TVR 1 și www.tvrplus.ro. Gazda emisiunii

Reprezentanții InfoCons participă la Târgul de Produse Tradiționale organizat de Fundația de Servicii Islamice din România

Reprezentanții InfoCons participă în acest moment la Târgul de Produse Tradiționale organizat de Fundația de Servicii Islamice din România.   InfoCons

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la Radio Antena Satelor

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va fi în direct astăzi, 20 Aprilie 2017, începând cu ora 13:00, la Radio Antena Satelor.