Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru Radio Antena Satelor

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu în cursul zilei de astăzi, 15 Martie 2017, pentru Radio Antena Satelor, cu ocazia Zilei Mondiale a Drepturilor Consumator

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor - Ing. Gheorghe Chioaru, C.A.R.P. Omenia

Zilele trecute am întâlnit următorul slogan: „Un om informat valorează cât doi! Un om informat este un om protejat!”. M-a făcut să mă gândes

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor - Prof. univ. dr. Nicoale Istudor, Rectorul ASE Bucuresti

Societatea noastra poate progresa pe fond numai cu o9atitudine fata de cel ce se afla in centrul ei: consumatorul. Este mesajul cu care vrem sa plece "in lume!" absolvenții nostri! Numai o9

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor - Marius-Alexandru DUNCA, MTS

Respectarea drepturilor fundamentale și esențiale ale consumatorilor a fost, este și va rămâne o prioritate pentru mine. În calitate de ministru al tineretului și sportului voi mi

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor - Florin Lixandru, ISMB

Protecția consumatorilor este o temă care a apărut în discuție încă din secolul VIII iar primele organizații în domeniul protecției consumatorilor au apărut în

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor - Irina Chitu, FinZoom

Cu totii avem dreptul de a fi informati, dar si obligatia de a ne informa. Fie ca avem un cont bancar in care ne incasam salariul, fie ca avem un credit la o banca sau la C.A.R., avem un card, un depo

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor - Paul Anghel - Director General ANPC

Pe 15 Martie 1962, într-un discurs în fata Congresului American, președintele american J.F. Kennedy a enunțat patru drepturi fundamentale ale consumatorilor: dreptul la securitate,

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor - Ruxandra Voda, Telekom

Credem cu tărie în dreptul românilor de a avea acces la cele mai bune surse de informare referitoare la drepturile lor în calitate de consumatori. Telekom Romania va susţ

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor - Bogdan Pandelică, Președinte ANPC

15 martie este Ziua Mondială a Consumatorilor, o zi cu importante semnificații pentru toți consumatorii. În fiecare zi, ANPC este parte din viața cotidiană a consumatorilor. Concu

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor - Cosmin Vladimirescu, General Manager MasterCard

Viziunea Mastercard este de a conecta consumatorii cu cele mai rapide, simple şi sigure metode de plată şi, totodată, de a-i informa constant despre multiplele beneficii ale plăţilor electronice. Obie

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor - Varga Florentina - Radio România Actualităţi

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor, sărbătorită și în țara noastră, atrage atenția asupra conștientizării unor drepturi de care, de cele mai multe ori, nici nu realizăm. Î

1 din 4 cetăţeni ai Uniunii Europene fumează!

Stiati ca 1 din 4 persoane cu varsta de 15 ani sau peste, din Uniunea Europeana, este fumatoare si 1 din 5 persoane se confrunta cu fumatul pasiv?   În timp ce puțin p

O Lume Digitală Mai Bună #BetterDigitalWorld

Tehnologia digitală are un impact dramatic asupra consumatorilor din întreaga lume, creând numeroase beneficii noi, inclusiv o comunicare mai bună, accesul la informații, o alegere

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor - Sorin Mierlea, Președinte InfoCons | Autor: Sorin Mierlea

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor - Sorin Mierlea, Președinte InfoCons

15 Martie, sărbătorim Protecția Consumatorilor la nivel mondial, dar cred că ar trebui să sărbatorim zilnic, printr-o protecție sporită a noastră, a fiecaruia, și să luam atitudine de câte o

O Lume Digitală Mai Bună  #BetterDigitalWorld

O Lume Digitală Mai Bună #BetterDigitalWorld

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru Antena 1 cu privire la problematica standardelor de calitate diferită a produselor în țările din Europa

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, a acordat un interviu în cursul zilei de azi, 14 Martie 2017, pentru Antena 1, cu privire la problematica standardelor d

Presedintele InfoCons, Sorin Mierlea, participa la evenimentul organizat cu ocazia împlinirii a 20 de ani de activitate a RUCODEM

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă astăzi, 14 Martie 2017, începând cu ora 16:30, la Sesiunea Deschisă organizată cu ocazia împlinirii a 20 de ani de activit

Escrocherii din uşă în uşă

Vânzările din uşă în uşă pot promova servicii de întreţinere precum: dezinsecţie, reparaţii în casă, grădinărit şi chiar servicii referitoare la utilităţi, de e

Escrocherii prin acţiuni de caritate

Escrocii care organizează înşelătorii prin acţiuni de caritate profită de generozitatea şi bunătatea oamenilor solicitându-le donaţii pentru o cauză falsă sau întruchip&a

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor - Bart Combée - President Consumers International

We want to make consumers as strong as the companies they deal with in their daily lives. At world consumer rights day, consumer organizations from all over the world join together to inform consumer

Reprezentanții InfoCons participă la şedinţa Plenului Consiliului Economic și Social

Reprezentanții InfoCons, în calitate de membri ai Plenului Consiliului Economic și Social, participă astăzi, 14 Martie 2017, începând cu ora 10:00, la&a

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, susține un discurs la Conferința de deschidere a Proiectului CIVITAS - „O viață mai buna = consumator informat”

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va susține astăzi, 14 Martie 2017, începând cu ora 9:30, un discurs despre necesitatea cunoașterii drepturilor consumatorilor și a mo

Ce reprezinta „decizia comercială”?

„Decizie comercială” înseamnă orice decizie luată de un consumator cu privire la oportunitatea, modalitățile și condițiile cu privire la cumpărarea unui produs, efectuare

O lume digitală mai bună

Tehnologia digitală are un impact dramatic asupra consumatorilor din întreaga lume, creând numeroase beneficii noi, inclusiv o mai bună comunicare, accesul la informații și o mai m

Noutăţi privind taxarea depozitelor şi investiţiilor

La doar sase zile de la intrarea in vigoare a noului Cod Fiscal si la doar doua zile de cand calculam cu cati bani raman romanii care constituie un depozit in 2017, Guvernul a adus n

Aditivi alimentari - Care sunt condiţiile pentru autorizarea aditivilor alimentari?

Care sunt condiţiile pentru autorizarea aditivilor alimentari? Un aditiv alimentar poate fi autorizat numai în cazul în care utilizarea acestuia îndeplineşte următoarele

EFECTELE NEDORITE ALE ANTIBIOTICELOR

La fel ca în cazul altor medicamente, utilizarea antibioticelor poate produce efecte nedorite. Candidozele şi diareea severă pot astfel de consecințe ale unui tratament cu antibiotic. Mai mu

Claudia Boghicevici - Vicepresedinte Consiliul Judetean Arad

Democratizarea procesului de informare a însemnat un progres și pentru punerea în valoare a dreptului consumatorilor de a beneficia de servicii și bunuri de calitate superioară. Ac

Codul civil - Ce este superficia?

Codul civil – Ce este superficia? Superficia este dreptul de a avea sau de a edifica o construcție pe terenul altuia, deasupra ori în subsolul acelui teren, asupra căruia superfic

Documente de călătorie pentru cetățenii UE

Dacă sunteți cetățean al UE , nu trebuie să prezentați cartea de identitate sau pașaportul când călătoriți dintr-un stat membru al spațiului Schengen &

Afla mai multe despre TOXIINFECTII

Ce sunt toxiinfecţiile alimentare? Toxiinfectiile alimentare sunt boli acute, avand cauza toxică sau infecţioasă, apărute după consumul unor alimente contaminate cu microorganisme s

La ce trebuie sa fii atent atunci când cumperi online?

Atunci când faci cumpărături online, ceea ce pare frumos într-o fotografie poate să nu corespundă cu realitatea. Pentru că nu poți atinge și încerca ceea ce cumperi onlin

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor - Prof. înv. primar Marieta Neagu

Dreptul la securitate, dreptul la informare, dreptul de a fi ascultat și dreptul de a alege produse și servicii – e dreptul meu, dreptul consumatorului. Trăim într-o lume a banulu

Igiena produselor alimentare - atunci când deschideţi o conservă şi nu intenţionaţi să consumaţi

Atunci când deschideţi o conservă şi nu intenţionaţi să consumaţi tot conţinutul acesteia imediat, goliţi ce a rămas într-un vas, acoperiţi-l şi depozitaţi-l în frigider.

Aditivi alimentari - Sunt aditivii alimentari siguri?

Sunt aditivii alimentari siguri? Siguranţa tuturor aditivilor alimentari autorizaţi în prezent a fost evaluată de Comitetul ştiinţific pentru alimentaţie (SCF) şi/sau Autoritatea Europeană

Reguli de prevenire a incendiilor - focul deschis

Arderea vegetației uscate, a resturilor vegetale și/sau a deșeurilor casnice poate reprezenta un real pericol pentru locuința și familia dumneavoastră!         &

Creditul de consum – tot ce trebuie sa știi atunci când contractezi un astfel de credit

Ce este creditul de consum? Creditul este suma de bani pe care o împrumuți și pe care trebuie să o returnezi în rate lunare, după o anumită perioadă. Trebuie să iei în c

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilo - Petrea Cosmin

15 Martie, o zi pe cât de obișnuită, pe atât de importantă pentru fiecare din noi. Această zi este desemnată ca fiind ZIUA MONDIALĂ A DREPTURILOR CONSUMATORILOR, zi care marchează

Stiaţi că... Produsele alimentare ecologice

Stiati ca...  La cumpararea produselor alimentare ecologice acordati atentie deosebita la aspectul produsului; Urmariti modul de etichetare al produselor alimentare ecologice, care trebui

Indexurile DAE FinZoom la credite și depozite în 2016

Despre anul 2016 putem spune doar că a fost un an al schimbărilor. Adoptarea Legii dării în plată și momentul Brexitului sunt doar câțiva din factorii care au influențat evoluția c

În timpul cutremurului

În locuință Păstraţi-vă calmul și liniștiţi persoanele din jur! Nu ieșiţi, și nu fugiţi pe scări! Nu utilizaţi liftul! Îndepărtați-vă de ferestre, pereții exteriori sau obiecte c

Produse de post - Halva

Continuăm și astăzi cătarea produselor de post printre rafturile magazinelor, dar astăzi parcă dorim să ne îndulcim. Alegerea noastră: Halva. Oare știm ce punem în coș? Acum este

Garanția produselor

Ce înseamnă garanție legală? Majoritatea produselor pe care le cumperi sunt garantate prin lege că vor funcționa corespunzător cel puțin timp de doi ani. Așadar, dacă un produs se deteriore

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor - Prof. univ. dr. ing. Nicolae George DRĂGULĂNESCU

Începând din anul 1983, asociația internațională a consumatorilor „Consumer International” (al cărei membru român este în prezent Asociația

Tocătoarele, suprafeţele de lucru

Este foarte important să menţineţi tocătoarele şi planşele de lucru curate, datorită faptului că acestea intră în contact cu alimentele pe care urmaţi să le consumaţi. Dacă nu sunt curăţat

Sfaturi utile pentru folosirea corectă a frigiderului

Sfaturi utile pentru folosirea corectă a frigiderului Frigiderul este un echipament eficient în lupta împotriva germenilor, dar trebuie utilizat corect şi eficient. Reglaţi tempe

Ce sunt aditivii alimentari?

Aditivii sunt substanţe utilizate pentru diferite motive – precum conservarea, colorarea, îndulcirea etc. – în prepararea produselor alimentare. Legislaţia Uniu

Produse de post - Lapte de soia

Astăzi continuăm căutarea printre rafturi a produselor pe care le putem pune pe masă cu ocazia Postului Paștelui, iar alegerea noastră este Laptele din Soia. Oare știm ce punem în coș?