Tu cum îți faci cumpărăturile? 80% dintre consumatorii chestionați aleg produsele în funcție de preț

InfoCons – Organizație pentru Protecția Consumatorilor a realizat un studiu cu privire la atitudinea consumatorului român la cumpărături precum și asupra influențelor exterioare ca

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru TVR 1

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, a acordat un interviu în cursul zilei de azi, 20 Iulie 2017, pentru TVR 1, cu privire la Centrul de Consiliere si Consul

Știați că... produse cu risc de înghițire pentru copii

Cei mici sunt expuși riscului de înghițire a produselor dăunătoare folosite în jurul casei. Află care este importanța standardelor în protecția lor!

Doar 19,06% din imobilele de pe raza Județului Ilfov sunt racordate la rețeaua de apă potabilă

În perioada martie – aprilie 2017 Asociația InfoCons a realizat un studiu la nivelul primăriilor din Județul Ilfov cu privire la existența rețelelor de apă potabila, gaze naturale,

Doar 28,72% din imobilele din județul Giurgiu sunt racordate la rețeaua de apă potabilă

InfoCons a realizat un studiu la nivelul primăriilor din Județul Giurgiu cu privire la existența rețelelor de apă potabila, gaze naturale, canalizare și energie electrică, raportate la anul 2016 și pr

Participare în cadrul Taberei de Creație „Vara pe uliță”

InfoCons participă astăzi, 20 Iulie 2017, la Tabăra de Creație „Vara pe uliță”, organizată în parteneriat cu Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”.

Doar 40,29% din imobilele de pe raza Județului Călărași sunt racordate la rețeaua de apă potabilă

InfoCons a realizat un studiu la nivelul primăriilor din Județul Călărași cu privire la existența rețelelor de apă potabila, gaze naturale, canalizare și energie electrică, raportate la anul 2016 și p

Participare sedinta Consiliul Director ASRO

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, participă astăzi, 20 Iulie 2017, în calitate de membru, la ședința Consiliului Director - ASRO. Ordinea de zi cuprinde: Numirea direct

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la emisiunea Perfect Imperfect, TVR1

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, va fi în direct în câteva momente la emisiunea „Perfect Imperfect” pe postul TVR 1. Tema abordată astăzi va fi siguranța consum

Returnarea TVA şi accizele

Returnarea TVA Vizitatorii din afara UE pot beneficia de rambursarea TVA-ului pentru bunurile pe care le-au cumpărat pe durata şederii lor în UE, cu condiţia ca bunurile respective să fie p

Stiti ce reprezinta „antioxidantii” ?

Ai citit eticheta produsului pe care tocmai l-ai cumparat? Ai verificat perioada de valabilitate? Dar ingredientele? Avem acidifianti, stabilizatori, indulcitori, coloranti, potentia

Proprietatile GPL (gazul petrolier lichefiat)

Atenție! Încărcarea artizanală a buteliilor poate avea consecințe grave, soldate cu daune și chiar pierderi de vieți omenești.

Sesizări? Reclamații? Energie electrică? Apelează 021 9615!

Suntem cetățeni europeni și avem drepturi! Energia electrică într-un stat european este o normalitate, iar fiecare dintre noi avem dreptul de a ne alege furnizorul cu care dorim să colaborăm.

Documente de călătorie pentru cetățenii din afara UE

Cerinţe în materie de paşaport/viză Dacă sunteţi cetăţean al unei ţări terţe şi doriţi să călătoriţi pe teritoriul UE, veţi avea nevoie de un paşaport:

Știți ce sunt „Substanțele suport”?

Șomajul în străinătate

În situația în care v-ați pierdut locul de muncă pe care îl aveați în străinătate, trebuie să știți faptul că, în astfel de situații, indemnizația de șomaj se oferă &

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă la Dezbaterea Națională asupra Strategiei Energetice a României 2016-2030

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă astăzi, 18 Iulie 2017, începând cu ora 16:00, la Dezbaterea Națională asupra Strategiei Energetice a României 2016-2030 organizată de

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă la ședința COCON

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, și reprezentanții Federației Asociațiilor de Consumatori participă astăzi, 18 Iulie 2017, la ședința COCON ce va avea loc la sediul ASRO începând

Reprezentanții InfoCons participă la ședința Plenului Consiliului Economic și Social

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 18 Iulie 2017, începând cu ora 13:00, în calitate de membru, la ședința Plenului Consiliului Economic și Social.

Asistenţă medicală planificată: plăți și rambursări

Asiguratorul dumneavoastră poate acoperi costurile direct. Acest sistem este valabil în cazul unităţilor medicale de stat, ceea ce înseamnă că nu acoperă tratamentele p

Cum curăţăm bucătăria?

Pentru pavimentul bucătăriei, pentru mobilier şi pentru veselă spălarea poate fi simplă, cu apă şi detergenţi. Putem folosi produse de curăţare care conţin clor, cu menţiunea că nu se va folosi apă

Închirieri de autovehicule în străinătate

Dacă vreţi să închiriaţi o maşină şi faceţi o rezervare on-line sau prin telefon la o agenţie cu sediul în UE, nu aveţi în mod automat dreptul de a anula rezervarea şi de a solicita

Afirmaţiile legate de mediu în practica comercială

Expresiile „afirmații legate de mediu” și „afirmații legate de ecologie” se referă la practica de a sugera sau a crea impresia (în cadrul unei comunic

Drepturile pasagerilor din transportul feroviar

Când cumpăraţi un bilet de tren, nu trebuie să vi se ceară să plătiţi un preţ mai mare pentru că aveţi o anumită naţionalitate sau pentru că achiziţionaţi biletul dintr-un anumit loc. Drept

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la Antena Stars

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va fi în direct în cateva momente pe Antena Stars abordând tema reducerilor.   InfoCons (www.infocons.ro), unica

Noi produse disponibile în Aplicația InfoCons - Scanează codul de bare

Acum puteți scana Baroni Mini Parizer cu pui 500g, Pikok Cabanosi 350g, Pikok Crenvursti din piept de pui 85% carne 500g, Baroni Mini Parizer cu carne de porc 500g, Auchan Parizer cu carne de porc 500

Împrumuturi și credite de consum - ce trebuie să știi!

Credite de consum Când contractați credite de consum, este bine să știți că există norme UE în vigoare care vă protejează înainte de semnarea contractului și care vă per

Achiziționarea unui autovehicul în străinătate

Vrei să îți achiziționezi o mașină din străinătate? La ce să fii atent!

Burse și studii în străinătate

Studii în străinătate cu Erasmus+ Dacă sunteți student, programul Erasmus+ vă oferă șansa de a merge în străinătate pentru a studia sau pentru a urma un stagiu &

Câţi producători de aditivi alimentari există în Europa?

66% din consumatorii europeni sunt ingrijorati de prezenta aditivilor in alimente. Au dreptate?!

Achiziții transfrontaliere în UE fără probleme. Rețeaua ta de siguranță

Ai achiziționat un produs de la un comerciant din alt stat membru al Uniunii Europene și nu mai funcționează, iar acum ești plimbat de la vânzător la unitatea service autorizată, fără a ți s

Sfaturi de vacanță pe litoral - cazarea

Ai ajuns la mare și acum cauți hotelul la care ai făcut rezervare?! Sau poate nu ai planificat nimic și cauți un hotel cu locuri libere?! Iată câțiva pași simpli prin care poți evita viitoare ne

Drepturile pasagerilor transportului naval

Ştiaţi că beneficiaţi de anumite drepturi când călătoriţi cu vaporul în UE? În primul rând, nu trebuie să plătiţi un preţ mai mare pentru că aveţi o anumită na

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu telefonic pentru RFI România

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat astăzi, 14 Iulie 2017, un interviu telefonic pentru RFI România, cu privire la încrederea consumatorilor și comerțul pe litoral.

Protecția datelor personale și a vieții private

Colectarea și prelucrarea datelor cu caracter personal Normele UE privind protecția datelor prevăd că datele cu caracter personal pot fi prelucrate în anumite situații și în anumi

Asistenţă medicală neplanificată: plăţi şi rambursări

Utilizând cardul european de asigurări sociale de sănătate Dacă aveţi nevoie de tratament medical în timp ce vă aflaţi în altă ţară din UE, prezentarea cardului

Cum să alegi fructele și legumele din piață? - Eu, Consumatorul, 14 Iulie la TVR 1

Sfaturi utile despre legume, fructe și alte produse, dar și despre ce autorizații trebuie să dețină producătorii pentru cumpărături fără capcane începând cu orele 22:30 la TVR 1 și www.tvr

Instalează aplicația InfoCons Asigurări și află tot ce trebuie să știi despre asigurări de viață și pensii private!

Plănuiești să îți faci o asigurare de viață? Vrei să știi mai multe informații despre pensiile private obligatorii sau facultative?  Instalează aplicația InfoCons Asigurăr

Divorţ şi separare legală

Cauzele care pot conduce la divorţ sau separare legală, ca şi aspectele practice ale procedurii propriu-zise, diferă mult de la o ţară la alta. Totuşi, există o serie de norme europene care se aplică

Știți ce reprezintă „Agenții de întărire”?

Ai citit eticheta produsului pe care tocmai l-ai cumpărat? Ai verificat perioada de valabilitate? Dar ingredientele?

Știați că practicile comerciale nu apar numai în etapa comercializări și a furnizării, ci și după ce a fost efectuată tranzacția?

Unele autorități naționale au afirmat că, indiferent dacă un comerciant a transmis o creanță (Creanţele comerciale reprezintă obligaţiile persoanelor fizice sau juridice&

Atenție la Roaming când plecăm în vacanță

Pleci în călătorie în apropierea statelor non-UE? Atenție! Chiar dacă esti încă în spațiul UE/SEE, te poți conecta la rețeaua de comunicații din țara vecină!

Participare în cadrul Taberei de Creație „Vara pe uliță”

InfoCons participă astăzi, 6 Iulie 2017, la Tabăra de Creație „Vara pe uliță”, organizată în parteneriat cu Muzeul National al Satului „D. Gusti”.

Închirieri de autovehicule în străinătate

Rezervare Dacă vreţi să închiriaţi o maşină şi faceţi o rezervare on-line sau prin telefon la o agenţie cu sediul în UE, nu aveţi în mod automat&nb

Igiena produselor alimentare - Cuţitele, lingurile şi alte ustensile de bucătărie

Este foarte important să păstraţi cuţitele, lingurile, furculiţele, spatulele şi alte ustensile de bucătărie mereu curate. Spălaţi-le foarte bine după utilizarea acestora în manevrarea cărni

Drepturile pasagerilor care călătoresc cu autobuzul şi autocarul

Când cumpăraţi un bilet de autobuz sau de autocar, nu trebuie să plătiţi un preţ mai mare pentru că aveţi o anumită naţionalitate sau pentru că achiziţionaţi biletul dintr-un anumit loc. Dr

Prețuri inechitabile

Peste tot în UE, vânzătorii trebuie să indice clar preţurile pentru a le permite consumatorilor să compare produsele similare şi să aleagă în cunoştinţă de cauză

Știți ce reprezintă „Gazele de ambalare”?

„Gaze de ambalare” sunt gazele altele decât aerul, introduse într-un container înaintea, în timpul sau după plasarea unui produs alimentar în container.