Livrarea transfrontalieră de colete, încurajată de Comisia Europeană

Parlamentul și Consiliul European au adoptat un Regulament privind serviciile de livrare transfrontalieră de colete, care are în vedere încurajarea concurenței prin crește

Reprezentantul InfoCons participă la ședința Plenului Consiliului Economic și Social

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 15 Mai 2018, începând cu ora 13:00, în calitate de membru, la ședința Plenului Consiliului Economic ș

Știați care sunt top 6 cele mai risipite alimente!

Conform unui studiu realizat la nivelul a 12 țări membre EU și China cele mai risipite alimente sunt: produsele de panificație (17 %), fructele proaspete (15%), legumele proaspete (11 %), băuturile no

Cumpărarea de servicii de telecomunicații online: Comisia și autoritățile de protecție a consumatorilor dezvăluie practici înșelătoare ale comercianților din acest sector

Astăzi, Comisia Europeană și autoritățile naționale de protecție a consumatorilor au publicat rezultatele unei inspecții, derulate la nivelul întregii Uniuni, care a vizat 207 site-uri inter

Noi produse disponibile în Aplicația InfoCons - Scanează codul de bare - InfoCons

Aplicația InfoCons Scanează Codul de Bare este disponibilă GRATUIT pentru telefoanele cu Android cât și pentru cele cu iOS. Acum puteți

Pensia de întreţinere (a membrilor de familie)

Normele privind plata pensiei de întreţinere şi cuantumul acesteia variază de la o ţară la alta. Dacă trebuie să primiţi pensie de întreţinere din partea unei persoane aflate &

Codul Civil - Capacitatea de folosinţă

Persoana fizică se bucură de capacitate de folosinţă şi de capacitatea de exerciţiu. 1. Ce  înseamnă  capacitatea  de  folosință? Capacitatea d

Ia atitudine! Devino membru simpatizant al InfoCons!

Deoarece informarea și educarea consumatorilor din România este o prioritate pentru noi, încă din primăvară ne-am gândit să simplificăm accesul tău la materialele noastre

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va acorda un interviu în cadrul știrilor Observator de la Antena 1

Domnul Sorin Mierlea, Președintele InfoCons, va acorda astăzi, 20 Mai 2018, în cadrul știrilor Observator de la Antena 1, un interviu pe tema achiziționării produselor alimenatre de

Cuplurile necăsătorite

Partenerii care locuiesc împreună în mod stabil și continuu au anumite drepturi valabile în toată Europa, chiar dacă parteneriatul nu le-a fost înregistrat &

Codul civil – Ce înseamna raportul donațiilor?

Este obligația pe care o au între ei soțul supraviețuitor și descendenții defunctului care vin efectiv și împreună cu dreptul de înmor

Marca Increderii simbol al increderii consumatorului

Marca Increderii - simbol al increderii consumatorului – www.marca-increderii.ro noul site al Programului National desfasurat sub egida InfoCons de Certificare a produselor

Ce faci în caz de urgenţă?

112: numărul unic de urgenţă 112 este numărul european de urgenţă, valabil pe tot teritoriul UE, pe care îl puteţi apela gratuit de pe telefonul fix şi mobil. Veţi intra astfel în

Despre Glutamatul de sodiu - E621

Glutamatul de sodiu este un potențiator de gust adăugat de obicei în mâncarea chinezească, în conservele de legume, supe instant și carne procesată. El poate fi

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru RTV

Domnul Sorin Mierlea, președintele InfoCons, a acordat un interviu telefonic pentru RTV pe tema securității alimentare.     Citește și: - Înscrierea ș

Știați că... sortimente de orez

Stiați că... Acordați o atenție deosebită la cumpărarea diferitelor sortimente de orez și, dacă este posibil, apreciați calitatea produsului prin intermediul spațiilor transparente ale ambalajului;

Nu ți-ai oferi datele personale unei persoane pe stradă, așa că de ce să o faci pe internet?

Poliția din Scoția a lansat o nouă campanie, în parteneriat cu Oficiul Proprietății Intelectuale din Marea Britanie, având ca scop conștientizarea consumatorilor cu privire la achi

Anunț de retragere de pe piață a produsului “Reblochon de Savoie au lait cru 450g”

Astăzi, Punctul Naţional de Contact RASFF România a fost notificat de către Punctul European de Contact RASFF asupra unei retrageri iniţiată de compania Mega Image pentru sortimentul de br&a

Ziua internațională a muzeelor

Anual, în jurul zilei de 18 Mai, este marcată Ziua internațională a muzeelor, acțiunile desfășurându-se pe parcursul unei zile, al unui weekend sau al unei săptămânii. La

Codul civil - Ce este superficia?

Codul civil – Ce este superficia? Superficia este dreptul de a avea sau de a edifica o construcție pe terenul altuia,deasupra ori în subsolul acelui teren, asupra căruia

Marcajul CE

Multe produse necesită marcajul CE ca să poată fi vândute în SEE (UE + Islanda, Liechtenstein și Norvegia). Acesta dovedește că produsele au fost evaluate și resp

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va fi în direct prin transmisie telefonică la Radio România Actualități

Astăzi, 17 Mai 2018, președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va fi în direct prin transmisie telefonică, începând cu ora 13:20, în cadul emisiunii "

Domnul Sorin Mierlea participă la deschiderea oficială a evenimentului organizat cu ocazia Zilelor Muzeului Satului

Domnul Sorin Mierlea, președintele InfoCons, participă astăzi începând cu ora 13:00, la deschiderea oficială a evenimentului organizat cu ocazia Zilelor Muzeului Satului.

Ziua mondială a telecomunicațiilor și a societății informaționale

Anual, la 17 Mai, este aniversată Ziua mondială a telecomunicațiilor și a societății informaționale. Tema Zilei mondiale a telecomunicaţiilor şi a societăţii informaţionale din anul

Cum este influențat comportamentul asupra risipei alimentare în funcție de: vârstă, sex și structura familiei ?

Persoanele in varsta risipesc o cantitate mai scazuta de alimente datorita : structurii sociale, constientizarii valorii din punct de vedere financiar a alimentelor , experientelor avute in perioada d

Reprezentantul InfoCons participă la ședința Consiliului Etic de la Spitalul Spitalului Clinic de Obstetrica Ginecologie Prof. Dr. Panait Sirbu

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 17 Mai 2018, începând cu ora 09:00 la ședința Consiliului Etic din cadrul Spitalului Clinic de Obstetrica Ginecologie Prof. Dr. P

Toaletele publice, un lux pentru anumite sectoare din Capitală

InfoCons a realizat un studiu comparativ privind situația toaletelor publice, a cișmelelor publice și a fântânilor artizanale din București, în toate cele 6 s

Domnul Sorin Mierlea participă în această seară la Cocktail-ul organizat de Asociația Română pentru Iluminat

Președintele InfoCons, domnul Sorin Mierlea, participă în această seară la Cocktail-ul organizat de Asociația Română pentru Iluminat cu ocazia Zilei internaționale a Lumin

Ce tip de tocător este recomandat să folosești?

Mulți experți recomandau cu câțiva ani în urmă folosirea unor tocătoare de plastic, deoarece cele din lemn erau considerate ca fiind mult mai greu de întreținut din punct

Domnul Sorin Mierlea, participă astăzi la deschiderea oficială a evenimentului Black Sea Defense & Aerospace 2018

Domnul Sorin Mierlea, președintele InfoCons, participă astăzi la deschiderea oficială a evenimentului Black Sea Defense & Aerospace 2018. Citește și: Transportul plantelor

Aditivi alimentari - Sunt aditivii alimentari siguri?

Sunt aditivii alimentari siguri? Siguranţa tuturor aditivilor alimentari autorizaţi în prezent a fost evaluată de Comitetul ştiinţific pentru alimentaţie (SCF) şi/sau Autoritatea Europeană

Știați că… - butelii pentru gaz petrolier lichefiat (GPL) - tip aragaz

Știați că…   Buteliile umplute nu trebuie sa prezinte defecte de natura fizica (deformari permanente; crestaturi sau rizuri, fisuri si defecte produse prin coroziune(ci

Președintele InfoCons, participă la cea de-a XIV-a ediție a Grupul de Lucru - Management performant de Mediu

Domnul Sorin Mierlea, președintele InfoCons, participă astăzi, 15 Mai 2018, la cea de-a XIV-a ediție a Grupul de Lucru - Management performant de Mediu. Citește și: Deșeurile alime

Prescripții medicale în farmacii din străinătate

Rețetele prescrise de medicii din țara dumneavoastră sunt valabile în toate țările UE. Totuși, este posibil ca un medicament prescris într-o țară să nu fie dispon

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 07 Mai 2018, începând cu ora 13:00, în calitate de membru, la ședința Plenului Consiliului Economic ș

Preşedintele InfoCons, Sorin Mierlea a acordat un interviu telefonic pentru Europa FM

Președintele InfoCons, domnul Sorin Mierlea, a avut o intervenție telefonică la postul de radio Europa FM pe tema cuburilor de gheață și a apei pentru formarea cuburilor de gheață. Citește ș

Codul civil – Ce este servitutea?

Servitutea este sarcina care grevează un imobil, pentru uzul sau utilitatea imobilului unul alt proprietar.  Cum seconstituie? Servitutea se poate constitui în temeiul unui&nb

Spam pe mobil

Nu mai vrei sa primesti mesaje publicitare pe telefonul tau mobil desi initial ai fost de acord cu acest lucru? Primesti mesaje publicitare pe telefonul tau mobil desi nu ai solicitat acest lucru sau

Închirierea unei mașini

Nu există norme europene specifice privind închirierea de mașini. Cu toate acestea, în calitate de consumator, aveți anumite drepturi de bază atunci cân

Transportul alcoolului, tutunului, banilor lichizi și accizelor

Limite pentru alcool și tutun în UE Dacă sunteți simplu cetățean, cantitatea de mărfuri pe care o puteți cumpăra și lua cu dumneavoastră când călătoriți dintr-o

Cât costă de fapt risipa alimentară?

Conform studiilor realizate în Belgia sunt risipite anual 3.6 milioane tone de alimente, ceea ce înseamnă o cantitate de 18.5 kg per cap de locuitor, în Germania se risip

Domnul Sorin Mierlea în direct la Radio România Actualități

Astăzi, 14 Mai 2018 , președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a fost în direct prin intervenție telefonica la Radio România Actualități, pe tema protecției datelor cu caract

Frauda si securitatea datelor