Reguli de baza pentru utilizarea cardului de debit

Păstreză-ți cardul în siguranță. Respectă aceste reguli de bază pentru a limita expunerea la risc.

Încercați să gasiți oferta de credit care vi se potrivește cel mai bine?

Încercați sa găsiți oferta de credit care vi se potrivește cel mai bine? Ziua a venit! Dupa mai multe ore petrecute cercetând și comparând ofertele pentru o casă nouă, d

Rezistența bacteriană la antibiotice în România

Pentru bacteriile care produc septicemii, rezultatele furnizate de aproape 20 de spitale din țara noastră indică în mod constant în ultimii ani (2012-2015) niveluri ale rezistenței

Mituri false - fereste-te de excrocherii!

Dovedirea falsităţii acestor mituri comune va reduce şansele dvs. de a fi escrocat. Toate companiile, afacerile şi organizaţiile sunt legitime deoarece sunt aprobate şi monitorizate de către guvern.&

Stiti ce reprezinta „Agentii de glazurare” ?

Ai citit eticheta produsului pe care tocmai l-ai cumparat? Ai verificat perioada de valabilitate? Dar ingredientele? Avem acidifianti, stabilizatori, indulcitori, coloranti,

Telefonul Consumatorului - Ministerul Finanțelor Publice

Ai solicitat bonul fiscal și nu ți-a fost oferit? Ia atitudine! Apelează Telefonul Consumatorului - Ministerul Finanțelor Publice la 0800 800 085 pentru a sesiza orice neregulă! Serviciul TelVerde al

Comportament în caz de incendiu

Acasă părăsiți imediat clădirea în care a izbucnit incendiul dacă aveți posibilitatea și siguranța, întrerupeți alimentarea cu gaze și energie electrică; închideți &

Burse şi locuri de muncă pentru cercetători

Nu se aplică restricţii naţionale. Cercetătorii europeni au acces la programe de formare şi la oportunităţi de angajare finanţate din burse naţionale, chiar dacă nu sunt cetăţeni sau reziden

Cum alegem echipamentul sportiv? Eu, consumatorul, 22:30, la TVR1

Gazda emisiunii, Sorin Mierlea - Președinte InfoCons şi invitata sa, Cori Gramescu, ne vor arăta cum să îmbinăm stilul personal cu nevoia de a avea haine de calitate pentru orele petrecute &icir

Software utilizat pentru pariuri şi predicţie

Cui nu-i place să parieze? Însă, nu fiţi tentaţi de a cumpăra pachete software ce pretind că pot prezice rezultate cu un grad ridicat de acurateţe. Pariatul este riscant şi nu există nicio g

Furtunile - cum ne protejăm?

Schimbările dese și bruște de temperatură creează condiții ideale pentru apariția furtunilor. Cum poți să te protejezi?!

InfoCons vine în sprijinul consumatorilor cu o nouă metodă de contact și de informare - Star Phone - *9615

InfoCons vine în sprijinul consumatorilor cu o nouă metodă de contact și de informare prin intermediul aplicației Star Phone, disponibilă gratuit pentru dispozitive mobile cu Android sau iOS.

Codul civil – Ce este ipoteca

Ce este ipoteca? Ipoteca este un drept real asupra bunurilor mobile sau imobile afectate executării unei obligaţii. Nu pot fi ipotecate bunurile inalienabile sau insesizabile. Ipotecile pot

Știi ce consumi? Brânză topită cu până la 21% grăsimi.

InfoCons - Asociație pentru Protecția Consumatorilor a organizat un studiu cu privire la conținutul de grăsimi și grăsimi saturate ce se regăsesc în produsele tip brânză topită.

Acces la internet

Conexiunea internet Oriunde v-ați afla în UE trebuie să puteți beneficia, la un preț accesibil, de servicii de comunicații electronice de bună calitate, inclusiv de acces de bază la interne

Sprijin financiar pentru stagii

Studii şi stagii în străinătate cu programul Erasmus+ Dacă sunteţi student, programul Erasmus+ vă oferă şansa de a merge în străinătate, pentru a studia sau pent

Ce faci în caz de urgenţă?

112: numărul unic de urgenţă 112 este numărul european de urgenţă, valabil pe tot teritoriul UE, pe care îl puteţi apela gratuit de pe telefonul fix şi mobil. Veţi intra astfel în

Codul civil – Ce înseamna raportul donațiilor?

Raportul donațiilor este obligația pe care o au între ei soțul supraviețuitor și descendenții defunctului care vin efectiv și împreună la moștenirea legală de a readuce la moștenire bunuri

Pensia de întreţinere a membrilor de familie

Normele privind plata pensiei de întreţinere şi cuantumul acesteia variază de la o ţară la alta. Dacă trebuie să primiţi pensie de întreţinere din partea unei persoane aflate &

Verifică data expirării!

Redu risipa alimentară! Dacă nu intenţionaţi să mâncaţi un anumit produs cu o dată de valabilitate mai redusă, uitaţi-vă după unul cu o durată mai lungă sau planificaţi să-l cumpăraţi în z

Asigurări de locuinţe

În conformitate cu prevederile Legea nr. 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundaţiilor, republicată,

Tratament medical planificat în străinătate

Aveţi dreptul la tratament medical  în altă ţară din UE, în aceleaşi condiţii şi la aceleaşi preţuri ca şi cetăţenii ţării respective. Totuşi,

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la Pulsul Zilei, TVR1

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va fi în direct în câteva momente la emisiunea "Pulsul Zilei" pe TVR1, pe tema achizițiilor online.

Reguli generale in magazin - Alegerea produselor

Verificaţi ouăle înainte de a le cumpăra! Nu le cumpăraţi dacă sunt crăpate sau sparte! Carnea proaspătă (carnea roşie, de pui, peştele şi moluştele) lasă uneori un lichid care poate fi con

Asigurarea in caz de accident in alta tara

În cazul în care aveți un accident în străinătate, se aplică legea țării în care s-a petrecut accidentul. De aceea, procedura de acordare a despăgubirilor ar p

Reprezentanții InfoCons participă la ședința Plenului Consiliului Economic și Social

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 22 August 2017, începând cu ora 13:00, în calitate de membru, la ședința Plenului Consiliului Economic și Social.

Știați că… Folosirea termenului „bonus” poate fi o practică comercială interzisă?

A descrie un produs ca «gratuit», «bonus», «fără taxe» sau în termeni similari în cazul în care consumatorul t

Noi produse disponibile în Aplicația InfoCons - Scanează codul de bare

Acum puteți scana Cris-Tim Carnati proaspeti, Cris-Tim Snitel de porc Gastro, Cris-Tim Snitel din piept de pui 200g, Cris-Tim Snitel de porc 200g, Cris-Tim Snitel din piept de pui Gastro, Cris-Tim Pui

Știați că... sortimente de orez

Stiati ca... Acordati o atentie deosebita la cumpararea diferitelor sortimente de orez si, daca este posibil, apreciati calitatea produsului prin intermediul spatiilor transparente ale ambalajului;

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la Romaânia TV

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu telefonic astăzi, 21 August 2017, pentru România TV pe tema produselor alimentare.

Știi ce consumi? Înghețată cu până la 29,8 g de zahăr pentru 100g de produs

InfoCons - Asociație pentru Protecția Consumatorilor a realizat un studiu cu privire la conținutul de zahăr ce se regăsește în produsele tip înghețată.

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la B1 TV

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct în acest moment la B1 TV pe tema produselor alimentare din lapte și specialităților din lapte.

Parteneriate înregistrate (civile)

În numeroase ţări ale UE vă puteţi oficializa relaţia fără să vă căsătoriţi, prin intermediul parteneriatului înregistrat (numit uneori şi parteneriat ci

Încercați să gasiți oferta de credit care vi se potrivește cel mai bine?

Știi ce consumi? Peste 50% din doza zilnică de sare recomandată unui adult în 100g de brânză topită

InfoCons - Asociație pentru Protecția Consumatorilor a realizat un studiu cu privire la conținutul de sare ce se regăsește în produsele tip brânză topită.

Drepturile pasagerilor din transportul aerian

În primul rând, nu trebuie să vi se ceară să plătiţi un preţ mai mare pentru că aveţi o anumită naţionalitate sau pentru că achiziţionaţi biletul dintr-un anumit loc.

Credite ipotecare

Creditul ipotecar vă permite să vă cumpărați o locuință. Ipotecile sunt oferite de bănci, societățile de construcții și alte tipuri de creditori și sunt deseori garantate cu propriet

Știi ce consumi? 39 de tipuri de aditivi alimentari în produse tip înghețată

InfoCons - Asociație pentru Protecția Consumatorilor a realizat un studiu cu privire la aditivii alimentari ce se regăsesc în produsele tip înghțată.

Şcolarizarea într-o altă ţară din UE

În calitate de cetăţeni ai UE, copiii dumneavoastră au dreptul de a fi şcolarizaţi în orice ţară din UE, în aceleaşi condiţii

De cât timp se folosesc aditivii alimentari?

Aditivii alimentari sunt substanțe folosite de mult timp în prepararea alimentelor, chiar dacă astăzi unii dintre vechii aditivi nu mai intra în aceasta categorie. Astfel, salpetrul sau ap

Taxe universitare și sprijin financiar pentru studenți

Taxe şi burse de studiu În UE, taxele de studiu în învăţământul superior diferă foarte mult de la o ţară la alta - în timp ce &

Știi ce consumi? 16 tipuri de E-uri regăsite în produse tip brânză topită

InfoCons - Asociație pentru Protecția Consumatorilor a realizat un studiu cu privire la aditivii alimentari ce se regăsesc în produsele tip Brânză topită.

Cumpărături online în UE

Popularitatea cumparaturilor din mediul on-line creste intr-un ritm alert. Din ce in ce mai multe magazine fizice aleg sa isi plaseze marfa on-line, iar consumatorii din diferite parti ale Lumii sunt,

Știi ce înseamnă „decizia comercială”?

Există un spectru larg de decizii comerciale pe care un consumator le poate lua în legătură cu un produs sau un serviciu în afară de decizia de a cumpăra. Astfel de decizii comerci

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 17 August 2017, începând cu ora 13:00, în calitate de membru, la ședința Plenului Consiliului Economic și Social.

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la emisiunea Perfect Imperfect, TVR1

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va fi în direct în câteva momente la emisiunea „Perfect Imperfect” pe postul TVR 1.

Burse și studii în străinătate

Studii în străinătate cu Erasmus+ Dacă sunteți student, programul Erasmus+ vă oferă șansa de a merge în străinătate pentru a studia sau pentru a urma un stagiu &

La farmacie: plăţi şi rambursări

Când cumpăraţi în străinătate medicamente pentru care aveţi reţetă de la medic, s-ar putea să trebuiască să plătiţi pe loc suma integrală, chiar dacă în ţara de origine situaţia este