Cum alegem produsele de la raft? Află Vineri, 21 Aprilie, la „Eu, Consumatorul”, la TVR1

Vineri, 21 Aprilie 2017, începând cu ora 22:30, revenim cu informaţii proaspete alături de gazda emisiunii, Sorin Mierlea, și de Antonio Passarelli la o nouă ediţie „Eu, consumatorul

Codul Civil - Adopția

Adopţia este operaţiunea juridică prin care se creează legătura de filiaţie între adoptator şi adoptat, precum şi legături de rudenie între adoptat şi descendenţii săi.

Escrocherii online

O mulţime de escrocherii online au loc fără ca victima nici măcar să observe. Puteţi reduce considerabil şansele de a fi escrocat online dacă respectaţi câteva precauţii simple. La ce să fi

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru Adevarul.ro

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, a acordat un interviu pentru Adevarul.ro cu privire la achiziționarea fructelor și legumelor din piață vs. supermarket, î

Trasabilitatea produselor ecologice - UE implementează un nou sistem de certificare electronică

Din 19 Aprilie 2017 a devenit aplicabil un nou sistem de certificare electronică, menit să îmbunătățească monitorizarea importurilor de produse ecologice.

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la emisiunea „Perfect Imperfect”, TVR 1

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, va participa astăzi, 20 Aprilie 2017, începând cu ora 10:00, la emisiunea „Perfect Imperfect” pe po

Asigurări de locuință - Polița obligatorie (PAD) și Polița facultativă

În conformitate cu prevederile Legea nr. 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundaţiilor, republicată,

Telefonul Consumatorului A.N.S.V.S.A. – 0800 826 787

Pâine mucegăită? Carne stricată? Alimente în condiții improprii consumului? Contactează ANSVSA la 0800 826 787 pentru a depune o sesizare!

Reguli de baza pentru utilizarea cardului de debit

Păstreză-ți cardul în siguranță. Respectă aceste reguli de bază pentru a limita expunerea la risc.

Rucsacul de urgență

Rucsacul (kitt-ul) de urgență, reprezintă de fapt o rezervă necesară pentru câteva zile, după producerea unei situații de urgență. Conținutul rezervei se păstrează într-o geantă sa

Reprezentanții InfoCons participă la şedinţa Plenului Consiliului Economic și Social

Reprezentantul InfoCons, participă astăzi, 19 Aprilie 2017, începând cu ora 13:00, în calitate de membru, la ședința Plenului Consiliului Economic și So

Start vot ! - Competitia Interscolara Europeana Consumer Classroom - 2016-2017

S-a deschis sesiunea de votare online a celor 10 proiecte selectate pentru Competitia Europeana Intersolara "Consumer Classroom 2016-2017"  Printre finaliste sunt si patru proiecte

Știați că... Achiziții online

Stiati ca...  Inainte de incheierea contractului este important sa verificati daca pe site comerciantul informează corect si complet privind:

Codul Civil - Despre ocrotirea persoanei fizice

Sunt supuşi unor măsuri speciale de ocrotire minorii şi cei care, deşi capabili, din cauza bătrâneţii, a bolii sau a altor motive prevăzute de lege nu pot să îşi administreze bunurile şi n

Ce este de făcut în cazul în care aţi fost înşelat!

Deşi, banii pe care i-aţi pierdut din cauza unei escrocherii sunt greu de recuperat, există anumiţi paşi pe care îi puteţi efectua pentru a reduce daunele

Cat te costa un credit pentru locuinta in euro, comparativ cu un credit in lei?

În ultimii ani, băncile au început să ofere mai puține produse de creditare în valută sau chiar au renunțat la ele. În momentul de față, doar aproximativ jumăta

Igiena produselor alimentare - păstraţi alimentele în siguranţă

Păstraţi alimentele în siguranţă Dacă afară este cald, este bine să ajungeţi acasă cu alimentele cumpărate în cel mai scurt timp posibil, pentru a evita alterarea lor. Alimentele

Codul civil -  Ce inseamna amintirile de familie?

Codul civil - Ce inseamna amintirile de familie?

Codul civil -  Ce inseamna amintirile de familie?   Constituie amintiri de familie bunurile ce au aparținut membrilor familiei și stau mărturie istoriei acesteia (ex.: scrisori, ar

Stiati ca... Achizitionarea produselor textile

Stiati ca...  este recomandat sa achizitionati produse textile numai din magazine si/sau raioane specializate, unde se elibereaza documente de cumparare (factura, bon fiscal, chitanta fisc

Igiena produselor alimentare - Hainele şi curăţenia din bucătărie

Îmbrăcămintea murdară este locul ideal de dezvoltare al bacteriilor. Este important să spălaţi regulat hainele cu care staţi îmbrăcaţi în bucătărie cât şi bur

Stiati ca... jucarii

Stiati ca.... trebuie sa achizitionati jucarii numai din magazine si/sau raioane specializate, unde se elibereaza documente de cumparare (factura, bon fiscal, chitanta fiscala), de care vor avea ne

Cadouri dulci de ciocolată

Ouă de ciocolată, iepurași de ciocolată, bomboane de ciocolată, batoane de ciocolată... Am putea spune că Sărbătorile Pascale reprezintă un motiv sa oferim ciocolată, în special celor mici. Dar

Toxiinfecții? Află care sunt simptomele!

Toxiinfectiile alimentare sunt boli acute, avand cauza toxică sau infecţioasă, apărute după consumul unor alimente contaminate cu microorganisme sau toxinele lor.

Atenție la masa de Paște! Ce trebuie să știi despre toxiinfecții

Atunci când consumați alimente care conțin anumite tipuri de bacterii sau toxine ale acestora, puteți face toxiinfecție.

Hristos a înviat!

Echipa InfoCons vă urează un Paște Fericit!

Costurile de Roaming

Peste tot în UE, „eurotariful" pentru roaming permite stabilirea unui plafon pentru aceste servicii, astfel încât consumatorii să nu fie nevoiți să plătească prețuri exce

Ghid practic pentru prevenirea incendiilor

Nu folositi instalatiile de incalzire cu defectiuni sau cu improvizatii; Verificati cosurile de evacuare a fumului; Nu utilizati aeroterme, radiatoare, calorifere electrice improvizate; Nu incalzit

Igiena produselor alimentare - Cuţitele, lingurile şi alte ustensile de bucătărie

Este foarte important să păstraţi cuţitele, lingurile, furculiţele, spatulele şi alte ustensile de bucătărie mereu curate. Spălaţi-le foarte bine după utilizarea acestora în manevrarea cărni

Mituri false - fereşte-te de escrocherii!

Dovedirea falsităţii acestor mituri comune va reduce şansele dvs. de a fi escrocat. Toate companiile, afacerile şi organizaţiile sunt legitime deoarece sunt aprobate şi monitorizate de către guvern.&

Asigurarea de sănătate pe durata şederilor temporare

Ca cetăţean european, dacă vă îmbolnăviţi pe durata unei şederi temporare în altă ţară (indiferent că vă aflaţi acolo în vacanţă, într-o călătorie de afaceri sa

Asistenţă medicală neplanificată: plăţi şi rambursări

Utilizând cardul european de asigurări sociale de sănătate Dacă aveţi nevoie de tratament medical în timp ce vă aflaţi în altă ţară din UE, prezentarea cardului

Documente de călătorie pentru cetățenii din afara UE

Cerinţe în materie de paşaport/viză Dacă sunteţi cetăţean al unei ţări terţe şi doriţi să călătoriţi pe teritoriul UE, veţi avea nevoie de un paşaport:

IGSU pregătește un exerciţiu de testare a sistemului de alarmare publică

IGSU va desfăşura săptămâna viitoare un amplu exerciţiu, la nivel naţional, pentru testarea şi verificarea unor echipamente din componenţa sistemului de înştiinţare, avertizare şi

Prețuri inechitabile

Peste tot în UE, vânzătorii trebuie să indice clar preţurile pentru a le permite consumatorilor să compare produsele similare şi să aleagă în cunoştinţă de cauză

Urmărește „Eu, consumatorul” astăzi, de la 09:30, pe TVR1

Vă invităm astăzi, 14 Aprilie 2017, să urmăriți, începând cu ora 09:30, pe TVR1, emisiunea „Eu, consumatorul”, emisiune educativ informativă în domeni

Practici comerciale neloiale

Când cumpăraţi bunuri şi servicii în UE, legislaţia europeană vă protejează împotriva practicilor comerciale neloiale, indiferent de modalitatea de achi

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru Antena 1

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, a acordat un interviu pentru Antena 1 cu privire la achiziționarea produselor cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Interviul va fi difu

Închirieri de autovehicule în străinătate

Rezervare Dacă vreţi să închiriaţi o maşină şi faceţi o rezervare on-line sau prin telefon la o agenţie cu sediul în UE, nu aveţi în mod automat&nb

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la Antena Stars

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, este în direct în acest moment la Antena Stars pe tema achizițiilor cu ocazia Sărbătorilor Pascale.   InfoCons (www.infoco

Minorii de la 3 până la 15 ani pot apărea în reclame la produse alimentare, dar pasiv

Conform Deciziei CNA nr. 63 din data de 14.02.2017 publicată în Monitorul Oficial în data de 24.02.2017, printre alte modificări aduse Codului de reglementare a conținutului audovi

Divorţ şi separare legală

Cauzele care pot conduce la divorţ sau separare legală, ca şi aspectele practice ale procedurii propriu-zise, diferă mult de la o ţară la alta. Totuşi, există o serie de norme europene care se aplică

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru Neptun TV

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, a acordat un interviu astăzi, 12 Aprilie 2017, pentru Neptun TV pe tema practicilor comerciale înșelătoare și etichetare

Ce substanțe pot fi utilizate ca aditivi alimentari?

Numai aditivii alimentari enumeraţi în legislaţia UE pot fi adăugaţi la produsele alimentare, iar aceasta se poate face doar în anumite condiţii. Aditivii care provoacă probleme t

Proprietatile GPL (gazul petrolier lichefiat)

Atenție! Încărcarea artizanală a buteliilor poate avea consecințe grave, soldate cu daune și chiar pierderi de vieți omenești.

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va participa la emisiunea „Profit Live”

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, va participa astăzi, 12 Aprilie 2017, în intervalul orar 14:00 - 14:30 la emisiunea „Profit Live” pe portalul

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la TVR 1

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, este în direct în acest moment la TVR 1, în emisiunea Telejurnal, pe tema cumpărăturilor de Paște.

Drepturile pasagerilor din transportul feroviar

Când cumpăraţi un bilet de tren, nu trebuie să vi se ceară să plătiţi un preţ mai mare pentru că aveţi o anumită naţionalitate sau pentru că achiziţionaţi biletul dintr-un anumit loc. Drept

Vrei să transferi bani acasă? Iată ce soluții ai!

Românii care muncesc în străinătate au la dispoziție mai multe metode de a transfera bani în țară celor dragi. Fie că aleg să transfere banii cash, online sau prin inter