Obținerea unui permis de conducere în UE

Dacă vă mutați în altă țară din UE, probabil vă puneți câteva întrebări: Pot conduce folosind permisul actual? Trebuie să îl înlocui

Drepturi de ședere pentru lucrători pe o durată mai mică de 3 luni

Aveți dreptul de a locui în țara din UE în care munciți ca angajat, ca persoană care desfășoară activități independente sau ca lucrător detașat. Cartea de identi

Munca pe durata studiilor

Dacă intenţionaţi să studiaţi în altă ţară din UE, trebuie să dispuneţi de venituri suficiente, indiferent de sursă (familie sau activitate profesională). În calitate de cetăţean

Credite: ce trebuie să ştim despre cheltuielile de subzistenţă

Bancile iau in calcul o serie de aspecte cand vine vorba de contractarea unui imprumut si anume: venitul solicitantului (familiei), gradul de indatorare, angajamentele de plata, prec

Oportunităţi pentru investiţii prospere

Aţi fost ademenit să investiţi în scheme de îmbogăţire de risc mare cu promisiunea unei „investiţii fără riscuri"? Adesea câştigul nu este altceva dec&

Documente de călătorie pentru cetățenii UE

Dacă sunteți cetățean al UE , nu trebuie să prezentați cartea de identitate sau pașaportul când călătoriți dintr-un stat membru al spațiului Schengen &

Încarci butelia de la pompa de vânzare GPL auto? 3 lucruri pe care TREBUIE să le ştii!

1. Cât şi ce cumperi 1 kg GPL aragaz ≈ 2 litri GPL auto12 kg GPL aragaz ≈ 24 litri GPL auto Notă: calculul este realizat la o densitate medie de 0,560 kg/l Verifică ce

Asigurarea în caz de accident în altă ţară

În cazul în care aveți un accident în străinătate, se aplică legea țării în care s-a petrecut accidentul. De aceea, procedura de acordare a despăgubirilor ar p

Expediere și livrare

Dacă nu vă ridicați produsul imediat sau dacă ați optat pentru livrare la domiciliu, comerciantul trebuie să vi-l livreze în termen de 30 de zile, cu excepția cazului în c

Camera deputaților a adoptat Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 68/2016 privind regimul deşeurilor

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat Marţi, 13 Iunie 2017, în calitate de for decizional, Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 68/2016 pentru modificarea și completarea Legii nr. 2

Igiena produselor alimentare - atunci când gătiţi

Atunci când gătiţi: Scoateţi ceasul, inelele şi brăţările, după care spălaţi-vă mâinile şi încheieturile. Toate aceste obiecte pot fi surse de contaminare a preparatelor

Euro, transferul de numerar şi plata cu cardul

Euro Puteti utiliza moneda euro în 19 tari din UE: Austria, Belgia, Cipru, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Portugalia, Slo

„Roam like at home”: cât plătești pentru consumul de date?

Începând cu 15 iunie 2017, datele (internetul mobil - MB/GB) consumate în roaming în statele membre UE, dar și în Norvegia, Islanda și Liechtenstein (SEE) se scad din res

Drepturile consumatorilor atunci când apelează la serviciile de taxi

Atunci cand alegeti sa apelati la serviciile de taxi, trebuie sa stiti ca legislatia in vigoare va protejeaza drepturile si ii obliga pe soferii de taxi sa se supuna unor norme de conduita. In caz con

Concubinaj

Partenerii care trăiesc împreună în mod stabil şi continuu au anumite drepturi valabile în toată Europa, chiar dacă parteneriatul nu le-a fost înregistrat &

Stiţi ce reprezintă „Agenţi gelatinizanţi” ?

Ai citit eticheta produsului pe care tocmai l-ai cumparat? Ai verificat perioada de valabilitate? Dar ingredientele? Avem acidifianti, stabilizatori, indulcitori, coloranti,

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă la cea de-a XXVIII-a Adunare Generala ANEC, Bruselles

În perioada 15-16 iunie 2017, Sorin Mierlea - Președinte InfoCons, în calitate de reprezentant din partea României, participă la cea de-a XXVIII-a Adunare Generală a ANEC

Cum alegem echipamentul sportiv? Eu, consumatorul, 22:30, la TVR1

Vineri, 16 Iunie 2017, începând cu ora 22:30, Gazda emisiunii, Sorin Mierlea - Președinte InfoCons şi invitata sa, Cori Gramescu, ne vor arăta cum să îmbinăm stilul personal cu nevoi

Întâlnire InfoCons - The Open Network for Community Development și ADR Vlaanderen

Președintele InfoCons, domnul Sorin Mierlea, a participat Miercuri, 14 Iunie 2017, la o întâlnire alături de Președintele The Open Network for Community Development și al ADR Vlaanderen, d

În timpul cutremurului

În locuință Păstraţi-vă calmul și liniștiţi persoanele din jur! Nu ieșiţi, și nu fugiţi pe scări! Nu utilizaţi liftul! Îndepărtați-vă de ferestre, pereții exteriori sau obiecte c

Escrocherii prin acţiuni de caritate

Escrocii care organizează înşelătorii prin acţiuni de caritate profită de generozitatea şi bunătatea oamenilor solicitându-le donaţii pentru o cauză falsă sau întruchip&a

Asistență medicală planificată - Tratamente planificate în străinătate

Conform legislației europene, puteți solicita servicii medicale în alte țări din UE în anumite condiții. Vă recomandăm ca mai întâi să vă info

Drepturi de ședere pentru studenți

Aveți dreptul de a locui în țara din UE în care studiați, pe întreaga durată a studiilor, dacă: sunteți înscris &icir

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă la conferinţa cu tema „Achizițiile publice: obstacol sau oportunitate pentru companiile româneşti?”

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă astăzi, 14 iunie 2017, începând cu ora 10:00, la conferinţa cu tema „Achizițiile publice: obstacol sau oportunitate pentru companiile

Știați că... Achiziționarea apelor minerale naturale și apelor de izvor

Știați că… Este recomandat sa acordati o atentie deosebita cand cumparati ape minerale naturale si ape de izvor asupra modului de prezentare a ambalajului, asupra etanseitatii recipient

Accesul la internet - Conectarea la internet

Conectarea la internet Oriunde v-ați afla în UE trebuie să puteți beneficia, la un preț accesibil, de servicii de comunicații electronice de bună calitate, inclusiv de acces de bază la inte

Tratament inechitabil - Practici comerciale neloiale

Când faceţi cumpărături în UE – on-line, prin telefon, prin intermediul unui catalog sau direct din magazin – beneficiaţi de anumite drepturi

Escrocherii prin întâlniri amoroase

Cu toate că există o mulţime de website-uri legitime, există la fel de multe escrocherii care implică întâlnirile amoroase. Escrocheriile prin întâlniri amoroas

Reprezentanții InfoCons participă la şedinţa Plenului Consiliului Economic și Social

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 13 Iunie 2017, începând cu ora 13:00, în calitate de membru, la ședința Plenului Consiliului Economic și Social.

Ce trebuie să fac și la ce trebuie să fiu atent când achit rovinieta

Vrei să pleci în drumeție în vacanță? Asigură-te că ai rovinieta valabilă. La ce trebuie să fii atent când achiziționezi rovinieta!

Impozitele - Ce țară vă poate impozita?

Nu există norme valabile la nivel european care să stabilească modul în care ar trebui impozitate veniturile cetățenilor europeni care locuiesc, muncesc sau își p

Autoritatea părintească

Părinții răspund de creșterea și educarea copiilor și de administrarea eventualelor lor bunuri. De asemenea, au dreptul de a reprezenta interesele copiilor în justiție. În toate ț

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru DIGI24

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat astăzi, 12 Iunie 2017, un interviu pentru DIGI 24 cu privire la standardul dublu de etichetare al produselor în Uniunea Europeană.

Transportul plantelor și al animalelor într-o călătorie

Când călătoriţi într-o altă ţară din UE, este important să ştiţi ce aveţi voie să transportaţi în bagaje şi dacă există, de exemplu, limite max

Comercializarea, etichetarea, prezentarea și publicitatea suplimentelor alimentare, verificate de ANPC

În perioada 02.05 – 10.05.2017, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a desfășurat o acțiune de control pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale privi

Membrii de familie ai persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă

Sunteți cetățean european și v-ați stabilit în altă țară din UE pentru a vă căuta acolo un loc de muncă? Normele europene îi ajută pe membrii familiei dvs. să vi se alăture. Aceast

Cum să găsiți un proiect de voluntariat?

Activităţile de voluntariat vă permit să ajutaţi comunităţile locale din ţara dumneavoastră sau din alte ţări, să dobândiţi noi competenţe şi să vă faceţi noi prieteni. Serviciul european d

Cuplurile necăsătorite

Partenerii care locuiesc împreună în mod stabil și continuu au anumite drepturi valabile în toată Europa, chiar dacă parteneriatul nu le-a fost înregistrat &

Şcolarizarea într-o altă ţară din UE