Actualizarea situației evoluției Pestei Porcine Africane

La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 260 de localități din 14 județe, cu un număr de 1.021 de focare (dintre care 15 în exploatații comerciale).

Momente artistice în cadrul Evenimentului „o9atitudine pentru cultură! 100 România!”

În cadrul seriei de manifestări ocazionate de celebrarea Centenarului Marii Uniri, Asociația InfoCons a organizat un eveniment în cadrul Proiect

A început piesa de teatru

InfoCons a organizat cea de-a doua etapa a Proiectului de lansare “o9atitudine pentru cultură! 100 România!” .

Discurs susținut de președintele InfoCons, Sorin Mierlea în deschiderea evenimentului de celebrarea Centenarului Marii Uniri

În cadrul seriei de manifestări ocazionate de celebrarea Centenarului Marii Uniri, Asociația InfoCons a organizat un eveniment în cadrul Proiectului „o9atitudine pentru cul

Misiune de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană

În data de 17 octombrie a demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA).

Ședință de lucru între domnul Sorin Mierlea și reprezentanții Agenției pentru Protecția Consumatorilor din Republica Moldovă

Astăzi, 19.10.2018, a avut loc prima întâlnire între domnul președinte Sorin Mierlea și delegații din partea Agenției pentru Protecția Consumatorilor din Republi

Eveniment „o9atitudine pentru cultura! 100 România!”

În cadrul seriei de manifestări ocazionate de celebrarea Centenarului Marii Uniri, Asociația InfoCons a organizat un eveniment în cadrul Proiectului „o9atitudine pentru cultură!

Tabloul de bord al piețelor de consum din 2018: trebuie consolidată încrederea europenilor în servicii

Comisia Europeană a publicat Tabloul de bord al piețelor de consum din 2018, care monitorizează modul în care consumatorii din UE evaluează performanța a 40 de sectoare de bunuri și servicii

„o9atitudine pentru cultură! 100 România!”

InfoCons organizeaza astazi, 18.10.2018,  incepand cu ora 17:30 evenimentul cultural de lansare a Proiectului cultural „o9atitudine pentru cultura! 100 Romania!”.

Știați că… Cu autoturismul la SERVICE

Știați că… 1. Inainte de a lasa intr-un SERVICE autoturismul, asigurati-va ca acesta functioneaza legal si este autorizat de RAR pentru aceasta activitate.

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru Digi 24 TV

Domnul Sorin Mierlea, Președintele InfoCons, a acordat un interviu pentru Digi24 TV astăzi, 17 Octombrie 2018, pe tema comerțului online.

12.000 de călătorii gratuite pentru tinerii europeni

După debutul cu succes al programului DiscoverEU, Comisia Europeană va lansa o a doua ediție în această toamnă.

UE desfășoară cel mai important exercițiu al său din cadrul Mecanismului de protecție civilă

MODEX România este cel mai important exercițiu medical de urgență desfășurat vreodată în UE.

Pesta Porcină Africană confirmată în județul Teleorman

Pesta Porcină Africană confirmată în județul Teleorman la probele prelevate dintr-un cadavru de porc găsit într-o zonă situată în extravilan.

172 de milioane EUR pentru promovarea produselor agroalimentare în UE și în afara UE

Comisia Europeană va finanța cu 172,5 milioane EUR din bugetul agricol al UE promovarea, în Europa și în lume, a produselor agroalimentare ale UE.

Ziua Mondiala a Alimentatiei – cu sau fara E-uri !

Cu ocazia Zilei Mondiale a Alimentaţiei , InfoCons aduce la cunostinta consumatorilor importanta citirii etichetei produselor agroalimentare pentru ca alegerile lor sa fie facute in cunos

E1204 - Ce reprezintă?

Aditiv alimentar cu rol de agent de glazurare. Este un polizaharid obţinut din amidon, lipsit de gust, care are proprietatea de a forma un film protector, o peliculă.

România, penultima în UE privind standardul puterii de cumpărare

Standardele de viaţă pot fi comparate raportând preţul unui pachet de bunuri şi servicii la venitul din fiecare ţară

Condițiile tehnice și economice de acces la infrastructura Netcity în consultare publică

„Alături de tarifele propuse de ANCOM recent, astăzi lansăm în consultare publică condițiile tehnice și economice în care se va realiza accesul la infrastructura Netcity.

Domnul Sorin Mierlea va fi în direct la postul de televiziune Antena Stars

Președintele InfoCons, domnul Sorin Mierlea, va fi în direct, în cadrul emisiunii Star Matinal, la postul de televiziune Antena Stars

Ce reprezintă E1450 - Octenul succinat de amidon ?

Aditiv alimentar cu rol de agent de aglomerare, agent de îngroşare, stabilizator, emulgator şi substanţă - suport pentru alţi aditivi.

O bioeconomie durabilă pentru o Europă durabilă

Comisia a prezentat un plan de acțiune pentru dezvoltarea unei bioeconomii durabile și circulare care să servească la dezvoltarea societății, a mediului și a economiei în Europa.

Știați că... Achiziționarea apelor minerale naturale și apelor de izvor

Este recomandat să acordaţi o atenţie deosebită când cumpăraţi ape minerale naturale şi ape de izvor asupra modului de prezentare a ambalajului, asupra etanşeităţii recipientelor.

Furnizorii de servicii poştale vor transmite către autorități mai multe informații privind livrarea transfrontalieră de colete

Începând cu anul 2019, furnizorii de servicii de livrare de colete au obligaţia de a transmite ANCOM atât numărul coletelor manipulate pe teritoriul României.

Știți ce reprezintă E413 - Guma Tragacanth?

Aditiv alimentar cu rol de emulgator, stabilizator, agent de îngroşare, de umplere şi de aglomerare. Este un produs natural, obţinut din arborele Astralagus gummifer.

Noi reglementări UE cu privire la deșeurile din plastic

Produse precum tacâmurile din plastic, sticlele, filtrele pentru produse din tutun și bețișoarele pentru urechi alcătuiesc aproape jumătate din totalitatea deșeurile marine din plastic.

Președintele InfoCons a acordat un interviu pentru Publicația Flacăra

Astăzi, 12 Octombrie 2018, președintele InfoCons, domnul Sorin Mierlea a acordat un interviu pentru revista Almanahul Flacăra.

Aplicația InfoCons - Scanează Codul de Bare

Aplicația InfoCons Scanează Codul de Bare pentru telefoanele cu Android, cât și pentru cele cu iOS. Poți cumpăra produsele dorite din magazinele

Ce este amidonul modificat?

Amidonul modificat este unul dintre cele mai folosite E-uri, având numărul E1422.

Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane

La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 246 de localități din 13 județe, cu un număr de 998 de focare (dintre care 15 în exploatații comerciale) și 90 de cazuri

Întâlnire între președintele InfoCons și Ambasadorul Mexicului

Ca urmare a colaborării dintre Procuratura Federală a Consumatorilor (PRORECO) și Asociația InfoCons, domnul Sorin Mierlea și Excelența Sa Guillermo Ordorica au participat la o întâ

Ce reprezintă E252?

Aditiv alimentar din categoria conservanţilor, produs prin procedee chimice din azotatul de potasiu sau extras din zăcăminte naturale, deoarece se prezintă şi ca mineral natural. Este o pulbere de cul

Noi produse disponibile în Aplicația InfoCons - Scanează codul de bare - InfoCons

Aplicația InfoCons Scanează Codul de Bare este disponibilă GRATUIT pentru telefoanele cu Android cât și pentru cele cu iOS.

Noi examinari pentru obtinerea certificatelor de radioamator si de operator radio in serviciul mobil terestru

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) prin Direcțiile sale Regionale din București, Cluj, Iași și Timiș organizează, în perioada 5 – 31 oct

Ce reprezintă polidextroza - E1200?

Aditiv alimentar cu rol de stabilizator, agent de îngroşare, agent de aglomerare, umectant şi substanţă - suport pentru îndulcitori.

E104 - Ce este galbenul de chinolină?

Galbenul de chinolină este un aditiv alimentar din categoria coloranţilor sintetici non-azoici.

Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane

La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 240 de localități din 13 județe, cu un număr de 980 de focare (dintre care 15 în exploatații comerciale) și 80 de cazuri

Reprezentantul InfoCons participă la ședința Plenului Consiliului Economic și Social

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 9 Octombrie 2018, începând cu ora 13:00, în calitate de membru, la ședința Plenului Consiliului Econo

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru Romania TV

Domnul Sorin Mierlea, Președintele InfoCons, a acordat ieri, 8 Octombrie 2018, un interviu pe tema zahărului din alimente pentru România TV.

Sorin Mierlea, președintele InfoCons, a acordat un interviu la Observator

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru emisiunea de știri ”Observator”.

Domnul Sorin Mierlea în direct la postul de televiziune Antena Stars

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct, în cadrul emisiunii Star Magazin, la postul de televiziune Antena Stars, unde va discuta tema pachetelor turistice.

Evitați risipirea alimentelor prin planificarea meniului săptămânal!

Principalul motiv (43%) pentru care mâncarea este risipită este acela că uităm ce alimente avem în frigider, nu sunt consumate la timp și acestea se strică. Planificarea unui meni

Ce reprezintă E1105 - Lizozim?

Aditiv alimentar cu rol de conservant. Se utilizează conform cantităţilor prevăzute de reţete numai în vin şi în brânzeturi maturate.

Noi reguli privind înghețarea și confiscarea bunurilor provenite din săvârșirea de infracțiuni

Eurodeputații au aprobat pe 4 octombrie noile reguli pentru a facilita și accelera cooperarea transfrontalieră în acest domeniu.