Membrii de familie ai persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă

Sunteți cetățean european și v-ați stabilit în altă țară din UE pentru a vă căuta acolo un loc de muncă? Normele europene îi ajută pe membrii familiei dvs. să vi se alăture. Aceast

Stiţi ce reprezintă „Potențiatorii de contrast” ?

Ai citit eticheta produsului pe care tocmai l-ai cumpărat? Ai verificat perioada de valabilitate? Dar ingredientele? Avem acidifianţi, stabilizatori, îndulcitori,

Asistenţă medicală pentru cetăţenii care locuiesc în altă ţară din UE

Când vă mutaţi în altă ţară din UE, puteţi beneficia de asistenţă medicală în aceleaşi condiţii ca şi rezidenţii ţării respective. Stabilirea ţ

Carduri de Debit

Cecurile şi cardurile de debit îţi permit să cheltuieşti banii pe care îi ai într-un cont bancar. Nu mai trebuie să porţi după tine sume mari d

Cum ne protejăm în timpul unei furtuni?

Schimbările dese și bruște de temperatură creează condiții ideale pentru apariția furtunilor. Cum poți să te protejezi?!

Cum să găsiți un proiect de voluntariat?

Activităţile de voluntariat vă permit să ajutaţi comunităţile locale din ţara dumneavoastră sau din alte ţări, să dobândiţi noi competenţe şi să vă faceţi noi prieteni. Serviciul european d

Cuplurile necăsătorite

Partenerii care locuiesc împreună în mod stabil și continuu au anumite drepturi valabile în toată Europa, chiar dacă parteneriatul nu le-a fost înregistrat &

Stabilirea în străinătate - Asigurarea dumneavoastră de sănătate

Dacă sunteţi cetăţean european şi intenţionaţi să vă stabiliţi în altă ţară din UE, fiţi pregătit să faceţi faţă diferenţelor existente la nivelul sistemelor de securitate

Ce este de făcut în cazul în care aţi fost înşelat!

REDUCEREA DAUNELOR  Deşi, banii pe care i-aţi pierdut din cauza unei escrocherii sunt greu de recuperat, există anumiţi paşi pe care îi puteţi efectua pentru a reduce daunele şi a

Obținerea unui permis de conducere în UE

Pentru a obține un permis de conducere în UE trebuie:   să aveți reședința obișnuită într-o țară din UE   să aveți&nbs

Prezentarea unei reţete la o farmacie din străinătate

Reţetele eliberate de medicii din ţara dumneavoastră sunt valabile în toate ţările din UE. Totuşi, este posibil ca un medicament prescris într-o ţară să nu fie disponibil

Transportul plantelor și al animalelor într-o călătorie

Când călătoriţi într-o altă ţară din UE, este important să ştiţi ce aveţi voie să transportaţi în bagaje şi dacă există, de exemplu, limite max

Umplerea buteliilor pentru gaz petrolier lichefiat (GPL) tip aragaz

Sfaturi pentru consumatori: Buteliile umplute nu trebuie să prezinte defecte de natura fizica (deformari permanente; crestaturi sau rizuri, fisuri si defecte produse prin coroziune (ciupituri izolate

Stiaţi că... Achiziţionarea produselor textile

Stiati ca...  este recomandat sa achizitionati produse textile numai din magazine si/sau raioane specializate, unde se elibereaza documente de cumparare (factura, bon fiscal, chitanta fisc

Euro, transferul de numerar şi plata cu cardul

Euro Puteti utiliza moneda euro în 19 tari din UE: Austria, Belgia, Cipru, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Portugalia, Slo

Reprezentanții InfoCons participă la ședința Consiliului de Etică de la Spitalul Clinic Dr Ioan Cantacuzino

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 15 Septembrie 2017, începând cu ora 11:30 la ședința Consiliului de Etică de la Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino.

Autoritatea părintească

Părinții răspund de creșterea și educarea copiilor și de administrarea eventualelor lor bunuri. De asemenea, au dreptul de a reprezenta interesele copiilor în justiție. În toate ț

Stiţi ce reprezintă „Agenţi gelatinizanţi” ?

Ai citit eticheta produsului pe care tocmai l-ai cumparat? Ai verificat perioada de valabilitate? Dar ingredientele? Avem acidifianti, stabilizatori, indulcitori, coloranti,

Compara Comisioane pentru Conturi Bancare si Carduri de Debit

Lista comisioanelor practicate de banci pentru conturi curente si carduri de debit. La majoritatea bancilor insa, daca virezi salariul/pensia in cont, comisioanele sunt zero.

Ce trebuie sa conţină contractul de asigurare?

Înainte de încheierea unui contract de asigurare, persoanele fizice care dețin calitatea de asigurat, potenţial asigurat, contractant sau potenţial contractant al asigurării au dre

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la emisiunea Perfect Imperfect, TVR1

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va fi în direct în câteva momente la emisiunea „Perfect Imperfect” pe postul TVR 1, protecției consumatorilor de servicii de transpo

Știi ce consumi? Cabanoși cu până la 8 E-uri și 29.8g grăsimi saturate per 100g de produs

InfoCons - Asociație pentru Protecția Consumatorilor a realizat un studiu pe produse tip Cârnați Cabanos.

Concubinaj

Partenerii care trăiesc împreună în mod stabil şi continuu au anumite drepturi valabile în toată Europa, chiar dacă parteneriatul nu le-a fost înregistrat &

Expediere și livrare

Dacă nu vă ridicați produsul imediat sau dacă ați optat pentru livrare la domiciliu, comerciantul trebuie să vi-l livreze în termen de 30 de zile, cu excepția cazului în c

Știați că... Achiziționarea apelor minerale naturale și apelor de izvor

Știați că… Este recomandat sa acordati o atentie deosebita cand cumparati ape minerale naturale si ape de izvor asupra modului de prezentare a ambalajului, asupra etanseitatii recipient

Atenție părinți! A început școala!  Știi ce consumă copilul tău la micul dejun?!  Crenvurști cu până la 12 E-uri!

Atenție părinți! A început școala! Știi ce consumă copilul tău la micul dejun?! Crenvurști cu până la 12 E-uri!

InfoCons - Asociație pentru Protecția Consumatorilor a realizat un studiu pe produse tip Crenvurști de pasăre. În cadrul studiului au fost analizate 16 produse, ce au următorii producători

Accesul la internet - Conectarea la internet

Conectarea la internet Oriunde v-ați afla în UE trebuie să puteți beneficia, la un preț accesibil, de servicii de comunicații electronice de bună calitate, inclusiv de acces de bază la inte

Asistenţă medicală pentru cetăţenii care locuiesc în altă ţară din UE

Indicele ROBOR in crestere: rate mai mari la credite pentru romani

Previziunile analistilor financiari care avertizau ca masurile fiscale propuse vor genera cresteri de rate incep sa se adevereasca: astazi indicele ROBOR a ajuns la valoarea 0,95, ceea ce inseamna ca

Reprezentanții InfoCons participă la ședința Plenului Consiliului Economic și Social

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 12 Septembrie 2017, începând cu ora 13:00, în calitate de membru, la ședința Plenului Consiliului Economic și Social.

Escrocherii din uşă în uşă

Vânzările din uşă în uşă pot promova servicii de întreţinere precum: dezinsecţie, reparaţii în casă, grădinărit şi chiar servicii referitoare la utilităţi, de e

Codul civil - Ce este superficia?

Codul civil – Ce este superficia? Superficia este dreptul de a avea sau de a edifica o construcție pe terenul altuia, deasupra ori în subsolul acelui teren, asupra căruia superfic

Călători cu mobilitate redusă

Transport aerian Chiar dacă aveţi probleme de mobilitate puteţi călători cu avionul, ca şi ceilalţi pasageri. Aveţi dreptul la asistenţă gratuită, la decolare, la aterizare, pe dur

Munca pe durata studiilor

Dacă intenţionaţi să studiaţi în altă ţară din UE, trebuie să dispuneţi de venituri suficiente, indiferent de sursă (familie sau activitate profesională). În calitate de cetăţean

Documente de călătorie pentru membrii de familie din afara UE ai cetățenilor europeni

Cine are nevoie de viză? Dacă sunteți cetățean european, dar aveți membri de familie care provin din afara Uniunii, aceștia vă pot însoți în altă țară din UE. Membrii de familie

Toxiinfectii, cum se dezvolta bacteriile si ce se intampla cu organismul ?

Ce se întâmplă cu organismul? Atunci când consumaţi alimente care conţin anumite tipuri de bacterii sau toxine ale acestora, puteţi face toxiinfecţie.D

Fii informat! Ia atitudine! la Festivalul Ambasadelor

Reprezentanții InfoCons vă așteaptă și astăzi, 10 Septembrie 2017, între orele 19:00 și 21:00, în Parcul Titan, cu informații utile din domeniul Protecției Consumatorilor, oferind material

Escrocherii prin întâlniri amoroase

Cu toate că există o mulţime de website-uri legitime, există la fel de multe escrocherii care implică întâlnirile amoroase. Escrocheriile prin întâlniri amoroas

Stiaţi că... Peştele şi produsele din peste proaspete/refrigerate/congelate

Știați că... La cumpărarea peștelui și produselor din peste proaspete/refrigerate/congelate, prima apreciere asupra gradului de prospețime a produsului o puteți forma acordând o atenție deosebit

Sfaturi utile pentru folosirea corectă a frigiderului

Sfaturi utile pentru folosirea corectă a frigiderului Frigiderul este un echipament eficient în lupta împotriva germenilor, dar trebuie utilizat corect şi eficient. Reglaţi tempe

Evită produsele periculoase. Reguli pentru siguranța ta și a familiei tale

Cum poți fi sigur că produsele pe care le cumperi oriunde în țările UE sunt sigure? Produsele pe care le achiziționezi în UE trebuie să fie verificate de către autorități &ici

Fii informat! Ia atitudine! la Festivalul Ambasadelor

Reprezentanții InfoCons vă așteaptă astăzi, 9 Septembrie 2017, între orele 19:00 și 21:00, în Parcul Titan, cu informații utile din domeniul Protecției Consumatorilor, oferind materiale i

Scrisorile în lanţ şi escrocheriile de tip piramidal

Scrisorile în lanţ şi escrocheriile de tip piramidal promit un câştig financiar considerabil în schimbul unui cost relativ mic. Schemele piramidale sunt ilegale şi foarte

Știați că... vânzarea cu amănuntul în vrac a produselor alimentare

La locul de comercializare a produselor tip pâine, produse de panificaţie și produse de patiserie, pe etichetă, alături de informaţiile privind denumirea produsului trebuie afișate ingredientele

Documente de călătorie pentru cetățenii UE

Dacă sunteți cetățean al UE , nu trebuie să prezentați cartea de identitate sau pașaportul când călătoriți dintr-un stat membru al spațiului Schengen &

Escrocherii prin intermediul telefonului mobil

Escrocheriile prin telefonul mobil sunt dificil de recunoscut. Fiţi precaut dacă cineva vi se adresează ca şi cum v-ar cunoaşte sau în legătură cu apelurile pierdute de la numere necunoscute

Autoritățile pentru protecția consumatorilor din statele membre și Comisia Europeană îndeamnă Volkswagen să finalizeze repararea tuturor autovehiculelor afectate de scandalul emisiilor

Autoritățile pentru protecția consumatorilor din UE și Comisia Europeană au transmis astăzi o scrisoare comună directorului general al grupului Volkswagen, solicitând repararea rapidă a tutu

Știți ce reprezintă „conservanții”?

Ai citit eticheta produsului pe care tocmai l-ai cumparat? Ai verificat perioada de valabilitate? Dar ingredientele? Avem acidifianti, stabilizatori, indulcitori, coloranti, potentia