După inundație - Ce este de făcut?

După inundație: evitați zonele în care apa nu s-a retras complet. Aceasta poate fi contaminată cu benzină, motorină sau resturi de la canalizare; de asemenea, poate fi încărcată

Care este forma standard la nivel european privind creditul de consum?

Înainte de a semna orice contract de credit, furnizorul de credit este obligat să vă ofere un document standardizat numit formularul standard la nivel european privind&

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă la emisiunea „Recurs la Morală”, TVR 1

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, va participa sâmbătă, 29 Aprilie 2017, începând cu ora 23:00, la emisiunea „Recurs la Morală&rd

Urmăriți „Eu, consumatorul” astăzi, de la 12:30

Nu ați reușit să urmăriți emisiunea "Eu, consumatorul" de Vineri seară? Vă așteptăm astăzi, începând cu ora 12:30, pe TVR1 și www.tvrplus.ro alături de gazda emisiunii, Sorin Mi

Telefonul consumatorului - Autostrăzi și Drumuri

Vrei să pleci din localitate cu ocazia minivacanței de 1 Mai și trebuie să verifici dacă mai ai Rovinieta? Apelează la Telefonul consumatorului - Autostrăzi și Drumuri Compania Naționala de

Servicii Media: aceleași reguli pentru TV și internet, pentru o protecție a copiilor mai eficientă

Copiii ar trebui să aibă aceeași protecție, indiferent dacă se uită la televizor, la un film sau la un videoclip distribuit pe internet, au declarat deputații Comisiei Europene marți, 26 Aprilie 2017.

Noi produse disponibile în Aplicația InfoCons - Scaneaza codul de bare

Acum puteți scana Turta dulce umpluta cu gem de fructe Cornelius 100g, Biscuti Marshmallow cu glazura de nuca de cocos ETI Puf 16g, Biscuti Petit Beurre Croco 500g, Crackers Carrefour 500g, Biscuti Ma

Urmăriți „Eu, consumatorul” în această seara, de la 22:30

În această seară, începând cu ora 22:30, la „Eu, consumatorul” pe TVR 1 și www.tvrplus.ro, plecăm la cumpărături alături de gazda emisiunii, Sorin Mierlea, și actrița Mar

Comisia Europeană trimite România în fața Curții de Justiție a UE

Comisia Europeană trimite România în fața Curții de Justiție a UE pentru neîndeplinirea obligației de a revizui și adopta planul național de gestionare a deșeurilor și programul de p

Reprezentanții InfoCons au participat la evenimentul „Eficiența Energetică - între obligativitate și oportunitate”

Reprezentanții InfoCons au participat astăzi, 28 Aprilie 2017, la evenimentul „Eficiența Energetică - între obligativitate și oportunitate” organizat de Bucharest Busines

Șomajul în străinătate

În situația în care v-ați pierdut locul de muncă pe care îl aveați în străinătate, trebuie să știți faptul că, în astfel de situații, indemnizația de șomaj se oferă &icir

Reprezentanții InfoCons participă la dezbaterea cu privire la problematica vârstei a treia în România

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 28 Aprilie 2017, începând cu ora 10:00, la dezbaterea cu privire la problematica vârstei a treia în România, în cadrul Con

Produsele și serviciile trebuie să fie mai accesibile pentru persoanele cu dizabilități din UE

Produse și servicii cheie, cum ar fi telefoane, e-book readers, sisteme de operare și terminale de plată, vor trebui să fie mai accesibile pentru persoanele cu dizabilități, &ici

Cum să alegi fructele și legumele din piață? - Eu, Consumatorul, 28 Aprilie la TVR 1

Vineri, 28 Aprilie 2017, începând cu ora 22:30, revenim cu informaţii proaspete la o nouă ediţie „Eu, consumatorul” la TVR 1 și www.tvrplus.ro. Gazda emisiunii

Reprezentanții InfoCons participă la Târgul de Produse Tradiționale organizat de Fundația de Servicii Islamice din România

Reprezentanții InfoCons participă în acest moment la Târgul de Produse Tradiționale organizat de Fundația de Servicii Islamice din România.   InfoCons

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la Radio Antena Satelor

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va fi în direct astăzi, 20 Aprilie 2017, începând cu ora 13:00, la Radio Antena Satelor.

Reprezentanții InfoCons participă la întâlnirea de lucru a Comisiei pentru acordarea etichetei UE ecologice

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 27 Aprilie 2017, începând cu ora 10:00, la întâlnirea de lucru a Comisiei pentru acordarea etichetei

Pleci la drum cu mașina? Verifică valabilitatea asigurării auto

Când înmatriculați o mașină în altă țară din UE, aveți nevoie de o asigurare auto de răspundere civilă. Această asigurare obligatorie este valabilă în toate țările din UE. Ea v

Care este forma standard la nivel european privind creditul de consum?

Înainte de a semna orice contract de credit, furnizorul de credit este obligat să vă ofere un document standardizat numit formularul standard la nivel european privind creditul de consum.

Ziua mondială a proprietății intelectuale

Cu ocazia Zilei mondiale a proprietății intelectuale InfoCons urează tuturor instituțiilor de profil din România cele mai sincere felicitări pentru activitatea deosebită pe care o desfășoară și

Reprezentanții InfoCons participă la întâlnirea de lucru a CLDPS

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 26 Aprilie 2017, începând cu ora 14:00, la întâlnirea de lucru a Comitetului Local de Dezvoltare a P

Știați că… Cu autoturismul la SERVICE

Știați că… 1. Înainte de a lăsa într-un SERVICE autoturismul, asigurați-vă că acesta funcționează legal și este autorizat de RAR pentru această activitate. 2. Prețuril

Reprezentanții InfoCons participă la sedința Consiliului de Etică de la Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 26 Aprilie 2017, începând cu ora 11:00 la sedința Consiliului de Etică de la Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino.

Adopția în UE

Dacă doriți să adoptați un copil dintr-o altă țară a UE, vă recomandăm să consultați autoritățile din țara respectivă pentru a afla care sunt procedurile și criteriile de adopție. În ceea ce pri

Telefonul Consumatorului - Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor

Ai o problemă cu un produs sau garanția acestuia și nu poți obține o soluție amiabilă cu agentul economic?! Apelează la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor! Telefonul Consu

Începe programul rabla 2017. Ce noutăți aduce?

Programul Rabla va demara și în acest an cu un buget alocat de Guvern de 316,6 de milioane lei, respectiv 110 milioane de lei (Rabla Plus). Programul se desfăsoară în perioada 201

Reprezentanții InfoCons participă la sedința Consiliului de Etică de la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 25 Aprilie 2017, începând cu ora 14:00, la sedința Consiliului de Etică de la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni&rd

Reprezentanții InfoCons participă la şedinţa Plenului Consiliului Economic și Social

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 25 Aprilie 2017, începând cu ora 13:00, în calitate de membru, la ședința Plenului Consiliului Economic și Social.

Reprezentanții InfoCons participă la Adunarea Generală a ASRO

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 25 Aprilie, la Adunarea Generală a Asociației de Standardizare din România (ASRO).

Cum se produc cutremurele?

Cutremurele sunt generate de regulă, de mișcarea plăcilor tectonice. Erupţiile vulcanice pot de asemenea să determine producerea cutremurelor. Dintre cauzele externe pot fi menționate: prăbușirile ce

Telefonul Consumatorului - Autoritatea de Supraveghere Financiară

Vrei să depui o sesizare cu privire la Pensia Privată sau Facultativă? Asiguratorul nu și-a respectat îndatoririle? Sau pur și simplu vrei mai multe informații din acest domeniu? Contactează Aut

Cum funcționează roamingul în UE?

Atunci când călătoriți într-o țară străină și efectuați sau primiți un apel, trimiteți un mesaj sau navigați pe internet de pe telefonul mobil sau de pe un alt dispozitiv cu ajutorul unei

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 24 Aprilie 2017, începând cu ora 11:30 la sedința Consiliului de Etică de la Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino.

Drepturile pasagerilor transportului naval

Ştiaţi că beneficiaţi de anumite drepturi când călătoriţi cu vaporul în UE? În primul rând, nu trebuie să plătiţi un preţ mai mare pentru că aveţi o anumită na

Află care sunt regulile afisarii preturilor

Care sunt obligațiile comerciantului, atunci când afișează prețurile? Ce informații trebuie să găsești pe o etichetă? Prețul este un factor crucial în decizia de cumpărare. Aces

Știați că… practicile comerciale nu apar numai în etapa comercializări și a furnizării, ci și după ce a fost efectuată tranzacția?

Unele autorități naționale au afirmat că, indiferent dacă un comerciant a transmis o creanță (Creanţele comerciale reprezintă obligaţiile persoanelor fizice sau juridice&

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă la emisiunea „Medium Rare”, Europa FM

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, va participa duminică, 23 Aprilie 2017, în intervalul orar 12:00 - 12:30, la emisiunea „Medium Rare” difuzată

Știți ce sunt „Substanțele suport” ? Aflați mai multe despre acestea...

Ai citit eticheta produsului pe care tocmai l-ai cumparat? Ai verificat perioada de valabilitate? Dar ingredientele? Avem acidifianti, stabilizatori, indulcitori, coloranti, potentia

Cine te cunoaște cel mai bine? – Pericolul vine ONLINE!

În secolul vitezei, o parte dintre noi trăiesc online. Spunea cineva, cândva, ”dacă nu ai cont de Facebook, nu exiști”. Pare adevărat dacă facem o analiză a mul

Pregătirea familiei și locuinței în cazul unui cutremur

Pregătirea familiei și locuinței în caz de cutremur: identificaţi mobilierul auxiliar și obiectele grele care atârnă peste paturi, canapele, mese și care pot cădea peste acestea

Cum să ne comportăm în cazul unui incendiu.

Acasă părăsiți imediat clădirea în care a izbucnit incendiul dacă aveți posibilitatea și siguranța, întrerupeți alimentarea cu gaze și energie electrică; închideți &

Încercați să gasiți oferta de credit care vi se potrivește cel mai bine?

Încercați sa găsiți oferta de credit care vi se potrivește cel mai bine? Ziua a venit! Dupa mai multe ore petrecute cercetând și comparând ofertele pentru o casă nouă, d

Servicii de telefonie

Citeste ce semnezi!  Înainte de a semna un contract de abonament sau de a cumpara o cartela pentru servicii de telefonie e bine sa-ti cunosti drepturile si sa te informezi c&ac

| Autor: Politia Romana

Cine te cunoaște cel mai bine? – Pericolul vine ONLINE! (Adresat adolescenților)

Garanții și returnări

În baza legislației UE, dacă produsele pe care le-ați cumpărat se dovedesc a fi defectuoase sau nu arată conform descrierii, comerciantul trebuie să le repare, să le înlocuiască, s

Telefonul Consumatorului - Turism

Fie că ne pregătim pentru minivacanța cu ocazia Rusaliilor, fie ca ne rezervăm vacanța din vară sau de la iarnă, fiecare consumator de servicii turistice trebuie să cunoască Telefonul Consumatorului o

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, susține un discurs la Conferința Afaceri.ro Brasov 2017

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va susține astăzi, 21 Aprilie 2017, începând cu ora 15:00, un discurs în cadrul Conferinței Afaceri.ro Brasov 2017.

Munca pe durata studiilor

Dacă intenţionaţi să studiaţi în altă ţară din UE, trebuie să dispuneţi de venituri suficiente, indiferent de sursă (familie sau activitate profesională). În calitate de cetăţean