Reprezentantul InfoCons participă la ședința Plenului Consiliului Economic și Social

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 12 Iunie 2018, începând cu ora 13:00, în calitate de membru, la ședința Plenului Consiliului Economic

Președintele InfoCons participă la manifestarea prilejuită de RENAR

Domnul Sorin Mierlea, Președintele InfoCons participă la manifestarea prilejuită de RENAR cu ocazia aniversării a 20 de ani de activitate. Citește și: Plăți, transferuri și cecuri Cu aceas

Sfaturi utile când mergeți la cumpărături, pentru reducerea risipei alimentare!

Înainte de a merge la cumpărături, puteți să: -  Verificați ce produse aveti deja în frigider, congelator și locurile de depozitare pentru mâncare; -

Noi produse disponibile în Aplicația InfoCons - Scanează codul de bare - InfoCons

Aplicația InfoCons Scanează Codul de Bare este disponibilă GRATUIT pentru telefoanele cu Android cât și pentru cele cu iOS. Acum puteți

Acțiune de control ale ANPC la SC Ocean Fish SRL.

în urma unei sesizări, înregistrate la Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor al Municipiului București, în care se reclama faptul că “Produsul care este

Domnul Președinte, Sorin Mierlea invitat la “Femei de 10, bărbați de 10”, la TVR 2

Domnul Sorin Mierlea, Președintele InfoCons va fi prezent începând cu ora 16:40 la postul de televiziune TVR2, în cadrul emisiunii "Femei de 10, bărbați de 10"

Evacuarea în caz de urgență

În cazul în care primiți mesaje să evacuați zona în care vă găsiți, toate informațiile necesare pentru evacuare se transmit prin stațiile de radio și TV sau se anunță pri

Succes la examenul de Evaluare Națională!

Cu ocazia începerii examenelor pentru Evaluarea Națională 2018, transmitem tuturor candidaților înscriși, din partea Asociației InfoCons, mult succes și reușite la toate p

Stiati ca... Achizitionarea jucariilor

Stiati ca...  consumatorul trebuie sa achizitioneze jucarii numai din magazine si/sau raioane specializate, unde se elibereaza documente de cumparare (factura, bon fiscal, chitanta fiscala

Siguranța și securitatea aeriană

Bagajul de mână și bagajul de cală Atunci când călătoriți cu avionul, având ca punct de îmbarcare un aeroport din UE, trebuie să aveți în ve

Valabilitatea asigurării obligatorii și facultative

Când înmatriculați o mașină în altă țară din UE, aveți nevoie de o asigurare auto de răspundere civilă. Această asigurare obligatorie

Codul Civil - Care sunt obligaţiile şi responsabilităţile în sarcina tutorelui?

Tutela este o sarcină personală – tutorele trebuie să exercite personal această sarcină, nu poate delega sarcina către un terţ – nu poate da “procură&am

InfoCons o felicită pe Simona Halep pentru victorie

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, a câştigat, la 9 iunie 2018, primul său titlu de Mare Şlem, după ce a învins-o pe americanca Sloane Stephens

Știați că… Cu autoturismul la SERVICE

Știați că… 1. Inainte de a lasa intr-un SERVICE autoturismul, asigurati-va ca acesta functioneaza legal si este autorizat de RAR pentru aceasta activitate. 2. Preturile

Verifică link-ul site-ului de pe care vrei să cumperi! Află de ce trebuie să conțină HTTPS

Poliția din Scoția a lansat o nouă campanie, în parteneriat cu Oficiul Proprietății Intelectuale din Marea Britanie, având ca scop conștientizarea consumatorilor cu privire la achi

Drepturile pasagerilor transportului naval

Ştiaţi că beneficiaţi de anumite drepturi când călătoriţi cu vaporul în UE? În primul rând, nu trebuie să plătiţi un preţ mai mare pentru că aveţi o anumită na

Președintele InfoCons participă la dezbaterea "Pacientul - Nucleul Sistemului de Sănătate"

Președintele InfoCons, domnul Sorin Mierlea, participă la dezbaterea "Pacientul - Nucleul Sistemului de Sănătate".  Citește și: Închirierea unei mașini &Ic

Domnul Sorin Mierlea participă la sedința Consiliului Director - ASRO

Ședința se desfățoară la sediul ASRO.     Citește și: - Drepturile pasagerilor din transportul feroviar - Toaletele publice, un lux pentru anumite sectoare din

Economisește, reducând risipa alimentară!

Prin creearea deșeurilor alimentare, pe care le putem evita, pierdem și bani. Reducerea deșeurilor alimentare înseamnă costuri reduse pentru gospodării. Deșeurile alimentare au un impact dir

Închirieri de autovehicule în străinătate

Rezervare Dacă vreţi să închiriaţi o maşină şi faceţi o rezervare on-line sau prin telefon la o agenţie cu sediul în UE, nu aveţi în mod automat&nb

Prețuri și plăți

Când cumpărați produse sau servicii în UE, trebuie să fiți informat în mod clar cu privire la prețul total. Acesta trebuie să includă toate taxele și co

Respect, mâncării! Abordarea globală privind risipa alimentară prin educație non-formală

În Europa, risipa alimentară este o problemă majoră: se estimează că în UE sunt irosite anual aproximativ 88 de milioane de tone de alimente (în jur de 20&nb

În cazul producerii inundației

Dacă sunteți surprins de inundaţie: Părăsiți imediat locuinţa (sau mergeți spre etajele superioare,  eventual pe acoperiș), deplasați-vă spre zone înalte. Respectaţi recom

Folosiți parole unice și complicate pentru conturile dumneavoastră!

Principalul punct de atracție al campaniei îl reprezintă un ”game show” animat, creat de Poliția din Scoția pentru a evidenția pericolele achizițiilor online fără a te as

Participare la cea de-a XXIX-a Adunare Generala ANEC, Bruselles, ziua a doua

Astăzi, 06 Iunie 2018, este cea de-a doua zi în care domnul Sorin Mierlea - Președinte InfoCons, participă la cea de-a 29-a reuniune a Adunării Generale ANEC &

Drepturile pasagerilor din transportul feroviar

Când cumpăraţi un bilet de tren, nu trebuie să vi se ceară să plătiţi un preţ mai mare pentru că aveţi o anumită naţionalitate sau pentru că achiziţionaţi biletul dintr-un anumit lo

Codul Civil - Despre ocrotirea persoanei fizice

1. Există modificări importante în ceea ce privește ocrotirea persoanei fizice? Ocrotirea este reglementată la fel ca în vechiul Cod civil, numai că toate atribuţiile se

Avantajele și dezavantajele cardurilor de cumpărături

Cardul de credit este un produs foarte avantajos, daca ştii cum să-l foloseşti! Mai este denumit şi „card de cumpărături” fiindcă este destinat plaţilor direct la comercianţi (onl

Achiziții - Expediere și livrare

Dacă nu vă ridicați produsul imediat sau dacă ați optat pentru livrare la domiciliu, comerciantul trebuie să vi-l livreze în termen de 30 de zile, cu excepția cazului în c

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 5 Iunie 2018, începând cu ora 13:00, în calitate de membru, la ședința Plenului Consiliului Economic

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă la cea de-a XXIX-a Adunare Generala ANEC, Bruselles

În perioada 05-06 Iunie 2018, domnul Sorin Mierlea - Președinte InfoCons, în calitate de reprezentant din partea României, participă la cea de-

Impactul risipei alimentare asupra schimbarilor climatice!

Alimentele pierdute sau risipite contribuie la schimbările climatice, având o amprentă de carbon la nivel global de aproximativ 8% din totalul emisiilor cu efect de seră antropogene globale.

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă la recepția oferită de Ambasada Italiei în România

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, participă astăzi la o recepție organizată cu ocazia Zilei Naționale a Republicii Italiene. Întâlnirea va avea loc la Ambasada I

Plăți, transferuri și cecuri

Când efectuați o plată transfrontalieră în euro, în lei româneşti sau în coroane suedeze pe teritoriul UE, banca nu vă poate percepe

Știţi ce reprezintă „Potențiatorii de contrast” ?

Ai citit eticheta produsului pe care tocmai l-ai cumpărat? Ai verificat perioada de valabilitate? Dar ingredientele? Avem acidifianți, stabilizatori,&n

Cum să găsiți un proiect de voluntariat

Pentru a pleca în străinătate prin intermediul Serviciului european de voluntariat (SEV), începeți prin a căuta proiecte care solicită voluntari, consult&acir

Ce trebuie să fac și la ce trebuie să fiu atent când achit rovinieta

La momentul la care vă prezentați într-unul din punctele de lucru ale distribuitorilor autorizații de CNAIR să încaseze tariful de utilizare a rețelei de drumuri naționale (rovinie

Răpirea copiilor

Partenerul dumneavoastră a plecat cu copilul în altă țară din UE fără consimțământul dumneavoastră sau încălcând o hotărâre judecătorească?

Codul civil - Ce este nedemnitatea succesorală?

Nedemnitatea succesorală este o sancţiune civilă care constă în decăderea de drept a unei persoane din dreptul de a culege o moştenire determinată, datorită faptul

Nu găsiţi un loc de muncă?

Revenirea în ţara de provenienţă înainte de termenul indicat în formularul U2 Dacă vă întoarceţi în ţara care vă plăteşte prestaţiile înain

În timpul caniculei

Rămâneți în casă și limitați expunerea la soare. Ideal ar fi să locuiți la etaje inferioare în cazul în care nu aveți sistem de aer condiționat. Petreceți-vă

InfoCons – partener în cadrul Festivalului de Arte pentru Copii "The Joy of Life"

Asociația InfoCons este alături de copii talentați, dornici să danseze, să cânte sau să joace în piese de teatru în cadrul festivalului de Arte pentru copii&

Știați că... Achiziții online

Știați că ...  Înainte de încheierea contractului este important să verificați dacă pe site-ul comerciantul informează corect și complet despre: datele de vâ

Pachete turistice

Pachetul turistic este o combinație de servicii pentru o vacanță sau o călătorie care durează mai mult de 24 de ore sau include o noapte de cazare. Citește și: Drepturile pas

Protejați-vă telefonul mobil, folosind un firewall!