Recunoașterea și valabilitatea permisului de conducere

Permise de conducere eliberate în UE Dacă permisul dumneavoastră de conducere este eliberat de o țară din UE, este recunoscut peste tot în Uniune și &am

Știi ce înseamnă „decizia comercială”?

Există un spectru larg de decizii comerciale pe care un consumator le poate lua în legătură cu un produs sau un serviciu în afară de decizia de a cumpăra. Astfel de decizii comerci

Asigurări Auto

Pentru a veni în întâmpinarea nevoii de informare a asiguraților, potențialilor asigurați și păgubiților, ASF pune la dispoziție o serie de informații utile despre: RCA,

Despre Acidul Citric - E330

Ce este Acidul Citric Acidul citric este cel mai versatil și mai folosit acid organic. Acesta este prezent în toate plantele și în multe țesuturi animale și fluide, dar este preze

Igiena produselor alimentare - atunci când deschideţi o conservă şi nu intenţionaţi să consumaţi

Atunci când deschideţi o conservă şi nu intenţionaţi să consumaţi tot conţinutul acesteia imediat, goliţi ce a rămas într-un vas, acoperiţi-l şi depozitaţi-l în frigider.

Pregatiri de BlackFriday? La ce sa fii atent cand achizitionezi online!

Sfaturi utile la achizitiile online! Inainte de a achizitiona produse online, informati-va tinand cont si de urmatoarele recomandari: Datele de identificare ale persoanei juridice trebuie sa contina

Reprezentanții InfoCons participă la ședința Plenului Consiliului Economic și Social

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 7 Noiembrie  2017, începând cu ora 13:00, în calitate de membru, la ședința Plenului Consili

Recomandarea ASF către consumatori pentru încheierea poliţelor de asigurare RCA

Autoritatea de Supraveghere Financiară - ASF doreşte să recomande consumatorilor atenţie sporită la achiziţionarea poliţelor de asigurare auto RCA (asigurări obligatorii de răspundere civilă), &ic

Abordarea globala privind risipa alimentara prin educatie non-formala

InfoCons este Partener in cadrul Proiectului European " Global learning approach on food waste in non-formal education" ce se va desfasura pe o perioada de 36 de luni, alaturi de :

Pierderea, furtul, înlocuirea permisului de conducere

Permis pierdut sau furat. Dacă permisul de conducere este pierdut, furat, deteriorat sau distrus, trebuie să solicitați unul nou în țara

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă la evenimentul "Contribuția agriculturii la viitorul model economic românesc"

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons participă astăzi, 7 Noiembrie 2017, la evenimentul România Durabilă - AgriBusiness "Contribuția agriculturii la viitorul mode

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, susține un discurs la Universitatea Româno-Americană

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, susține astăzi, începând cu ora 15:00 un discurs în fața studenților Facultății de Management și Marketing di

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct adio Radio RFI

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va fi prezent astăzi, 06.11.2017, începând cu ora 12:10, la Radio RFI, transmisie realizată la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară "D

Racordarea la rețelele de energie și utilizarea serviciilor energetice

Racordarea la rețeaua electrică În UE, aveți dreptul ca locuința dumneavoastră să fie racordată la rețeaua locală de distribuție a energiei electrice, iar apoi să fie

Pâine - știi ce mănânci?

Pâinea integrală este una dintre cele mai bune alegere pentru o alimentație sănătoasă. Fie că vrei să slăbești, fie că vrei să ai un stil de viață sănătos, specialiștii recomandă să

Solicitări de transfer de bani

Escrocheriile ce implică transferul de bani sunt în creştere. Fiţi foarte precaut în momentul în care cineva vă oferă bani pentru a-i ajuta să îşi transfere fon

Schimbați ordinea alimentelor

Cand cumparati mancare noua din magazin, aduceti toata mancarea veche din dulapuri si frigider in fata. Puneti mancarea noua in spate pentru a reduce riscul de a gasi mancare mucegaita in compartiment

Atenție la Roaming când plecăm în vacanță

Pleci în călătorie în apropierea statelor non-UE? Atenție! Chiar dacă esti încă în spațiul UE/SEE, te poți conecta la rețeaua de comunicații din țara vecină!

CARE SUNT BENEFICIILE ANTIBIOTICELOR

Antibioticele reprezintă probabil cel mai mare progres medical al ultimului secol. În cei 75 de ani de când sunt utilizate, ele au salvat sute de milioane de vieți

Loterii, pronosport şi concursuri

Multe persoane sunt ispitite de emoţia unui câştig surpriză şi se trezesc trimiţând sume mari de bani pentru a revendica premii false. La ce trebuie să fim atenţi! Nu puteţi c&am

Siguranța și securitatea aeriană

Bagajul de mână și bagajul de cală Atunci când călătoriți cu avionul, având ca punct de îmbarcare un aeroport din UE, trebuie să aveți în ve

Stiati ca... Suplimentele alimentare

Stiati ca... Acordati o atentie deosebita la cumpararea suplimentelor alimentare si informati-va, inainte de achizitionarea lor, despre efectele lor asupra organismului. Utilizati numai suplimente

RISIPA ALIMENTARA IN ROMANIA,  PREVEDERI LEGISLATIVE !

RISIPA ALIMENTARA IN ROMANIA, PREVEDERI LEGISLATIVE !

In data de 17 noiembrie 2016 a fost publicata Legea nr. 217/2016 privind diminuarea risipei alimentare suspendata apoi prin Ordonanta de urgenta nr. 45 din 30 iunie 2017  pana in dat

Pensia de întreţinere a membrilor de familie

Normele privind plata pensiei de întreţinere şi cuantumul acesteia variază de la o ţară la alta. Dacă trebuie să primiţi pensie de întreţinere din partea unei persoane aflate &

Coloranţii alimentari pot induce în eroare consumatorul – de ce sunt autorizaţi?

Utilizarea coloranţilor alimentari este considerată acceptabilă pentru următoarele scopuri: refacerea aspectului iniţial al produselor alimentare a căror culoare a fost modificată prin prelucrare,

Escrocherii prin telefonul mobil

Escrocheriile prin telefonul mobil sunt dificil de recunoscut. Fiţi precaut dacă cineva vi se adresează ca şi cum v-ar cunoaşte sau în legătură cu apelurile pierdute de la numere necunoscute

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la emisiunea Perfect Imperfect, TVR1

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va fi în direct în câteva momente la emisiunea „Perfect Imperfect” pe postul TVR 1, abordând diverse teme din domeniul protecț

Siguranța rutieră

Normele privind siguranța rutieră și regulile de circulație pot fi diferite de la o țară la alta. Aflați care suntregulile specifice fiecărei țări. Iată câteva exemple: Utilizarea centuri

Codul civil – Ce este uzufructul?

Uzufructul este dreptul de a folosi bunul altei persoane și de a culege fructele acestuia, întocmai ca proprietarul, însă cu îndatorirea de a-i conserva substanța. Cum i

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 31  Octombrie 2017, începând cu ora 13:00, în calitate de membru, la ședința Plenului Consil

Preschimbarea și reînnoirea permisului de conducere

Reînnoire Dacă vă mutați în altă țară din UE și vă expiră permisul de conducere, trebuie să îl reînnoiți în țara în care aveți reș

Reguli de aur - nu te lasa inselat!

Reţineţi aceste reguli de aur ce vă vor feri de a fi înşelaţi de către escroci.

Știați că...?

Din 10 PET-uri reciclate se poate fabrica un tricou sau un metru patrat de covor, iar din 50 de PET-uri se poate face un pulover? Descompunerea naturala a plasticului în mediul în

Căsătoria

Căsătoria civilă este recunoscută în toate țările din UE   În cazul diverselor tipuri de parteneriat - uniune civilă, parteneriat în

Stiati ca... Articole de imbracaminte si articole textile purtate sau uzate

Stiati ca... consumatorii trebuie sa achizitioneze doar din magazine si/sau raioane specializate in acest sens (in niciun caz de la tarabe sau de pe strada), unde se elibereaza documente de cumpara

Stiati ca... Achizitii cu pret redus

Stiati ca... verificarea daca oferta mai este valabila in momentul respectiv va poate scapa de costuri suplimentare; este indicata verificarea daca reducerea de preturi anuntata este identica cu cea

Oportunităţi pentru investiţii prospere

Aţi fost ademenit să investiţi în scheme de îmbogăţire de risc mare cu promisiunea unei „investiţii fără riscuri"?

Știați că... Achiziții online

Stiati ca...  Inainte de incheierea contractului este important sa verificati daca pe site comerciantul informează corect si complet privind:

Presedintele InfoCons, Sorin Mierlea participa la evenimentul organizat de Centrul European Cultural si de Tineret pentru U.N.E.S.CO.

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons participă astăzi, 26 Octombrie 2017, la evenimentul dedicat partenerilor și colaboratorilor Centrului European Cultural și de Tineret pentru

Preţuri inechitabile

Peste tot în UE, vânzătorii trebuie să indice clar preţurile pentru a le permite consumatorilor să compare produsele similare şi să aleagă în cunoştinţă de cauză

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă la conferința Energia și resursele strategice - între ideologie, geopolitică și piață

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă astăzi, 26 Octombrie 2017, începând cu ora 18:00, la seria de expuneri pe tema „Energia și resursele strategice - între ideologi

Prima intalnire in cadrul Proiectului european

In perioada 26- 27 Octombrie 2017, reprezentantii  InfoCons, participa la prima intalnire a proiectului "Global learning approach on food waste in non-formal education", proiect fin

În caz de urgenţă

112: numărul unic de urgenţă 112 este numărul european de urgenţă, valabil pe tot teritoriul UE, pe care îl puteţi apela gratuit de pe telefonul fix şi mobil. Veţi intra astfel în

Știați că... despre produsele din cacao

Stati ca....  cumpararea ciocolatei si a produselor din cacao acordati atente deosebita aspectului ambalajelor (sa nu fie deteriorate); aveti dreptul sa refuzati sa cumparati ciocolata si

Escrocherii referitoare la locuri de muncă şi angajare

Escrocheriile referitoare la locuri de muncă şi angajare ţintesc persoanele care îşi caută un loc de muncă sau doresc să îşi schimbe locul de muncă.

Stiati ca... Laptele si produsele din lapte

Stiati ca...   Trebuie acordata o atentie deosebita cand cumparati lapte si produse din lapte asupra modului de prezentare a ambalajului; in cazul in care ambalajul este bomba

Pachete turistice

Pachetul turistic este o combinație de servicii pentru o vacanță sau o călătorie care durează mai mult de 24 de ore sau include o noapte de cazare. În cazul &ici