Ghid practic pentru prevenirea incendiilor

Nu folositi instalatiile de incalzire cu defectiuni sau cu improvizatii; Verificati cosurile de evacuare a fumului; Nu utilizati aeroterme, radiatoare, calorifere electrice improvizate; Nu incalzit

Euro, transferul de numerar şi plata cu cardul

Euro Puteți utiliza moneda euro în 19 țări din UE: Austria, Belgia, Cipru, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Portugalia, Slo

Află mai multe despre TOXIINFECȚII

Ce sunt toxiinfecţiile alimentare? Toxiinfectiile alimentare sunt boli acute, avand cauza toxică sau infecţioasă, apărute după consumul unor alimente contaminate cu microorganisme s

Luați în considerare bugetul!

Bugetul nu trebuie neglijat! A risipi mâncare înseamnă a risipi bani.  InfoCons (www.infocons.ro) - Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din

Cum ne pregătim pentru sezonul rece?

În sezonul rece trebuie să vă asigurați de următoarele materiale: sare și nisip pentru topirea gheţii de pe trotuar și de pe căile pe care circulaţi în gospodărie pentru a &

Stiti ce reprezinta „Agentii de spumare” ?

Ai citit eticheta produsului pe care tocmai l-ai cumparat? Ai verificat perioada de valabilitate? Dar ingredientele? Avem acidifianti, stabilizatori, indulcitori, coloranti,

Cum să găsiți un proiect de voluntariat

Pentru a pleca în străinătate prin intermediul Serviciului european de voluntariat (SEV), începeți prin a căuta proiecte care solicită voluntari, consult&acir

La farmacie: plăţi şi rambursări

Când cumpăraţi în străinătate medicamente pentru care aveţi reţetă de la medic, s-ar putea să trebuiască să plătiţi pe loc suma integrală, chiar dacă în ţara de origine s

Carduri de Credit

Cardurile de credit sunt adesea foarte utile, fiind o modalitate convenabilă şi sigură de a cumpăra bunuri şi servicii, mai ales dacă, în acel moment, nu ai suficienţi bani. La &am

Reguli de prevenire a incendiilor - Mijloacele de încălzire

Se interzice folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate, precum şi aprinderea focului prin utilizarea li

În 40.63% dintre Primăriile din Călărași nu există implementat un sistem de colectare selectivă la nivelul tuturor imobilelor administrației

În perioada martie – aprilie 2017 Asociația InfoCons a realizat un studiu la nivelul primăriilor din Județul Călărași cu privire la serviciul public de gestionare a deșeurilor solide, rapo

În 73.91% din Primăriile din Giurgiu nu există implementat un sistem de colectare selectivă la nivelul tuturor imobilelor administrației.

În perioada martie – aprilie 2017 Asociația InfoCons a realizat un studiu la nivelul primăriilor din Județul Giurgiu cu privire la serviciul public de gestionare a deșeurilor solide, rapor

Reprezentanții InfoCons participă la ședința Consiliului de Etică de la Spitalul de Pneumoftiziologie SF. ȘTEFAN

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 29 Septembrie 2017, începând cu ora 12:00 la ședința Consiliului de Etică de la Spitalul de Pneumoftiziologie „SF. ȘTEFAN” București.

În 50% dintre Primăriile din Ilfov nu există implementat un sistem de colectare selectivă la nivelul tuturor imobilelor administrației.

În perioada martie – aprilie 2017 Asociația InfoCons a realizat un studiu la nivelul primăriilor din Județul Ilfov cu privire la serviciul public de gestionare a deșeurilor solide, raporta

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, prezent la evenimentul organizat cu ocazia Zilei Federației Valonia-Bruxelles și a Valoniei

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a participat Joi, 28 Septembrie 2017, la evenimentul organizat cu ocazia Zilei Federației Valonia-Bruxelles și a Valoniei, organizat la Muzeul Național de Artă al

Stiati ca... Achizitionarea produselor textile

Stiati ca...  este recomandat sa achizitionati produse textile numai din magazine si/sau raioane specializate, unde se elibereaza documente de cumparare (factura, bon fiscal, chitanta fisc

O uniune a securității: Comisia își intensifică eforturile de combatere a conținutului ilegal de pe internet

Comisia Europeană a prezintă astăzi orientări și principii pe baza cărora platformele online să își poată intensifica eforturile de prevenire, detectare și eliminare proactivă a conținutului ile

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă la conferința România 2019 - Președinția UE. Mai multă integrare

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă astăzi, 28 Septembrie 2017, începând cu ora 18:00, la seria de expuneri pe tema "R

Comisia Europeană pune la dispoziția statelor membre orientări pentru combaterea mai eficientă a fenomenului de dublu standard de calitate

După cum anunța președintele Juncker în discursul din acest an privind starea Uniunii, Comisia Europeană a publicat marți, 26 Septembrie 2017, setul de orientări referitoare la legislația UE

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru PRO TV

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu astăzi, 28 Septembrie 2017, pentru PRO TV pe tema studiilor realizate de InfoCons pe produse alimentare. Interviul va fi difuzat la

Care sunt consecințele noilor norme privind tarifele de roaming în UE

După prima vară fără tarife de roaming se poate constata că europenii sunt la curent cu noile norme și că au început să își modifice comportamentul atunci când călătoresc în al

Știi ce consumi? Parizer de pasăre cu până la 10 E-uri și peste 50% din doza zilnică de sare recomandată

InfoCons - Asociație pentru Protecția Consumatorilor a realizat un studiu pe produse tip Parizer de pasăre (pui).

Stiati ca... Achizitii online

Stiati ca...  1. Inainte de incheierea contractului este important sa verificati daca pe site comerciantul informează corect si complet privind:

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă la Conferința „Different quality of products in the Single Market”, Parlamentul European

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă astăzi, 27 Septembrie 2017, începând cu ora 14:30, în calitate de speaker, la Conferința „Different quality of products in the S

Știi ce consumi? Șuncă Praga cu până la 10 E-uri și peste 50% din doza zilnică recomandată de sare

InfoCons - Asociație pentru Protecția Consumatorilor a realizat un studiu pe produse tip Șuncă Praga.

Asistenţă medicală planificată: plăţi şi rambursări

Costurile pot fi acoperite în două moduri: 1. Asiguratorul dumneavoastră poate acoperi costurile direct. Acest sistem este valabil în cazul unităţilor medicale de stat

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă la ședința COCON

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, și reprezentanții Federației Asociațiilor de Consumatori participă astăzi, 26 Septembrie 2017, la ședința COCON ce va avea loc la sediul ASRO încep&

Reprezentanții InfoCons participă la ședința Plenului Consiliului Economic și Social

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 26 Septembrie 2017, începând cu ora 13:00, în calitate de membru, la ședința Plenului Consiliului Economic și Social.

Reprezentantii InfoCons si ai Federatiei Asociatiilor de Consumatori participa la grupul de lucru al ANPC

Reprezentanții InfoCons și ai Federației Asociațiilor de Consumatori participă astăzi, 26 Septembrie 2017, începând cu ora 11:00, la grupul de lucru al Autorității Naționale pentru Protecț

Înmatricularea autovehiculelor și plata taxelor aferente

Ședere temporară Dacă vă mențineți domiciliul permanent în țara de origine, iar durata șederii în altă țară din UE nu depășește 6 luni, nu sunteți obligat să vă &icir

Stiati ca... jucarii

Stiati ca.... trebuie sa achizitionati jucarii numai din magazine si/sau raioane specializate, unde se elibereaza documente de cumparare (factura, bon fiscal, chitanta fiscala), de care vor avea ne

Calificări profesionale - Aflați dacă profesia dvs. este reglementată în străinătate

Dacă doriți să lucrați în altă țară din UE, în care profesia dvs. este reglementată, este posibil să nu vă puteți începe activitatea dacă nu obțineți re

Drepturi de ședere pentru lucrători pe o durată mai mică de 3 luni

Aveți dreptul de a locui în țara din UE în care munciți ca angajat, ca persoană care desfășoară activități independente sau ca lucrător detașat. Cartea de identi

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la B1 TV

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va fi în direct astăzi, 24 Septembrie 2017, între orele 14:00 și 15:00, la B1 TV pe tema nutriției.

Orice substanţă poate fi utilizată ca aditiv alimentar?

Doar aditivii alimentari enumeraţi în legislaţia UE pot fi adăugaţi la produsele alimentare, iar aceasta se poate face doar în anumite condiţii.

Sprijin financiar pentru stagii

Stagiile au un rol important în dezvoltarea dumneavoastră profesională - cu atât mai mult dacă se desfăşoară în altă ţară a UE, deoarece astfel puteţi î

Codul Civil - Adopția

Adopţia este operaţiunea juridică prin care se creează legătura de filiaţie între adoptator şi adoptat, precum şi legături de rudenie între adoptat şi descendenţii săi.

Munca în străinătate - Egalitatea de tratament

Ca cetățean european care lucrează în altă țară, atât dumneavoastră, cât și membrii de familie, aveți dreptul să fiți tratați ca și cetățenii țării respective.

Aprovizionarea cu energie - Racordarea la rețelele de energie și utilizarea serviciilor energetice

În calitate de cetățean UE, beneficiați atât de drepturile generale ale consumatorilor, cât și de o serie de drepturi specifice modului de achiziționare a bunuri

Informaţii privind aditivii alimentari, ce sunt stabilizatorii ?

„Stabilizatori” sunt substanțe care, adăugate unui produs alimentar, fac posibilă menținerea stării fizico-chimice a acestuia; stabilizatorii includ substanțele care permit menține

Drepturi de ședere pentru studenți

Aveți dreptul de a locui în țara din UE în care studiați, pe întreaga durată a studiilor, dacă: sunteți înscris &icir

Valabilitatea asigurării obligatorii și facultative