Halva - Știi ce consumi?

Halva (Click aici pentru a accesa secțiunea Teste Comparative) - știi ce conține? 54% din produsele analizate au in continut 5 E-uri! Vrei să știi mai multe? Ajută-ne să te ajutăm - Fii memb

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la Antena Satelor

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, este în direct în acest moment la Antena Satelor, pe tema „Viata la tara si protectia consumatorilor&rdqu

Băuturi răcoritoare sau... distrugătoare? SuperConsumatorul 20 Aprilie

Astăzi, 20 Aprilie 2016, începând cu ora 18:00, pe postul de televiziune TVR1, va fi difuzată în transmisiune directă emisiunea „SuperConsumatorul&

Echipa Consumer Classroom s-a reunit la Paris pentru a da un nou impuls proiectului

Consumer Classroom este un website multilingv dedicat profesorilor din şcolile secundare care-şi doresc să predea elevilor lor, responsabil, educaţia consumatorilor. Echipa coordonatoare a acestui mar

Reprezentanții InfoCons vor participa la ședința Consiliului consultativ ANRE

Reprezentanții InfoCons vor participa astăzi, 19 Aprilie, la ședința Consiliului consultativ ANRE.   InfoCons (www.infocons.ro), unica organizație din România cu drepturi

Reprezentantii InfoCons participa la desfasurarea Olimpiadei Nationale de Arte Vizuale si Istoria Artelor

In perioada 16-19 martie 2016 o delegatie a InfoCons participa la desfasurarea Olimpiadei Nationale de Arte Vizuale si Istoria Artelor la Baia Mare. La eveniment vor participa 464 de

13 ani de activitate 18 Aprilie 2003 – 18 Aprilie 2016 - La multi ani, InfoCons!

„Mulțumesc tuturor colegilor, colaboratorilor, voluntarilor, partenerilor, membrilor simpatizanți și tuturor celor care, cu gândul sau cu fapta, au fost alături de proiectul InfoCo

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru Antena 1

Astăzi, 16 Aprilie 2016, domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, a acordat un interviu pentru Antena 1, ce va fi difuzat in cadrul emisiunii informative Observator, la or

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru RFI România

Astăzi, 15 Aprilie 2016, domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, a acordat un interviu pentru Radio France International România (RFI România), ce va fi difuza

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru România TV

Astăzi, 15 Aprilie 2016, domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, a acordat un interviu pentru România TV cu privire la Vopseaua pentru ouă.   InfoCons (www.in

Margarină din Grăsime Vegetală - Știi ce mănânci?

Grăsime Vegetală (Click aici pentru a accesa secțiunea Teste Comparative) - știi ce conține? Vrei să știi mai multe? Ajută-ne să te ajutăm - Fii membru! (Click aici pentru

Reprezentanții InfoCons vor participa la Adunarea Generală a ASRO

Reprezentanții InfoCons vor participa astăzi, 15 Aprilie, la Adunarea Generala a Asociatiei de Standardizare din Romania (ASRO). În cadrul întrunirii vor fi prezentate următoarele

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la Național TV,

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va participa astăzi, 14 Aprilie 2016, începând cu ora 21:00, la postul de televiziune Național TV, unde va fi abordată tema

Domnul Sorin Mierlea a acordat un interviu pentru Antena Stars

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru Antena Stars pe tema pe tema comerțului de produse din carne.   InfoCons (www.infocons.ro), unica organ

Paste făinoase - Știi ce mănânci?

Am analizat 95 produse tip paste fainoase, pe baza informatiilor de pe eticheta, provenind de la 10 producatori/ furnizori /distribuitori

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va participa la Conferința finală a proiectului „Vârsta a treia – prioritate pe agenda publică”

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, va participa astăzi, 14 Aprilie 2016, în calitate de speaker, la Conferința finală a proiectului „Vâ

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va participa la Congresul organizat de INDUSTRIA CARNII.RO

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, va participa astăzi, 14 Aprilie 2016, în calitate de speaker, la Congresul organizat de INFUSTRIA CARNII:RO, cu tema Cea mai impo

Mâncare Bio sau... Adio? - SuperConsumatorul, 13 Aprilie

Astăzi, 13 Aprilie 2016, începând cu ora 18:00, pe postul de televiziune TVR1, va fi difuzată în transmisiune directă emisiunea „SuperConsumatorul&

Reprezentanții InfoCons vor participa la ședința de lucru a CLDPS

Reprezentanții InfoCons vor participa astăzi, 13 Aprilie, la Ședința de lucru a Comitetelor Locale de Dezvoltare a Parteneriatului Social pentru Formarea Profesională (CLDPS) cu privire la pr

Vopsea pentru ouă - știi ce conține?

Am analizat 35 produse tip vopsea de oua, achizitionate in mod aleatoriu si anonim de catre reprezentatii InfoCons din supermarket-uri.

Cardul de salariu. Ce beneficii iti aduce?

Cardul de debit, un instrument util in zilele noastre atat pentru incasarea numerarului cat si pentru retragerea acestuia, este folosit de majoritatea populatiei ca si card de salariu. Bancile se int

Ziua mondială a aviației și cosmonauticii

Anual, la 12 Aprilie, este marcată Ziua mondială a aviației și cosmonauticii. În 12 Aprilie 1961, omenirea făcea primul pas spre descoperirea Universului prin cosmonautul sovietic Yuri Gagar

Domnul Sorin Mierlea a acordat un interviu pentru B1 TV

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, a acordat un interviu pentru B1 TV pe tema Studiului comparativ - Guma de mestecat.   InfoCons (www.infocons.ro), unica organiza

Ziua internațională a celor eliberați din lagărele de concentrare fasciste

Anual, la 11 Aprilie, este marcată Ziua internațională a celor eliberați din lagărele de concentrare fasciste. În 11 Aprilie 1945, soldații americani au doborât zidurile a lagărulu

Studiu Pâine Integrală - Valori nutriționale

Pâinea integrală este una dintre cele mai bune alegere pentru o alimentație sănătoasă. Fie că vrei să slăbești, fie că vrei să ai un stil de viață sănătos, specialiștii Clinicii de

Domnul Sorin Mierlea a acordat un interviu pentru România TV

Astăzi, 10 Aprilie 2016, domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, a acordat un interviu pentru România TV cu privire la efectul evoluției prețului petrolului asupra puter

Studiu Crenvurști cu piept de pui - Valori Nutriționale

Crenvurștii sunt alimente procesate, iar alimentele procesate tind să fie mai bogate în grăsimi, zahăr, calorii, E-uri, coloranți și conservanți.

Gumă de mestecat - știi ce consumi?

În perioada 10  – 21 Martie 2016, InfoCons a realizat un studiu pe baza informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor tip gumă de mestecat, existente pe piața rom&

Ziua Internațională a Romilor

Anual, la 08 Aprilie, este marcată Ziua Internațională a Romilor. Aceasta a fost proclamată în 1990, în cadrul celui de-al IV-lea Congres al Uniunii Internaționale a Romilor

Domnul Sorin Mierlea a acordat un interviu pentru Radio România

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, a acordat un interviu astăzi, 04 Aprilie 2016, la Radio România cu privire la Programul Marca Încrederii și la

Marca Increderii simbol al increderii consumatorului – www.marca-increderii.ro noul site al Programului National desfasurat sub egida InfoCons de Certificare a produselor si/sau serviciilor

InfoCons a initiat Programul in vederea eliberarii Certificatului de Utilizare a Marcii Programului National de Protectia Consumatorilor – Marca Increderii, in conformitate cu normele si sta

Ziua Mondială a Sănătății

Anual, la 07 Aprilie, este marcată Ziua Mondială a Sănătății. În 1948, prima Adunare Mondială a Sănătății a simțit nevoia creării unei zile mondiale a sănătății, iar din 1950 Ziua M

Domnul Sorin Mierlea va participa la Emisiunea „Super-Hrana”

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, va participa mâine, 07 Aprilie 2016, începând cu ora 08:25, la Emisiunea „Super-Hrana”,&a

Escrocherii prin loterii, pronosport şi concursuri

Multe persoane sunt ispitite de emoţia unui câştig surpriză şi se trezesc trimiţând sume mari de bani pentru a revendica premii false. La ce trebuie să fim atenţi!

Evoluția pieței de creditare pentru achiziții de locuinte

InfoCons a realizat un studiu asupra datelor publicate oficial pe site-ul BNR, sectiunea Statistica – Baza de date interactiva - Structura depozitelor atrase şi a creditelor acordate pe tipu

Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace

Anual, la 06 Aprilie, este marcată Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace. Aceasta a fost marcată pentru prima dată în anul 2013 de către Adunarea Generală a ONU, cre&

Ne vindecăm sau cu bani aruncăm? - SuperConsumatorul, 6 Aprilie

Astăzi, 06 Aprilie 2016, începând cu ora 18:00, pe postul de televiziune TVR1, va fi difuzată în transmisiune directă emisiunea „SuperConsumatorul&

Pate vegetal - stii ce contine?

In perioada 17 – 24  Martie 2016, InfoCons - Asociatie Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania a realizat un studiu pe baza i

Ziua Automobilistului

Anual, la 05 Aprilie, este sărbătorită Ziua Automobilistului. Aceasta marchează înființarea, la 5 aprilie 1904, a Automobil Clubului Român.   InfoCons (www.info

Domnul Sorin Mierlea a acordat un interviu pentru Jurnalul Național

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, a acordat un interviu pentru Jurnalul Național pe tema problematicilor produselor alimentare pe piața din România.   I

Ziua internațională pentru conștientizarea pericolului reprezentat de minele antipersonal

Anual, la 04 Aprilie, este marcată Ziua Internațională pentru Conștientizarea Pericolului Reprezentat de Minele Antipersonal. La 8 decembrie 2005 Organizația Națiunilor Unite (ONU) a stabilit

Ziua internațională a animalelor fără stăpân

Anual, la 04 Aprilie, este marcată Ziua Internațională a animalelor fără stăpân. Aceasta a fost marcată pentru prima dată în anul 2010, când aproximativ o sută d

Ziua Națională Senegal

Astăzi, 04 Aprilie, Republica Senegal își sărbătorește Ziua Națională. La 20 august 1960, Senegalul se retrage din Federaţia Mali şi îşi proclamă independenţa, ur

Ziua Jandarmeriei Române

Astăzi, 03 Aprilie, este Ziua Jandarmeriei Române. La 3 aprilie 1850, Grigore Alexandru Ghica, domnul Moldovei (1849-1853), a semnat actul de înființare a jandarmeriei: &a

Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului

Anual, la 02 Aprilie, este marcată Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului. Această zi a fost desemnată de către Rezoluția 62/139 a Adunării Generale a Națiunilor Unite. Z

Domnul Sorin Mierlea în direct la Antena Stars

Astăzi, 01 Aprilie 2016, domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, va fi prezent, în transmisiune directă, începând cu ora 16:00 la Antena Stars,&n

Reprezentanții InfoCons vor participa la ședința Consiliului consultativ ANSVSA

Reprezentanții InfoCons vor participa astăzi, 01 Aprilie, la Ședința Plenară a Consiliului Consultativ al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

Ziua Internațională a Păsărilor

Astăzi, 01 Aprilie, este Ziua Internațională a Păsărilor. Această zi marchează reîntoarcerea păsărilor călătoare din zonele unde au iernat, fenomen urmărit îndeosebi de sp