Studiu de caz – Titluri de Stat vs. Depozite Bancare. Ce alegem?

Ministerul Finantelor Publice lanseaza pe 11 iulie emisiunea de titluri de stat pentru populatie – Fidelis Centenar, ce marcheaza trecerea a 100 de ani de la Marea Unire. "Valoarea tot

Burse şi locuri de muncă pentru cercetători

Nu se aplică restricţii naţionale. Cercetătorii europeni au acces la programe de formare şi la oportunităţi de angajare finanţate din burse naţionale, chiar dacă nu sunt cetăţeni sau reziden

Îngheţată - știi ce conține? 4% din produsele analizate au în conținut 16 E-uri!

Îngheţată - știi ce conține? 4% din produsele analizate au în continut 16 E-uri! Am analizat 25 de produse tip îngheţată, pe baza informațiilor de pe etichetă, provenind

Ziua Națională São Tomé e Príncipe

Astăzi, 12 Iulie, Republica Democratica de São Tomé e Príncipe își sărbătorește Ziua Națională. La 12 Iulie 1975 S&at

Ziua Națională Kiribati

Astăzi, 12 Iulie, Republica Kiribati își sărbătorește Ziua Națională. La 12 Iulie 1979 Kiribati obținea independența față de Marea Britanie.

DA produselor românești, DA locurilor de muncă, DA produselor de calitate

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 11 iulie 2016, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 321/2009 privind comercializarea pr

Strategie Nationala cu privire la Furtul de Identitate in Romania

Pentru informații suplimentare, puncte de vedere, opinii cu privire la Strategia Nationala cu privire la Furtul de Identitate in Romania in cadrul Programului „Observatorul National – Mode

Leguma de supermarket - SuperConsumatorul, 11 Iulie

Astăzi, 11 Iulie 2016, începând cu ora 10:00, pe postul de televiziune TVR1, va fi difuzată în reluare emisiunea „SuperConsumatorul”.&nbs

Ziua Internațională a Populației Pământului

Anual, în ziua de 11 Iulie, este marcată Ziua internațională a Populației Pământului. Marcarea acestei zile a avut loc prima dată în 1989, la recomandar

Ziua Independentei - Argentina

Astazi, 9 Iulie, Argentina sarbatoreste Zilei Independentei. In data de 9 iulie 1816 a fost proclamată independența față de Spania.  InfoCons,&am

Seminarul SYPCIT - Sistem de Prevenire si Combatere a furtului de identitate

Astazi, 8 Iulie 2016 a avut loc seminarul desfasurat in cadrul Proiectului SYPCIT - Sistem de Prevenire si Combatere a furtului de identitate, cofinantat de Comisia Europeana prin Di

Reprezentanții InfoCons participă la Forumul Global al Alimentației cu tema „Investiții în viitorul sectorului agricol”

Reprezentanții InfoCons participa astăzi, 08 Iulie 2016, la Forumul Global al Alimentației cu tema „Investiții în viitorul sectorului agricol” ce se des

Presedintele InfoCons, Sorin Mierlea, prezent in cadrul emisiunii Bonchef, B1TV

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons,a fost prezent astazi 8 iulie 2016 incepand cu ora 09:50 in cadrul emisiunii Bonchef  pe postul de televiziune B1TV, unde a discuta

Domnul Sorin Mierlea in direct la postul de televiziune B1TV

Astăzi, 7 Iulie 2016, domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, va fi prezent începând cu ora 11:00 la postul de televiziune B1 TV unde vor fi dezbătute

S-a lansat primul curs online din România destinat protecției consumatorilor

Companiile își vor putea instrui angajații în domeniul protecției consumatorilor în baza unui curs online elaborat de InfoCons şi a Federaţiei Asociaţiilor de Consumatori

Presedintele InfoCons, Sorin Mierlea, prezent in cadrul emisiunii Bonchef, B1TV

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, va fi prezent astazi 7 iulie 2016 incepand cu ora 09:50 in cadrul emisiunii Bonchef  pe postul de televiziune B1TV, unde va discut

Stiati ca...? Ambalajele PET, ca dealtfel toate materialele plastice, nu sunt biodegradabile?

Ambalajele PET, ca dealtfel toate materialele plastice, nu sunt biodegradabile? Creşterea consumului acestora, mai ales în ultimii 10 ani, a dus la sporirea alarmantă a numărului de ambalaj

Domnul Sorin Mierlea  interventie telefonica la România TV

Domnul Sorin Mierlea interventie telefonica la România TV

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, este acum in direct telefonic la postul de televiziune România TV unde discuta despre proiectul de lege prevede extinderea termen

Ziua internațională a Sărutului

Anual, în ziua de 6 Iulie, este marcată Ziua internațională a Sărutului. Ideea unei zile dedicate sărutului aparține britanicilor, iar celebrarea acestuia în data

Leguma de supermarket - SuperConsumatorul, 6 Iulie

Astăzi, 6 Iulie 2016, începând cu ora 18:00, pe postul de televiziune TVR1, va fi difuzată în transmisiune directă emisiunea „SuperConsumatorul&rdq

Presedintele InfoCons, Sorin Mierlea, prezent in cadrul emisiunii Bonchef, B1TV

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, va fi prezent astazi 6 iulie 2016 incepand cu ora 09:50 in cadrul emisiunii Bonchef  pe postul de televiziune B1TV, unde va discut

Stati ca..... achizitia produselor tip orez

Stati ca.....    - trebuie sa acordati o atentie deosebita la cumpararea diferitelor sortimente de orez si, daca este posibil, apreciati calitatea produsului prin intermediul spati

Presedintele InfoCons, Sorin Mierlea, prezent in cadrul emisiunii Bonchef, B1TV

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, a fost prezent astazi 5 iulie 2016 incepand cu ora 09:50 in cadrul emisiunii Bonchef  pe postul de televiziune B1TV, unde a prezen

Pericolul din farfurie – știm ce mâncăm?  Fără o etichetare corespunzătoare, consumatorii de pește nu știu ce mănâncă

Pericolul din farfurie – știm ce mâncăm? Fără o etichetare corespunzătoare, consumatorii de pește nu știu ce mănâncă

În lipsa unui cadru legislativ care să asigure o etichetare corespunzătoare tuturor produselor din pește și fructe de mare din import, autoritățile nu au cum să garanteze siguranța consumato

Ziua Crucii Rosii Române

Anual, în ziua de 4 Iunie, este marcată Ziua Crucii Rosii Române. În 4 Iulie 1876, la doi ani după aderarea țării noastre la Prima Convenție de la Genev

Ziua Independentei Statelor Unite ale Americii

Astazi, 4 Iulie, Statele Unite ale Americii sarbatoresc Zilei Independentei, ziua nationala a Statelor Unite ale Americii. In data de 4 iulie 1776 a fost adoptata Declaratia de Independenta

Presedintele InfoCons, Sorin Mierlea, prezent in cadrul emisiunii Bonchef, B1TV

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, va fi prezent astazi 4 iulie 2016 incepand cu ora 09:50 in cadrul emisiunii Bonchef  pe postul de televiziune B1TV, unde va discut

Ziua Justitiei

Anual in prima duminica a lunii iulie se sarbatoreste Ziua Justitiei, institutia in anul 1994 prin Hotararea Guvernului Romaniei nr. 364 in conformitate cu articolul 2.  Cu această ocazie, I

Ziua Națională a Macedoniei

Astăzi, 2 August, Macedonia își sărbătorește Ziua Națională. In a doua zi a lunii august in anul 1903 se aniverseaza Revolta Ilinden, sarbatoare recunoscuta la nivel oficia

Prezentarea unui retete la o farmacie din strainatate

Reţetele eliberate de medicii din ţara dumneavoastră sunt valabile în toate ţările din UE. Totuşi, este posibil ca un medicament prescris într-o ţară să nu fie

Inghetarea cursului francului elvetian la 2,1 lei

Consumatorul care a contractat un credit in franci elevetieni la un curs de 2lei, curs care pana in prezent s-a dublat a dat in judecata institutia financiara cu care a avut incheiat contractul de cre

Munca pe durata studiilor

Dacă intenţionaţi să studiaţi în altă ţară din UE, trebuie să dispuneţi de venituri suficiente, indiferent de sursă (familie sau activitate profesională). În calitate de cetăţean

ASISTENŢĂ MEDICALĂ PLANIFICATĂ: PLĂŢI ŞI RAMBURSĂRI

Costurile pot fi acoperite în două moduri: 1. Asiguratorul dumneavoastră poate acoperi costurile direct.   Acest sistem este valabil în cazul unităţilor medic

Participare la primul festival de modă din România destinat persoanelor cu dizabilităţi

În perioada 29-30 iunie 2016 InfoCons participa in calitate de Partener la festivalul “Pași Rotunzi” . Evenimentul se desfasoara la Brasov in Mall Coresi Shopping Resort

Festivitatea premiere „Alege! Este Dreptul tau!”

Astazi,  29 iunie 2016 a avut loc Festivitatea de Premiere a castigatorilor Concursului National scolar pe teme de protectia consumatorului “Alege!Este Dreptul tau!” ce se

Piețele Agroalimentare - SuperConsumatorul, 29 Iunie

Astăzi, 29 Iunie 2016, începând cu ora 18:00, pe postul de televiziune TVR1, va fi difuzată în transmisiune directă emisiunea „SuperConsumatorul&

Ziua Națională Seychelles