PRACTICI COMERCIALE NELOIALE

Când cumpăraţi bunuri şi servicii în UE, legislaţia europeană vă protejează împotriva practicilor comerciale neloiale, indiferent de modalitatea de achi

Plăți, transferuri și cecuri

Indiferent de moneda în care efectuați o plată internațională pe teritoriul UE (euro, coroane suedeze, lei românești etc.), băncile trebuie să vă ofere informații clare despre taxele sau c

Recomandari pentru perioada de canicula 17-22 Iunie 2016

Vremea va fi călduroasă, caniculară, iar în zonele de câmpie şi de podiş vor fi atinse temperaturi între 35 şi 40 de grade. Avand in vedere ca indicele temperatură

Reprezentanții InfoCons participă la sedința Consiliului de Etică de la Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 17 Iunie 2016 începând cu ora 11:30 la sedința Consiliului de Etică de la Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino.   InfoCons (www.i

Ziua Națională Islanda

Astăzi, 17 Iunie, Republica Islanda își sărbătorește Ziua Națională. La 17 iunie 1944 lua ființă Republica Islanda în urma obținerii independenței față d

Pierderea, furtul, înlocuirea permisului de conducere

Permis pierdut sau furat Dacă permisul de conducere este pierdut, furat, deteriorat sau distrus, trebuie să solicitați unul nou în țara

Ce trebuie sa stii despre Programul Rabla

In data de 14 iunie Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor (MMAP) a anuntat prin intermediul unui comunicat de presa debutul Programului Rabla Clasic pentru persoane fizice. "Programul de stim

Pachete turistice

Pachetul turistic este o combinație de servicii pentru o vacanță sau o călătorie care durează mai mult de 24 de ore sau include o noapte de cazare. În cazul &ici

Marca Încrederii simbol al încrederii consumatorului – www.marca-increderii.ro

Ca urmare a întrunirii criteriilor de evaluare cele mai recente produse aparținând S.C. CRISTIM 2 PRODCOM S.R.L. ce au obținut Certificatul privind dreptul de Utilizare a Mărcii Încr

Redifuzare SuperConsumatorul - Legea Dării în Plată

Ieri, 15 Iunie 2016, la ora 18:00, pe postul de televiziune TVR1, a fost difuzată în reluare emisiunea „SuperConsumatorul”. Aceasta poate fi urmărită &a

Ziua Soweto - Ziua Internațională de Solidaritate cu Popoarele Luptătoare din Africa de Sud

Anual, în ziua de 16 Iunie, este marcată Ziua Soweto - Ziua Internațională de Solidaritate cu Popoarele Luptătoare din Africa de Sud. La 16 iunie 1976 a avut loc Revoltei d

Obținerea unui permis de conducere în UE

Pentru a obține un permis de conducere în UE trebuie:   să aveți reședința obișnuită într-o țară din UE   să aveți&nbs

Ziua Mondială a Limbii Rromani

Anual, în ziua de 16 Iunie, este marcată, la inițiativa UNESCO, Ziua Mondială a Limbii Rromani. Limba rromani are origine indiană, fiind apropiată de limba Hindi.

INMATRICULAREA AUTOVEHICULELOR SI PLATA TAXELOR AFERENTE

Ședere temporară Dacă vă mențineți domiciliul permanent în țara de origine, iar durata șederii în altă țară din UE nu depășește 6 luni, nu sunteți obligat să vă &icir

Situatia controalelor efectuate in 2015 de Autoritatea Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale

Ca urmare a studiului realizat de catre InfoCons cu privire la activitatea desfasurata in anul precedent de Institutiile statului cu abilitati de control a reiesit faptul ca, in perioada ianuarie 2015