Mașina de serviciu

Mașinile de serviciu trebuie să fie înmatriculate în țara în care se află sediul întreprinderii. Acest lucru este valabil indiferent dacă dețineți în

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă la Grupul Consultativ European al Consumatorilor la Bruxelles

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă astăzi, 23 Ianuarie 2018, în calitate de membru din partea României, la ședința de lucru a Grupului Consultativ Eu

Stiti ce reprezinta „acidifiantii” ?

Ai citit eticheta produsului pe care tocmai l-ai cumparat? Ai verificat perioada de valabilitate? Dar ingredientele? Avem acidifianti, stabilizatori, indulcitori, coloranti,

Escrocherii referitoare la spiritism şi clarviziune

Escrocheriile referitoare la spiritism şi clarviziune există de mult timp. Adesea, escrocii vă oferă secretele acestora către bogăţie şi alte planuri sau descoperiri, care conform afirmaţilor acestora

Împrumuturi și credite de consum - ce trebuie să știi!

Credite de consum Când contractați credite de consum, este bine să știți că există norme UE în vigoare care vă protejează înainte de semnarea contractului și care vă per

De cât timp se folosesc aditivii alimentari?

Aditivii alimentari sunt substanțe folosite de mult timp în prepararea alimentelor, chiar dacă astăzi unii dintre vechii aditivi nu mai intra în aceasta categorie. Astfel, salpetrul sau ap

Parteneriate înregistrate (civile)

În numeroase ţări ale UE vă puteţi oficializa relaţia fără să vă căsătoriţi, prin intermediul parteneriatului înregistrat (numit uneori şi parteneriat ci

Divorţ şi separare legală

Cauzele care pot conduce la divorţ sau separare legală, ca şi aspectele practice ale procedurii propriu-zise, diferă mult de la o ţară la alta. Totuşi, există o serie de norme europene care se aplică

Încercați să gasiți oferta de credit care vi se potrivește cel mai bine?

Încercați sa găsiți oferta de credit care vi se potrivește cel mai bine? Ziua a venit! Dupa mai multe ore petrecute cercetând și comparând ofertele pentru o casă nouă, d

Știați că… „practică comercială” înseamnă?

„Practici ale întreprinderilor fața de consumatori” înseamna orice acțiune, omisiune, comportament, demers sau comunicare comercială, inclusiv publicitatea și c

Răpirea copiilor

Partenerul dumneavoastră a plecat cu copilul în altă țară din UE fără consimțământul dumneavoastră sau încălcând o hotărâre judecătorească?

Marca Încrederii simbol al încrederii consumatorului – www.marca-increderii.ro

InfoCons a initiat Programul in vederea eliberarii Certificatului de Utilizare a Marcii Programului National de Protectia Consumatorilor – Marca Increderii,..

Expediere și livrare

Dacă nu vă ridicați produsul imediat sau dacă ați optat pentru livrare la domiciliu, comerciantul trebuie să vi-l livreze în termen de 30 de zile, cu excepția cazului în c

Știți ce reprezintă „Gazele de ambalare”?

„Gaze de ambalare” sunt gazele altele decât aerul, introduse într-un container înaintea, în timpul sau după plasarea unui produs alimentar în container.

Minorii de la 3 până la 15 ani pot apărea în reclame la produse alimentare, dar pasiv

Conform Deciziei CNA nr. 63 din data de 14.02.2017 publicată în Monitorul Oficial în data de 24.02.2017, printre alte modificări aduse Codului de reglementare a conținutului audovi

Siguranța rutieră

Normele privind siguranța rutieră și regulile de circulație pot fi diferite de la o țară la alta. Aflați care sunt regulile specifice fiecărei țări. Iată câteva exemple: Utilizar

Oportunităţi pentru investiţii prospere

Aţi fost ademenit să investiţi în scheme de îmbogăţire de risc mare cu promisiunea unei „investiţii fără riscuri"? Adesea câştigul nu este altceva dec&

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la postul de televiziune Antena Stars

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va fi în direct, în cadruul emisiunii Star Matinal, la postul de televiziune Antena Stars unde va dezbate tema împrumuturil

Știați că… Cu autoturismul la SERVICE

Știați că… 1. Inainte de a lasa intr-un SERVICE autoturismul, asigurati-va ca acesta functioneaza legal si este autorizat de RAR pentru aceasta activitate. 2. Preturile sunt libere: ele p

Escrocherii referitoare la companii mici

Escrocheriile care ţintesc companiile mici pot fi de diferite feluri - de la facturi pentru reclame sau pentru înregistrări în cataloage ce nu au fost comandate niciodată la oferte

Plata cu cardul vs. Numerar

Una din două tranzacții cu cardul este o plată la comerciant. Acest prag a fost atins în 2015 și tendința de creștere a plăților la comercianți cu cardul s-a menținut și pe parcursul anului

La pensie, în străinătate

În calitate de cetăţean european, aveţi dreptul de a locui în orice ţară din UE. Dar ce se întâmplă cu celelalte prestaţii dacă primiţi&n

Codul civil – Ce este vanzarea?

Ce este vânzarea? Vânzarea este contractul prin care vânzătorul transmite sau, după caz, se obligă să transmită cumpărătorului proprietatea unui bun în schimbu

Președintele InfoCons, paricipă la întâlnirea de lucru organizată cu ocazia vizitei experților de la Fondul Monetar Internațional și Banca Mondială.

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, paricipă la întâlnirea de lucru organizată cu ocazia vizitei experților de la Fondul Monetar Internațional și Banca Mondială. La ace

Prima casă continua și în 2018, cu modificări pentru consumatori și bănci

"Principalele schimbări vizează reducerea marjei maxime de dobândă de la 2,50% la 2%, în scopul uniformizării nivelului costurilor totale ale tuturor categoriilor de finanțări

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la postul de televiziune TVR1

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, este în direct la postul de televiziune TVR1 abordănd tema reducerilor, drepturilor și garanțiilor în cadrul emisiunii 1 Matinal.

Stiţi ce reprezintă „Agenți de afânare”  ?

Stiţi ce reprezintă „Agenți de afânare” ?

Ai citit eticheta produsului pe care tocmai l-ai cumpărat? Ai verificat perioada de valabilitate? Dar ingredientele? Avem acidifianţi, stabilizatori, îndulcitori,

Asigurarea de sănătate pe durata şederilor temporare

Ca cetăţean european, dacă vă îmbolnăviţi pe durata unei şederi temporare în altă ţară (indiferent că vă aflaţi acolo în vacanţă, într-o călătorie de afaceri sa

Escrocherii medicale

Escrocheriile medicale se bazează pe suferinţa umană. Acestea oferă soluţii unde acestea nu există sau pur şi simplu promit să simplifice tratamente medicale complexe. La ce să fim atenţi! Escrocher

Aditivi alimentari - Este posibil să se consume aditivi alimentari la niveluri periculos de ridicate?

Este posibil să se consume aditivi alimentari la niveluri periculos de ridicate? Când estimează expunerea posibilă la un aditiv alimentar, EFSA ia în considerare nivelul maxim sol

Asigurarea dumneavoastră de sănătate

În UE, stabilirea ţării în care aveţi dreptul la asigurări sociale, inclusiv asigurare medicală, depinde de statutul economic şi de locul dumneavoastră de reşedinţă, nu de naţional

Reguli de prevenire a incendiilor - focul deschis

Arderea vegetației uscate, a resturilor vegetale și/sau a deșeurilor casnice poate reprezenta un real pericol pentru locuința și familia dumneavoastră!         &

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, este în direct la postul de televiziune Antena Stars unde dezbate tema reducerilor în cadrul emisiunii Star Magazin.

Ziua Culturii Naționale, Ziua nașterii lui Eminescu - 168 de ani de la nașterea lui Eminescu

Ziua de 15 ianuarie, aleasă drept Zi a Culturii Naționale, reprezintă data nașterii poetului național al românilor, Mihai Eminescu (1850-1889). La 16 noiembrie 2010, printr-un proie

Drepturile pasagerilor din transportul aerian

În primul rând, nu trebuie să vi se ceară să plătiţi un preţ mai mare pentru că aveţi o anumită naţionalitate sau pentru că achiziţionaţi biletul dintr-un anumit loc.

Știați că... Achiziționarea apelor minerale naturale și apelor de izvor

Știați că… Este recomandat sa acordati o atentie deosebita cand cumparati ape minerale naturale si ape de izvor asupra modului de prezentare a ambalajului, asupra etanseitatii recipient

TVA la vânzarea sau cumpărarea unei mașini

Când cumpărați sau vindeți o mașină nouă sau de ocazie în altă țară din UE, trebuie să vă puneți două întrebări: care este valoarea TVA-ului pe

ANRE aprobă un preț al gazelor naturale de 88,28 lei/MWh; impact de 0,68 bani/Kwh în facturile casnicilor

Comitetul de Reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE a aprobat prețurile pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale la clienții cas

Legea falimentului persona a intrat în viguare

Legea care ar putea ajuta românii cu probleme la plata datoriilor către bănci sau alți creditori, a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2018, cu o întârziere de doi

Stiti ce reprezinta „Amidonul modificat” ?

Escrocherii prin intermediul telefonului mobil

Escrocheriile prin telefonul mobil sunt dificil de recunoscut. Fiţi precaut dacă cineva vi se adresează ca şi cum v-ar cunoaşte sau în legătură cu apelurile pierdute de la numere necunoscute

Protecția datelor personale și a vieții private

Dreptul de a fi uitat În anumite cazuri, aveți dreptul de a-i cere operatorului de date să corecteze, să șteargă sau să blocheze datele incorecte referitoare la dumneavoastră. Este

Regulamentul privind noile alimente a intrat în vigoare

Regulamentul privind noile alimentele, adoptat în 2015, este aplicabil începând cu 1 ianuarie 2018. Acesta aduce îmbunătățiri și modificări semnificati

Stiati că… - butelii pentru gaz petrolier lichefiat (GPL) - tip aragaz

Stiati că…   Buteliile umplute nu trebuie sa prezinte defecte de natura fizica (deformari permanente; crestaturi sau rizuri, fisuri si defecte produse prin coroziune(

Protecția datelor personale și a vieții private

Colectarea și prelucrarea datelor cu caracter personal Normele UE privind protecția datelor prevăd că datele cu caracter personal pot fi prelucrate în anumite situații și în anumi

Cumparaturile on-line din propria tara au crescut cu 21 %

Vanzarile on-line vor atinge 4 trilioane de dolari in anul 2020, de la 1.6 trilioane de dolari cat au fost in anul 2016. Vanzarile on-line la nivelul UE au rate de crestere similare. De asemenea toti

Mituri false - fereşte-te de escrocherii!

Dovedirea falsităţii acestor mituri comune va reduce şansele dvs. de a fi escrocat. Toate companiile, afacerile şi organizaţiile sunt legitime deoarece sunt aprobate şi monitorizate de către guvern.&

Știați că… Folosirea termenului „bonus” poate fi o practică comercială interzisă?

A descrie un produs ca «gratuit», «bonus», «fără taxe» sau în termeni similari în cazul în care consumatorul t