Știați că practicile comerciale nu apar numai în etapa comercializări și a furnizării, ci și după ce a fost efectuată tranzacția?

Unele autorități naționale au afirmat că, indiferent dacă un comerciant a transmis o creanță (Creanţele comerciale reprezintă obligaţiile persoanelor fizice sau juridice&

Atentie la cumparaturile pentru masa de sarbatori!

În apropierea sărbătorilor de iarnă când, în mod tradiţional, creşte consumul de produse alimentare, este recomandat să cumpărați produse alimentare numai din unităţi sau spaţii auto

Stiati ca... Achizitia produselor cosmetice

Stiati ca... achizitia cosmeticelor trebuie efectuata numai din magazine şi/sau raioane specializate, unde se eliberează documente de cumpărare (factură, bon fiscal, chitanţa fiscală), de care vor

TVA – taxa pe valoare adăugată

Plătiți TVA-ul în țara în care cumpărați Dacă faceți cumpărături în UE, ca persoană fizică, trebuie să plătiți TVA-ul o singură dată, și anume în țara

Achiziții transfrontaliere în UE fără probleme

Ce sunt achizițiile transfrontaliere? Ori de câte ori cumperi un produs sau un serviciu dintr-un alt stat membru al Uniunii Europene, faci o achiziție transfrontalieră, indiferent dacă merg

Transportul public local - drepturi și obligații

Serviciile de transport public local includ serviciile de transport public de persoane, serviciile de transport public de mărfuri, precum şi alte servicii de transport public.

Servicii Media: aceleași reguli pentru TV și internet, pentru o protecție a copiilor mai eficientă

Copiii ar trebui să aibă aceeași protecție, indiferent dacă se uită la televizor, la un film sau la un videoclip distribuit pe internet, au declarat deputații Comisiei Europene marți, 26 Aprilie 2017.

Știați că îndemnurile directe adresate copiilor reprezintă o practică comercială interzisă?

Includerea în reclamă a îndemnului direct adresat copiilor de a cumpăra produsele promovate sau de a convinge părinții sau alți adulți să le cumpere produsele promovate reprezintă o practi

Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități

Astăzi, 3 Decembrie, este marcată Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități. În 1992, Organizația Națiunilor Unite a stabilit ca anual, la data de 3 Decembrie, să f

Cum alegem jucariile pentru copii (standarde si pericole)

Ca oricare alt produs aflat pe piata, trebuie sa acordam o atentie deosebita jucariilor, cu atat mai mult cu cat categoria de persoane carora le sunt adresate sunt copii. Atat consumatorii cat si aso

Burse şi locuri de muncă pentru cercetători

Nu se aplică restricţii naţionale. Cercetătorii europeni au acces la programe de formare şi la oportunităţi de angajare finanţate din burse naţionale, chiar dacă nu sunt cetăţeni sau reziden

Credite: ce trebuie să ştim despre cheltuielile de subzistenţă

Bancile iau in calcul o serie de aspecte cand vine vorba de contractarea unui imprumut si anume: venitul solicitantului (familiei), gradul de indatorare, angajamentele de plata, prec

Știați că discriminarea prin preturi este o practică comercială interzisă?

Discriminarea prin preț este cazul în care un comerciant aplică prețuri diferite unor grupuri diferite de consumatori pentru aceleași produse sau servicii. În ceea ce privește stab

La ce trebuie sa fii atent atunci când cumperi online?

Atunci când faci cumpărături online, ceea ce pare frumos într-o fotografie poate să nu corespundă cu realitatea. Pentru că nu poți atinge și încerca ceea ce cumperi onlin

Transportul produselor de origine animală

Nu există restricţii privind transportul produselor de origine animală în cazul în care călătoriţi în interiorul UE, având în vedere că toate statele

La mulţi ani, ROMÂNIA!

Ştii cine sunt eu? Sunt cetăţean român şi am drepturi! Dar şi obligaţia de a fi român! La mulţi ani,România! Să fim real români cu o9atitudine şi să luăm atitud

Restricții referitoare la bagaje

Bagajul de mână și bagajul de cală Atunci când călătoriți cu avionul, având ca punct de îmbarcare un aeroport din UE, trebuie să aveți în ve

La mulți ani, România!

Astăzi, 01 Decembrie, sărbătorim Ziua Naţională a României. Această zi a fost adoptată prin lege după inlăturarea regimului comunist. La 1 Decembrie 1918, Adunarea Naţional

A început Postul Nașterii Domnului! Mananci de post? Alege informat!

Postul este inteles in general ca o practica de abtinere de la anumite mancaruri, in anumite zile ale saptamanii (miercurea şi vinerea) sau pe perioade mai lungi stabilite de Biserica, posturile (si i

Alunecari de taren - După încetarea evenimentului

Staţi departe de zona de alunecare. Ar putea exista pericolul unor alunecări suplimentare. Verificaţi dacă există persoane rănite şi blocate în apropiere, fără a intra în zona alu

Transportul produselor alcoolice, al tutunului și al banilor

Alcool şi tutun Când călătoriţi dintr-o ţară a UE în alta, puteţi transporta produse din tutun sau alcool pentru uz personal, dar nu le puteţi comercial

Fii informat ! Călătorii și cumpărături în minivacanță !

Aplicația InfoCons, disponibilă GRATUIT pentru telefoanele cu Android și iOS. Accesează și tu PlayStore sau AppStore de pe dispozitivul tău și descarcă gratuit aplicația! Achiziționezi produse &i

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu telefonic la Radio România Antena Satelor

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu telefonic la Radio România Antena Satelor în cadrul emisiunii "Ora României" abord&acir

Documente de călătorie pentru cetățenii UE

Dacă sunteți cetățean al UE, nu trebuie să prezentați cartea de identitate sau pașaportul când călătoriți dintr-un stat membru al spațiului Schengen în a

Ce este de făcut în cazul în care aţi fost înşelat!

Deşi, banii pe care i-aţi pierdut din cauza unei escrocherii sunt greu de recuperat, există anumiţi paşi pe care îi puteţi efectua pentru a reduce daunele.

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă la Grupul Consultativ European al Consumatorilor la Bruxelles

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă astăzi, 29 Noiembrie 2017, în calitate de membru supleant din partea României, la ședința de lucru a Grupului Cons

Pregătirea familiei și locuinței în cazul unui cutremur

Pregătirea familiei și locuinței în caz de cutremur: identificaţi mobilierul auxiliar și obiectele grele care atârnă peste paturi, canapele, mese și care pot cădea peste acestea

Reprezentanții InfoCons participă la ședința Plenului Consiliului Economic și Social

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 21 Noiembrie  2017, începând cu ora 13:00, în calitate de membru, la ședința Plenului Consil

Transportul plantelor și al animalelor într-o călătorie

Când călătoriţi într-o altă ţară din UE, este important să ştiţi ce aveţi voie să transportaţi în bagaje şi dacă există, de exemplu, limite max

După producerea inundaţiei

Ascultaţi informaţiile autorităţilor locale privind alimentarea cu apă potabilă a localităţii. Evitaţi zonele în care mai există apă: apa poate fi contaminată cu benzină, motorină sau restu

Știați că... produse alimentare sub formă congelată

Stiati ca..... trebuie sa acordati atentie conditiilor de depozitare impuse de producator, atat in magazinul de comercializare, cat si la domiciu; produsele alimentare congelate trebuie comerciali

Escrocherii privind software utilizat pentru pariuri şi predicţie

Cui nu-i place să parieze? Însă, nu fiţi tentaţi de a cumpăra pachete software ce pretind că pot prezice rezultate cu un grad ridicat de acurateţe. Pariatul este riscant şi nu există nicio g

În cazul producerii inundației

Dacă sunteți surprins de inundaţie: Părăsiți imediat locuinţa (sau mergeți spre etajele superioare,  eventual pe acoperiș), deplasați-vă spre zone înalte. Respectaţi recom

Comisia diagnostichează starea sănătății în UE

Doar regândind sistemele noastre de sănătate ne putem asigura că rămân corespunzătoare și oferă îngrijiri dedicate pacientului. Asta sugerează cele 28 de profiluri de țar

Codul Civil - Proprietatea Periodică

Două sau mai multe persoane sunt titularii dreptului de proprietate asupra unui bun, deţinând o cotă determinate din dreptul de proprietate asupra bunului , dar folosinţa asupra bunului nu e

Alunecări de teren - Înaintea producerii evenimentului

Nu construiţi în apropierea pantelor abrupte, căilor de drenaj ori văilor pe care se constată fenomenul natural de eroziune. Consultaţi un expert pentru a stabili măsurile corective. Reduc

Un nou sistem european pentru gestionarea dezastrelor naturale

Comisia Europeană a dat publicității noile sale planuri ambițioase de consolidare a capacității Europei de a face față dezastrelor naturale. Propunerea reprezintă un element central al agendei președ

Ştiaţi că... Laptele şi produsele din lapte

Nu cumpăraţi lapte şi produse din lapte din locuri neautorizate! Comerciantul respectiv nu are posibilitatea să asigure condiţiile optime de transport, depozitare şi comercializare a produselor.

Creditul de consum – tot ce trebuie sa știi atunci când contractezi un astfel de credit

Ce este creditul de consum? Creditul este suma de bani pe care o împrumuți și pe care trebuie să o returnezi în rate lunare, după o anumită perioadă. Trebuie să iei în c

Sistemele de încălzire

Se interzice folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate, precum şi aprinderea focului prin utilizarea li

Reprezentanții InfoCons participă la sedința Consiliului de Etică de la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 25 Aprilie 2017, începând cu ora 13:00, la sedința Consiliului de Etică de la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni&rd

Asigurări de locuință - Polița obligatorie (PAD) și Polița facultativă

În conformitate cu prevederile Legea nr. 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundaţiilor, republicată,

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă astăzi la evenimentul de la Colegiul Național "Mihai Eminescu" București

Asociația InfoCons împreuna cu Direcției Generale de Poliție Locală Sector 4, conform protocolului închiat, au demarat campania de conștientizare cu privire la importanța cunoașter

La farmacie: plăţi şi rambursări

Când cumpăraţi în străinătate medicamente pentru care aveţi reţetă de la medic, s-ar putea să trebuiască să plătiţi pe loc suma integrală, chiar dacă în ţara de origine s

UTILIZAREA EXCESIVĂ DE ANTIBIOTICE

Gripa şi răceala sunt două exemple de infecții peste care antibioticele nu ne ajută să trecem. Aceste două boli sunt cauzate de virusuri, nu de bacterii, iar virusurile nu sunt distruse de antibiotice

Stiati ca... Sortimente de orez

Stiati ca... Acordati o atentie deosebita la cumpararea diferitelor sortimente de orez si, daca este posibil, apreciati calitatea produsului prin intermediul spatiilor transparente ale ambalajului;

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va susține un discurs în cadrul evenimentul Smart Alliance Innovation Summit

Astăzi, 23 Noiembrie 2017, președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va participa, în calitate de partener, la cel mai mare eveniment dedicat prezentării soluțiilor create de specialișt

Noul regulament privind producția ecologică