Indicele ROBOR este în creștere. Ce se întâmpla cu ratele la credite?

ROBOR (rata medie a dobânzii la care băncile românești se împrumută între ele, în lei) se calculează zilnic de către Reuters, ca medie aritmetică a co

Măsuri de urgență cu privire la importul de citrice din Argentina

Comisia Europeană a adoptat astăzi, 8 Mai 2017, o serie de măsuri de urgență ce presupun cerințe mai stricte la importul de citrice cu proveniență din Argentina, contaminate cu Pata Neagră.

Campanie de tip phishing prin intermediul WhatsApp

Atenție! Utilizatorii de dispozitive mobile sunt vizați de o campanie de phishing prin intermediul aplicației de mesagerie Whatsaap.

Știați că... Achiziționarea apelor minerale naturale și apelor de izvor

Știați că… Este recomandat sa acordati o atentie deosebita cand cumparati ape minerale naturale si ape de izvor asupra modului de prezentare a ambalajului, asupra etanseitatii recipient

Escrocherii referitoare la companii mici

Escrocheriile care ţintesc companiile mici pot fi de diferite feluri - de la facturi pentru reclame sau pentru înregistrări în cataloage ce nu au fost comandate...

Drepturile pasagerilor din transportul feroviar

Când cumpăraţi un bilet de tren, nu trebuie să vi se ceară să plătiţi un preţ mai mare pentru că aveţi o anumită naţionalitate sau pentru că achiziţionaţi biletul dintr-un anumit loc. Drept

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru RTV

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, a acordat un interviu telefonic pentru RTV cu privire la efectul antibioticelor utilizate în industria alimentară

Asigurarea in caz de accident in alta tara

În cazul în care aveți un accident în străinătate, se aplică legea țării în care s-a petrecut accidentul. De aceea, procedura de acordare a despăgubirilor ar p

Codul Civil - Cine poate fi numit tutore?

1. Cine poate fi numit tutore? Orice persoană fizică sau soţul şi soţia, împreună, dacă nu se află în vreunul dintre cazurile de incompatibilitate prevăzute de Codul Civil. 2. Ci

Euro, transferul de numerar şi plata cu cardul

Euro Puteți utiliza moneda euro în 19 țări din UE: Austria, Belgia, Cipru, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Portugalia, Slo

Drepturile pasagerilor din transportul aerian

În primul rând, nu trebuie să vi se ceară să plătiţi un preţ mai mare pentru că aveţi o anumită naţionalitate sau pentru că achiziţionaţi biletul dintr-un anumit loc.

Un sondaj al Consumers International dezvăluie probleme cu zboruri întârziate și bagaje pierdute

Conform unui nou sondaj internațional al pasagerilor din sectorul aerian, în anule 2016 unul din patru zboruri a fost întârziat, iar una din zece persoane a întâmpinat pr

Urmăriți „Eu, consumatorul” astăzi, de la 12:30

Nu ați reușit să urmăriți emisiunea „Eu, consumatorul” de Vineri seară? Vă așteptăm astăzi, începând cu ora 12:30, pe TVR1 și www.tvrplus.ro alături de gazda emisiunii, Sorin

Concubinaj

Partenerii care trăiesc împreună în mod stabil şi continuu au anumite drepturi valabile în toată Europa, chiar dacă parteneriatul nu le-a fost înregistrat &

Noi produse disponibile în Aplicația InfoCons - Scaneaza codul de bare

Acum puteți scana Bautura enegizanta CRAZYWOLF 250ml, Coca-Cola LIME 1.25L, Suc fresh mandarine 0.48L, Santal Mela 100%, Granini Nectar grapefruit roz 1L.

Achiziții - Expediere și livrare

Dacă nu vă ridicați produsul imediat sau dacă ați optat pentru livrare la domiciliu, comerciantul trebuie să vi-l livreze în termen de 30 de zile, cu excepția cazului în c

Reguli de aur - nu te lăsa înșelat!

Reţineţi aceste reguli de aur ce vă vor feri de a fi înşelaţi de către escroci.

Urmăriți „Eu, consumatorul” în această seara, de la 22:30, pe TVR1

Cum citim marcajul unei anvelope? Cum schimbăm anevelopele? Anvelope de iarnă sau anvelope potrivite pentru orice sezon şi condiţii de drum? Eu, consumatorul, Vineri, de la 22:30 pe TVR1

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la B1 TV

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va fi în direct astăzi, 05 Mai 2017, începând cu ora 13:00, la B1 TV, abordând teme generale din domeniul Protecției Consumatorilor.

Consultații medicale în străinătate

Nu uitaţi! În caz de urgenţă, sunaţi la numărul gratuit 112, de pe orice telefon mobil sau fix. Serviciile de intervenţie vă vor răspunde, oriunde vă aflaţi.  Dacă aveţi nevoie de

Escrocherii referitoare la spiritism şi clarviziune

Escrocheriile referitoare la spiritism şi clarviziune există de mult timp. Adesea, escrocii vă oferă secretele acestora către bogăţie şi alte planuri sau descoperiri, care conform afirmaţilor acestora

Furtunile

Schimbările dese și bruște de temperatură creează condiții ideale pentru apariția furtunilor. Cum poți să te protejezi?!

Știați că....produse din lapte

Stiati ca ... trebuie sa acordati o atentie deosebita cand cumparati lapte si produse din lapte asupra modului de prezentare a ambalajului; in cazul in care ambalajul este bombat rezulta

Reprezentanții InfoCons participă la şedinţa Plenului Consiliului Economic și Social

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 4 Mai 2017, începând cu ora 13:00, în calitate de membru, la ședința Plenului Consiliului Economic și Social.

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la emisiunea Perfect Imperfect, TVR1

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, va fi în direct în câteva momente la emisiunea „Perfect Imperfect” pe postul TVR 1.

Codul civil – Varietăți de vânzări cu reguli speciale

Contractul de vânzare-cumpărare având ca obiect un apartament, un teren sau un teren pe care se află o construcție trebuie încheiat în formă autentică notarială, sub sancțiunea

Cum ne îngrijim mașina? - Eu, consumatorul - Vineri, 5 Mai, la TVR 1

Vineri, 5 Mai 2017, începând cu ora 22:30, revenim cu informaţii proaspete la o nouă ediţie „Eu, consumatorul” la TVR 1 și www.tvrplus.ro.

Știați că... sortimente de orez

Stiati ca... Acordati o atentie deosebita la cumpararea diferitelor sortimente de orez si, daca este posibil, apreciati calitatea produsului prin intermediul spatiilor transparente ale ambalajului;

Avalanșa

Oscilațiile de temperatură din ultima perioadă pot crea condiții propice apariției avalanșelor în zonele montane, unde zăpada nu a apucat să se topească. La ce trebuie să fim atenți?!

Conferința de final a Proiectului TRACORE

În perioada 3-4 Mai 2017 se desfășoară, la Ankara, Conferința de Final a Proiectului TRACORE - Training for Consumer Rights Empowerment.

Știi ce mănânci? Citește eticheta!

Etichetele produselor alimentare trebuie să conțină informații exacte, suficiente, verificabile și ușor de comparat, astfel încât să îți permită să alegi acel produs care corespunde

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă la seminarul “Mexic – Un nou orizont pentru companiile românești”

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă astăzi, 03 Mai 2017, începând cu ora 10:00, la seminarul economic “Mexic – Un nou orizont pentru companiile româneşti&

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă la dezbaterea „Președinția română la Consiliul UE 2019 – Împreună pentru consolidarea proiectului european”

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă astăzi, 03 Mai 2017, în intervalul orar 9:30 - 16:00, la dezbaterea „Președinția român

Verifică data expirării!

Redu risipa alimentară! Dacă nu intenţionaţi să mâncaţi un anumit produs cu o dată de valabilitate mai redusă, uitaţi-vă după unul cu o durată mai lungă sau planificaţi să-l cumpăraţi în z

Tranzitarea sau intrarea în Canada devine mai facilă începând cu 1 Mai 2017

Cetățenii români pot intra în Canada sau tranzita acest stat pot intra în Canada sau tranzita acest stat, pe calea aerului, în baza unei Autorizații de Călătorie Electronice, f

Termenul limită de depunere a formularelor se apropie! Ia atitudine acum!

Au mai rămas mai puțin de două săptmâni în care ai posibilitatea să te implici într-unul dintre proiectele desfășurate de Asociația InfoCons. Completează Formula

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă la ședința COCON

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, și reprezentanții Federației Asociațiilor de Consumatori participă astăzi, 2 Mai 2017, la ședința COCON ce va avea loc la sediul ASRO începând cu

Telefonul Consumatorului - Ministerul Finanțelor Publice

Ai solicitat bonul fiscal și nu ți-a fost oferit? Ia atitudine! Apelează Telefonul Consumatorului - Ministerul Finanțelor Publice la 0800 800 085 pentru a sesiza orice neregulă! Serviciul TelVerde al

Cum trimit bani acasă românii din străinătate

Anual intra in tara peste 7 miliarde de euro, conform unei cercetari realizata de Fundatia Lufkin pentru Antreprenoriat si Migratie (FLAME) si prezentata anul trecut la BNR. Prin TransferGo Romania,

Software utilizat pentru pariuri şi predicţie

Cui nu-i place să parieze? Însă, nu fiţi tentaţi de a cumpăra pachete software ce pretind că pot prezice rezultate cu un grad ridicat de acurateţe. Pariatul este riscant şi nu există nicio g

Știați că… butelii pentru gaz petrolier lichefiat (GPL) - tip aragaz

Știați că…   Buteliile umplute nu trebuie sa prezinte defecte de natura fizica (deformari permanente; crestaturi sau rizuri, fisuri si defecte produse prin coroziune(

Drepturile pasagerilor care călătoresc cu autobuzul şi autocarul

Când cumpăraţi un bilet de autobuz sau de autocar, nu trebuie să plătiţi un preţ mai mare pentru că aveţi o anumită naţionalitate sau pentru că achiziţionaţi biletul dintr-un anumit loc. Dr

Contractele și consumul de energie

Informații clare privind contractul Înainte de a semna contractul de furnizare a energiei, furnizorul trebuie să vă ofere informații clare și corecte . Ulterior, dacă aduc

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru B1 TV

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu Sâmbătă, 29 Aprilie 2017, pentru B1 TV pe tema cumpărăturilor de 1 Mai.

Burse și studii în străinătate

Studii în străinătate cu Erasmus+ Dacă sunteți student, programul Erasmus+ vă oferă șansa de a merge în străinătate pentru a studia sau pentru a urma un stagiu &

Asistenţă medicală neplanificată: plăţi şi rambursări

Utilizând cardul european de asigurări sociale de sănătate Dacă aveţi nevoie de tratament medical în timp ce vă aflaţi în altă ţară din UE, prezentarea cardului

Codul civil – Ce înseamna raportul donațiilor?

Este obligația pe care o au între ei soțul supraviețuitor și descendenții defunctului care vin efectiv și împreună la moștenirea legală de a readuce la moștenire bunurile

Escrocherii prin întâlniri amoroase

Cu toate că există o mulţime de website-uri legitime, există la fel de multe escrocherii care implică întâlnirile amoroase. Escrocheriile prin întâlniri amoroas