Stiati ca... Produsele alimentare ecologice

Stiati ca...  La cumpararea produselor alimentare ecologice acordati atentie deosebita la aspectul produsului; Urmariti modul de etichetare al produselor alimentare ecologice, care trebui

Escrocherii referitoare la companii mici

Escrocheriile care ţintesc companiile mici pot fi de diferite feluri - de la facturi pentru reclame sau pentru înregistrări în cataloage ce nu au fost comandate niciodată la oferte

INCHIRIERI DE AUTOVEHICULE IN STRAINATATE

Rezervare Dacă vreţi să închiriaţi o maşină şi faceţi o rezervare on-line sau prin telefon la o agenţie cu sediul în UE, nu aveţi în mod automat&nb

GARANȚII ȘI RETURNĂRI

În baza legislației UE, dacă produsele pe care le-ați cumpărat se dovedesc a fi defectuoase sau nu arată conform descrierii, comerciantul trebuie să le repare, să le înlocuiască, s

Protejează-ți câinele pe perioada de caniculă

Atenție! O temperatură corporală a câinelui dumneavoastră de peste 41 grade Celsius îi poate fi fatală!

Urmăriți „Eu, consumatorul” astăzi, de la 12:30, pe TVR1

Vă invităm astăzi, 1 Iulie 2017, începând cu ora 12:30, alături de gazda emisiunii, Sorin Mierlea - Președinte InfoCons şi invitatul său, Paul Anghel - director general al ANPC la o nouă e

Cum să ne răcorim în siguranță la înot?

Vrei să scapi de caniculă în acest weekend și-ai decis să ieși cu familia sau prietenii la înot?! Iată ce trebuie șă știi pentru un scăldat liniștit!

Comisia lansează o nouă etichetă paneuropeană de pensii personale

Comisia lansează o nouă etichetă paneuropeană de pensii personale pentru a-i ajuta pe consumatori să facă economii pentru pensie

Recomandari pentru perioada de canicula

Vremea va fi călduroasă, caniculară, iar în zonele de câmpie şi de podiş vor fi atinse temperaturi între 35 şi 45 de grade Celsius, iar indicele temperatură – umezeală (ITU) v-

Urmăriți „Eu, consumatorul” în această seară, de la 22:30, pe TVR1

Vă invităm astăzi, 30 Iunie 2017, începând cu ora 22:30, alături de gazda emisiunii, Sorin Mierlea - Președinte InfoCons şi invitatul său, Paul Anghel - director general al ANPC la o nouă

Reprezentanții InfoCons participă la ședința Consiliului de Etică de la Spitalul Clinic Dr Ioan Cantacuzino

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 30 Iunie 2017, începând cu ora 11:30 la ședința Consiliului de Etică de la Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino.

Escrocherii din uşă în uşă

Vânzările din uşă în uşă pot promova servicii de întreţinere precum: dezinsecţie, reparaţii în casă, grădinărit şi chiar servicii referitoare la utilităţi, de e

Caravana InfoCons - Sigurec Nomad a participat la Festivalul Familiei - Zurlandia

Caravana InfoCons - Sigurec Nomad a participat în perioada 15 - 19 Iunie 2017 la Festivalul Familiei - Zurlandia.

Asistenţă medicală pentru cetăţenii care locuiesc în altă ţară din UE

Când vă mutaţi în altă ţară din UE, puteţi beneficia de asistenţă medicală în aceleaşi condiţii ca şi rezidenţii ţării respective. Stabilirea ţ

Documente de călătorie pentru membrii de familie din afara UE ai cetățenilor europeni

Cine are nevoie de viză? Dacă sunteți cetățean european, dar aveți membri de familie care provin din afara Uniunii, aceștia vă pot însoți în altă țară din UE. Membrii de familie

Reprezentanții InfoCons participă la ședința extraordinară a Plenului Consiliului Economic și Social

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 29 Iunie 2017, începând cu ora 13:00, în calitate de membru, la ședința extraordinară a Plenului Consiliului Economic și Social.

Practici comerciale neloiale

Când cumpăraţi bunuri şi servicii în UE, legislaţia europeană vă protejează împotriva practicilor comerciale neloiale, indiferent de modalitatea de achitare

Cum alegem produsele de la raft? Eu, consumatorul, Vineri, 22:30 la TVR1

Vă invităm vineri, 30 Iunie 2017, începând cu ora 22:30, alături de gazda emisiunii, Sorin Mierlea - Președinte InfoCons şi invitatul său, Paul Anghel - director general al ANPC la o nouă

Codu civil – Contractul de schimb

Ce este contractul de schimb? Schimbul este contractul prin care fiecare dintre părți, denumite copermutanți, transmite sau, după caz, se obligă să transmită un bun pentru a dobândi un altul

ÎNMATRICULAREA AUTOVEHICULELOR ŞI PLATA TAXELOR AFERENTE

Ședere temporară Dacă vă mențineți domiciliul permanent în țara de origine, iar durata șederii în altă țară din UE nu depășește 6 luni, nu sunteți obligat să vă &icir

Agentul economic nu ți-a acceptat plata în monede? Iată ce trebuie să știi!

Operatorii economici sunt obligați să pună pe piață numai produse sau servicii care corespund caracteristicilor prescrise sau declarate și să se compare în mod corect în relațiile cu consu

Călători cu mobilitate redusă

Transport aerian Chiar dacă aveţi probleme de mobilitate puteţi călători cu avionul, ca şi ceilalţi pasageri. Aveţi dreptul la asistenţă gratuită, la decolare, la aterizare, pe dur

Rovinieta prin SMS

Nu ai posibilitatea să ajungi într-un punct de lucru al distribuitorilor autorizații de CNAIR să încaseze tariful de utilizare a rețelei de drumuri naționale (rovinieta)? Achită prin SMS

Stiţi ce sunt „Coloranţii” ?

„Colorantii” sunt substante care adauga sau redau culoare produselor alimentare si includ componente naturale ale produselor alimentare sau alte substante naturale care nu sunt de

Reprezentanții InfoCons participă la ședința Consiliului de Etică de la Spitalul de Pneumoftiziologie SF. ȘTEFAN

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 27 Iunie 2017, începând cu ora 13:00 la ședința Consiliului de Etică de la Spitalul de Pneumoftiziologie „SF. ȘTEFAN” București.

Reprezentanții InfoCons participă la şedinţa Plenului Consiliului Economic și Social

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 27 Iunie 2017, începând cu ora 13:00, în calitate de membru, la ședința Plenului Consiliului Economic și Social.

Asigurarea dumneavoastră de sănătate

În UE, stabilirea ţării în care aveţi dreptul la asigurări sociale, inclusiv asigurare medicală, depinde de statutul economic şi de locul dumneavoastră de reşedinţă, nu de naţional

Codul civil - Ce este superficia?

Codul civil – Ce este superficia? Superficia este dreptul de a avea sau de a edifica o construcție pe terenul altuia, deasupra ori în subsolul acelui teren, asupra căruia superfic

Știați că... Achizitia de produse alimentare congelate

Știați că... Produsele alimentare congelate trebuie comercializate numai in stare congelata? La decongelare trebuie sa prezinte gustul si mirosul nemodificate, caracteristice sortimentelor respecti

Escrocherii prin intermediul telefonului mobil

Escrocheriile prin telefonul mobil sunt dificil de recunoscut. Fiţi precaut dacă cineva vi se adresează ca şi cum v-ar cunoaşte sau în legătură cu apelurile pierdute de la numere necunoscute

Succes la examenul de Bacalaureat!

Cu ocazia Sesiunii iunie-iulie 2017 a Examenului de Bacalaureat, transmitem tuturor candidaților înscriși, din partea Asociației InfoCons, mult succes și reușite la toate probele!

Avantajele și dezavantajele cardurilor de cumpărături

Atenție cum folosești cardul de credit (de cumpărături)! Este un produs complex, la care trebuie sa ții seama de 4 reguli de bază, pentru a nu plăti băncii dobândă și comisioane în exces.

Stiaţi că... Achiziţionarea produselor textile

Stiati ca...  este recomandat sa achizitionati produse textile numai din magazine si/sau raioane specializate, unde se elibereaza documente de cumparare (factura, bon fiscal, chitanta fisc

Știi ce mănânci? Citește eticheta!

Etichetele produselor alimentare trebuie să conțină informații exacte, suficiente, verificabile și ușor de comparat, astfel încât să îți permită să alegi acel produs care corespunde

Care sunt beneficiile antibioticelor?

Antibioticele reprezintă probabil cel mai mare progres medical al ultimului secol. În cei 75 de ani de când sunt utilizate, ele au salvat sute de milioane de vieți, au scurtat dura

Stiaţi că... Peştele şi produsele din peste proaspete/refrigerate/congelate

Știați că... La cumpărarea peștelui și produselor din peste proaspete/refrigerate/congelate, prima apreciere asupra gradului de prospețime a produsului o puteți forma acordând o atenție deosebit

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă la emisiunea „Dosar România”, TVR 1

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă sâmbătă, 27 Mai 2017, începând cu ora 21:00 la emisiunea „Dosar România” difuzată pe postul TVR 1.

Efectele nedorite ale antibioticelor

La fel ca în cazul altor medicamente, utilizarea antibioticelor poate produce efecte nedorite. Candidozele şi diareea severă pot astfel de consecințe ale unui tratament cu antibiotic. Mai mu

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru B1 TV

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu telefonic astăzi, 24 Iunie 2017, pentru B1 TV cu privire la conformitatea comerțului și propunerea InfoCons de a suspenda activitatea pentru

Toxiinfectii, cum se dezvolta bacteriile si ce se intampla cu organismul ?

Ce se întâmplă cu organismul? Atunci când consumaţi alimente care conţin anumite tipuri de bacterii sau toxine ale acestora, puteţi face toxiinfecţie.D

Creditul de consum – tot ce trebuie sa știi atunci când contractezi un astfel de credit

Ce este creditul de consum? Creditul este suma de bani pe care o împrumuți și pe care trebuie să o returnezi în rate lunare, după o anumită perioadă. Trebuie să iei în c

Urmăriți „Eu, consumatorul” astăzi, de la 8:30, pe TVR1