Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

O afacere este de succes câtă vreme pune în prim plan interesul consumatorului. Însă, prosperitatea în piața competitivă este imposibilă dacă interesele clienți

Ciprian Ladunca - CFO Metropolitan Life

Procesul de digitalizare este un factor catalizator în contextul educației financiare, este o zonă în care am investit deja, cu argumente clare în site-ul asigurari.infocons.ro și &a

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru Radio România Actualități

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, a acordat un interviu în cursul zilei de astăzi, 6 Martie 2017, pentru Radio România Actualități, cu privire l

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor - Diana Moraru

Asociația InfoCons este formată dintr-o echipă devotată, care îşi propune să sprijine toți consumatorii, implicându-se continuu şi oricând este nevoie, cu devotament, ent

Prof. Cristian Aurelia, Școala Gimnazială Nr.1 Finiș, jud. Bihor

Sunt o mare adeptă si sustinatoare a drepturilor omului, indiferent de acestea, convinderi și atitudini pe care doresc sa le transmit și elevilor mei.

VLAD BONTEA – deputat Parlamentul Romaniei

În conditiile Economiei Globalizate, în care și țara noastră e angrenată, e normal ca producătorii de bunuri de larg consum să urmărească...

Asigurarea de viata reduce dobanda creditelor de nevoi personale, dar creste DAE

Pentru siguranta beneficiarului unui credit de nevoi personale si a familiei acestuia, bancile solicita incheierea unei asigurari de viata. In cazuri neprevazute acestia sun

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor - Alexandra Dobre

Din punctul meu de vedere, conceptul de consumator trebuie privit ca pe o interdependență între semeni, dimensiunea este una de tip social. Oamenii au calitatea de consumator, iar cea mai bu

Presedintele InfoCons, Sorin Mierlea, participa la dezbaterea „Reforma în sistemul de sănătate din România. Dezbatere publică pe marginea Ordonanței de Urgență nr. 79/2016”

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă astăzi, 2 Martie 2017, începând cu ora 10:00, la dezbaterea cu tema: „Reforma în sistemul de sănătate d

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru Antena 1

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, a acordat un interviu în cursul zilei de azi, 01 Martie 2017, pentru Antena 1, cu privire la etichetarea produselor din

1 Martie - Ziua mărțișorului

Cu ocazia Zilei Mărțișorului echipa InfoCons urează doamnelor și domnișoarelor un călduros „La mulți ani!”

Avantajele şi dezavantajele cardurilor de cumpăraturi

Cardul de credit este un produs foarte avantajos, daca stii cum sa-l folosesti! Mai este denumit si „card de cumparaturi” fiindca este destinat platilor direct la comercianti (onl

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor - Ambasador Corina Martin

În calitatea mea de ambasador pentru Mișcarea de Protecție a Consumatorilor din România doresc să adresez urarea de „La Mulți Ani!” pentru Ziua Mondială a Drept

Propunere legislativa privind etichetarea produselor alimentare

A.N.P.C. propune un act normnativ privind stabilirea unor măsuri pentru asigurarea aplicării Regulamentului (UE) nr. 1169/2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de

Reprezentanții InfoCons participă la sedința Consiliului de Etică de la CNCRN „Dr. Nicolae Robanescu”

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 28 Februarie 2017, începând cu ora 13:00 la sedința Consiliului de Etică de la Centrul National Clinic de Recuperare Neu

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu telefonic pentru Europa Fm

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, a acordat un interviu telefonic în cursul zilei de azi, 28 Februarie 2017, pentru Europa Fm, cu privire la problematica

Reprezentanții InfoCons participă la şedinţa Plenului Consiliului Economic și Social

Reprezentanții InfoCons, în calitate de membri ai Plenului Consiliului Economic și Social, participă astăzi, 28 Februarie 2017, începând cu ora 13:00, l

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru TVR1

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, a acordat un interviu în cursul zilei de azi, 27 Februarie 2017, pentru TVR1, cu privire la problematica standardelor de

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru Antena 1

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, a acordat un interviu în cursul zilei de azi, 27 Februarie 2017, pentru Antena 1, cu privire la problematica

Cât plateşti la un Credit Prima Casă cu avans de 5% comparativ cu 10%?

Luna februarie a adus surprize consumatorilor ce doresc să contracteze un Credit Prima Casă, o bancă din piaţa a decis să dubleze avansul necesar contractării unui astfel de credit, acum avan

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va fi în direct la Radio România Actualităţi

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, va fi în direct astăzi la Radio România Actualităţi, în cadrul emisiunii PROBLEME LA ZI încep&a

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a fost în direct la TVR 2

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, a avut o interveție telefonică în cursul zilei de azi, 21 Februarie 2017, la emisiunea "Ora de știri" &ici

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru Antena 1

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, a acordat un interviu în cursul zilei de azi, 21 Februarie 2017,  cu privire la problematica standardelor de ca

Compară Dobânda Reală (DAE) şi Câştigul Real la toate băncile

Poţi câştiga bani din depozite? La un depozit de 1.000 lei pe termen de un an, poţi câştiga maxim 16 lei sau poţi pierde până la 68 lei.FinZoom.ro este singurul portal f

Reprezentanții InfoCons participă la întâlnirea de lucru privin Strategia de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic din Municipiul București și Județul Ilfov

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 22 Februarie 2017, începând cu ora 9:30, la întâlnirea de lucru pentru demararea activităților de fundamentar

Reprezentanții InfoCons, în calitate de membri ai Plenului Consiliului Economic și Social, participă astăzi, 14 Februarie 2017, începând cu ora 13:00, l

Știați că… - butelii pentru gaz petrolier lichefiat (GPL) - tip aragaz

Stiati că…   Buteliile umplute nu trebuie sa prezinte defecte de natura fizica (deformari permanente; crestaturi sau rizuri, fisuri si defecte produse prin coroziune(

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la Radio Maria

Președintele InfoCons, domnul Sorin Mierlea, a acordat astăzi, 17 Februarie 2017, un interviu în direct pentru Radio Maria.   InfoCons (www.infocons.ro), unica organizați

Codul civil - Ce înseamnă patrimoniul?

Patrimoniul include toate drepturile şi datoriile ce pot fi evaluate în bani şi aparţin acesteia (altfel spus, patrimoniul persoanei cuprinde totalitatea drepturilor şi obligaţiiloracesteia)

Avalanșa

Avalanșa este o deplasare rapidă a zăpezii de pe versantul unui munte, adesea având în compoziție aer și apă, dar uneori poate conține și roci sau bolovani. Atenție, pericolul de

Codul Civil - Respectul datorat fiinţei umane şi drepturilor ei inerente

1. Există posibilitatea ca prin acte notariale autentice sau sub semnătură privată să se obțină foloase patrimoniale pentru prelevarea și transplantul de organe? Orice acte care au ca obiect conferir

Presedintele InfoCons, Sorin Mierlea, participa la dezbaterea cu privire la Legea 150/2016 privind comercializarea produselor alimentare

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă astăzi, 15 Februarie 2017, începând cu ora 13:30, la dezbaterea cu privire la Legea 150/2016 pentru modificarea și completarea Legii

Știați că....produse din cacao

Stati ca....  cumpararea ciocolatei si a produselor din cacao acordati atente deosebita aspectului ambalajelor (sa nu fie deteriorate); aveti dreptul sa refuzati sa cumparati ciocolata si

InfoCons, Asociația pentru Protecția Consumatorilor, lansează aplicația InfoCons Asigurări

InfoCons lansează cu sprijinul Metropolitan Life și în parteneriat cu Autoritatea de Supraveghere Financiară două instrumente utile consumatorilor pentru o mai bună informare în domeniul..

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru B1 TV

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, a acordat un interviu telefonc astăzi, 12 Februarie 2017, pentru B1 TV cu privire la etichetarea produselor.   InfoCons

Ziua Europeană a Numarului unic de urgență 112

În fiecare an, la data de 11 februarie, se sărbătoreşte Ziua Zumărului Unic European de Urgenţă „112”, ce reprezintă sistemul tehnic şi organizaţional al recepţionării şi

Taxele si impozitele pot fi platite in rate fara dobanda prin Cardul de Credit

Sunt 8 banci in piata care pun la dispozitia clientilor plata in rate a taxelor si impozitelor locale, fara dobanda, prin cardul de credit. Plata se poate face direct la ghiseele administrati

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru Antena Stars

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat astăzi, 10 Februarie 2017, un interviu pentru Antena Stars pe tema comerțului online.   InfoCons (www.infocons.ro), unica organizați

Preschimbarea și reînnoirea permisului de conducere

Reînnoire Dacă vă mutați în altă țară din UE și vă expiră permisul de conducere, trebuie să îl reînnoiți în țara în care aveți reș

Reprezentanții InfoCons participă la sedința Consiliului de Etică de la Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 8 Februarie 2017, începând cu ora 12:00 la sedința Consiliului de Etică de la Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino.   InfoCons (w

Mișcarea de Protecția Consumatorilor din România a semnat un Acord de Colaborare cu Inspectoratul Federal pentru Protecția Consumatorului din Mexic

Pentru prima dată în istorie, InfoCons - Asociație Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România, reprezentată de domnul Președint

Reprezentanții InfoCons, în calitate de membri ai Plenului Consiliului Economic și Social, participă astăzi, 7 Februarie 2017, începând cu ora 13:00, la

Noi produse în Aplicația InfoCons - Scaneaza codul de bare

Aplicația InfoCons Scanează Codul de Bare disponibila GRATUIT pentru telefoanele cu Android cat si pentru cele cu iOS.

ÎMPRUMUTURI ȘI CREDITE DE CONSUM

Credite de consum Când contractați credite de consum, este bine să știți că există norme UE în vigoare care vă protejează înainte de semnarea contractului și care vă per

Stiti ce reprezinta „Sarurile de topire” ?

Ai citit eticheta produsului pe care tocmai l-ai cumparat? Ai verificat perioada de valabilitate? Dar ingredientele? Avem acidifianti, stabilizatori, indulcitori, coloranti,

Stiti ce reprezinta „Antispumantii”  ?

Stiti ce reprezinta „Antispumantii” ?