Stiati ca... Laptele si produsele din lapte

Stiati ca...   Trebuie acordata o atentie deosebita cand cumparati lapte si produse din lapte asupra modului de prezentare a ambalajului; in cazul in care ambalajul este bomba

Escrocherii medicale

Escrocheriile medicale se bazează pe suferinţa umană. Acestea oferă soluţii unde acestea nu există sau pur şi simplu promit să simplifice tratamente medicale complexe. La ce să fim atenţi! Escrocher

Codul civil – Ce este contractul de locatiune?

Locațiunea (sau închirierea) este contractul prin care o parte, numită locator, se obligă să asigure celeilalte părți, numite locatar, folosința unui bun pentru o anumită perioadă, &icir

Cuptoare Electrice - TOP 10 produse in functie de puterea de intrare grill asumata de producator

Cuptoare Electrice - TOP 10 produse in functie de puterea de intrare grill asumata de producator Am analizat 218 produse tip cuptoare electrice, in cadrul unui pro

Știați că... Achiziționarea apelor minerale naturale și apelor de izvor

Știați că… Este recomandat sa acordati o atentie deosebita cand cumparati ape minerale naturale si ape de izvor asupra modului de prezentare a ambalajului, asupra etanseitatii recipient

Escrocherii prin telefonul mobil

Escrocheriile prin telefonul mobil sunt dificil de recunoscut. Fiţi precaut dacă cineva vi se adresează ca şi cum v-ar cunoaşte sau în legătură cu apelurile pierdute de la numere necunoscute

Codul Civil - Adopția

Adopţia este operaţiunea juridică prin care se creează legătura de filiaţie între adoptator şi adoptat, precum şi legături de rudenie între adoptat şi descendenţii săi, pe de o par

Televizoare - TOP 10 produse in functie de contrast

Televizoare - TOP 10 produse in functie de contrast Am analizat 729  televizoare, in cadrul unui proiect de monitorizare a produselor și serviciilor comer

Ziua Naţională a Tadjikistanului

Astăzi, 9 Septembrie, este Ziua Naţională a Tadjikistanului. La 9 Septembire 1981 se sărbătorește Proclamarea independenţei.  Cu ocazia “Zilei Naționale a Tadjiki

Ziua mondială a frumuseţii

Astăzi, 9 Septembrie, este Ziua mondială a frumuseţii. Aceasta se marchează la iniţiativa Comitetului Internaţional al esteticii şi cosmeticii (CIDESCO)       &

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la B1 TV

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, este în direct la B1 TV, abordând teme generale din domeniul Protecției Consumatorilor.     &n

Sf. şi Drepţii părinţi Ioachim şi Ana

Astăzi, 9 Septembrie, este se sărbătoresc Sfinții și Drepții dumnezeiești Părinți Ioachim și Ana. Biserica Ortodoxă îi pomenește pe Sfinții și Drepții dumnezeiești

Stiati ca... Ciocolata si produsele din cacao

Stiati ca... la cumpararea ciocolatei si a produselor din cacao trebuie acordata atentie deosebita aspectului ambalajelor (sa nu fie deteriorate); este recomandat sa refuzati sa cumparati ciocolat

Scrisorile în lanţ şi escrocheriile de tip piramidal

Scrisorile în lanţ şi escrocheriile de tip piramidal promit un câştig financiar considerabil în schimbul unui cost relativ mic. Schemele piramidale sunt ilegale şi foarte

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la B1 TV

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, va fi în direct astăzi, 9 Septembrie, începand cu ora 13:00 la B1 TV, abordând teme generale din domeniul Pro

Codul Civil - Capacitatea de exerciţiu

Persoana fizică se bucură de capacitate de folosinţă şi de capacitatea de exerciţiu. 1. Ce înseamnă capacitatea de exercițiu? Capacitatea de exerciţiu este aptitudinea persoanei de a &

Camere Digitale - TOP 10 produse in functie de manualul de utilizare

Camere Digitale - TOP 10 produse in functie de manualul de utilizare Am analizat 647 de produse tip camera digitala, in cadrul unui proiect de monitorizare a produselor și

Ziua internaţională a alfabetizării

Astăzi, 8 Septembrie, este Ziua internaţională a alfabetizării. Aceasta se marchează din anul 1966, la iniţiativa Congresului mondial pentru lichidarea analfabetismului desfăşurat la

Ziua petrolistului

Pe 8 August este Ziua petrolistului. Aceasta este sărbatorită din 1990, la iniţiativa Federaţiei Sindicatelor Libere şi Independente Petrom; se desfăşoară sub patronajul Sfi

Ziua Națională a Republicii Macedonia

Astăzi, 8 Septembrie, este Ziua Națională a Republicii Macedonia. La 8 Septembire 1991 se sărbătorește proclamarea independenței față de Iugoslavia.  Cu ocazia “Z

Știați că… - butelii pentru gaz petrolier lichefiat (GPL) - tip aragaz

Știați că…   Buteliile umplute nu trebuie sa prezinte defecte de natura fizica (deformari permanente; crestaturi sau rizuri, fisuri si defecte produse prin coroziune(

Ce ai de făcut dacă eşti victima unei escrocherii ?!

În cazul în care ai fost păcălit să achiziţionezi un produs sau un serviciu Contactează asociaţiile de protecţie a consumatorului locale şi raportează înşelăciunea. Ai &

La multi ani cu ocazia Nasterii Maicii Domnului

Nasterea Maicii Domnului este praznuita in Biserica Ortodoxa pe 8 septembrie. Sfanta Scriptura, ne da stiri sumare in legatura cu nasterea si copilaria Maicii Domnului. Cele mai multe stiri despre ace

Codul Civil - Ce este „masa patrimonială”

Codul civil introduce pentru prima dată noţiunea de „masă patrimonială” Patrimoniul poate cuprinde mai multe mase patrimoniale, stabilite în condiţiile legii. De exempl

Reprezentantii InfoCons si ai Federatiei Asociatiilor de Consumatori participa grupul de lucru al ANPC

Reprezentantii InfoCons si ai Federatiei Asociatiilor de Consumatori participa astazi, 8 Septembrie 2016, incepand cu ora 10:00 la grupul de lucru al Autoritatii Nationale pentru Protectia Co

Aspiratoare - TOP 10 produse in functie de puterea maxima de aspirare

Aspiratoare - TOP 10 produse in functie de puterea maxima de aspirare Am analizat 118 de produse tip aspiratoare, in cadrul unui proiect de monitorizare a produsel

SuperConsumatorul 7 Septembrie 2016

Astăzi, 7 Septembrie 2016, începând cu ora 18:00, pe postul de televiziune TVR1, va fi redifuzată emisiunea „SuperConsumatorul”. Aceasta poate

Stiati ca...? Ambalajele PET, ca dealtfel toate materialele plastice, nu sunt biodegradabile?

Ambalajele PET, ca dealtfel toate materialele plastice, nu sunt biodegradabile! Creşterea consumului acestora, mai ales în ultimii 10 ani, a dus la sporirea alarmantă a numărului de ambalaj

Ziua Națională a Braziliei

Astăzi, 7 Septembire, Brazilia sărbătorește caștigarea independenței. La 7 Septembire 1822 se sărbătorește proclamarea independenței față de Portugalia. Cu ocazia “Zilei Na

Stadionului Arena Nationala Bucuresti - Accesibilizat cu materiale tip semnalistica pentru persoanele cu deficiente de vedere

InfoCons Accesibilizare Arena Nationala – InfoCons – Protectia Consumatorilor Accesibilizare Arena Nationala – InfoCons – Protectia Consumatorilor

Escrocherii online

O mulţime de escrocherii online au loc fără ca victima nici măcar să observe. Puteţi reduce considerabil şansele de a fi escrocat online dacă respectaţi câteva precauţii simple. La ce să fi

Stii de unde faci cumparaturile? 42.54% dintre Pietele Agroalimentare functioneaza fara autorizare DSVSA

In perioada aprilie – mai 2016 Asociatia InfoCons a realizat un studiu la nivelul resedintelor de Judet cu privire la pietele agroalimentare existente, raportate la perioada 1 ianuarie 2015

Reprezentantii InfoCons si ai Federatiei Asociatiilor de Consumatori participa astazi, 7 Septembrie 2016, incepand cu ora 12:00 la grupul de lucru al Autoritatii Nationale pentru Protectia Co

Codul Civil - Capacitatea de folosinţă

Persoana fizică se bucură de capacitate de folosinţă şi de capacitatea de exerciţiu. 1. Ce  înseamnă  capacitatea  de  folosință? Capacitatea de folosin

Cuptoare Electrice - TOP 10 produse in functie de aburitor

Cuptoare Electrice - TOP 10 produse in functie de aburitor Am analizat 218 produse tip cuptoare electrice, in cadrul unui proiect de monitorizare a produselor și s

Serviciul public de gestionare a deseurilor - studiu comparativ Judetul Vrancea

InfoCons a realizat un studiu cu privire la serviciul public de gestionare a deseurilor solide la nivelul Primariilor din Judetul Vrancea. 15.06% din Primariile vrancene au transmis informatiile soli

Serviciul public de gestionare a deseurilor - studiu comparativ Judetul Vaslui

InfoCons a realizat un studiu cu privire la serviciul public de gestionare a deseurilor solide la nivelul Primariilor din Judetul Vaslui. 10.46% din Primariile vasluiene au transmis informatiile soli

Stiati ca... Produsele alimentare ecologice

Stiati ca...  La cumpararea produselor alimentare ecologice acordati atentie deosebita la aspectul produsului; Urmariti modul de etichetare al produselor alimentare ecologice, care trebui

Serviciul public de gestionare a deseurilor - studiu comparativ Judetul Tulcea

InfoCons a realizat un studiu cu privire la serviciul public de gestionare a deseurilor solide la nivelul Primariilor din Judetul Tulcea. 20% din Primariile tulcene au transmis informatiile solicitat

Serviciul public de gestionare a deseurilor - studiu comparativ Judetul Valcea

InfoCons a realizat un studiu cu privire la serviciul public de gestionare a deseurilor solide la nivelul Primariilor din Judetul Valcea.   16.85% din Primariile valcene au tran

Final de proiect - SYPCIT - System for Prevention and Combat Identity Theft

Ieri, 5 Septembrie 2016, a avut loc Evenimentul Final al Proiectului European „System for Prevention and Combat Identity Theft – SYPCIT”, la Milano, Italia. Parteneri in

Ziua Independenței Swazilandului

Astăzi, 6 Septembire, Swaziland sărbătorește caștigarea independenței. La 6 Septembire 1968 se sărbătorește proclamarea independenței față de Regatul Unit. Cu ocazia “Zile

Informații Utile - Escrocherii

Codul civil - Ce înseamnă patrimoniul?

Patrimoniul include toate drepturile şi datoriile ce pot fi evaluate în bani şi aparţin acesteia (altfel spus, patrimoniul persoanei cuprinde totalitatea drepturilor şi obligaţiiloracesteia)

Serviciul public de gestionare a deseurilor - studiu comparativ Judetul Teleorman

InfoCons a realizat un studiu cu privire la serviciul public de gestionare a deseurilor solide la nivelul Primariilor din Judetul Teleorman. 13.40% din Primariile teleormane au transmis informatiile

Serviciul public de gestionare a deseurilor - studiu comparativ Judetul Timis