Telefonul Consumatorilor

Descarca placutele cu numere utile, obligatoriu de afisat de catre Agentii Economici!

Ziua Muntelui

Astăzi, 14 Septembrie, este Ziua Muntelui . Aceasta marchează data tradițională a încheierii pășunatului anual în Carpații României.

Reprezentantii InfoCons si ai Federatiei Asociatiilor de Consumatori participa grupul de lucru al ANPC

Reprezentantii InfoCons si ai Federatiei Asociatiilor de Consumatori participa astazi, 14 Septembrie 2016, incepand cu ora 10:00 la grupul de lucru al Autoritatii Nationale pentru Protectia C

Televizoare - TOP 10 produse in functie de energia consumata

Televizoare - TOP 10 produse in functie de energia consumata Am analizat 729 televizoare, in cadrul unui proiect de monitorizare a produselor și serviciilor comerc

Înălțarea Sfintei Cruci

Astăzi, 14 Septembrie se sărbătorește Înălțarea Sfintei Cruci. Este cea mai veche și cea mai importantă dintre sărbătorile creștine închinate ci

Stiati ca... Achizitionarea jucariilor

Stiati ca...  consumatorul trebuie sa achizitioneze jucarii numai din magazine si/sau raioane specializate, unde se elibereaza documente de cumparare (factura, bon fiscal, chitanta fiscala

Escrocherii prin întâlniri amoroase

Cu toate că există o mulţime de website-uri legitime, există la fel de multe escrocherii care implică întâlnirile amoroase. Escrocheriile prin întâlniri amoroas

Codul civil – Ce este fiducia?

Este o instituție nouă introdusă de Codul Civil. Este o operațiune juridică prin care unul sau mai mulți constituitori transferă drepturi reale, drepturi de creanță, garanții sau alte drepturi patrim

Ziua Națională a Pompierilor

Astăzi, 13 Septembrie, este Ziua Națională a Pompierilor. Data de 13 Septembrie a fost aleasă în memoria actului eroic al pompierilor militari, conduși de locotenentul Pavel Zăgănescu

Camere Digitale - TOP 10 produse in functie de baterie

Camere Digitale - TOP 10 produse in functie de baterie Am analizat 647 de produse tip camera digitala, in cadrul unui proiect de monitorizare a produselor și servi

Etiopia: Ziua națională - Aniversarea revoluției din 1974

Astăzi, 12 Septembrie, este Ziua Naţională a Etiopiei. La 12 Septembire 1974 se sărbătorește Aniversarea Revolutiei.  Cu ocazia “Zilei Naționale a Etiopiei&rd

InfoCons vine in sprijinul elevilor prin propunerea de verificare a chioscurilor din unitatile de invatamant!

Odata cu inceperea noului an scolar, InfoCons solicita Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor inserarea in tematicile de control de urgenta si activitatea chioscurilor din incinta unita

Stiati ca... Pestele si produsele din peste proaspete/refrigerate/congelate

Stiati ca... La cumpararea pestelui si produselor din peste proaspete/refrigerate/congelate, prima apreciere asupra gradului de prospetime a produsului o puteti forma acordati o atentie de

Escrocherii referitoare la spiritism şi clarviziune

Escrocheriile referitoare la spiritism şi clarviziune există de mult timp. Adesea, escrocii vă oferă secretele acestora către bogăţie şi alte planuri sau descoperiri, care conform afirmaţilor acestora

Proiecte destinate invatamantului preuniversitar in Domeniul Protectiei Consumatorilor in anul scolar 2016-2017

Mesajul Presedintelui InfoCons, Sorin Mierlea, cu ocazia deschiderii noului an scolar si a lansarii programelor destinate elevilor si cadrelor didactice din invatamintul preuniversitar in anul scolar

Codul civil – Ce este donatia?

Donația este contractul prin care, în intenția de a gratifica, o parte, numită donator, dispune în mod irevocabil de un bun în favoarea celeilalte părți, numite donatar.

Aspiratoare - TOP 10 produse in functie de eficienta maxima

Aspiratoare - TOP 10 produse in functie de scorul eficientei maxime Am analizat 118 de produse tip aspiratoare, in cadrul unui proiect de monitorizare a produselor

Stiati ca... Laptele si produsele din lapte

Stiati ca...   Trebuie acordata o atentie deosebita cand cumparati lapte si produse din lapte asupra modului de prezentare a ambalajului; in cazul in care ambalajul este bomba

Escrocherii medicale

Escrocheriile medicale se bazează pe suferinţa umană. Acestea oferă soluţii unde acestea nu există sau pur şi simplu promit să simplifice tratamente medicale complexe. La ce să fim atenţi! Escrocher

Codul civil – Ce este contractul de locatiune?

Locațiunea (sau închirierea) este contractul prin care o parte, numită locator, se obligă să asigure celeilalte părți, numite locatar, folosința unui bun pentru o anumită perioadă, &icir

Cuptoare Electrice - TOP 10 produse in functie de puterea de intrare grill asumata de producator

Cuptoare Electrice - TOP 10 produse in functie de puterea de intrare grill asumata de producator Am analizat 218 produse tip cuptoare electrice, in cadrul unui pro

Știați că... Achiziționarea apelor minerale naturale și apelor de izvor

Știați că… Este recomandat sa acordati o atentie deosebita cand cumparati ape minerale naturale si ape de izvor asupra modului de prezentare a ambalajului, asupra etanseitatii recipient

Escrocherii prin telefonul mobil

Escrocheriile prin telefonul mobil sunt dificil de recunoscut. Fiţi precaut dacă cineva vi se adresează ca şi cum v-ar cunoaşte sau în legătură cu apelurile pierdute de la numere necunoscute

Codul Civil - Adopția

Adopţia este operaţiunea juridică prin care se creează legătura de filiaţie între adoptator şi adoptat, precum şi legături de rudenie între adoptat şi descendenţii săi, pe de o par

Televizoare - TOP 10 produse in functie de contrast

Televizoare - TOP 10 produse in functie de contrast Am analizat 729  televizoare, in cadrul unui proiect de monitorizare a produselor și serviciilor comer

Ziua Naţională a Tadjikistanului

Astăzi, 9 Septembrie, este Ziua Naţională a Tadjikistanului. La 9 Septembire 1981 se sărbătorește Proclamarea independenţei.  Cu ocazia “Zilei Naționale a Tadjiki

Ziua mondială a frumuseţii

Astăzi, 9 Septembrie, este Ziua mondială a frumuseţii. Aceasta se marchează la iniţiativa Comitetului Internaţional al esteticii şi cosmeticii (CIDESCO)       &

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la B1 TV

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, este în direct la B1 TV, abordând teme generale din domeniul Protecției Consumatorilor.     &n

Sf. şi Drepţii părinţi Ioachim şi Ana

Astăzi, 9 Septembrie, este se sărbătoresc Sfinții și Drepții dumnezeiești Părinți Ioachim și Ana. Biserica Ortodoxă îi pomenește pe Sfinții și Drepții dumnezeiești

Stiati ca... Ciocolata si produsele din cacao

Stiati ca... la cumpararea ciocolatei si a produselor din cacao trebuie acordata atentie deosebita aspectului ambalajelor (sa nu fie deteriorate); este recomandat sa refuzati sa cumparati ciocolat

Scrisorile în lanţ şi escrocheriile de tip piramidal

Scrisorile în lanţ şi escrocheriile de tip piramidal promit un câştig financiar considerabil în schimbul unui cost relativ mic. Schemele piramidale sunt ilegale şi foarte

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la B1 TV

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, va fi în direct astăzi, 9 Septembrie, începand cu ora 13:00 la B1 TV, abordând teme generale din domeniul Pro

Codul Civil - Capacitatea de exerciţiu

Persoana fizică se bucură de capacitate de folosinţă şi de capacitatea de exerciţiu. 1. Ce înseamnă capacitatea de exercițiu? Capacitatea de exerciţiu este aptitudinea persoanei de a &

Camere Digitale - TOP 10 produse in functie de manualul de utilizare

Camere Digitale - TOP 10 produse in functie de manualul de utilizare Am analizat 647 de produse tip camera digitala, in cadrul unui proiect de monitorizare a produselor și

Ziua internaţională a alfabetizării

Astăzi, 8 Septembrie, este Ziua internaţională a alfabetizării. Aceasta se marchează din anul 1966, la iniţiativa Congresului mondial pentru lichidarea analfabetismului desfăşurat la

Ziua petrolistului

Pe 8 August este Ziua petrolistului. Aceasta este sărbatorită din 1990, la iniţiativa Federaţiei Sindicatelor Libere şi Independente Petrom; se desfăşoară sub patronajul Sfi

Ziua Națională a Republicii Macedonia

Astăzi, 8 Septembrie, este Ziua Națională a Republicii Macedonia. La 8 Septembire 1991 se sărbătorește proclamarea independenței față de Iugoslavia.  Cu ocazia “Z

Știați că… - butelii pentru gaz petrolier lichefiat (GPL) - tip aragaz

Știați că…   Buteliile umplute nu trebuie sa prezinte defecte de natura fizica (deformari permanente; crestaturi sau rizuri, fisuri si defecte produse prin coroziune(

Ce ai de făcut dacă eşti victima unei escrocherii ?!

În cazul în care ai fost păcălit să achiziţionezi un produs sau un serviciu Contactează asociaţiile de protecţie a consumatorului locale şi raportează înşelăciunea. Ai &

Codul Civil - Ce este „masa patrimonială”

Codul civil introduce pentru prima dată noţiunea de „masă patrimonială” Patrimoniul poate cuprinde mai multe mase patrimoniale, stabilite în condiţiile legii. De exempl

Reprezentantii InfoCons si ai Federatiei Asociatiilor de Consumatori participa astazi, 8 Septembrie 2016, incepand cu ora 10:00 la grupul de lucru al Autoritatii Nationale pentru Protectia Co

La multi ani cu ocazia Nasterii Maicii Domnului

Nasterea Maicii Domnului este praznuita in Biserica Ortodoxa pe 8 septembrie. Sfanta Scriptura, ne da stiri sumare in legatura cu nasterea si copilaria Maicii Domnului. Cele mai multe stiri despre ace

Aspiratoare - TOP 10 produse in functie de puterea maxima de aspirare

Aspiratoare - TOP 10 produse in functie de puterea maxima de aspirare Am analizat 118 de produse tip aspiratoare, in cadrul unui proiect de monitorizare a produsel

SuperConsumatorul 7 Septembrie 2016

Astăzi, 7 Septembrie 2016, începând cu ora 18:00, pe postul de televiziune TVR1, va fi redifuzată emisiunea „SuperConsumatorul”. Aceasta poate

Stiati ca...? Ambalajele PET, ca dealtfel toate materialele plastice, nu sunt biodegradabile?

Ambalajele PET, ca dealtfel toate materialele plastice, nu sunt biodegradabile! Creşterea consumului acestora, mai ales în ultimii 10 ani, a dus la sporirea alarmantă a numărului de ambalaj

Ziua Națională a Braziliei

Astăzi, 7 Septembire, Brazilia sărbătorește caștigarea independenței. La 7 Septembire 1822 se sărbătorește proclamarea independenței față de Portugalia. Cu ocazia “Zilei Na

Stadionului Arena Nationala Bucuresti - Accesibilizat cu materiale tip semnalistica pentru persoanele cu deficiente de vedere