Serviciul public de gestionare a deseurilor - studiu comparativ Judetul Botosani

InfoCons a realizat un studiu cu privire la serviciul public de gestionare a deseurilor solide la nivelul Primariilor din Judetul Botosani. 15.38% din Primariile botosanene au transmis informatiile s

Sisteme de călcat haine | Reguli de aur - nu te lăsa înșelat | InfoCons InfoUtile

Sisteme de calcat haine - TOP 10 produse in functie de timpul necesar pentru racire la 35C Am analizat 708 de produse tip sisteme de calcat haine, in cadrul unui p

Știi ce conține sandvișul copilului tău? Un sandviș poate conține până la 42 de E-uri!

Tinând cont de bunele practici la nivelul Uniunii Europene, de neîncrederea consumatorilor în produsele comercializate, atât din perspectiva calității acestora,

Serviciul public de gestionare a deseurilor - studiu comparativ Judetul Bistrita-Nasaud

InfoCons a realizat un studiu cu privire la serviciul public de gestionare a deseurilor solide la nivelul Primariilor din Judetul Bistrita. 25.80% din Primariile bistritene au transmis informatiile s

Sisteme de calcat haine - TOP 10 produse in functie de timpul necesar pentru racire la 35C

Ziua Internațională a Internauților

Astăzi, 23 August 2016, este sărbătorită pentru prima dată Ziua Internațională a Internauților. La 23 August 1991, în urmă cu 25 de ani, rețeaua World Wide Web (WWW) a fost deschisă

Marca Increderii simbol al increderii consumatorului

Marca Increderii simbol al increderii consumatorului – www.marca-increderii.ro noul site al Programului National desfasurat sub egida InfoCons de Certificare a produselor si/sau serviciilor

Ce ai de făcut dacă eşti victima unei escrocherii!

În cazul în care ai fost păcălit să achiziţionezi un produs sau un serviciu Contactează asociaţiile de protecţie a consumatorului locale şi raportează înşelăciunea. Ai &

Imbracamintea

De multe ori ii vedem pe cei din jurul nostru imbracati in nuante de gri, rezultatul combinatiei dintre nonculorile alb si negru si de putine ori apeland la culori aprinse, care sa transmita stari de

Mituri false - fereste-te de excrocherii!

Dovedirea falsităţii acestor mituri comune va reduce şansele dvs. de a fi escrocat. Toate companiile, afacerile şi organizaţiile sunt legitime deoarece sunt aprobate şi monitorizate de către guvern.&

Ziua Mondială a comemorării și a abolirii comerțului cu sclavi

Astăzi, 23 August, este Ziua Mondială a comemorării și a abolirii comerțului cu sclavi. Această zi a luat naștere în anul 1998.   InfoCons (www.infocons.ro), unica organizație din

Guma de mestecat - TOP 10 produse in functie de continutul de carbohidrati

Guma de mestecat - TOP 10 produse in functie de continutul de carbohidrati Am analizat 34 de produse tip guma de mestecat, in cadrul unui proiect de monitorizare al produse

Serviciul public de gestionare a deseurilor - studiu comparativ Judetul Bihor

InfoCons a realizat un studiu cu privire la serviciul public de gestionare a deseurilor solide la nivelul Primariilor din Judetul Bihor. 21.78% din Primariile bihorene care au participat la acest stu

UE câștigă un litigiu în cadrul OMC privind interdicția impusă de Rusia asupra cărnii de porc Pe baza normelor comerciale internaționale, o comisie a Organizației Mondiale a Com

Serviciul public de gestionare a deseurilor - studiu comparativ Judetul Bacau

InfoCons a realizat un studiu cu privire la serviciul public de gestionare a deseurilor solide la nivelul Primariilor din Judetul Bacau. 22.58% din Primariile bacauane au transmis informatiile solici

Codul Civil - Ocrotirea minorului

1. Cum se poate realiza ocrotirea minorului? Se realizează prin părinţi; prin darea în plasament prin instituirea tutelei, prin alte măsuri de protecție specială prevăzute de lege

Serviciul public de gestionare a deseurilor - studiu comparativ Judetul Arges

InfoCons a realizat un studiu cu privire la serviciul public de gestionare a deseurilor solide la nivelul Primariilor din Judetul Arges. 16.66% din Primariile argesene au transmis informatiile solici

Alegerea unei Facultati

’’S-a terminat perioada de liceu pentru multi adolescenti si incep emotiile cu privire la facultate. Aceste emotii, traite intens atat de adolescentii care devin actorii evenimentu

Serviciul public de gestionare a deseurilor - studiu comparativ Judetul Arad

InfoCons a realizat un studiu cu privire la serviciul public de gestionare a deseurilor solide la nivelul Primariilor din Judetul Arad. 34.61% din Primariile aradene au transmis informatiile solicita

Accesibilizarea spatiilor publice pentru nevazatori

In fiecare dimineata ne trezim cu dorința de a vedea lucrurile din jurul nostru, având posibilitatea de a face diferenta dintre lumina si intuneric. Putem vedea frumusetea unui răsărit de so

Ce este de făcut în cazul în care aţi fost înşelat!

REDUCEREA DAUNELOR  Deşi, banii pe care i-aţi pierdut din cauza unei escrocherii sunt greu de recuperat, există anumiţi paşi pe care îi puteţi efectua pentru a reduce daunele şi a

Serviciul public de gestionare a deseurilor - studiu comparativ Judetul Alba

InfoCons a realizat un studiu cu privire la serviciul public de gestionare a deseurilor solide la nivelul Primariilor din Judetul Alba. 30.76% din Primariile albene au transmis informatiile solicitat

112 - 113  - Numere de urgență obligatoriu de afișat

112 - 113 - Numere de urgență obligatoriu de afișat

Campanie realizată de Serviciul de Telecomunicații Speciale în colaborare cu InfoCons - Asociație pentru Protecția Consumatorilor.

HALVA - TOP 5 produse in functie de numarul de proteine

HALVA - TOP 5 produse in functie de numarul de proteine Am analizat 13 produse tip halva, in cadrul unui proiect de monitorizare al produselor și serviciilor comer

Codul Civil - Proprietatea Periodică

Două sau mai multe persoane sunt titularii dreptului de proprietate asupra unui bun, deţinând o cotă determinate din dreptul de proprietate asupra bunului , dar folosinţa asupra bunului nu e

Etichetarea

In activitatile pe care le desfasuram in fiecare zi luam decizii, alegem, votam dar oare constientizam? Cumparam produse si servicii din magazinul de langa noi, din supermarket sau intram pe un site

Oportunităţi pentru investiţii prospere

Aţi fost ademenit să investiţi în scheme de îmbogăţire de risc mare cu promisiunea unei „investiţii fără riscuri"? Adesea câştigul nu este altceva dec&

Stiati ca... Suplimentele alimentare

Stiati ca... Acordati o atentie deosebita la cumpararea suplimentelor alimentare si informati-va, inainte de achizitionarea lor, despre efectele lor asupra organismului. Utilizati numai suplimente

Cuptoare Electrice - TOP 10 produse in functie de puterea de iesire

Cuptoare Electrice - TOP 10 produse in functie de puterea de iesire a microundelor asumata de producator Am analizat 218 produse tip cuptoare electrice, in cadrul unui proi

Codul Civil - Adopția

Adopţia este operaţiunea juridică prin care se creează legătura de filiaţie între adoptator şi adoptat, precum şi legături de rudenie între adoptat şi descendenţii săi, pe de o par

Loterii, pronosport şi concursuri

Multe persoane sunt ispitite de emoţia unui câştig surpriză şi se trezesc trimiţând sume mari de bani pentru a revendica premii false. La ce trebuie să fim atenţi! Nu puteţi c&am

Eticheta ecologica

Eticheta ecologica a Uniunii Europene (Floarea Europeana), creata de catre Comisia Europeana in anul 1992, este o schema unica de certificare pentru a ajuta consumatorii sa distinga produsele si servi

Branza Topita - TOP 5 produse in functie de numarul de proteine

Branza Topita - TOP 5 produse in functie de numarul de proteine Am analizat 77 produse tip branza topita, in cadrul unui proiect de monitorizare al produselor și serviciilor comerci

Ziua Nationala a Ungariei

Astăzi, 20 August, este ziua națională a Ungariei. Aceasta reprezintă Ziua Sfântului Ștefan I al Ungariei, fondatorul statului maghiar.   InfoCons (www.

Guma de mestecat - TOP 10 produse in functie de valoarea energetica

Guma de mestecat - TOP 10 produse in functie de valoarea energetica Am analizat 34 de produse tip guma de mestecat, in cadrul unui proiect de monitorizare al produselor și serviciil

Cum alegem jucariile pentru copii (standarde si pericole)

Ca oricare alt produs aflat pe piata, trebuie sa acordam o atentie deosebita jucariilor, cu atat mai mult cu cat categoria de persoane carora le sunt adresate sunt copii. Atat consumatorii cat si aso

Codul Civil - Capacitatea de exerciţiu

Persoana fizică se bucură de capacitate de folosinţă şi de capacitatea de exerciţiu. 1. Ce înseamnă capacitatea de exercițiu? Capacitatea de exerciţiu este aptitudinea persoanei de a &

Ziua Mondială a Fotografiei

Astăzi, 19 August, este Ziua Mondială a Fotografiei. Această zi a luat naștere în anul 2009 datorită australianului Korske Ara. Ești pasionat de fotografie? Îți place să ai mereu

Escrocherii online

O mulţime de escrocherii online au loc fără ca victima nici măcar să observe. Puteţi reduce considerabil şansele de a fi escrocat online dacă respectaţi câteva precauţii simple. La ce să fi

Afganistan: Ziua națională - aniversarea proclamării independenței

Astăzi, 19 August, este ziua Afganistanului. La 19 August 1919 se sărbătorește proclamarea independenței.   InfoCons (www.infocons.ro) - Asociație Națională de Protecția Consumator

Sisteme de calcat haine - TOP 10 produse in functie de consumul electric al fazei de incalzire

Sisteme de calcat haine - TOP 10 produse in functie de consumul electric al fazei de incalzire Am analizat 708 de produse tip sisteme de calcat haine, in cadrul unui&nb

Codul Civil - Ce este „masa patrimonială”

Codul civil introduce pentru prima dată noţiunea de „masă patrimonială” Patrimoniul poate cuprinde mai multe mase patrimoniale, stabilite în condiţiile legii. De exempl

Consumatorii pot solicita online denumirea fondului de pensii privat la care sunt alocaţi

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a lansat Miercuri, 17 August 2016, o aplicaţie, disponibilă pe www.asfromania.ro, prin intermediul căreia participanţii în cadrul fondur

Drepturile pasagerilor transportului naval

Ştiaţi că beneficiaţi de anumite drepturi când călătoriţi cu vaporul în UE? În primul rând, nu trebuie să plătiţi un preţ mai mare pentru că aveţi o anumită na

Informații Utile - Escrocherii

Camere Digitale - TOP 10 produse in functie de baterie

Camere Digitale - TOP 10 produse in functie de baterie Am analizat 647 de produse tip camera digitala, in cadrul unui proiect de monitorizare a produselor și servi

Gabon - Proclamarea Independenței

Astăzi, 17 August, Gabon sărbătorește Proclamarea Independenței. La 17 August 1960 Gabon devenea stat independent, obținând independența față de Franța.   InfoCons (www.i

Credite? Imprumuturi? Banci? Dobanda? Valuta? Camatarie? Recuperatori?

Credite? Imprumuturi? Banci? Dobanda? Valuta? Camatarie? Recuperatori?  Aceste cuvinte separate nu inseamna atat de mult, dar impreuna creeaza o realitate, o stare, o stare ce pentru multi f