Participarea la alegeri în altă țară din UE

Dacă sunteți cetățean european și locuiți în altă țară din UE, aveți dreptul de a vota și de a candida la alegerile municipale

Şcolarizarea într-o altă ţară din UE

În calitate de cetăţeni ai UE, copiii dumneavoastră au dreptul de a fi şcolarizaţi în orice ţară din UE, în aceleaşi condiţii

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la emisiunea Perfect Imperfect, TVR1

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va fi în direct în câteva momente la emisiunea „Perfect Imperfect” pe postul TVR 1, pe tema protecției consumatorilor de produse de

Prescripții medicale în farmacii din străinătate

Atunci când vă aflați în altă țară din UE, s-ar putea să aveți nevoie de un medicament eliberat pe bază de rețetă. Asigurați-vă că rețeta include informațiile nec

Planificarea succesiunii transfrontaliere

Puteți alege ca legislația din țara de origine să se aplice în cazul succesiunii dumneavoastră De succesiunea dumneavoastră se va ocupa o autoritate (în general, o instanță sau un

Protecția datelor personale și a vieții private

Colectarea și prelucrarea datelor cu caracter personal Normele UE privind protecția datelor prevăd că datele cu caracter personal pot fi prelucrate în anumite situații și în anumi

6 dosare cu obiectul „infractiuni la regimul vamal” inregistrate in 2016 la instantele de judecata din Judetul Arad

In judetul Arad au fost inregistrate 6 dosare, mai putin cu 25 de dosare fata de media dosarelor ce au drept obiect „infractiuni la regimul vamal” inregistrate la nivel national in anul 20

Comparatie grad de indatorare si cheltuieli de subzistenta la imprumuturi de la banci si IFN-uri

Cand luam decizia de a contracta un credit, trebuie sa comparam creditele din piata dupa costul total (DAE/dobanda anuala efectiva, suma totala de rambursat), dar trebuie sa tinem seama si de faptul c

Tratament inechitabil - Practici comerciale neloiale

Când faceţi cumpărături în UE – on-line, prin telefon, prin intermediul unui catalog sau direct din magazin – beneficiaţi de anumite drepturi

Reprezentanții InfoCons participă la ședința Plenului Consiliului Economic și Social

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 19 Septembrie 2017, începând cu ora 13:00, în calitate de membru, la ședința Plenului Consiliului Economic și Social.

Știi ce consumi? Parizer de porc cu până la 12 E-uri!

InfoCons - Asociație pentru Protecția Consumatorilor a realizat un studiu pe produse tip Parizer de porc. Parizer de porc cu până la 12 E-uri, produse doar cu grăsimi saturate și peste 55% din d

Membrii de familie ai persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă

Sunteți cetățean european și v-ați stabilit în altă țară din UE pentru a vă căuta acolo un loc de muncă? Normele europene îi ajută pe membrii familiei dvs. să vi se alăture. Aceast

Asistenţă medicală pentru cetăţenii care locuiesc în altă ţară din UE

Când vă mutaţi în altă ţară din UE, puteţi beneficia de asistenţă medicală în aceleaşi condiţii ca şi rezidenţii ţării respective. Stabilirea ţ

Carduri de Debit

Cecurile şi cardurile de debit îţi permit să cheltuieşti banii pe care îi ai într-un cont bancar. Nu mai trebuie să porţi după tine sume mari d

Cum să găsiți un proiect de voluntariat?

Activităţile de voluntariat vă permit să ajutaţi comunităţile locale din ţara dumneavoastră sau din alte ţări, să dobândiţi noi competenţe şi să vă faceţi noi prieteni. Serviciul european d

Cuplurile necăsătorite

Partenerii care locuiesc împreună în mod stabil și continuu au anumite drepturi valabile în toată Europa, chiar dacă parteneriatul nu le-a fost înregistrat &

Stabilirea în străinătate - Asigurarea dumneavoastră de sănătate

Dacă sunteţi cetăţean european şi intenţionaţi să vă stabiliţi în altă ţară din UE, fiţi pregătit să faceţi faţă diferenţelor existente la nivelul sistemelor de securitate

Ce este de făcut în cazul în care aţi fost înşelat!

REDUCEREA DAUNELOR  Deşi, banii pe care i-aţi pierdut din cauza unei escrocherii sunt greu de recuperat, există anumiţi paşi pe care îi puteţi efectua pentru a reduce daunele şi a

Obținerea unui permis de conducere în UE

Pentru a obține un permis de conducere în UE trebuie:   să aveți reședința obișnuită într-o țară din UE   să aveți&nbs

Prezentarea unei reţete la o farmacie din străinătate

Reţetele eliberate de medicii din ţara dumneavoastră sunt valabile în toate ţările din UE. Totuşi, este posibil ca un medicament prescris într-o ţară să nu fie disponibil

Umplerea buteliilor pentru gaz petrolier lichefiat (GPL) tip aragaz

Sfaturi pentru consumatori: Buteliile umplute nu trebuie să prezinte defecte de natura fizica (deformari permanente; crestaturi sau rizuri, fisuri si defecte produse prin coroziune (ciupituri izolate

Stiaţi că... Achiziţionarea produselor textile

Stiati ca...  este recomandat sa achizitionati produse textile numai din magazine si/sau raioane specializate, unde se elibereaza documente de cumparare (factura, bon fiscal, chitanta fisc

Euro, transferul de numerar şi plata cu cardul

Euro Puteti utiliza moneda euro în 19 tari din UE: Austria, Belgia, Cipru, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Portugalia, Slo

Reprezentanții InfoCons participă la ședința Consiliului de Etică de la Spitalul Clinic Dr Ioan Cantacuzino

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 15 Septembrie 2017, începând cu ora 11:30 la ședința Consiliului de Etică de la Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino.

Autoritatea părintească

Părinții răspund de creșterea și educarea copiilor și de administrarea eventualelor lor bunuri. De asemenea, au dreptul de a reprezenta interesele copiilor în justiție. În toate ț

Compara Comisioane pentru Conturi Bancare si Carduri de Debit

Lista comisioanelor practicate de banci pentru conturi curente si carduri de debit. La majoritatea bancilor insa, daca virezi salariul/pensia in cont, comisioanele sunt zero.

Ce trebuie sa conţină contractul de asigurare?

Înainte de încheierea unui contract de asigurare, persoanele fizice care dețin calitatea de asigurat, potenţial asigurat, contractant sau potenţial contractant al asigurării au dre

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va fi în direct în câteva momente la emisiunea „Perfect Imperfect” pe postul TVR 1, protecției consumatorilor de servicii de transpo

Știi ce consumi? Cabanoși cu până la 8 E-uri și 29.8g grăsimi saturate per 100g de produs

InfoCons - Asociație pentru Protecția Consumatorilor a realizat un studiu pe produse tip Cârnați Cabanos.

Concubinaj

Partenerii care trăiesc împreună în mod stabil şi continuu au anumite drepturi valabile în toată Europa, chiar dacă parteneriatul nu le-a fost înregistrat &

Știați că... Achiziționarea apelor minerale naturale și apelor de izvor

Știați că… Este recomandat sa acordati o atentie deosebita cand cumparati ape minerale naturale si ape de izvor asupra modului de prezentare a ambalajului, asupra etanseitatii recipient

Atenție părinți! A început școala!  Știi ce consumă copilul tău la micul dejun?!  Crenvurști cu până la 12 E-uri!

Atenție părinți! A început școala! Știi ce consumă copilul tău la micul dejun?! Crenvurști cu până la 12 E-uri!

InfoCons - Asociație pentru Protecția Consumatorilor a realizat un studiu pe produse tip Crenvurști de pasăre. În cadrul studiului au fost analizate 16 produse, ce au următorii producători

Accesul la internet - Conectarea la internet

Conectarea la internet Oriunde v-ați afla în UE trebuie să puteți beneficia, la un preț accesibil, de servicii de comunicații electronice de bună calitate, inclusiv de acces de bază la inte

Asistenţă medicală pentru cetăţenii care locuiesc în altă ţară din UE

Indicele ROBOR in crestere: rate mai mari la credite pentru romani

Previziunile analistilor financiari care avertizau ca masurile fiscale propuse vor genera cresteri de rate incep sa se adevereasca: astazi indicele ROBOR a ajuns la valoarea 0,95, ceea ce inseamna ca

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 12 Septembrie 2017, începând cu ora 13:00, în calitate de membru, la ședința Plenului Consiliului Economic și Social.

Călători cu mobilitate redusă

Transport aerian Chiar dacă aveţi probleme de mobilitate puteţi călători cu avionul, ca şi ceilalţi pasageri. Aveţi dreptul la asistenţă gratuită, la decolare, la aterizare, pe dur

Documente de călătorie pentru membrii de familie din afara UE ai cetățenilor europeni

Cine are nevoie de viză? Dacă sunteți cetățean european, dar aveți membri de familie care provin din afara Uniunii, aceștia vă pot însoți în altă țară din UE. Membrii de familie

Toxiinfectii, cum se dezvolta bacteriile si ce se intampla cu organismul ?

Ce se întâmplă cu organismul? Atunci când consumaţi alimente care conţin anumite tipuri de bacterii sau toxine ale acestora, puteţi face toxiinfecţie.D

Fii informat! Ia atitudine! la Festivalul Ambasadelor

Reprezentanții InfoCons vă așteaptă și astăzi, 10 Septembrie 2017, între orele 19:00 și 21:00, în Parcul Titan, cu informații utile din domeniul Protecției Consumatorilor, oferind material

Escrocherii prin întâlniri amoroase