Serviciul public de gestionare a deseurilor - studiu comparativ Judetul Neamt

InfoCons a realizat un studiu cu privire la serviciul public de gestionare a deseurilor solide la nivelul Primariilor din Judetul Neamt. 24.09% din Primariile nemtene au transmis informatiile solicit

Serviciul public de gestionare a deseurilor - studiu comparativ Judetul Mures

InfoCons a realizat un studiu cu privire la serviciul public de gestionare a deseurilor solide la nivelul Primariilor din Judetul Mures. 20.58% din Primariile muresene au transmis informatiile solici

Pachete turistice

Pachetul turistic este o combinație de servicii pentru o vacanță sau o călătorie care durează mai mult de 24 de ore sau include o noapte de cazare. În cazul &ici

Escrocherii prin cont bancar, card de credit sau cont online

Dezvoltarea tehnologiei a schimbat felul în care ne desfăşurăm activitatea bancară şi ne achităm bunurile şi serviciile. Fraudatorii folosesc noile tehnologii în avantajul acestora

Serviciul public de gestionare a deseurilor - studiu comparativ Judetul Mehedinti

InfoCons a realizat un studiu cu privire la serviciul public de gestionare a deseurilor solide la nivelul Primariilor din Judetul Mehedinti. 9.09% din Primariile mehedintene au transmis informatiile

Codul civil – Care sunt efectele generale ale revocarii donatiilor?

În caz de revocare pentru ingratitudine bunul donat se restituie în natură. Dacă restituirea în natură a bunului donat nu este posibilă, donatarul va fi obligat să plăte

Aspiratoare - TOP 10 produse in functie de consumul de energie

Aspiratoare - TOP 10 produse in functie de consumul de energie Am analizat 118 de produse tip aspiratoare, in cadrul unui proiect de monitorizare a produselor și s

Serviciul public de gestionare a deseurilor - studiu comparativ Judetul Maramures

InfoCons a realizat un studiu cu privire la serviciul public de gestionare a deseurilor solide la nivelul Primariilor din Judetul Maramures. 25.33% din Primariile maramuresene au transmis informatiil

Serviciul public de gestionare a deseurilor - studiu comparativ Judetul Ilfov

InfoCons a realizat un studiu cu privire la serviciul public de gestionare a deseurilor solide la nivelul Primariilor din Judetul Ilfov. 17.5 % din Primariile ilfovene au transmis informatiile solici

Serviciul public de gestionare a deseurilor - studiu comparativ Judetul Iasi

InfoCons a realizat un studiu cu privire la serviciul public de gestionare a deseurilor solide la nivelul Primariilor din Judetul Iasi. 14,28% din Primariile iesene au transmis informatiile solicitat

Ziua  Națională a Republicii San Marino

Ziua Națională a Republicii San Marino

Astăzi, 3 Septembrie, este Ziua  Națională a Republicii San Marino. Aceasta reprezintă aniversarea fondării statului in 301. Cu ocazia “Zilei Naționale a

Serviciul public de gestionare a deseurilor - studiu comparativ Judetul Ialomita

InfoCons a realizat un studiu cu privire la serviciul public de gestionare a deseurilor solide la nivelul Primariilor din Judetul Ialomita. 28.12% din Primariile ialomitene au transmis informatiile s

INFORMAȚII ESENȚIALE

Ce trebuie să știți înainte de a cumpăra Când cumpărați produse sau servicii în UE, comerciantul trebuie să vă ofere anumite informații clare, corecte și ușor d

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru DIGI24

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, a acordat astazi, 03 Septembrie 2016, un interviu pentru DIGI 24 cu privire la studiul efectuat de US Food and Drug Administration

Serviciul public de gestionare a deseurilor - studiu comparativ Judetul Hunedoara

InfoCons a realizat un studiu cu privire la serviciul public de gestionare a deseurilor solide la nivelul Primariilor din Judetul Hunedoara. 24.63% din Primariile hunedorene au transmis informatiile

Escrocherii referitoare la companii mici

Escrocheriile care ţintesc companiile mici pot fi de diferite feluri - de la facturi pentru reclame sau pentru înregistrări în cataloage ce nu au fost comandate niciodată la oferte

Codul civil - Care sunt drepturile substituitului și când se nasc ele?

Drepturile substituitului se nasc la moartea instituitului. Substituitul dobândește bunurile care constituie obiectul liberalității ca efect al voinței dispunătorului. Trebuie respectată rez

Serviciul public de gestionare a deseurilor - studiu comparativ Judetul Harghita

InfoCons a realizat un studiu cu privire la serviciul public de gestionare a deseurilor solide la nivelul Primariilor din Judetul Harghita. 29.85% din Primariile harghitene au transmis informatiile s

Cuptoare Electrice - TOP 10 produse in functie de timpul de dezghetare si gatire

Cuptoare Electrice - TOP 10 produse in functie de timpul de dezghețare si gatire  Am analizat 218 produse tip cuptoare electrice, in cadrul unui proiect d

Ziua Națională a Vietnamului

Astăzi, 2 Septembrie, este Ziua Națională a Vietnamului. Aceasta reprezintă aniversarea proclamării independenței din 1945. Cu ocazia “Zilei Naționale a Vietnamulu

Studiu - Fructe si Legume

In urma studiului efectuat cu privire la facilitatea consumatorilor de a alege alimentele tip fructe si

Călători cu mobilitate redusă

Transport aerian Chiar dacă aveţi probleme de mobilitate puteţi călători cu avionul, ca şi ceilalţi pasageri. Aveţi dreptul la asistenţă gratuită, la decolare, la aterizare, pe dur

Raportul privind evoluția primelor RCA în perioada ianuarie 2015 – iulie 2016 pentru vehiculele de transport

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a discutat, în ședința din 31 august 2016, un raport privind evoluția tarifelor RCA pentru autoutilitare/autocamioane și pentru vehicul

Escrocherii referitoare la locuri de muncă şi angajare

Escrocheriile referitoare la locuri de muncă şi angajare ţintesc persoanele care îşi caută un loc de muncă sau doresc să îşi schimbe locul de muncă. Adesea promit un venit consider

Codul civil – Care este perioada maximă pentru închiriere?

Locațiunile nu se pot încheia pentru o perioadă mai mare de 49 ani. Dacă părțile stipulează un termen mai mare, acesta se reduce de drept la 49 ani. Care sunt obligațiile locatorului? &a

Sanatatea se poate cumpara in rate

Problemele de sanatate pot fi rezolvate mai usor prin contractarea unui credit pentru tratamente medicale. Cine poate lua un credit pentru tratamente medicale? Ba

Televizoare - TOP 10 produse in functie de numărul ieșirilor USB

Televizoare - TOP 10 produse in functie de numărul ieșirilor USB Am analizat 729  televizoare, in cadrul unui proiect de monitorizare a produselor și serv

Documente de călătorie pentru membrii de familie din afara UE ai cetățenilor europeni

Cine are nevoie de viză? Dacă sunteți cetățean european, dar aveți membri de familie care provin din afara Uniunii, aceștia vă pot însoți în altă țară din UE. Membrii de familie

Escrocherii din uşă în uşă

Vânzările din uşă în uşă pot promova servicii de întreţinere precum: dezinsecţie, reparaţii în casă, grădinărit şi chiar servicii referitoare la utilităţi, de e

Ziua Națională a Slovaciei

Astăzi, 1 Septembrie, este Ziua Națională a Slovaciei. Aceasta reprezintă Ziua Constituției din 1992. Cu ocazia “Zilei Naționale a Slovaciei” ce este sar

Tarife Gaze Naturale - valabile de la data de 1 Iulie 2016

Ordinele privind tarifele de distributie si cele privind preturile reglementate in vigoare, pentru cei 39 de operatori licentiati, aplicabile clientilor de gaze naturale de pe piata reglementata incep

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la B1 TV

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, este în direct la B1 TV, abordând teme generale din domeniul Protecției Consumatorilor.     InfoCo

Ziua Națională a Uzbekistanului

Astăzi, 1 Septembrie, este Ziua Națională a Uzbekistanului. Aceasta reprezintă Ziua Independenței din 1991. Cu ocazia “Zilei Naționale a Uzbekistanului”

Ziua Națională a Libiei

Astăzi, 1 Septembrie, este Ziua Națională a Libiei. Aceasta reprezintă Ziua Revolutiei din 1969. Cu ocazia “Zile Națională a Libiei” ce este sarbatorita

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la B1 TV

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, va fi în direct astăzi, 1 Septembrie, începand cu ora 14:00 la B1 TV, abordând teme generale din domeniul Pro

Ziua Informaticienilor Militari

Astăzi, 1 Septembrie, este sărbătorită Ziua Informaticienilor Militari. La 1 Septembrie 1963, s-a înființat Grupa de Automatizări din Direcția Generală a Înzestră

Ziua Diplomației Române

Anual, la 1 Septembrie, se sărbătorește Ziua Diplomației Române. Aceasta se sărbătorește din anul 2005 fiind un bun prilej pentru evaluarea activității diplomatice

Camere Digitale - TOP 10 produse in functie de inregistrarea filmului

Camere Digitale - TOP 10 produse in functie de inregistrarea filmului Am analizat 647 de produse tip camera digitala, in cadrul unui proiect de monitorizare a produselor și servicii

Bauturile racoritoare, sucurile si nectarurile din fructe au fost verificate de ANPC

In perioada 25 iulie - 05 august 2016, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a desfasurat o actiune de control privind conformitatea si modul de etichetare, prezentare si publicitate a

Serviciul public de gestionare a deseurilor - studiu comparativ Judetul Gorj

InfoCons a realizat un studiu cu privire la serviciul public de gestionare a deseurilor solide la nivelul Primariilor din Judetul Gorj. Ca urmare a centralizarii raspunsurilor primite au reiesit urma

Peste 2.000 de firme din stațiunile de pe litoral, verificate de inspectorii DGAF

În perioada 01 iulie - 26 august 2016, inspectorii Direcției generale antifraudă fiscală (DGAF) au verificat 2.080 de contribuabili care își desfășoară activitatea în sta

ANSVSA - Produse alimentare rechemate

Lista produselor alimentare rechemate: 17.08.2016 - Rechemare produs: Îngheţată Aloma Tiramisu 490g/900 ml - Nestle România Fii un consumator informat! Acceseaza Testul

Serviciul public de gestionare a deseurilor - studiu comparativ Judetul Giurgiu

InfoCons a realizat un studiu cu privire la serviciul public de gestionare a deseurilor solide la nivelul Primariilor din Judetul Giurgiu. Ca urmare a centralizarii raspunsurilor primite au reiesit u

Parteneriate cu şcoli din alte ţări

Profesorii sau elevii interesaţi de colaborarea cu alte şcoli europene pot beneficia de ajutor prin intermediulprogramului Erasmus+. Şcolile din Europa pot stabili legături şi pe internet, acces&

Competiția Interșcolară Consumer Classroom 2016-2017

Competiția Interșcolară Consumer Classroom 2016-2017 se apropie și se prevede a fi plină de ”energie”! Tema competiției 2016-2017 este ”Energia”! Dor

Serviciul public de gestionare a deseurilor - studiu comparativ Judetul Galati

InfoCons a realizat un studiu cu privire la serviciul public de gestionare a deseurilor solide la nivelul Primariilor din Judetul Galati. Ca urmare a centralizarii raspunsurilor primite au reiesit ur

Software utilizat pentru pariuri şi predicţie

Cui nu-i place să parieze? Însă, nu fiţi tentaţi de a cumpăra pachete software ce pretind că pot prezice rezultate cu un grad ridicat de acurateţe. Pariatul este riscant şi nu există nicio g

Ce conditii trebuie indeplinite pentru un avans de 15% la creditele imobiliare?

Intrarea in vigoare a legii darii in plata a determinat majorari de avans la aproximativ toate bancile (cu exceptia Libra Internet Bank – care a ramas cu avans de 15%, fara