Escrocherii referitoare la companii mici

Escrocheriile care ţintesc companiile mici pot fi de diferite feluri - de la facturi pentru reclame sau pentru înregistrări în cataloage ce nu au fost comandate niciodată la oferte

Părinti, începe școala! Aveți grijă la ce poate conține sandvișul copilului! Acesta poate sa îmbolnăvească!

Puse la pachet sau doar pentru o gustare rapidă, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari, sanvișurile reprezintă una dintre cele mai comune forme de prezentare a mân

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la B1 TV

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, va fi în direct astăzi, 16 Septembrie, începand cu ora 13:30 la B1 TV, abordând teme generale din domeniul Pr

Codul civil – Ce este mandatul?

Mandatul este contractul prin care o parte, numită mandatar, se obligă să încheie unul sau mai multe acte juridice pe seama celeilalte părți, numită mandant.   Care  este

Aspiratoare - TOP 10 produse in functie de eficienta medie a unui ciclu pe suprafete tari

Aspiratoare - TOP 10 produse in functie de eficienta medie a unui ciclu pe suprafete tari  Am analizat 118 de produse tip aspiratoare, in cadrul unui proi

Nicaragua: Ziua națională - Proclamarea independenței

Astăzi, 15 Septembrie, este Ziua Naţională a Republicii Nicaragua. La 15 Septembire 1821 se sărbătorește Proclamarea independenţei.  Cu ocazia “Zilei Naționale a&

206 ani de la Independenta Mexicului

Astăzi, 15 Septembrie 2016, începand cu ora 18:00, domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, va participa la recepția organizată cu ocazia aniversării

Cum poate fi suspendat abonamentul de telefonie, internet sau televiziune?

Contractul pentru serviciile de telefonie, internet sau televiziune poate fi suspendat pe parcursul derularii fie la cererea utilizatorilor, fie din initiativa furnizorului, in functie de prevederile

Honduras: Ziua națională - Proclamarea independenței

Astăzi, 15 Septembrie, este Ziua Naţională a Republicii Honduras. La 15 Septembire 1821 se sărbătorește Proclamarea independenţei.  Cu ocazia “Zilei Nați

Guatemala: Ziua națională - Proclamarea independenței

Astăzi, 15 Septembrie, este Ziua Naţională a Republicii Guatemala. La 15 Septembire 1821 se sărbătorește Proclamarea independenţei.  Cu ocazia “Zilei Naționale a&

Escrocherii referitoare la locuri de muncă

Vânzările din uşă în uşă pot promova servicii de întreţinere precum: dezinsecţie, reparaţii în casă, grădinărit şi chiar servicii referitoare la utilităţi, de e

El Salvador: Ziua națională - Proclamarea independenței

Astăzi, 15 Septembrie, este Ziua Naţională a țării El Salvador. La 15 Septembire 1821 se sărbătorește Proclamarea independenţei.  Cu ocazia “Zilei Națion

Codul civil – Ce este ipoteca?

Ipoteca este un drept real asupra bunurilor mobile sau imobile afectate executarii unei obligatii. Nu pot fi ipotecate bunurile inalienabile sau insesizabile.   Ipotecile pot fi de mai mult

Costa Rica: Ziua națională - Proclamarea independenței

Astăzi, 15 Septembrie, este Ziua Naţională a Republicii Costa Rica. La 15 Septembire 1821 se sărbătorește Proclamarea independenţei.  Cu ocazia “Zilei Na

Cuptoare Electrice - TOP 10 produse in functie de timpul de dezghețare si gatire

Cuptoare Electrice - TOP 10 produse in functie de timpul de dezghețare si gatire  Am analizat 218 produse tip cuptoare electrice, in cadrul unui proiect d

Escrocherii din uşă în uşă

Codul civil – Ce este ipoteca imobiliara?

Este o nouă formă de ipotecă introdusă de Codul civil, care se constituie  printr-un contract,  încheiat  în  formă autentică,  sau sub

SuperConsumatorul 14 Septembrie 2016

Astăzi, 14 Septembrie 2016, începând cu ora 18:00, pe postul de televiziune TVR1, va fi redifuzată emisiunea „SuperConsumatorul”. Aceasta poat

Telefonul Consumatorilor

Descarca placutele cu numere utile, obligatoriu de afisat de catre Agentii Economici!

Ziua Națională a Inginerilor

Astăzi, 14 Septembrie, este Ziua Națională a Inginerilor. Aceasta se marchează din 14 Septembrie 2000 printr-o Hotărâre de Guvern.

Ziua Muntelui

Astăzi, 14 Septembrie, este Ziua Muntelui . Aceasta marchează data tradițională a încheierii pășunatului anual în Carpații României.

Reprezentantii InfoCons si ai Federatiei Asociatiilor de Consumatori participa grupul de lucru al ANPC

Reprezentantii InfoCons si ai Federatiei Asociatiilor de Consumatori participa astazi, 14 Septembrie 2016, incepand cu ora 10:00 la grupul de lucru al Autoritatii Nationale pentru Protectia C

Televizoare - TOP 10 produse in functie de energia consumata

Televizoare - TOP 10 produse in functie de energia consumata Am analizat 729 televizoare, in cadrul unui proiect de monitorizare a produselor și serviciilor comerc

Înălțarea Sfintei Cruci

Astăzi, 14 Septembrie se sărbătorește Înălțarea Sfintei Cruci. Este cea mai veche și cea mai importantă dintre sărbătorile creștine închinate ci

Stiati ca... Achizitionarea jucariilor

Stiati ca...  consumatorul trebuie sa achizitioneze jucarii numai din magazine si/sau raioane specializate, unde se elibereaza documente de cumparare (factura, bon fiscal, chitanta fiscala

Escrocherii prin întâlniri amoroase

Cu toate că există o mulţime de website-uri legitime, există la fel de multe escrocherii care implică întâlnirile amoroase. Escrocheriile prin întâlniri amoroas

Codul civil – Ce este fiducia?

Este o instituție nouă introdusă de Codul Civil. Este o operațiune juridică prin care unul sau mai mulți constituitori transferă drepturi reale, drepturi de creanță, garanții sau alte drepturi patrim

Ziua Națională a Pompierilor

Astăzi, 13 Septembrie, este Ziua Națională a Pompierilor. Data de 13 Septembrie a fost aleasă în memoria actului eroic al pompierilor militari, conduși de locotenentul Pavel Zăgănescu

Camere Digitale - TOP 10 produse in functie de baterie

Camere Digitale - TOP 10 produse in functie de baterie Am analizat 647 de produse tip camera digitala, in cadrul unui proiect de monitorizare a produselor și servi

Etiopia: Ziua națională - Aniversarea revoluției din 1974

Astăzi, 12 Septembrie, este Ziua Naţională a Etiopiei. La 12 Septembire 1974 se sărbătorește Aniversarea Revolutiei.  Cu ocazia “Zilei Naționale a Etiopiei&rd

InfoCons vine in sprijinul elevilor prin propunerea de verificare a chioscurilor din unitatile de invatamant!

Odata cu inceperea noului an scolar, InfoCons solicita Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor inserarea in tematicile de control de urgenta si activitatea chioscurilor din incinta unita

Stiati ca... Pestele si produsele din peste proaspete/refrigerate/congelate

Stiati ca... La cumpararea pestelui si produselor din peste proaspete/refrigerate/congelate, prima apreciere asupra gradului de prospetime a produsului o puteti forma acordati o atentie de

Escrocherii referitoare la spiritism şi clarviziune

Escrocheriile referitoare la spiritism şi clarviziune există de mult timp. Adesea, escrocii vă oferă secretele acestora către bogăţie şi alte planuri sau descoperiri, care conform afirmaţilor acestora

Proiecte destinate invatamantului preuniversitar in Domeniul Protectiei Consumatorilor in anul scolar 2016-2017

Mesajul Presedintelui InfoCons, Sorin Mierlea, cu ocazia deschiderii noului an scolar si a lansarii programelor destinate elevilor si cadrelor didactice din invatamintul preuniversitar in anul scolar

Codul civil – Ce este donatia?

Donația este contractul prin care, în intenția de a gratifica, o parte, numită donator, dispune în mod irevocabil de un bun în favoarea celeilalte părți, numite donatar.

Aspiratoare - TOP 10 produse in functie de eficienta maxima

Aspiratoare - TOP 10 produse in functie de scorul eficientei maxime Am analizat 118 de produse tip aspiratoare, in cadrul unui proiect de monitorizare a produselor

Stiati ca... Laptele si produsele din lapte

Stiati ca...   Trebuie acordata o atentie deosebita cand cumparati lapte si produse din lapte asupra modului de prezentare a ambalajului; in cazul in care ambalajul este bomba

Escrocherii medicale

Escrocheriile medicale se bazează pe suferinţa umană. Acestea oferă soluţii unde acestea nu există sau pur şi simplu promit să simplifice tratamente medicale complexe. La ce să fim atenţi! Escrocher

Codul civil – Ce este contractul de locatiune?

Locațiunea (sau închirierea) este contractul prin care o parte, numită locator, se obligă să asigure celeilalte părți, numite locatar, folosința unui bun pentru o anumită perioadă, &icir

Cuptoare Electrice - TOP 10 produse in functie de puterea de intrare grill asumata de producator

Cuptoare Electrice - TOP 10 produse in functie de puterea de intrare grill asumata de producator Am analizat 218 produse tip cuptoare electrice, in cadrul unui pro

Știați că... Achiziționarea apelor minerale naturale și apelor de izvor