Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru Antena 1

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, a acordat un interviu in cursul zilei de azi, 23 Septembrie 2016, ce va fi dufuzat incepand cu ora 19:00 în cadrul știri

Teste Comaparative - Noi produse adaugate

Noi produse adaugate in baza de date Teste Comparative - InfoCons. Produsele pot fi identificate fie scanand codul de bare al acestora cu Aplicatia InfoCons, fie accesand direct sectiunile di

Stiati ca... Ciocolata si produsele din cacao

Stiati ca... la cumpararea ciocolatei si a produselor din cacao trebuie acordata atentie deosebita aspectului ambalajelor (sa nu fie deteriorate); este recomandat sa refuzati sa cumparati ciocolat

Escrocherii prin telefonul mobil

Escrocheriile prin telefonul mobil sunt dificil de recunoscut. Fiţi precaut dacă cineva vi se adresează ca şi cum v-ar cunoaşte sau în legătură cu apelurile pierdute de la numere necunoscute

Codul civil – Ce este uzufructul?

Uzufructul este dreptul de a folosi bunul altei persoane și de a culege fructele acestuia, întocmai ca proprietarul, însă cu îndatorirea de a-i conserva substanța. Cum i

Ziua Mondiala a Curateniei

Astăzi, 23 Septembire, este Ziua Mondială a Curățeniei. Aceasta este sărbătorită în fiecare an pe 23 Septembrie. Aceasta implică o vastă acţiune de ecologizare a a

Camere Digitale - TOP 10 produse in functie de inregistrarea filmului

Camere Digitale - TOP 10 produse in functie de inregistrarea filmului Am analizat 647 de produse tip camera digitala, in cadrul unui proiect de monitorizare a produselor și servicii

Stiati ca... Suplimentele alimentare

Stiati ca... Acordati o atentie deosebita la cumpararea suplimentelor alimentare si informati-va, inainte de achizitionarea lor, despre efectele lor asupra organismului. Utilizati numai suplimente

Scrisorile în lanţ şi escrocheriile de tip piramidal

În cazul în care ai fost păcălit să achiziţionezi un produs sau un serviciu Contactează asociaţiile de protecţie a consumatorului locale şi raportează înşelăciunea. Ai &

Codul civil – Ce este vanzarea?

Ce este vânzarea? Vânzarea este contractul prin care vânzătorul transmite sau, după caz, se obligă să transmită cumpărătorului proprietatea unui bun în schimbu

Ziua Europeană fără Mașini

Astăzi, 22 Septembrie, este Ziua Europeană fără Mașini. În fiecare an, în centrul marilor orașe europene, traficul este oprit pentru câteva ore, astfel înc&

Bulgaria: Ziua independenței

Astăzi, 22 Septembrie, este Ziua Independenței Bulgariei. În anul 1908, cu sprijinul guvernului lui Alexandar Malinov, cneazul Ferdinand de Saxa Coburg declară, printr-un manifest s

Mali : Ziua națională

Astăzi, 2 Septembrie, este Ziua Naţională a țării Mali. La 22 Septembire 1960 se sărbătorește Proclamarea independenţei.  Cu ocazia “Zilei Naționale a țării Mali&

Aspiratoare - TOP 10 produse in functie de anduranța motorului

Aspiratoare - TOP 10 produse in functie de anduranța motorului Am analizat 118 de produse tip aspiratoare, in cadrul unui proiect de monitorizare a produselor și serviciilo

Vanzari cu pret redus - 217 amenzi in valoare de 778.200 lei aplicate de ANPC

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a desfasurat in perioada 03–19.08.2016 o actiune de verificare a respectarii prevederilor legale in cadrul vanzarilor cu pret redus, ind

Știați că… - butelii pentru gaz petrolier lichefiat (GPL) - tip aragaz

Știați că…   Buteliile umplute nu trebuie sa prezinte defecte de natura fizica (deformari permanente; crestaturi sau rizuri, fisuri si defecte produse prin coroziune(

Ce ai de făcut dacă eşti victima unei escrocherii ?!

Ziua Internațională de luptă împotriva bolii Alzheimer

21 septembrie este Ziua Internaţională de luptă împotriva bolii Alzheimer.        InfoCons (www.infocons.ro) - Asociație Națională de Protecția Consum

Codul Civil – Ce este tranzactia?

Tranzacția este contractul prin care părțile previn sau sting un litigiu, inclusiv în fața executării silite, prin concesii sau renunțări reciproce la drepturi ori prin transferul unor drept

SuperConsumatorul - Despre vinuri, bere și băuturi spirtoase

Astăzi, 21 Septembrie 2016, începând cu ora 18:00, pe postul de televiziune TVR1, va fi redifuzată emisiunea „SuperConsumatorul”. Aceasta poat

Ziua Internațională a Păcii

Ziua Internațională a Păcii este sărbătorită în fiecare an pe 21 septembrie. Aceasta este dedicată păcii și în special absenței războiului și a violenței

Reprezentantii InfoCons si ai Federatiei Asociatiilor de Consumatori participa la grupul de lucru al ANPC

Reprezentantii InfoCons si ai Federatiei Asociatiilor de Consumatori participa astazi, 21 Septembrie 2016, incepand cu ora 10:00 la grupul de lucru al ANPC

Escrocherii online

O mulţime de escrocherii online au loc fără ca victima nici măcar să observe. Puteţi reduce considerabil şansele de a fi escrocat online dacă respectaţi câteva precauţii simple. La ce să fi

TOP 10 Televizoare | Agenda Escrocheriilor | Despre Etichetarea Ecologica | SOS InfoCons

Televizoare - TOP 10 produse in funcție de calitatea sunetului Am analizat 729  televizoare, în cadrul unui proiect de monitorizare a p

Stiati ca...? Ambalajele PET, ca dealtfel toate materialele plastice, nu sunt biodegradabile?

Ambalajele PET, ca dealtfel toate materialele plastice, nu sunt biodegradabile! Creşterea consumului acestora, mai ales în ultimii 10 ani, a dus la sporirea alarmantă a numărului de ambalaj

Codul civil – Ce este superficia?

Superficia este dreptul de a avea sau de a edifica o construcție pe terenul altuia, deasupra ori în subsolul acelui teren, asupra căruia superficiarul (proprietarul construcției) dob&aci

Reprezentantii InfoCons si ai Federatiei Asociatiilor de Consumatori participa grupul de lucru al ANPC

Reprezentantii InfoCons si ai Federatiei Asociatiilor de Consumatori participa astazi, 19 Septembrie 2016, incepand cu ora 11:00 la grupul de lucru al Autoritatii Nationale pentru Protectia C

Ziua Bucureștiului

Astăzi, 20 Septembrie este Ziua Bucurestiului. Cu ocazia “Zilei Bucurestiului” ce este sarbatorita astăzi, 20 Septembrie 2016, InfoCons adresează cele mai călduroase urări de sănă

Guma de mestecat - TOP 10 produse in functie de valoarea energetica

Guma de mestecat - TOP 10 produse in functie de valoarea energetica Am analizat 34 de produse tip guma de mestecat, in cadrul unui proiect de monitorizare al produselor și serviciil

Stiati ca... Produsele alimentare ecologice

Stiati ca...  La cumpararea produselor alimentare ecologice acordati atentie deosebita la aspectul produsului; Urmariti modul de etichetare al produselor alimentare ecologice, care trebui

Aplicatia InfoCons mai accesibila pentru utilizatori!

Aplicația InfoCons, disponibila GRATUIT pentru telefoanele cu Android, a primit in acest weekend o noua forma cu o9atitudine!, mai prietenoasa cu utilizatorii.

Informații Utile - Escrocherii

Codul civil – Ce este substitutia fideicomisara?

Codul civil – Ce este substitutia fideicomisara?   Substituția fideicomisară este o instituție nouă introdusă și reglementată de Codul  civil, venită ca răspuns la o nece

Cuptoare Electrice - TOP 10 produse in functie de puterea de intrare prin convectie asumata de producator

Cuptoare Electrice - TOP 10 produse in functie puterea de intrare prin convectie asumata de producator Am analizat 218 produse tip cuptoare electrice, in cadrul unui&nb

Ziua Mondiala a Geologilor

Astăzi, 18 Septembrie este Ziua Mondiala a Geologilor. Cu ocazia “Zilei Mondiale a Geologilor” ce este sarbatorita astăzi, 18 Septembrie 2016, InfoCons adresează cele mai călduroa

Chile: Ziua națională - Aniversarea proclamării independenței

Astăzi, 18 Septembrie, este Ziua Naţională a Republicii Chile. La 18 Septembire 1810 se sărbătorește Proclamarea independenţei.  Cu ocazia “Zilei Naționa

Stiati ca... Sortimente de orez

Stiati ca... Acordati o atentie deosebita la cumpararea diferitelor sortimente de orez si, daca este posibil, apreciati calitatea produsului prin intermediul spatiilor transparente ale ambalajului;

Escrocherii prin acţiuni de caritate

Escrocii care organizează înşelătorii prin acţiuni de caritate profită de generozitatea şi bunătatea oamenilor solicitându-le donaţii pentru o cauză falsă sau întruchip&a

Codul civil – Ce este servitutea?

Servitutea este sarcina care grevează un imobil, pentru uzul sau utilitatea imobilului unul alt proprietar.  Cum seconstituie? Servitutea se poate constitui în temeiul unui act ju

Televizoare - TOP 10 produse in functie de diagonala

Televizoare - TOP 10 produse in functie de diagonala Am analizat 729  televizoare, in cadrul unui proiect de monitorizare a produselor și serviciilor comercializat

Stiati ca... Achizitii cu pret redus

Stiati ca... verificarea daca oferta mai este valabila in momentul respectiv va poate scapa de costuri suplimentare; este indicata verificarea daca reducerea de preturi anuntata este identica cu c

Escrocherii prin cont bancar, card de credit sau cont online

Dezvoltarea tehnologiei a schimbat felul în care ne desfăşurăm activitatea bancară şi ne achităm bunurile şi serviciile. Fraudatorii folosesc noile tehnologii în avantajul acestora

Codul civil - Ce este nedemnitatea succesorală?

Nedemnitatea succesorală este o sancţiune civilă care constă în decăderea de drept a unei persoane din dreptul de a culege o moştenire determinată, datorită faptului că s-a făcut vinovat de

Camere Digitale - TOP 10 produse in functie de calitatea blițului

Camere Digitale - TOP 10 produse in functie de calitatea blițului la distanța de 1 metru Am analizat 647 de produse tip camera digitala, in cadrul unui proiect de

Ziua europeană de prim ajutor