Presedintele InfoCons, Sorin Mierlea participa la evenimentul organizat de Centrul European Cultural si de Tineret pentru U.N.E.S.CO.

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons participă astăzi, 26 Octombrie 2017, la evenimentul dedicat partenerilor și colaboratorilor Centrului European Cultural și de Tineret pentru

Preţuri inechitabile

Peste tot în UE, vânzătorii trebuie să indice clar preţurile pentru a le permite consumatorilor să compare produsele similare şi să aleagă în cunoştinţă de cauză

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă la conferința Energia și resursele strategice - între ideologie, geopolitică și piață

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă astăzi, 26 Octombrie 2017, începând cu ora 18:00, la seria de expuneri pe tema „Energia și resursele strategice - între ideologi

Prima intalnire in cadrul Proiectului european

In perioada 26- 27 Octombrie 2017, reprezentantii  InfoCons, participa la prima intalnire a proiectului "Global learning approach on food waste in non-formal education", proiect fin

În caz de urgenţă

112: numărul unic de urgenţă 112 este numărul european de urgenţă, valabil pe tot teritoriul UE, pe care îl puteţi apela gratuit de pe telefonul fix şi mobil. Veţi intra astfel în

Știați că... despre produsele din cacao

Stati ca....  cumpararea ciocolatei si a produselor din cacao acordati atente deosebita aspectului ambalajelor (sa nu fie deteriorate); aveti dreptul sa refuzati sa cumparati ciocolata si

Escrocherii referitoare la locuri de muncă şi angajare

Escrocheriile referitoare la locuri de muncă şi angajare ţintesc persoanele care îşi caută un loc de muncă sau doresc să îşi schimbe locul de muncă.

Stiati ca... Laptele si produsele din lapte

Stiati ca...   Trebuie acordata o atentie deosebita cand cumparati lapte si produse din lapte asupra modului de prezentare a ambalajului; in cazul in care ambalajul este bomba

Pachete turistice

Pachetul turistic este o combinație de servicii pentru o vacanță sau o călătorie care durează mai mult de 24 de ore sau include o noapte de cazare. În cazul &ici

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă la conferința „Mobilizăm resurse! Lubrifianți pentru eficiență energetică în industrie.”

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă astăzi, 25 Octombrie 2017, începând cu ora 9:00, la conferința „Mobilizăm resurse! Lubrifianți pentru eficiență energetică în in

Software utilizat pentru pariuri şi predicţie

Cui nu-i place să parieze? Însă, nu fiţi tentaţi de a cumpăra pachete software ce pretind că pot prezice rezultate cu un grad ridicat de acurateţe.

Reprezentanții InfoCons participă la ședința Plenului Consiliului Economic și Social

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 17  Octombrie 2017, începând cu ora 13:00, în calitate de membru, la ședința Plenului Consil

Cum să ne comportăm în cazul unui incendiu.

Acasă părăsiți imediat clădirea în care a izbucnit incendiul dacă aveți posibilitatea și siguranța, întrerupeți alimentarea cu gaze și energie electrică; închideți &

Igiena produselor alimentare - atunci când gătiţi

Atunci când gătiţi: Scoateţi ceasul, inelele şi brăţările, după care spălaţi-vă mâinile şi încheieturile. Toate aceste obiecte pot fi surse de contaminare a preparatelor

Reprezentanții InfoCons participă la întâlnirea de lucru a Comisiei pentru acordarea etichetei UE ecologice

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 27 Aprilie 2017, începând cu ora 10:00, la întâlnirea de lucru a Comisiei pentru acordarea etichetei

Știi ce consumi? Citește eticheta!

De ce este important să citești eticheta?  Pentru a avea posibilitatea să alegi produsul potrivit pentru tine;  Pentru a te informa, în cazul în care suferi d

Reguli de prevenire a incendiilor - instalațiile și aparatele electrice

La exploatarea instalațiilor electrice se interzice: utilizarea aparatelor electrice, cablurilor electrice, prizelor, întrerupătoarelor, dispozitivelor de protecţie cu defecţiuni sau impr

Eticheta energetică a UE

Aveți dreptul să fiți informat cu privire la cantitatea de energie consumată de un aparat sau performanța energetică a unui imobil. Eticheta energetică reprezintă un standard de clasificare la nivel E

Transportul public local - drepturi și obligații

Serviciile de transport public local includ serviciile de transport public de persoane, serviciile de transport public de mărfuri, precum şi alte servicii de transport public.  Serviciile de

Presedintele InfoCons, Sorin Mierlea participa la Conferinta Nationala a Coalitiei Nationale pentru Modernizarea Romaniei

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va participa astăzi,21 Octombrie la Conferinta Nationala a Coalitiei Nationale pentru Modernizarea Romaniei. Domnul Sorin Mierlea este Vicepresedinte al

NORME DE STABILIRE A PREȚURILOR LA BILETELE DE CĂLĂTORIE

NORME DE STABILIRE A PREȚURILOR LA BILETELE DE CĂLĂTORIE   Normele UE privind stabilirea prețurilor se aplică și în cazul biletelor de călătorie (de tren, de avion etc.), indifere

Știți ce sunt „Substanțele suport”?

Ai citit eticheta produsului pe care tocmai l-ai cumparat? Ai verificat perioada de valabilitate? Dar ingredientele? Avem acidifianti, stabilizatori, indulcitori, coloranti, potentia

EXPEDIERE ȘI LIVRARE

EXPEDIERE ȘI LIVRARE Dacă nu vă ridicați produsul imediat sau dacă ați optat pentru livrare la domiciliu, comerciantul trebuie să vi-l livreze în termen de 30 de zile, cu excepția

Excepții de la plata TVA-ului în țara de unde se face achizitia

EXCEPȚII DE LA PLATA TVA-ULUI ÎN ȚARA DE UNDE SE FACE ACHIZIȚIA   Serviciile de telecomunicații, serviciile de radiodifuziune și televiziune și serviciile prestate pe cale elect

ATENTIE LA CEASURILE SMART PENTRU COPII!!!!!!

Miscarea de Protectia consumatorilor la nivel european a transmis o alerta cu privire la  ceasurile smart destinate copiilor. Unii parinti doresc sa fie in contact cu copii lor in permanenta

Escrocherii prin acţiuni de caritate

Escrocii care organizează înşelătorii prin acţiuni de caritate profită de generozitatea şi bunătatea oamenilor solicitându-le donaţii pentru o cauză falsă sau întruchipând o ca

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la emisiunea  Se zice că......., TVR2

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la emisiunea Se zice că......., TVR2

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va participa astăzi,18 Octombrie, începând cu ora 14:00 la emisiunea Se zice că..., difuzată în transmisiune direc

Știi ce mănânci? Citește eticheta!

De ce este important să cite?ti eticheta? Pentru a avea posibilitatea să alegi produsul potrivit pentru tine; Pentru a te informa, în cazul în care suferi de anumite alergii, cu privi

Știați că... Achiziții online

Stiati ca...  Inainte de incheierea contractului este important sa verificati daca pe site comerciantul informează corect si complet privind:

Fumatul pasiv

Ştiaţi că fumatul pasiv creşte riscul de deces prin boli cardiace cu 30%? Ştiaţi că fumatul pasiv creşte riscul de cancer pulmonar şi provoacă circa 40.000 de decese / an doar în SUA?

Cum curăţăm bucătăria?

Pentru pavimentul bucătăriei, pentru mobilier şi pentru veselă spălarea poate fi simplă, cu apă şi detergenţi. Putem folosi produse de curăţare care conţin clor, cu menţiunea că nu se va folosi apă

Prevenirea inundațiilor

ATENŢIE! Nu vă construiți locuinţa într-o zonă cu pericol de inundaţie! Pentru a nu fi vulnerabili în fața efectelor unei inundații informați-vă dacă locuinţa dumneavoastră se afl

Închirieri de autovehicule în străinătate

Rezervare Dacă vreţi să închiriaţi o maşină şi faceţi o rezervare on-line sau prin telefon la o agenţie cu sediul în UE, nu aveţi în mod automat&nb

Garanții și returnari

În baza legislației UE, dacă produsele pe care le-ați cumpărat se dovedesc a fi defectuoase sau nu arată conform descrierii, comerciantul trebuie să le repare, să le înlocuiască, să le red

Ziua mondială a alimentației

Astăzi, 16 octombrie, în peste 150 de țări este aniversată Ziua mondială a alimentației, declarată de Adunarea Generală a ONU, cu scopul creșterii gradului de conștientizare publică asupra p

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă la evenimentul „Cea mai mare pauză de prânz”

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă astăzi, 16 Octombrie 2017, începând cu ora 12:00, la evenimentul „Cea mai mare pauză de prânz” organizat cu ocazia Zilei M

Reguli generale în magazin - Recomandări

Alegeţi alimentele cu atenţie (aspect, miros, termen de valabilitate)   Luând în considerare temperatura la care trebuie păstrate se lasă la final alimentele ce necesit

După inundație - Ce este de făcut?

După inundație: evitați zonele în care apa nu s-a retras complet. Aceasta poate fi contaminată cu benzină, motorină sau resturi de la canalizare; de asemenea, poate fi încărcată

Igiena produselor alimentare - Cuţitele, lingurile şi alte ustensile de bucătărie

Este foarte important să păstraţi cuţitele, lingurile, furculiţele, spatulele şi alte ustensile de bucătărie mereu curate. Spălaţi-le foarte bine după utilizarea acestora în manevrarea cărni

Afirmaţiile legate de mediu în practica comercială

Expresiile „afirmații legate de mediu” și „afirmații legate de ecologie” se referă la practica de a sugera sau a crea impresia (în cadrul unei comunic

În caz de inundație

Dacă sunteți surprins de inundaţie: Părăsiți imediat locuinţa (sau mergeți spre etajele superioare,  eventual pe acoperiș), deplasați-vă spre zone înalte. Dacă mai aveți timp:

22% dintre gradinitele cu program prelungit controlate de ANPC nu respectau in totalitate prevederile cu privire la calitatea serviciilor prestate

In perioada 11.09. – 22.09.2017, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, prin organele sale teritoriale, a desfasurat o actiune de control pentru verificarea modului in care se re

Șomajul în străinătate

În situația în care v-ați pierdut locul de muncă pe care îl aveați în străinătate, trebuie să știți faptul că, în astfel de situații, indemnizația de șomaj se oferă &

Parteneriate cu şcoli din alte ţări

Profesorii sau elevii interesaţi de colaborarea cu alte şcoli europene pot beneficia de ajutor prin intermediul programului Erasmus+.

Sarea - aditiv alimentar?

De ce este sarea necesară organismului? Care sunt efectele consumului excesiv de sare? Poate fi sarea considerată un aditiv alimentar?

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă la evenimentul de lansare a Forumului de consultare publică, comunicare și dezbateri în vederea pregătirii și exercitării Președinției la Consiliul Uniunii Europene

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă astăzi, 12 Octombrie 2017, începând cu ora 12:00, la evenimentul de lansare a Forumului de consultare publică, comunicare și dezbateri &

Servicii de telefonie

Citeste ce semnezi!  Înainte de a semna un contract de abonament sau de a cumpara o cartela pentru servicii de telefonie e bine sa-ti cunosti drepturile si sa te informezi c&ac