Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la RTV

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, este în direct în acest moment la postul de televiziune RTV, abordând tema Pesta Porcina.   InfoCons (www.infocons.r

Reprezentanții InfoCons și ai Federației Asociațiilor de Consumatori participă la dezbaterea din Senat cu privire la Legea Protecției Consumatorilor

Reprezentanții InfoCons și ai Federației Asociațiilor de Consumatori participă astăzi, 05 Octombrie 2016, începând cu ora 13:30, la dezbaterea din Senat cu privire la Prop

Ziua Mondială a Educației

Astăzi, 5 Octombrie este marcată Ziua Mondială a Educației. În anul 1994 UNESCO a inaugurat prima Zi Mondiala a Educatorilor pentru a marca semnarea, în 1966, a recomandării facute

Stiati ca... jucarii

Stiati ca.... trebuie sa achizitionati jucarii numai din magazine si/sau raioane specializate, unde se elibereaza documente de cumparare (factura, bon fiscal, chitanta fiscala), de care vor avea ne

Domnul Sorin Mierlea va participa la ședința COCON

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, va participa astăzi, 04 Octombrie 2016, la ședința COCON ce va avea loc la sediul ASRO începând cu ora 13:00. În data de 29 Se

Ziua Națională a Regatului Lesotho

Astăzi, 4 Octombrie, este Ziua Națională a Regatului Lesotho. La 4 octombrie 1966 Lesotho obținea independența.   InfoCons (www.infocons.ro), unica organizație din România cu drep

Ziua internațională a animalelor

Astăzi, 4 Octombrie, este Ziua internațională a animalelor. Data de 4 Octombrie a fost aleasă de Organizația Internațională pentru Protecția Animalelor în 1931, cu prilejul unei con

Ziua scafandrului militar

Astăzi, 1 Octombrie 2016, este Ziua scafandrului militar. La 1 Octombrie 1976 era înființat, pe structura Grupului 279 Scafandri Mangalia, Centrul de Scafandri din Constanța, singura institu

Ziua internațională a persoanelor în vârstă

Astăzi, 1 Octombrie 2016, este Ziua internațională a persoanelor în vârstă. Sărbătoarea vârstnicilor a fost instituită în decembrie 1990 de Adunarea Ge

Ziua internațională a muzicii

Astăzi, 1 Octombrie 2016, este Ziua internațională a muzicii. Data de 1 Octombrie a fost sărbătorită pentru prima oară în 1975, potrivit Rezoluției celei de-a 15-a Adunare Generală

Stiati ca... Achizitii online

Stiati ca...  Inainte de incheierea contractului este important sa verificati daca pe site comerciantul informează corect si complet privind:

Escrocherii prin cont bancar, card de credit sau cont online

Dezvoltarea tehnologiei a schimbat felul în care ne desfăşurăm activitatea bancară şi ne achităm bunurile şi serviciile. Fraudatorii folosesc noile tehnologii în avantajul acestora

Ziua internațională a traducătorilor

Astăzi, 30 Septembrie, este Ziua internațională a traducătorilor. Aceasta se sărbătorește pentru a accentua importanța profesiei de traducător și a multilingvismului.  &

Guma de mestecat - TOP 10 produse in functie de numarul de E-uri

Guma de mestecat - TOP 10 produse in functie de numarul de E-uri Am analizat 34 de produse tip guma de mestecat, in cadrul unui proiect de monitorizare al produselor și ser

Stiati ca... Achizitionarea produselor textile

Stiati ca...  este recomandat sa achizitionati produse textile numai din magazine si/sau raioane specializate, unde se elibereaza documente de cumparare (factura, bon fiscal, chitanta fisc

Escrocherii referitoare la companii mici

Escrocheriile care ţintesc companiile mici pot fi de diferite feluri - de la facturi pentru reclame sau pentru înregistrări în cataloage ce nu au fost comandate niciodată la oferte

Codul civil - Ce înseamnă liberalitatea reziduală?

Este acea dispoziție prin care dispunătorul stipulează ca, la decesul instituitorului, o a treia persoană, numită substituit, să fie gratificată cu ceea ce rămâne din bunurile pe care instit

Ziua mondială a inimii

Astăzi, 29 Septembrie, este Ziua mondială a inimii. Federația Mondială a Inimii a setat Ziua mondială a inimii în anul 2000.      &am

Ziua internațională a cafelei

Astăzi, 29 Septembrie, este Ziua internațională a cafelei. Aceasta se sărbătorește din 2015 fiind desemnată de Organizația Internațională a Cafelei.     &nbs

Cuptoare Electrice - TOP 10 produse in functie de timpul de dezghetare si gatire

Cuptoare Electrice - TOP 10 produse in functie de timpul de dezghetare si gatire  Am analizat 218 produse tip cuptoare electrice, in cadrul unui proiect d

„Cum ne...conservăm!” - SuperConsumatorul

Astăzi, 28 Septembrie 2016, începând cu ora 18:00, pe postul de televiziune TVR1, va fi redifuzată emisiunea „SuperConsumatorul”. Aceasta poat

Stiati ca... Articole de imbracaminte si articole textile purtate sau uzate

Stiati ca... consumatorii trebuie sa achizitioneze doar din magazine si/sau raioane specializate in acest sens (in niciun caz de la tarabe sau de pe strada), unde se elibereaza documente de cumpara

Escrocherii referitoare la locuri de muncă

Escrocheriile referitoare la locuri de muncă şi angajare ţintesc persoanele care îşi caută un loc de muncă sau doresc să îşi schimbe locul de muncă. Adesea promit un venit consider

Codul civil – Ce înseamnă dreptul de opțiune succesorală?

Cel chemat la moștenire, fie în temeiul legii (în calitate de moștenitor legal) sau al voinței defunctului (în calitate de moștenitor testamentar) poate accepta moștenire

Ziua internațională a dreptului de a ști

Astăzi, 28 Septembrie, este Ziua internațională a dreptului de a ști. Aceasta se sărbătorește din 2002 în urma Conferinței despre libertatea de informare, care s-a desfășur

Televizoare - TOP 10 produse in functie de scorul fluiditații in mișcare

Televizoare - TOP 10 produse in functie de scorul fluiditații in mișcare Am analizat 729  televizoare, in cadrul unui proiect de monitorizare a produselor

Stiati ca... Achizitionarea jucariilor

Stiati ca...  consumatorul trebuie sa achizitioneze jucarii numai din magazine si/sau raioane specializate, unde se elibereaza documente de cumparare (factura, bon fiscal, chitanta fiscala

Escrocherii din uşă în uşă

Vânzările din uşă în uşă pot promova servicii de întreţinere precum: dezinsecţie, reparaţii în casă, grădinărit şi chiar servicii referitoare la utilităţi, de e

Codul civil – Ce inseamna contractual de renta viagera?

Contractul de rentă viageră este acel contract prin care o parte, numită  debirentier, se obligă să efectueze în folosul unei anumite persoane, numită credirentier, prestaţii period

Reprezentantii InfoCons si ai Federatiei Asociatiilor de Consumatori participa la grupul de lucru al ANPC

Reprezentanții InfoCons și ai Federației Asociațiilor de Consumatori participă astăzi, 27 Septembrie 2016, începând cu ora 14:00, la grupul de lucru al Autorități

Ziua Mondială a Turismului

Astăzi, 27 Septembrie, este Ziua Mondială a Turismului. Aceasta se marchează la iniţiativa reprezentanților OMT ce stabilesc o temă anuală de dezbatere și o țară-gazdă, punând &

Camere Digitale - TOP 10 produse in functie de scorul setărilor avansate

Camere Digitale - TOP 10 produse in functie de scorul setărilor avansate Am analizat 647 de produse tip camera digitala, in cadrul unui proiect de monitorizare a produselor

Escrocherii prin întâlniri amoroase

Cu toate că există o mulţime de website-uri legitime, există la fel de multe escrocherii care implică întâlnirile amoroase. Escrocheriile prin întâlniri amoroas

Ziua Mondială a Contracepţiei

Astăzi, 26 Septembire, este Ziua Mondială a Contracepţiei. Aceasta este sărbătorită în fiecare an pe 26 Septembrie. Aceasta implică şi are drept scop prom

Ziua Europeană a Limbilor

Astăzi, 26 Septembrie, este Ziua Europeană a Limbilor. Aceasta se sărbătorește anual pe 26 Septembrie pentru a accentua importanța culturii multilingvistice și pentru a îi

Ziua Mondială a Munţilor Curaţi

Astăzi, 26 Septembrie, se sărbătoreşte Ziua Mondială a Munţilor Curaţi. Aceasta este ziua în care organizaţiile neguvernamentale, care au ca obiectiv prioritar protecţia me

Codul civil – Ce inseamna contractul de intretinere?

Este acel contract prin care o parte se obligă să efectueze în folosul celeilalte părţi sau al unei alte persoane (un terţ) prestaţiile necesare întreţinerii şi î

Ziua Internaţională a Munţilor Carpaţi

Astăzi, 26 Septembrie, se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Munţilor Carpaţi, un eveniment responsabil care stimulează colaborarea statelor pe care se desfăşoară cel de-al doilea mare lanţ m

Aspiratoare - TOP 10 produse in functie de presiunea maxima

Aspiratoare - TOP 10 produse in functie de scorul presiunii maxime Am analizat 118 de produse tip aspiratoare, in cadrul unui proiect de monitorizare a produselor

Escrocherii referitoare la spiritism şi clarviziune

Escrocheriile referitoare la spiritism şi clarviziune există de mult timp. Adesea, escrocii vă oferă secretele acestora către bogăţie şi alte planuri sau descoperiri, care conform afirmaţilor acestora

Codul civil – Ce inseamna contractul de comodat?

Este contractul prin care o persoană – numită comodant – dă cu titlu gratuit, unei alte persoane – numită comodatar, un bun mobil sau imobil pentru ca acesta din urmă să

Cuptoare Electrice - TOP 10 produse in functie de puterea de iesire

Cuptoare Electrice - TOP 10 produse in functie de puterea de iesire a microundelor asumata de producator Am analizat 218 produse tip cuptoare electrice, in cadrul unui proi

Știați că... Achiziționarea apelor minerale naturale și apelor de izvor