Documente de călătorie pentru membrii de familie din afara UE ai cetățenilor europeni

Cine are nevoie de viză? Dacă sunteți cetățean european, dar aveți membri de familie care provin din afara Uniunii, aceștia vă pot însoți în altă țară din UE. Membrii de familie

Toxiinfectii, cum se dezvolta bacteriile si ce se intampla cu organismul ?

Ce se întâmplă cu organismul? Atunci când consumaţi alimente care conţin anumite tipuri de bacterii sau toxine ale acestora, puteţi face toxiinfecţie.D

Fii informat! Ia atitudine! la Festivalul Ambasadelor

Reprezentanții InfoCons vă așteaptă și astăzi, 10 Septembrie 2017, între orele 19:00 și 21:00, în Parcul Titan, cu informații utile din domeniul Protecției Consumatorilor, oferind material

Escrocherii prin întâlniri amoroase

Cu toate că există o mulţime de website-uri legitime, există la fel de multe escrocherii care implică întâlnirile amoroase. Escrocheriile prin întâlniri amoroas

Stiaţi că... Peştele şi produsele din peste proaspete/refrigerate/congelate

Știați că... La cumpărarea peștelui și produselor din peste proaspete/refrigerate/congelate, prima apreciere asupra gradului de prospețime a produsului o puteți forma acordând o atenție deosebit

Sfaturi utile pentru folosirea corectă a frigiderului

Sfaturi utile pentru folosirea corectă a frigiderului Frigiderul este un echipament eficient în lupta împotriva germenilor, dar trebuie utilizat corect şi eficient. Reglaţi tempe

Evită produsele periculoase. Reguli pentru siguranța ta și a familiei tale

Cum poți fi sigur că produsele pe care le cumperi oriunde în țările UE sunt sigure? Produsele pe care le achiziționezi în UE trebuie să fie verificate de către autorități &ici

Fii informat! Ia atitudine! la Festivalul Ambasadelor

Reprezentanții InfoCons vă așteaptă astăzi, 9 Septembrie 2017, între orele 19:00 și 21:00, în Parcul Titan, cu informații utile din domeniul Protecției Consumatorilor, oferind materiale i

Scrisorile în lanţ şi escrocheriile de tip piramidal

Scrisorile în lanţ şi escrocheriile de tip piramidal promit un câştig financiar considerabil în schimbul unui cost relativ mic. Schemele piramidale sunt ilegale şi foarte

Știați că... vânzarea cu amănuntul în vrac a produselor alimentare

La locul de comercializare a produselor tip pâine, produse de panificaţie și produse de patiserie, pe etichetă, alături de informaţiile privind denumirea produsului trebuie afișate ingredientele

Documente de călătorie pentru cetățenii UE

Dacă sunteți cetățean al UE , nu trebuie să prezentați cartea de identitate sau pașaportul când călătoriți dintr-un stat membru al spațiului Schengen &

Autoritățile pentru protecția consumatorilor din statele membre și Comisia Europeană îndeamnă Volkswagen să finalizeze repararea tuturor autovehiculelor afectate de scandalul emisiilor

Autoritățile pentru protecția consumatorilor din UE și Comisia Europeană au transmis astăzi o scrisoare comună directorului general al grupului Volkswagen, solicitând repararea rapidă a tutu

InfoCons partener la Festivalul Ambasadelor

InfoCons participă în perioada 9-10 Septembrie 2017, în calitate de partener, la Festivalul Ambasadelor organizat în Parcul Titan.

Încarci butelia de la pompa de vânzare GPL auto? 3 lucruri pe care TREBUIE să le ştii!

1. Cât şi ce cumperi 1 kg GPL aragaz ≈ 2 litri GPL auto12 kg GPL aragaz ≈ 24 litri GPL auto Notă: calculul este realizat la o densitate medie de 0,560 kg/l Verifică ce

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la emisiunea Perfect Imperfect, TVR1

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va fi în direct în câteva momente la emisiunea „Perfect Imperfect” pe postul TVR 1.

Igiena produselor alimentare - Hainele şi curăţenia din bucătărie

Îmbrăcămintea murdară este locul ideal de dezvoltare al bacteriilor. Este important să spălaţi regulat hainele cu care staţi îmbrăcaţi în bucătărie cât şi bur

La ce să fim atenți când alegem uniformele sau produsele textile necesare școlarilor

Doar câteva zile ne mai despart de prima zi de școală. Vă prezentăm mai jos câteva sfaturi utile la achiziționarea uniformelor școlare (cămăși, pantaloni, fuste, sau sarafane) și a altor p

Situația privind acțiunile de prevenire pentru combaterea contrabandei organizate de Inspectoratele Județene de Poliție în 2016

InfoCons a realizat studiu în cadrul Campaniei Naționale „Stop contrabandei! Ia atitudine!” cu privire la acțiunile de prevenire pentru combaterea contrabandei organizate, cazurile d

Castigul sau pierderea maxima la un depozit de 500 dolari

Nu poti pierde in totalitate banii din banca, dar la unele banci poti sa retragi mai putini bani decat ai depus

Tocătoarele, suprafeţele de lucru

Este foarte important să menţineţi tocătoarele şi planşele de lucru curate, datorită faptului că acestea intră în contact cu alimentele pe care urmaţi să le consumaţi. Dacă nu sunt curăţat

Reprezentanții InfoCons participă la ședința Plenului Consiliului Economic și Social

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 5 Septembrie 2017, începând cu ora 13:00, în calitate de membru, la ședința Plenului Consiliului Economic și Social.

Înghețată cu mai puține calorii, dar mai multe E-uri - studiu comparativ 2014 - 2017

InfoCons - Asociație pentru Protecția Consumatorilor a realizat un studiu comparativ cu privire la evoluția produselor tip înghețată în perioada 2014 - 2017 pe baza studiilor din 2014, 201

Efectele nedorite ale antibioticelor

La fel ca în cazul altor medicamente, utilizarea antibioticelor poate produce efecte nedorite. Candidozele şi diareea severă pot astfel de consecințe ale unui tratament cu antibiotic. Mai mu

Practici comerciale neloiale

Când cumpăraţi bunuri şi servicii în UE, legislaţia europeană vă protejează împotriva practicilor comerciale neloiale, indiferent de modalitatea de achitare

Igiena produselor alimentare, reguli generale în gospodării

Întotdeauna curăţaţi cu atenţie farfuriile, ustensilele, suprafeţele şi mâinile. Depozitarea alimentelor uscate, borcane, băuturi Există o multitudine de alimente care nu neces

Care sunt beneficiile antibioticelor?

Antibioticele reprezintă probabil cel mai mare progres medical al ultimului secol. În cei 75 de ani de când sunt utilizate, ele au salvat sute de milioane de vieți, au scurtat dura

În timpul cutremurului

În locuință Păstraţi-vă calmul și liniștiţi persoanele din jur! Nu ieșiţi, și nu fugiţi pe scări! Nu utilizaţi liftul! Îndepărtați-vă de ferestre, pereții exteriori sau obiecte c

Știi ce reprezintă practicile comerciale agresive?

O practică comercială se consideră agresivă în cazul în care, analizând faptele și ținând seama de toate caracteristicile și circumstanțele, aceasta modifică sa

Care este forma standard la nivel european privind creditul de consum?

Înainte de a semna orice contract de credit, furnizorul de credit este obligat să vă ofere un document standardizat numit formularul standard la nivel european privind&

Drepturile și Obligațiile Consumatorului de Gaze Naturale

Furnizorii de gaze naturale au obligația de a pune la dispoziția clienților finali, în etapa precontractuală și în etapa contractuală, informații transparente, prezentate într-o mani

Peste 3703673 lei au fost restituiți consumatorilor ca urmare a acțiunilor ANPC de cercetare a reclamațiilor în domeniul financiar-bancar

In perioada 27.11.2015 – 31.03.2016, s-a desfasurat o actiune tematica de verificare a respectarii prevederilor legale privind protectia consumatorilor la incheierea contractelor de credit de co

Siguranța și securitatea aeriană -Bagajul de mână și bagajul de cală

Pentru a avea o călătorie cât mai plăcută şi în condiţii de siguranţă, citiţi toate informaţiile care vi se par utile, înainte de plecare, în timpul călătoriei

Știi ce consumi? Brânză topită cu până la 9 E-uri și peste 50% din doza zilnică de sare

Fie că este felii, triunghiuri, la sul sau cuburi, brânza topită este des întâlnită în alimentația consumatorilor. Vezi care sunt rezultatele studiului pe produse tip brâ

Noi produse disponibile în Aplicația InfoCons - Scanează codul de bare

Acum puteți scana Corso Crazy Raspberry inghetata cu aroma de frisca si sorbet de zmeura 678g, Auchan Glace Chocolat 536g / 1000ml, Corso Ssplash caramel cocoa sauce 506g / 900ml, Corso Intenso Vanill

Abateri de la prevederile legale la comercializarea legumelor şi fructelor proaspete la peste 68% dintre operatorii economici controlați de ANPC

In perioada 03.07 – 07.07.2017 comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au desfăşurat o acţiune tematică de control verificându-se modul în care sunt respectat

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 29 August 2017, începând cu ora 13:00, în calitate de membru, la ședința Plenului Consiliului Economic și Social.

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la „1 Matinal”, TVR1

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a fost în direct astăzi, 29 August 2017, începând cu ora 8:00, emisiunea „1 Matinal" pe TVR1, pe tema drepturilor pasagerilor.

40.931 litri de apă minerală naturală şi apă de izvor îmbuteliată retrase de la comercializare de ANPC

In perioada 12.06 - 23.06.2017, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, prin organele sale teritoriale, a desfăşurat o acţiune tematică de control privind respectarea prevederilor legal

Telefonul Consumatorului A.N.S.V.S.A. – 0800 826 787

Pâine mucegăită? Carne stricată? Alimente în condiții improprii consumului? Contactează ANSVSA la 0800 826 787 pentru a depune o sesizare!

Reprezentanții InfoCons participă la ședința Consiliului de Etică de la Spitalul de Pneumoftiziologie SF. ȘTEFAN

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 28 August 2017, începând cu ora 12:00 la ședința Consiliului de Etică de la Spitalul de Pneumoftiziologie „SF. ȘTEFAN”

Știi ce consumi? Înghețată cu până la 11 E-uri și 30% zahăr!

InfoCons - Asociație pentru Protecția Consumatorilor a realizat un studiu cu privire produsele tip înghețată. În cadrul studiului au fost analizate 39 de produse, ce au ca producă

Încercați să gasiți oferta de credit care vi se potrivește cel mai bine?

Încercați sa găsiți oferta de credit care vi se potrivește cel mai bine? Ziua a venit! Dupa mai multe ore petrecute cercetând și comparând ofertele pentru o casă nouă, d

Rezistența bacteriană la antibiotice în România

Pentru bacteriile care produc septicemii, rezultatele furnizate de aproape 20 de spitale din țara noastră indică în mod constant în ultimii ani (2012-2015) niveluri ale rezistenței

Telefonul Consumatorului - Ministerul Finanțelor Publice

Ai solicitat bonul fiscal și nu ți-a fost oferit? Ia atitudine! Apelează Telefonul Consumatorului - Ministerul Finanțelor Publice la 0800 800 085 pentru a sesiza orice neregulă! Serviciul TelVerde al

Cum alegem echipamentul sportiv? Eu, consumatorul, 22:30, la TVR1

Gazda emisiunii, Sorin Mierlea - Președinte InfoCons şi invitata sa, Cori Gramescu, ne vor arăta cum să îmbinăm stilul personal cu nevoia de a avea haine de calitate pentru orele petrecute &

InfoCons vine în sprijinul consumatorilor cu o nouă metodă de contact și de informare - Star Phone - *9615

InfoCons vine în sprijinul consumatorilor cu o nouă metodă de contact și de informare prin intermediul aplicației Star Phone, disponibilă gratuit pentru dispozitive mobile cu Android sau iOS.

Știi ce consumi? Brânză topită cu până la 21% grăsimi.

InfoCons - Asociație pentru Protecția Consumatorilor a organizat un studiu cu privire la conținutul de grăsimi și grăsimi saturate ce se regăsesc în produsele tip brânză topită.

Acces la internet

Conexiunea internet Oriunde v-ați afla în UE trebuie să puteți beneficia, la un preț accesibil, de servicii de comunicații electronice de bună calitate, inclusiv de acces de bază la interne