Automobilul in haine de iarna | Autor: Sorin Mierlea

Automobilul in haine de iarna

A venit anotimpul rece, pe hornuri ies vălătuci de fum, cerul este gri și încep să danseze fulgii de nea, apar săniuțele si bulgarii de zapadă...un fragment dintr-o compunere la școală sau o

Știați că... Achiziționarea de ouă

Știați că... în conformitate cu prevederile H.G. nr. 415/2004, cofragul în care sunt ambalate ouăle, trebuie să aibă înscrise informaţii referitoare la...

Știați că… Cu autoturismul la SERVICE

Știați că… 1. Înainte de a lăsa într-un SERVICE autoturismul, asigurați-vă că acesta funcționează legal și este autorizat de RAR pentru această activitate. 2. Prețuril

Codul civil – Cand se deschide mostenirea?

Moştenirea unei persoane se deschide în momentul decesului acesteia. Deschiderea moştenirii nu trebuie să fie confundată cu deschiderea procedurii succesorale (adică cu momentul î

Informatii  referitoare la interzicerea fumatului în spațiile închise

Informatii referitoare la interzicerea fumatului în spațiile închise

Art. 3 - (1) Se interzice fumatul în toate spațiile publice închise, spațiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile

Codul civil – Ce înseamna raportul donațiilor?

Raportul donațiilor este obligația pe care o au între ei soțul supraviețuitor și descendenții defunctului care vin efectiv și împreună la moștenirea legală de a readuce la moștenire bunuri

Romania nu are notificata la Comisia Europeana nici o entitate SAL pentru Solutionarea Litigiilor Online

În prezent există cca. 250 de entități ADR din 24 de state membre notificate catre Comisie si inregistrate in Platforma SOL., insa  Polonia, România și Spania nu au notifi

Pensia de întreţinere (a membrilor de familie)

Normele privind plata pensiei de întreţinere şi cuantumul acesteia variază de la o ţară la alta. Dacă trebuie să primiţi pensie de întreţinere din partea unei persoane aflate

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participa la evenimentele pe teme de protectia consumatorilor desfasurate la Bruxelles

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, participa in aceasta perioada la evenimentele ce au loc la Bruxelles pe teme de protectia consumatorilor, in vederea evaluarii activitatii

Reprezentanții InfoCons participă la ședința Consiliului de Etică de la Centrul Național Clinic de Recuperare Dr.Nicolae Robanescu

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 14 Decembrie 2017, începând cu ora 12:00 la ședința Consiliului de Etică de la Cemetrul Național Clinic de Recuperare Dr. Nicolae Robanesc

Mașini cumpărate sau luate în leasing - Transportarea mașinii achiziționate

Doriți să faceți economii cumpărând o mașină din altă țară a UE? V-ar interesa să închiriați o mașină în timp ce vă aflați în vacanță în stră

Codu civil – Contractul de schimb

Ce este contractul de schimb? Schimbul este contractul prin care fiecare dintre părți, denumite copermutanți, transmite sau, după caz, se obligă să transmită un bun pentru a dobândi un altul

Reprezentanții InfoCons participă la ședința Consiliului de Etică de la Spitalul Clinic Dr Ioan Cantacuzino

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 18 Octombrie 2017, începând cu ora 11:00 la ședința Consiliului de Etică de la Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino.

Codul civil – Ce înseamnă contractul de întreținere?

Contractul de întreținere este acel contract prin care o parte se obligă să efectueze în folosul celeilalte părți sau al unei alte persoane (un terț) prestațiile necesare întrețineri

Un cont bancar cu costuri zero pentru fiecare consumator

Noua OUG privind conturile de plati prevede pentru toti consumatorii accesul la un cont bancar cu costuri zero pentru serviciile de baza (deschidere, administrare, inchidere cont) si in plus: pentr

Munca pe durata studiilor

Dacă intenţionaţi să studiaţi în altă ţară din UE, trebuie să dispuneţi de venituri suficiente, indiferent de sursă (familie sau activitate profesională). În calitate de cetăţean

Știați că... sortimente de orez

Stiati ca... Acordati o atentie deosebita la cumpararea diferitelor sortimente de orez si, daca este posibil, apreciati calitatea produsului prin intermediul spatiilor transparente ale ambalajului;

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă la Gala Premiilor pentru Un Mediu Curat

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a participat la Gala Premiilor pentru Un Mediu Curat ediția IX-a A unde a acordat premii la diferite categorii.

Asigurări de locuinţe

În conformitate cu prevederile Legea nr. 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundaţiilor, republicată,

Reguli de baza pentru utilizarea cardului de debit

Păstreză-ți cardul în siguranță. Respectă aceste reguli de bază pentru a limita expunerea la risc.

Reprezentanții InfoCons participă la ședința Plenului Consiliului Economic și Social

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 28 Noiembrie  2017, începând cu ora 13:00, în calitate de membru, la ședința Plenului Consil

Furtunile - cum ne protejăm?

Schimbările dese și bruște de temperatură creează condiții ideale pentru apariția furtunilor. Cum poți să te protejezi?!

Reprezentanții InfoCons participă la sedința Consiliului de Etică de la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și a Copilului

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 28 Octombrie 2017, începând cu ora 08:30 la ședința Consiliului de Etică de la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și a Co

Codul Civil – Ce este tranzactia?

Tranzacția este contractul prin care părțile previn sau sting un litigiu, inclusiv în fața executării silite, prin concesii sau renunțări reciproce la drepturi ori prin transferul unor drept

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru Adevarul.ro

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, a acordat un interviu pentru Adevarul.ro cu privire la informatiile aparute despre laptele praf contaminat cu salmonella. &nb

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă la Gala Premiilor UNSICAR

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă astăzi, 11 Decembrie 2017, începând cu ora 18:30, la cea de-a XV-a ediție a Galei Premiilor UNSICAR, orga

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru Antena 1

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, a acordat un interviu pentru știrile Observator de la Antena 1 pe tema ultimelor informatii aparute despre laptele praf contaminat

Publicitatea înșelătoare

Eticheta permite consumatorului să facă o alegere în cunoștința de cauză pe baza informației transmise în punctul de vânzare și, dacă va cumpăra un produs, să știe cum &a

Mișcarea de Protecția Consumatorilor a stabilit ca tema Zilei Mondiale a Protecției Consumatorilor pentru anul 2018 să fie „Crearea unor piete digitale mai corecte” Miscarea de Pr

Ziua internațională a munților

Astăzi, 11 Decembrie, este marcată Ziua internațională a munților. În 2003, Adunarea Generală a ONU a stabilit prin Rezoluția 57/245 ca anual, la 11 Decembrie, sa fie sărbătorită Zi

Președintele InfoCons va participa la conferința „Cercetare în slujba societății: tradiție, inovare și oportunități”

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă astăzi, 11 Decembrie 2017, începând cu ora 11:00, la Conferința „Cercetare în slujba societatii: tradit

Ce este invitația de a cumpăra?

„Invitația de a cumpăra” reprezintă o comunicare comercială care arată caracteristicile unui produs și prețul într-o manieră corespunzătoare mijloacelor de comunicare comercială folo

Clauze abuzive

Fii atent la ceea ce scrie cu litere mici! Citește contractul înainte de a semna Ce inseamna clauza abuzivă? Clauzele din contractele încheiate între un comerciant şi t

Pensia de întreținere - sprijin pentru membrii de familie

Normele privind pensia de întreținere și cuantumul acesteia diferă de la țară la țară. Totuși, dacă trebuie să primiți pensie de întreținere din partea unei persoane aflate &ic

Este posibil să se prepare alimente fără aditivi?

Într-adevăr, este posibil să se prepare produse alimentare fără să se utilizeze niciun aditiv. În mod normal, la mâncarea preparată acasă nu se adaugă aditivi. Totuşi,

Drepturile de securitate socială în alte țări

Stabilirea țării în care beneficiați de asigurare depinde de 2 factori: statutul dumneavoastră profesional (angajat, lucrător independent, șomer, lucrător detașat, lucră

Recomandări ANSVSA pentru perioada sărbătorilor de iarnă

În apropierea sărbătorilor de iarnă când, în mod tradiţional, creşte consumul de produse alimentare, A.N.S.V.S.A. recomandă cetăţenilor să cumpere produse alimentare numa

Rovinieta prin SMS

Nu ai posibilitatea să ajungi într-un punct de lucru al distribuitorilor autorizații de CNAIR să încaseze tariful de utilizare a rețelei de drumuri naționale (rovinieta)? Achită prin SMS

Planificarea succesiunii transfrontaliere

Dacă locuiți într-o țară care nu este țara dumneavoastră de origine, dacă dețineți active în cel puțin două țări sau dacă un membru de familie locuia în altă țară din UE

Care este procedura de autorizare a utilizării aditivilor alimentari?

Procedura de autorizare pentru aditivii alimentari este prevăzută în Regulamentul (CE) nr. 1331/2008. De obicei, un aditiv se autorizează în urma unei cereri adresate Com

Ziua Constituției României

Astăzi, 08 Decembrie, sărbătorim Ziua Constituției României. La 8 Decembrie 1991 se valida prin referendum național prima Constituție de după Revoluția din decembrie 1989.

Cum alegem jucariile de sarbatori?

Se apropie sarbatorilie, iar copii astepta cu nerabdare cadourile de la Mos Craciun. Ca oricare alt produs aflat pe piata, trebuie sa acordam o atentie deosebita jucariilor, cu atat mai mult cu c

Protecția datelor personale și a vieții private

Colectarea și prelucrarea datelor cu caracter personal Normele UE privind protecția datelor prevăd că datele cu caracter personal pot fi prelucrate în anumite situații și în anumi

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru RTV

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, a acordat un interviu telefonic pentru RTV cu privire la achizțiile on-line a servicilor de cazare și închiriere în perioada săr

VALABILITATEA ASIGURĂRII AUTO ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ

Valabilitatea asigurării obligatorii și facultative Când înmatriculați o mașină în altă țară din UE, aveți nevoie de o asigurare auto de răspundere civ

Informaţii esenţiale despre ce drepturi aveţi dumneavoastră la cumpărături

Ce trebuie să știți înainte de a cumpăra Când cumpărați produse sau servicii în UE, comerciantul trebuie să vă ofere anumite informații clare, corecte și ușor d

Cum este informat consumatorul cu privire la utilizarea aditivilor?

Aditivii în produse alimentare sunt etichetaţi în conformitate cu normele stabilite în Directiva 2000/13/CE. Aditivii alimentari sunt ingrediente alimentare şi