Domnul Sorin Mierlea, va acorda un interviu în cadrul știrilor Observator de la Antena 1

Domnul Sorin Mierlea, Președintele InfoCons, va acorda astăzi, 10 Aprilie 2018, în cadrul știrilor Observator de la Antena 1, un interviu pe tema risipei alimentare.   &a

Reprezentantul InfoCons participă la cea de-a doua parte a conferinței organizată în cadrul Proiectului European

A început partea a doua a conferinței organizată în cadrul Proiectului European "Abordarea globală privind risipa alimentară prin educație non-formală" ("Gl

Noi produse disponibile în Aplicația InfoCons - Scanează codul de bare

Aplicația InfoCons Scanează Codul de Bare este disponibilă GRATUIT pentru telefoanele cu Android cât și pentru cele cu iOS. Acum puteți

Mașini cumpărate sau luate în leasing

Ca cetățean european, puteți cumpăra sau vinde o mașină oriunde în UE. Dreptul la protecție juridică Drepturile pe care le aveți când cumpărați o mașină în str

A început conferința organizată în cadrul Proiectului European "Abordarea globală privind risipa alimentară prin educație non-formală" ("Global learning app

Reprezentantul InfoCons participă la conferința organizată în cadrul Proiectului European "Abordarea globală privind risipa alimentară prin educație non-formală" ("Global lear

Stiati ca... Achizitionarea jucariilor

Stiati ca...  consumatorul trebuie sa achizitioneze jucarii numai din magazine si/sau raioane specializate, unde se elibereaza documente de cumparare (factura, bon fiscal, chitanta fiscala

Cadouri dulci de ciocolată

Ouă de ciocolată, iepurași de ciocolată, bomboane de ciocolată, batoane de ciocolată... Am putea spune că Sărbătorile Pascale reprezintă un motiv sa oferim ciocolată, în special celor mici.

Hristos a Înviat!

Noi produse disponibile în Aplicația InfoCons - Scanează codul de bare

Atenție la masa de Paște! Ce trebuie să știi despre toxiinfecții

Ce se întâmplă cu organismul? Atunci când consumaţi alimente care conţin anumite tipuri de bacterii sau toxine ale acestora, puteţi face toxiinfecţie.După o anumita pe

Știaţi că... Produsele alimentare ecologice

Știaţi că...  La cumpărarea produselor alimentare ecologice acordaţi atenţie deosebită la aspectul produsului; Urmăriţi modul de etichetare al produselor alimentare ecologice, care trebui

Drepturile consumatorilor atunci când apelează la serviciile de taxi

Atunci când alegeţi să apelaţi la serviciile de taxi, trebuie să stiţi că legislaţia în vigoare vă protejează drepturile şi îi obligă pe şoferii de taxi să se supună unor

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu telefonic pentru Radio TV Arthis Bruxelles

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu telefonic la Radio TV Arthis Bruxelles abordând diverse teme din domeniul protecției consumatorilor.   &nb

Egalitatea de tratament

Ca cetățean european care lucrează în altă țară, atât dumneavoastră, cât și membrii de familie, aveți dreptul să fiți tratați ca și cetățenii țării respective.

Care este cantitatea reală de sare din crenvurștii pe care îi consumi ?

InfoCons a realizat analize în cadrul unui laborator acreditat pentru determinarea cantității de sare din produsele de tip crenvurști. Produsele au fost analizate pentru a determina cantitat

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă la Festivitatea de premiere a Olimpiadei Naționale la Limba și Literatura Română

Astăzi, 6 Aprilie 2018, începând cu ora 09:00, președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă la Festivitatea de premiere a Olimpiadei Naționale la Limba și Literatura Ro

Burse şi locuri de muncă pentru cercetători

Nu se aplică restricţii naţionale Cercetătorii europeni au acces la programe de formare şi la oportunităţi de angajare finanţate din burse naţionale, chiar dacă nu sunt cetăţeni sau rezidenţ

Noi produse disponibile în Aplicația InfoCons - Scanează codul de bare

Beneficii mai mari pentru consumatori: transferuri în euro ieftine oriunde în Uniune și conversii valutare mai echitabile

Comisia Europeană propune scăderea costurilor plăților transfrontaliere în euro la nivelul întregii Uniuni. Conform normelor actuale, rezidenții și întreprinderile din zo

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în transmisiune directă, în cadrul emisiunii Star Matinal

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în transmisiune directă, în cadruul emisiunii Star Matinal, la postul de televiziune Antena Stars unde vor fi abordate teme

Tu știi ce mănânci ? - Crenvurști cu până la 95mg de nitriți

InfoCons a realizat analize în cadrul unui laborator acreditat pentru determinarea cantității de nitrit asupra produselor de tip crenvurști. Produsele au fost analizate pentru a

Știați că....produse din lapte

Stiați că... trebuie să acordați o atenție deosebită când cumpărați lapte și produse din lapte asupra modului de prezentare a ambalajului; în cazul în care ambalajul e

Domnul Sorin Mierlea în direct la Național FM

Astăzi, 4 Aprilie 2018, începând cu ora 13:00, președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va fi în direct la Național FM,  în cadrul emisiunii &quo

Codul Civil - Proprietatea Periodică

Două sau mai multe persoane sunt titularii dreptului de proprietate asupra unui bun, deţinând o cotă determinate din dreptul de proprietate asupra bunului , dar folosinţa asupra bunului nu e

Reînnoirea și preschimbarea permisului de conducere

Nu puteți avea, simultan, mai mult de un singur permis de conducere emis în UE. Acesta este eliberat de autoritățile din țara în care aveți reședința obișnuită. Dacă vă m

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, va acordat un interviu pentru Digi24 TV

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, va acordat un interviu pentru Digi24 TV astăzi, 3 Aprilie 2018, în cadrul Știrilor de la ora 19:00 pe tema vopselei de ouă și a a

Noi produse disponibile în Aplicația InfoCons - Scanează codul de bare

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct, în cadrul emisiunii Profit Live

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct, în cadrul emisiunii Profit Live unde dezbate teme generale privind protecția consumatorilor.   Citește și: - T

Reprezentantul InfoCons participă la ședința Plenului Consiliului Economic și Social

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 04.03.2018, începând cu ora 13:00, în calitate de membru, la ședința Plenului Consiliului Economic și

Reprezentanții InfoCons participă la Consiliul de Etică al Spitalului de Penumoftiziologie „Sfantul Stefan”

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 3 Aprilie 2018, începând cu ora 12:00 la ședința Consiliului de Etică de la Spitalul de Pneumoftiziologie „SF. ȘTEFAN”

Stiti ce reprezinta „Amidonul modificat” ?

Ai citit eticheta produsului pe care tocmai l-ai cumparat? Ai verificat perioada de valabilitate? Dar ingredientele? Avem acidifianți, st

Noi produse disponibile în Aplicația InfoCons - Scanează codul de bare

Știați că... Achiziționarea apelor minerale naturale și apelor de izvor

Știați că… Este recomandat să acordați o atenție deosebită când cumpărați ape minerale naturale și ape de izvor asupra modului de prezentare a ambalajului, asupra etanșeității

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a intrat în legătură directă prin telefon la postul de radio Europa FM

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a intrat în legătură directă prin telefon la postul de radio Europa FM abordând tema studiului comparativ a vopselei de ouă realizat

Vopsea de ouă – Studiu comparativ 2015-2018 : Aproape 50% din vopsele au cel puțin 5 aditivi

InfoCons a realizat un studiu comparativ aferent perioadei 2015 -2018 pe 53 de produse tip vopsea de ou, ținând cont de rezultatele studiilor din 2015, 2016 și 2018. Produsele analizate fac

Codul Civil - Care sunt obligaţiile şi responsabilităţile în sarcina tutorelui?

Tutela este o sarcină personală – tutorele trebuie să exercite personal această sarcină, nu poate delega sarcina către un terţ – nu poate da “procură&am

Prețuri și plăți

Când cumpărați produse sau servicii în UE, trebuie să fiți informat în mod clar cu privire la prețul total. Acesta trebuie să includă toate taxele și co

Stiţi ce reprezintă „Gazele de ambalare” ?

Ai citit eticheta produsului pe care tocmai l-ai cumpărat? Ai verificat perioada de valabilitate? Dar ingredientele? Avem acidifianți, stabilizato

Fumatul pasiv

Ştiaţi că fumatul pasiv creşte riscul de deces prin boli cardiace cu 30%? Află informații despre legea antifumat Ştiaţi că fumatul pasiv creşte riscul de cancer pulmonar şi provoacă circa 40.000 de

Frauda și securitatea datelor

În prezent, dezvoltarea tehnologica ne permite sa utilizam echipamente din ce în ce mai sofisticate, care îndeplinesc mai multe funcții. Le folosim pentru a suna și a fi

Restricții referitoare la bagaje

Bagajul de mână și bagajul de cală Atunci când călătoriți cu avionul, având ca punct de îmbarcare un aeroport din UE, trebuie să aveți în ve

Ştiți ce reprezintă îndulcitorii?

Ai citit eticheta produsului pe care tocmai l-ai cumpărat? Ai verificat perioada de valabilitate? Dar ingredientele? Avem acidifianți, stabilizatori, îndulcitori, coloranți